2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

Artik pek nobetci annisler olmuyo sanirim topiclerde kuzular uykuya alisti,
Yalniz biz iki gundur bi kaka derdi cekiyoruzki sormayinnn.
Dun artik son care sabun verdim bi parca onla yapti.
Karnina masaj,poposuna masaj,derece ile uyarma,zeytinyagi surme,bacaklari ittirme hic bise fayda etmedi.
Bugunde yine ayni sekilde aksamdan beri katildi yawrum artik aglamaktan.
Banyo dahi yaptirdim ama sonuc yine ayni.
Zar zor uykuya daliyo ciglik cigliga uyaniyo geri,simdi yine biraz daldi bende basinda oturuyoruum,iyice dalarsa yaticam.
Niye boyle oldu anlamadim.degisik biseyde yiyip icmedim.bide bugun aşi olduk agri kesicide verdim uykulu bi gece diliyorum bizede.vee tum kuzularaaa..

Geçmiş olsun,inşallah düzelir de sıkıntıdan kurtulur.
Banyo yaptırırken bebğin poposuna yakmayacak derecede bolca sıcak su dökmeyi deneyin.Ne zaman kakasını yapmasa hemen uygulardım.İlk bebeğimde hep işe yarardı.

aynen canım,o yüzden mecbur emdikten sonra yıkıyorum

canım çok az emzirmeyi denesen ben öyle yapıyorum.dediğin gibi açken durmazlar zaten

bende doyurup biraz bekliyorum mayışık değil de keyifliyken yıkamaya başlıyorum. bugün ilk defa yalnız yıkamaya niyetlendim. bakalım becerebilecekmiyim. inşallah üşütmem bebişimi.

Kizlar yardimmmmmmm
Kizim bu aksamda dun aksamki gibi pert oldu aglamaktan.
Kaka yapamiyo,birde civik oldugu halde yapamiyo.herseyi denedim,iki aksamdir sabun ve fitiL ile yapti.
Napcam ben basina gelen varmi bu durumda neler yapilabilir.

Kizlar yardimmmmmmm
Kaka yapamiyo,birde civik oldugu halde yapamiyo.herseyi denedim,iki aksamdir sabun ve fitiL ile yapti.

benim kızımda 6 gun yapmadı fitil verdim yaptı..son 3 gündür yine yapmıyor ama sıkıntılıda değil anlamadım gitti

benim kızımda 6 gun yapmadı fitil verdim yaptı..son 3 gündür yine yapmıyor ama sıkıntılıda değil anlamadım gitti

Canim simdi epey kurcaladim netide 7-8 gune kadar normalmis anne sutu alan bebeklerde.uyarmayin deniyo.
Bende artik mudahale etmicem sanirim.ikinmayi bilmedikleri icinmis
Birde 40 gunu gecince bagirsaklarda bi gecis donemi oluyomus.sanirim zorlu gecicek.
Bence mudahale etme sende.

Aaaa o yüzden 3-4 gündür uyumuyor hep kıvranma halinde ve huzursuz.Bende gazı var falan sanıyorum.Gerçi gazıda var ama demek ki ikisi bir arada daha sıkıntılı oluyor.

Kizlar yardimmmmmmm

valla bnmkide ıkınır gibi ses cıkarıyo biraz kıvranıyoo demekki benmkndede olucakkk
bende diyrum bu sesleri cıkarmayı nerden biliyoo heyy allahım yaaaaaaa

Kizlar yardimmmmmmm

canım zeytin yağı yedir az birşey yada . elma yağı al topuklarına sür saat yönene doğru onun faydası oldu oğlum artık kendisi yapıyo kakasını ve gazını kendi çıkarabiliyo

bizde de kırkı civarında olmuştu ama ben mama verdiğimden bahaneyi ona bulmuştum. şimdi pek olmuyor. olursa da ya parmağımı zeytinyağına sürüp makatına dokunuyorum ya da çok zorlanırsa dereceden yardım alıyorum Bu süreç uzun olmuyor korkmayın sabırlı olun. zaten annelik sabır demekmiş öğrendik

Canım bizim dr zeytinyagi vermeyi önerdi.çok zor durumda kalırsam 1çay kaşığı veriyorum.birkaç saate kadar etkisini gösteriyor.

Cevaplar icin saolun kizlarrr
Gece yatmadan once kendi kendine yapti bi kerede epeyyce bi.sonrasinda zor uyudu epey ama sukur gece iyidi.
Bugun gunduz yapmazsa eger aksam uzeri yag vermeyi denicem bende.dedigim gibi kati degi ama gazla beraber olunca kivrandiriyo sanirim.gun icinde gaz cikariyo bacaklariyla masaj yaptigimda ama kaka iste sıkıntilı.yaptirmakmicin ugrasmicam artik.kendi kendine yapabilmesi gerekiyoncunku,surekli ben yaptirdikcada alisicak mudahale olmadan yapmicak bu sefer buda sakincali bi durum tabiki

kesinlikle alışınca kendi yapamıyor canım tecrübe konuşuyor benim ilk bebeğim kakasını yapamamıştı 3aylıkken hastanede lavman yaptılardı sonra bana doktor kanzuk fitil verdi yarısını böl yapamayınca koy demişti yavrum 2 yaşına kadar fitille yaptı kakasını ozman ben yanaşınca bacaklarını kapatıyordu bu durum beni çok üzüyordu şimdi oğluşumdada var kabızlık ama ben fitil koymuyorum başka şeyler deniyorum altını açıyorum bacaklarnı hafifçe karnına basırıyorum spor bi bakıma oğluşumunda hoşuna gidiyor gazını ve kakasını yapıyor bu yönetmle kakasını yapınca raharlıyor başlıyor bu seferde gülücükler atmaya agucuklar çıkrmaya o agucuk yapınca dünylar benim oluyor allah yardımcın olsun canım fitil değilde 1çay kaşığı zeytin yağı ver yada armut suyu ver azıcık en son yöndetm olsun fitill

kızlar benim oğluşumdada uyku denilen şey yok neyazıkki memede uyuyor memeden ayrılınca basıyır çığlığı dün arkadaşım davet etti çaya gittik oğluşumla arkadaşın yengesininde var bizim bebek gibi kadın emzirdi bebeği ana kucağını yatırdı bebeişi uyudu benimki canı saolsun memeden ayrılmadı arkadaş çayıma şeker attı tek elimle bebeğimi emzirdim diğeriylede çayımı içtim diğer bebekte maşallah diyeyimde derin uykulara daldı benim kızımda böyle uyumazdı demekki oluşumda ablasına çekti buna mememi dayanır canmı ve benim tek çocuğum daha var allahım yardımcım olsun...hareketsizlikten kabızlık başladı bende neyazıkki...sabahtan akşama kadar oturduğum yerde emziriyorum yanımda suyumu rezene çayımı koyuyorum

Yaa kizlar bizim 3.haftada kolik sancilari baslamis sonra birkac haftada azalarak gecmisti. 2gundur yine surekliagliyor, uyumuyor. Uyusa bile 5 dakika bilemedin 30 dakika sonra tekrar uyaniyor. Kolik gecmisken tekrar baslar mi acaba? Ya dabu durup dururken ortaya cikan aglamalar niye? Atesi yok, emmesi guzel ama cok huysuz, sik sik gaz sancisi tutuyor ve uyumuyor. Fikri ve onerisi olan var mi? Bu arada davlumbaz ve sac kurutma ise yariyor ama kapattiktan bir sure sonra yine uyaniyor. Bu arads 8,5 haftaligiz.

canım gece vakti bebiş yüz üstü nefes alamz allah korusun doktor bana yan yatır dedi kusarsada kusmuğunu yutmamış olur dedi yüz üstü bende yatıyorum 1kaç dakika ama gözümün önünde karnına baskı yaparak gazını atsın diye karışmış gibi olmuyayım sen bilirsin yinede

benimki de öyle canım,meme canavarı.Kolay gelsin

canım kolik o kadar çabuk geçmez zaten,sizdeki normal gaz problemidir,zaten geçmiş gitmiş.Her gaz sancısı olan bebek koliktir denmez.Şuan gaz problemi olduysa üşütmüş olabilir veya senin yediğinle alakalı bir durum olabilir.İnşallah düzelir

gaz sancısıdr canım sen rezene çayı iç belkide kulağı ağrıyodur bak bakalım kulağında akıntısı varmı ayy canımya minnacıklar biyerleri ağrsa bile söyleyemiyorlarki benim oğlanda elekrik süpürgesi sesinde uyor kapatınca kurulu bebek gibi gözlerini açıyor..he bu arada konuşuncada hoşuna gidiyor devamlı dinliyor beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…