2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

tam bu konunun üzerine okuduklarımı sizinle paylaşayım bence çok faydalı bilgiler var UYKU-AĞLATMADAN UYUTMA YÖNTEMİ

canım benimoğlum da öyleydi 4gün yapmadı kakasını hiç hem de.veben 4.gün fitil verdim yarım o şekilkde yaptı.ama kesinlikle 1 hafta yapmasada bir müdahale edilmemesi gerekiyormuş.çocuk ona alışırmış ve kendisi yapmazmış.ve anne sütüyle beslenen bebeklerin zaten normalmiş kimisi her bezde kaka yapar kimisi haftada bir yapar.bu iki durumda normal.bencedürtme fazla uşağı .ağlaması koliktendir.nurse harveys diye bir şurup var ondan ver hemen rahatlatıyor mışıl mışıl uyyor

canım zeytin yağı yedir az birşey yada . elma yağı al topuklarına sür saat yönene doğru onun faydası oldu oğlum artık kendisi yapıyo kakasını ve gazını kendi çıkarabiliyo

elma yağı için kimisi acı elma yağı diyor kimisi tatlı elma yağı.şimdi 2 çeşidimi var bunun hangisini almak lazım.

nurse harveys bende aldım sanki işe yarıyor gibi ama tam olarak yarayıp yaramadığını anlamadım.verdikten 1-2 saat sonra ancak uyuyor benimki.hemen etki etmesi lazım değilmi.acaba bizimkinde işe yaramadımı.

KEsinlikle haklisinnn.
Zaten 2 aksam oldu kaka derdimiz o zaman denedim yontemleri sonra ugrasmadim biraktim kendi haline,agladiginda sakinlestirmeye calistim sadece,veee sonra kendi kendine yapti kuzum.simdi gazi varsa agliyo o zamanda dedigin gibi ustunu cikarip bacaklari karnina bastiriyorum 3-4 saniye oyle tutunca basliyo zaten zort zort zortlamayaa rahatliyo :)) en etkili yontemimde bu sanirim simdilik.cok sukur halimize ins.bi daha olmaz bu kaka problemi.

Saol canim cevabin icin,aynen okuduklarim kadariyla herkes ayni seyi yazmis bloglarda filan.hergunde yapabilir haftada birde deniyo.sab simplex veriyorum bende fayda ediyo sanirim.aksam saatlerinde agliyo bolca dedigin gibi kolikten.

kızlar biz bugün itibariyle tam iki aylık olduk ben 11 ocakta adet oldum ve gayet normaldi herşey 7 gün sonra bitti ama bugün yine leke gördüm koyu kahverengi ve kasıklarım ağrıyo sizce niye böyle oldu doktora gideyim mi

gaz sancısının ne zaman kaybolacagı bellı olmaz 4 aydan sonra her an gecebılır...ama 9 ay kadar suregelen vakalarda duydum yani..allah yardımcınız olsun canım

gece asla yuzustu yatırmamalısın bence..bebegın donup kendı uyuma seklını olusturana kadar yan yatırman en ıyısı allah korusun boğulma rıskı bulunuyor daha cok kucuk...gunduz gozetımınde yatırabılırsın belkı ama gece uykusunda tehlıkelı olabılır..
babakler ıcın en uygun banyo zamanı açlıkla tokluk arası zaman dılımı..yanı besledıkten 20 dakka sonra mesela...
Kizlar yardimmmmmmm
Kizim bu aksamda dun aksamki gibi pert oldu aglamaktan.
Kaka yapamiyo,birde civik oldugu halde yapamiyo.herseyi denedim,iki aksamdir sabun ve fitiL ile yapti.
Napcam ben basina gelen varmi bu durumda neler yapilabilir.
anne sutu kabızlıgı dene bır durum olabılır 1 haftaya kadar normaldenılır..zeytınyagı ıcırmenızde bı zarar yok drumun tavsıyesıyle bende ıcırmıstım hem kabızlıga hem gaz sancısına ıyı gelıyor..
gaz sancıları zamanla artıp azalabılır..üşütme annenın beslenme seklı hepsının etkısı vardır..gaz ılaclarının bebegın bunyesıne ıyı gelmesı her bebekte farklı oluyormus..bende cok cesıtlı gaz ılacı denedım en son om-x adlı surup hem besın takvıyesı nıtelıgındeydı yanı bır ılac degıldı.hem bızde rahatlatıcı etkısı oldu...kolay gelsın hepınıze

Son düzenleme:
merhaba kızlar
bende dün doktora gittim bendende smear ve kültür aldı test yaptı haftaya alıcam sonuclarıı
allahtan temz cıktı sezeryan yeride gayet iyiyimiş myom da yok temzlenmişş

ayy çok berbat birsey yaa smear ıyyyyyyyyyyyyy

KIZLARR dün bebeğime yeni bir doktor buldum ve ona götrdüm eger memnun değilseniz önerebilirim dr.şükrü cido geyet sessiz sakin kibar bir doktorr

bebeğimde hafif nezle var atamadı daha üstünden hırlıyoo du yaa
papatya cayı verdi günde 1 çay kasıgı vericem7birde bir surup verdii
normalde ilaç kullanılması taraftarı değilim ama 3 gün kullan ki ço cuk rahatlasın dedii

bir memeyi emiyorya burun tıkalı oldugundan ikinci memeye kafa atıp cıldırmaya baslıyorduu
inşş bu şurup iyi gelirde bebeğim rahat nefes alırr

kızlar birsey sorucam yaa
bu ana kucaklarıı varyaa
o sizce güvenlimii
ortası çökük yaa ben kızımı daha koyamadım içinee kalcası tam giricek boynu fln çok ters gibi geliyooo

biraz daha büyüsünde öyle koyarım diyorum
sanki saglıklı değil gibi geliyoo ama saglıklı olmasa niye üretiliyoo da demiyorum yanii

birde bu kanguru lar varyaa onu kac aylıkken kullanabilirizz

bende altına yastık koydum o cukur yerine ama yinede içim hiç rahat değilll pek koymuyorum 2 -3 defa koydum salladım hosuna gitti ama uzun süre kalamıyo benim menapozlu kızz daralıyoo :)))))) kafasına dogdugu gün şapka taktırmadı bastı yaygarayıı :)) şimdi sepet beşiği vardı ondada gecelerrii yatıyoo atıyorum bizim yatagın üstüne rahat rahatt uyuyoo :))

acı elma olmalı,yani diğer adıyla adaçayı yağı

kucaktayken de dümdüz olmuyor ki zaten,bizimki hep kucakta,ister istemez kıvrılıyor.Yani sakıncası olmaz,aten ne kadar kalaca ki üstünde.Olmadı çukur yerine bez koy,az yükselsin

belki vücudun alışma sürecidir canım,bilmiyorum.Dr'a sor istersen

sevindim senin adına canım büyücekler inşallah bu yaşadıklarımız bize tecrübe oluyor işte..

benimkide sabahtan akşama kadar kucakta geçen gün bunaldım evde bişey kalmaıştı eşime dedimki bebiş uyuyor al şu biberenu uyanırsa durmazsa verirsin bende markete gideyim hemde az hava alayım tmm dedi tam markete gittim az bişeyler aldım tlefon çaldı eşim bana koş bu çocuk ortalığı yıkıyor dedi eve geldim hızlı bi şekilde ama apartamda yaygara kopuyor oakadrki bağırıyor kapıdan girdim oğlum bebeğimm dedim anında sustu eşim ben ne gerekirse yaparımda alarımda sen yeterki oğluşun yanında kal dedi eşim arada kıskanıyor sana acayip düşkün diyor sesin bile yetiyor diyor..

Canim bende de var o bahsettigin ana kucagindan,ortasi evet fazla gocuk ben ogumdada ufak bi yastik kullanmistim icine,hem cok sert ici hemde göçük.simdi gun icind hep onda yatiyo cokda rahat.
Kanguruda bebeginin durumuna gore sen karar vermelisin bence.ben gecen gun ciktim disari markete koydum kizimi astronot mont giydirip tamda oldu,basladim yani kullanmaya kizim 5 kg civari.daha ufakken olmaz bence.sende kendi kuzunun durumuna gore kullanabilirsin bence.

bebişler pek sevmiyor şapkayı bende bugün tırnakları uzamıştı kesdim yine ve eldivenleri çıkardım emerken parmağımı tuttu uyuya kaldı yavrum öyle bende ana dizi alıcaktım çok ii diyorlar ama dururmuki diye aklımda soru işaretleri oluyor

Hahah alem bunlar yaaaa :))))
Bende cikiyorum bolca disari.genelde uyudugu zamanlari seciyorm babamiz evdeyse,o kaliyo kuzularla ben hava almaya markete filan gidip dönüyorum.iyi oluyo bizede gercekten yoksa bunaliyo insan evdw.
Bugun kaciyorum bende gezmelere zaten.gorumceme gidicez,ordan kizina ordanda esimin teyzesine
2-3 gun gecer boyle.hem bize degisiklik hem cocuklara..ne demisler tebdili mekanda ferahlik vardir :))

kafayı yemek üzereyim evde yalnızım hiç kimse yok yardım eden kızım 52 günlük ve sadece bir kere 3 dk markete gittim kızımda gaz sancısı kabızlık huysuzluk hepsi var kucağımda yatmaya bayılıyo beşiğine bıraktımmı yaygarayı basıyo şimdi beşiğine koydum gözlerim onda ne zaman bağıracak diye babamız işe gidiyo erken kalkıyorum diye yatıyo zaten biraz ilgilenip uyumayınca çocuğu hırpalarcasına sallıyo kızım nasıl kucağımda korkak korkak bakıyo kavga ediyoruz aptal herif daha bebek o diyorum ve ona bırakmamak için herşeye dayanıyorum gece çok uykusuz kalıyorum ama kızıma değer yalnız kesinlikle tek başına çok zor bebek büyütmek anneliğin tadını çıkaramıyorum.

kolay gelsin canım,eşin sırf bir daha verme diye yapıyordur onu,ah bu erkekler

canım gaz için rezene çayı iç bebeğinede sütünden geçer kabılzık içinde altını aç ben az önce açtım ortalığı mahvetti bide bacaklarını hafifce karnına bastırıyorum çok hafir çekiyorum sonra tuvalateni yapıyor gazını çıkarıyor maşalah ahh bu erkeklerde popoları zora gelmiyor hiç sende eşine vermemeye çalış bebeği ben öyle yapıyorum erkekler biz kadınlar kadar sabırlı değiller ne yazıkki benim oğlanda emiyor yatağa koyunca ortalığı yıkıyor napalım büyüyene kadar idare edicez allah yardımcın olsun ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…