- Konu Sahibi gulayaydogmus
-
bugün 37 günlük oldu kendisi dönderiyo kafasını çok dik kafası çok tutabiliyo doğduğundan beri maşallah bende senin gibi ilkten korktum önce gündüz denedim baktım birşey olmuyor gece de yatırdım o kadar rahat uyuyor kiCanim gece nasi guvenip birakiyosun yuzustuu?
biz nurse harves diye bir ilaç var gaz için bitkisel bir şurup bu bebekler için gazına birebir geliyo tadı da çok güzel şapır şapır yapıyo içerken :)
canım bebeğini biraz yor hırpala hoplat zıplat ben öyle yapıyorum çok yoruluyor bir uyuyor saatlerce maşallah.birde yatmadan önce yani 11 gibi gecebanyo yaptırıyorum yatırıyorum çok rahatlıyor.ha bir de yüzüstü yatırıyorum 2 gündür hiç uyanmıyor ben zorla uyandırıyorum çoğu zaman.çok rahat etti yavrum gece bir kere kalktı dün gece :)
kızımın kakasında entemoeba coli kisti diye birşey çıktı.10 gün antibiyotik verdiler.tecrübesizlik çok kötü birşey.bebeğimin ishal olduğunu bile anlamadım çünkü kakası baştan beri cıvıktı bende normal zannediyordum taki kakasında mukus görene dek.bebeğim çok kusuyordu sürekli ağlıyordu.hepsi bundanmış.doktor gaz sancısı diyordu meğer değilmiş.ilaca başlayalı rahatladı çok şükür.Allah ım başka dert vermesin.
biz nurse harves diye bir ilaç var gaz için bitkisel bir şurup bu bebekler için gazına birebir geliyo tadı da çok güzel şapır şapır yapıyo içerken :)
canım bebeğini biraz yor hırpala hoplat zıplat ben öyle yapıyorum çok yoruluyor bir uyuyor saatlerce maşallah.birde yatmadan önce yani 11 gibi gecebanyo yaptırıyorum yatırıyorum çok rahatlıyor.ha bir de yüzüstü yatırıyorum 2 gündür hiç uyanmıyor ben zorla uyandırıyorum çoğu zaman.çok rahat etti yavrum gece bir kere kalktı dün gece :)
bence doktorunu arayıp sor. seni çağıracağını düşünüyorum.kızlar doktora muayne olmaya ne zaman gitmek lazım ben kontrole gittğimde doktorum amelyattaydı bebeğimde yanımda oldugu için göremedim sadece tek dikişimi aldırdım eve döndümm
myomda alındı bende acaba bir gitsem mi doktorumaa
günaydın kızlarr
gaz için kimyon çok iyii geliyoo her yemeğinizde muhakkakkk koyunn bol bollll bebeğin ossurugu biraz kokuyuooo ama olsun :))))
birde benm tecrübemmm inşş sizdede yararrr
mesela gaz sancsımı varr
altını acın biraz bekleyinn
benim kızım o seklde cok rahat gaz cıkarıyoo kendi ayaklarını havaya kaldırıyoo hem altı acıkta rahat ediyolar ondann
inş şişinize yarar sizde de etkili olur
bugün 37 günlük oldu kendisi dönderiyo kafasını çok dik kafası çok tutabiliyo doğduğundan beri maşallah bende senin gibi ilkten korktum önce gündüz denedim baktım birşey olmuyor gece de yatırdım o kadar rahat uyuyor ki
canım o şekilde yatırmak çok sakıncalı ben hep yan yatırıyorum allah korusun genzine falan birşey kaçsa yinede sen bilirsinbiz nurse harves diye bir ilaç var gaz için bitkisel bir şurup bu bebekler için gazına birebir geliyo tadı da çok güzel şapır şapır yapıyo içerken :)
kızlar doktora muayne olmaya ne zaman gitmek lazım ben kontrole gittğimde doktorum amelyattaydı bebeğimde yanımda oldugu için göremedim sadece tek dikişimi aldırdım eve döndümm
myomda alındı bende acaba bir gitsem mi doktorumaa
canım benimde sütüm senin gibi gündüz bitiyordu gece kalmıyordu yani 12 gibi kalmıyordu ama herseferinde göğüsü değiştirerek var tamamen bitmiyor ve daha çabuk doluyor o zaman.birde her emzirmeden sonra yarım kilo su içiyorum bir şişe hazırladım damacanın yanına kaç kere emerse emsin yarım kilo su içiyorum dolduruyorum yine koyuyorum bu şekilde sabaha kadar su içiyorum kaç şişe oluyo hesaplayamıyorum ama sütüm baya arttı ben hiç mama vermedimbir de çocuğa kaşıklahiç birşey verme ebe söyledi hava yuttuğundan gaz yapıyor ben ilkten sağıp sütümü kaşıkla vermiştim sabahlara kadar uyumuyordu bağırmaktan yavrum.
Allah bağışlasın aynı gğn gelmiş dünyaya bizim melekler
Ben bebeğime su vermedim,yaz olmadığı için aşırı suya ihtiyaçları olmaz sanırım.Ne ile besliyorsunuz?Sadece anne sütü veriyorsanız eğer anne sütünün çoğu sudan oluştuğundan su ihtiyacını sütten alıyorlar diye biliyorum.
Bizde gazlıyız ilk günler dr zinco verdi fakat fayda etmedi bize,sonra nurse harvey vermeye başladım rahatlatıyor bizimkini çok şükür
Kimyonlu suyu ben içiyorum,bebeğime vermiyorum,verenler var okuyorum forumdan ama ben vermedim.
Bir de ben günde 2 bardak rezene çayı içiyorum.
12.12.12 :) saat 12yi 12 gece :) seninki
Konak olmustur muhtemelen banyodan once zeytinyagi sur bikac saat beklet sora banyo yaptir banyodan sora da nemlendirici sur bir mustelanin kopuk sampuani var konak olmasin diye biz onu kullanioz cok ise yariyoGunaydin uykusuz anneler((
Kizlar benim kizimin kafasi pul pul oldu ya sac derisi dokuluyo kepek gibi ama saci var nasil dokulecek ???
Bi de gece 3 -5 arasinda uyanik kalmayi adet edindi benimki uyuyamiyorum bu saatler arasi ne yapmaliyim ???
evet canım farkı göreceksinCanim bende odama surahi koydum litrelik takip etmeye calisiyorum demekki daha cok icmem lazim senim gibi yapiyimher emzirmeden sonra devireyim yarim litreyi hic saat olarak uyumuyo kizim 20 dk 30 dk belki 1 saat anca yoruyo beni dinlenemedimden sanirim sut olmuyo rezeme cayi veriyodum kasikla vermiyim baari.
evetcanım ben de şaşırdım normalde uyandırıp emziriririm nasıl yorulduysam ben de uyumuşum yoksa 6 -7 saat çok uzun sürelerbende bebeğim hasta olur da anlayamam diye çok korkuyorumsize de çok geçmiş olsun
bende hırpalamayı deneyeyim bakalım ne olacak. aslında hırpalamak gaz çıkarmasını da kolaylaştırır.gerçi biz gazı olunca masaj yapıyoruz. o da çok işe yarıyor.
Bi de seninki nasıl gece 1 kere uyandı ki, acıkmadı mı?. benimki her gece 2 kere uyanıyor, emip uyuyor.
bende bebeğe vermiyorum ama versem dahamı iyi acaba bilemedim.rezeneli su vermek istiyorum zararı olurmu ki acaba.
Valla zararı olur mu bilmiyorum ki kontrole gittiğimizde dr sorayım bakalım ne diyecek.
Kizlar bebeklerinizi acken mi karinlari tokken mi yikiyorsunuz? Bana tok oldugunda yikamayin dediler ama tok oldugu zaman uyuyor oluyor uyandirmaya kiyamiyorum, uyandiginda da acikmis oluyor ve yeri göğü inletiyor hemen meme vermekten baska carem olmuyor. Ne onerirsiniz?
ben dün yarım çay kaşığı verdim iyi geldi sanki uyudu kızım bugünde çok ağlıyordu yarım çay kaşığı verdim gene sakinleşti.ama doktora sorarsan mutlaka yaz canım bu arada ne zaman gideceksin doktora.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?