- 17 Nisan 2012
- 1.896
- 2.559
- 358
- Konu Sahibi gulayaydogmus
-
kızlar benim oğluşumdada uyku denilen şey yok neyazıkki memede uyuyor memeden ayrılınca basıyır çığlığı dün arkadaşım davet etti çaya gittik oğluşumla arkadaşın yengesininde var bizim bebek gibi kadın emzirdi bebeği ana kucağını yatırdı bebeişi uyudu benimki canı saolsun memeden ayrılmadı arkadaş çayıma şeker attı tek elimle bebeğimi emzirdim diğeriylede çayımı içtim diğer bebekte maşallah diyeyimde derin uykulara daldı benim kızımda böyle uyumazdı demekki oluşumda ablasına çekti buna mememi dayanır canmı ve benim tek çocuğum daha var allahım yardımcım olsun...hareketsizlikten kabızlık başladı bende neyazıkki...sabahtan akşama kadar oturduğum yerde emziriyorum yanımda suyumu rezene çayımı koyuyorum
canım benimoğlum da öyleydi 4gün yapmadı kakasını hiç hem de.veben 4.gün fitil verdim yarım o şekilkde yaptı.ama kesinlikle 1 hafta yapmasada bir müdahale edilmemesi gerekiyormuş.çocuk ona alışırmış ve kendisi yapmazmış.ve anne sütüyle beslenen bebeklerin zaten normalmiş kimisi her bezde kaka yapar kimisi haftada bir yapar.bu iki durumda normal.bencedürtme fazla uşağı .ağlaması koliktendir.nurse harveys diye bir şurup var ondan ver hemen rahatlatıyor mışıl mışıl uyyorArtik pek nobetci annisler olmuyo sanirim topiclerde kuzular uykuya alisti,
Yalniz biz iki gundur bi kaka derdi cekiyoruzki sormayinnn.
Dun artik son care sabun verdim bi parca onla yapti.
Karnina masaj,poposuna masaj,derece ile uyarma,zeytinyagi surme,bacaklari ittirme hic bise fayda etmedi.
Bugunde yine ayni sekilde aksamdan beri katildi yawrum artik aglamaktan.
Banyo dahi yaptirdim ama sonuc yine ayni.
Zar zor uykuya daliyo ciglik cigliga uyaniyo geri,simdi yine biraz daldi bende basinda oturuyoruum,iyice dalarsa yaticam.
Niye boyle oldu anlamadim.degisik biseyde yiyip icmedim.bide bugun aşi olduk agri kesicide verdim uykulu bi gece diliyorum bizede.vee tum kuzularaaa..
canım zeytin yağı yedir az birşey yada . elma yağı al topuklarına sür saat yönene doğru onun faydası oldu oğlum artık kendisi yapıyo kakasını ve gazını kendi çıkarabiliyo
canım benimoğlum da öyleydi 4gün yapmadı kakasını hiç hem de.veben 4.gün fitil verdim yarım o şekilkde yaptı.ama kesinlikle 1 hafta yapmasada bir müdahale edilmemesi gerekiyormuş.çocuk ona alışırmış ve kendisi yapmazmış.ve anne sütüyle beslenen bebeklerin zaten normalmiş kimisi her bezde kaka yapar kimisi haftada bir yapar.bu iki durumda normal.bencedürtme fazla uşağı .ağlaması koliktendir.nurse harveys diye bir şurup var ondan ver hemen rahatlatıyor mışıl mışıl uyyor
kesinlikle alışınca kendi yapamıyor canım tecrübe konuşuyor benim ilk bebeğim kakasını yapamamıştı 3aylıkken hastanede lavman yaptılardı sonra bana doktor kanzuk fitil verdi yarısını böl yapamayınca koy demişti yavrum 2 yaşına kadar fitille yaptı kakasını ozman ben yanaşınca bacaklarını kapatıyordu bu durum beni çok üzüyordu şimdi oğluşumdada var kabızlık ama ben fitil koymuyorum başka şeyler deniyorum altını açıyorum bacaklarnı hafifçe karnına basırıyorum spor bi bakıma oğluşumunda hoşuna gidiyor gazını ve kakasını yapıyor bu yönetmle kakasını yapınca raharlıyor başlıyor bu seferde gülücükler atmaya agucuklar çıkrmaya o agucuk yapınca dünylar benim oluyor allah yardımcın olsun canım fitil değilde 1çay kaşığı zeytin yağı ver yada armut suyu ver azıcık en son yöndetm olsun fitill
canım benimoğlum da öyleydi 4gün yapmadı kakasını hiç hem de.veben 4.gün fitil verdim yarım o şekilkde yaptı.ama kesinlikle 1 hafta yapmasada bir müdahale edilmemesi gerekiyormuş.çocuk ona alışırmış ve kendisi yapmazmış.ve anne sütüyle beslenen bebeklerin zaten normalmiş kimisi her bezde kaka yapar kimisi haftada bir yapar.bu iki durumda normal.bencedürtme fazla uşağı .ağlaması koliktendir.nurse harveys diye bir şurup var ondan ver hemen rahatlatıyor mışıl mışıl uyyor
gaz sancısının ne zaman kaybolacagı bellı olmaz 4 aydan sonra her an gecebılır...ama 9 ay kadar suregelen vakalarda duydum yani..allah yardımcınız olsun canımbende sebamed pişik önleyici kullanıyorum pişik hiç olmadı şükür ama zeytinyağı iyi ise arada süreyim diyorum cildi yumuşacık kalsın diye.
ne zaman şu gaz sorunu biter kaç aylıkken biraz rahat nefes alıp uyuyabilecez en çok onu merak ediyorum.
bende bebeğe vermiyorum ama versem dahamı iyi acaba bilemedim.rezeneli su vermek istiyorum zararı olurmu ki acaba.
ayyyy bizdede aynı sorun var dalindi şampuanımız johson aldım bakalım azaltacakmı bilmiyorum ama sebamed almayı denemeyide düşünüyorum.
bendede aynı durum var boşalıyor resmen ve uyumadanda dolmuyor
gece asla yuzustu yatırmamalısın bence..bebegın donup kendı uyuma seklını olusturana kadar yan yatırman en ıyısı allah korusun boğulma rıskı bulunuyor daha cok kucuk...gunduz gozetımınde yatırabılırsın belkı ama gece uykusunda tehlıkelı olabılır..biz nurse harves diye bir ilaç var gaz için bitkisel bir şurup bu bebekler için gazına birebir geliyo tadı da çok güzel şapır şapır yapıyo içerken :)
canım bebeğini biraz yor hırpala hoplat zıplat ben öyle yapıyorum çok yoruluyor bir uyuyor saatlerce maşallah.birde yatmadan önce yani 11 gibi gecebanyo yaptırıyorum yatırıyorum çok rahatlıyor.ha bir de yüzüstü yatırıyorum 2 gündür hiç uyanmıyor ben zorla uyandırıyorum çoğu zaman.çok rahat etti yavrum gece bir kere kalktı dün gece :)
babakler ıcın en uygun banyo zamanı açlıkla tokluk arası zaman dılımı..yanı besledıkten 20 dakka sonra mesela...Kizlar bebeklerinizi acken mi karinlari tokken mi yikiyorsunuz? Bana tok oldugunda yikamayin dediler ama tok oldugu zaman uyuyor oluyor uyandirmaya kiyamiyorum, uyandiginda da acikmis oluyor ve yeri göğü inletiyor hemen meme vermekten baska carem olmuyor. Ne onerirsiniz?
anne sutu kabızlıgı dene bır durum olabılır 1 haftaya kadar normaldenılır..zeytınyagı ıcırmenızde bı zarar yok drumun tavsıyesıyle bende ıcırmıstım hem kabızlıga hem gaz sancısına ıyı gelıyor..Kizlar yardimmmmmmm
Kizim bu aksamda dun aksamki gibi pert oldu aglamaktan.
Kaka yapamiyo,birde civik oldugu halde yapamiyo.herseyi denedim,iki aksamdir sabun ve fitiL ile yapti.
Napcam ben basina gelen varmi bu durumda neler yapilabilir.
gaz sancıları zamanla artıp azalabılır..üşütme annenın beslenme seklı hepsının etkısı vardır..gaz ılaclarının bebegın bunyesıne ıyı gelmesı her bebekte farklı oluyormus..bende cok cesıtlı gaz ılacı denedım en son om-x adlı surup hem besın takvıyesı nıtelıgındeydı yanı bır ılac degıldı.hem bızde rahatlatıcı etkısı oldu...kolay gelsın hepınızeYaa kizlar bizim 3.haftada kolik sancilari baslamis sonra birkac haftada azalarak gecmisti. 2gundur yine surekliagliyor, uyumuyor. Uyusa bile 5 dakika bilemedin 30 dakika sonra tekrar uyaniyor. Kolik gecmisken tekrar baslar mi acaba? Ya dabu durup dururken ortaya cikan aglamalar niye? Atesi yok, emmesi guzel ama cok huysuz, sik sik gaz sancisi tutuyor ve uyumuyor. Fikri ve onerisi olan var mi? Bu arada davlumbaz ve sac kurutma ise yariyor ama kapattiktan bir sure sonra yine uyaniyor. Bu arads 8,5 haftaligiz.
kızlar birsey sorucam yaa
bu ana kucaklarıı varyaa
o sizce güvenlimii
ortası çökük yaa ben kızımı daha koyamadım içinee kalcası tam giricek boynu fln çok ters gibi geliyooo
biraz daha büyüsünde öyle koyarım diyorum
sanki saglıklı değil gibi geliyoo ama saglıklı olmasa niye üretiliyoo da demiyorum yanii
birde bu kanguru lar varyaa onu kac aylıkken kullanabilirizz
elma yağı için kimisi acı elma yağı diyor kimisi tatlı elma yağı.şimdi 2 çeşidimi var bunun hangisini almak lazım.
nurse harveys bende aldım sanki işe yarıyor gibi ama tam olarak yarayıp yaramadığını anlamadım.verdikten 1-2 saat sonra ancak uyuyor benimki.hemen etki etmesi lazım değilmi.acaba bizimkinde işe yaramadımı.
bu ana kucaklarıı varyaa
o sizce güvenlimii
ortası çökük yaa ben kızımı daha koyamadım içinee kalcası tam giricek boynu fln çok ters gibi geliyooo
sanki saglıklı değil gibi geliyoo ama saglıklı olmasa niye üretiliyoo da demiyorum yanii
kızlar biz bugün itibariyle tam iki aylık olduk ben 11 ocakta adet oldum ve gayet normaldi herşey 7 gün sonra bitti ama bugün yine leke gördüm koyu kahverengi ve kasıklarım ağrıyo sizce niye böyle oldu doktora gideyim mi
KEsinlikle haklisinnn.
Zaten 2 aksam oldu kaka derdimiz o zaman denedim yontemleri sonra ugrasmadim biraktim kendi haline,agladiginda sakinlestirmeye calistim sadece,veee sonra kendi kendine yapti kuzum.simdi gazi varsa agliyo o zamanda dedigin gibi ustunu cikarip bacaklari karnina bastiriyorum 3-4 saniye oyle tutunca basliyo zaten zort zort zortlamayaa rahatliyo :)) en etkili yontemimde bu sanirim simdilik.cok sukur halimize ins.bi daha olmaz bu kaka problemi.
acı elma olmalı,yani diğer adıyla adaçayı yağı
kucaktayken de dümdüz olmuyor ki zaten,bizimki hep kucakta,ister istemez kıvrılıyor.Yani sakıncası olmaz,aten ne kadar kalaca ki üstünde.Olmadı çukur yerine bez koy,az yükselsin
belki vücudun alışma sürecidir canım,bilmiyorum.Dr'a sor istersen
bu ana kucaklarıı varyaa
o sizce güvenlimii
bende altına yastık koydum o cukur yerine ama yinede içim hiç rahat değilll pek koymuyorum 2 -3 defa koydum salladım hosuna gitti ama uzun süre kalamıyo benim menapozlu kızz daralıyoo :)))))) kafasına dogdugu gün şapka taktırmadı bastı yaygarayıı :)) şimdi sepet beşiği vardı ondada gecelerrii yatıyoo atıyorum bizim yatagın üstüne rahat rahatt uyuyoo :))
benimkide sabahtan akşama kadar kucakta geçen gün bunaldım evde bişey kalmaıştı eşime dedimki bebiş uyuyor al şu biberenu uyanırsa durmazsa verirsin bende markete gideyim hemde az hava alayım tmm dedi tam markete gittim az bişeyler aldım tlefon çaldı eşim bana koş bu çocuk ortalığı yıkıyor dedi eve geldim hızlı bi şekilde ama apartamda yaygara kopuyor oakadrki bağırıyor kapıdan girdim oğlum bebeğimm dedim anında sustu eşim ben ne gerekirse yaparımda alarımda sen yeterki oğluşun yanında kal dedi eşim arada kıskanıyor sana acayip düşkün diyor sesin bile yetiyor diyor..
kafayı yemek üzereyim evde yalnızım hiç kimse yok yardım eden kızım 52 günlük ve sadece bir kere 3 dk markete gittim kızımda gaz sancısı kabızlık huysuzluk hepsi var kucağımda yatmaya bayılıyo beşiğine bıraktımmı yaygarayı basıyo şimdi beşiğine koydum gözlerim onda ne zaman bağıracak diye babamız işe gidiyo erken kalkıyorum diye yatıyo zaten biraz ilgilenip uyumayınca çocuğu hırpalarcasına sallıyo kızım nasıl kucağımda korkak korkak bakıyo kavga ediyoruz aptal herif daha bebek o diyorum ve ona bırakmamak için herşeye dayanıyorum gece çok uykusuz kalıyorum ama kızıma değer yalnız kesinlikle tek başına çok zor bebek büyütmek anneliğin tadını çıkaramıyorum.
kafayı yemek üzereyim evde yalnızım hiç kimse yok yardım eden kızım 52 günlük ve sadece bir kere 3 dk markete gittim kızımda gaz sancısı kabızlık huysuzluk hepsi var kucağımda yatmaya bayılıyo beşiğine bıraktımmı yaygarayı basıyo şimdi beşiğine koydum gözlerim onda ne zaman bağıracak diye babamız işe gidiyo erken kalkıyorum diye yatıyo zaten biraz ilgilenip uyumayınca çocuğu hırpalarcasına sallıyo kızım nasıl kucağımda korkak korkak bakıyo kavga ediyoruz aptal herif daha bebek o diyorum ve ona bırakmamak için herşeye dayanıyorum gece çok uykusuz kalıyorum ama kızıma değer yalnız kesinlikle tek başına çok zor bebek büyütmek anneliğin tadını çıkaramıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?