- Konu Sahibi gulayaydogmus
-
kolay gelsin canım,eşin sırf bir daha verme diye yapıyordur onu,ah bu erkekler
Canim bende de var o bahsettigin ana kucagindan,ortasi evet fazla gocuk ben ogumdada ufak bi yastik kullanmistim icine,hem cok sert ici hemde göçük.simdi gun icind hep onda yatiyo cokda rahat.
Kanguruda bebeginin durumuna gore sen karar vermelisin bence.ben gecen gun ciktim disari markete koydum kizimi astronot mont giydirip tamda oldu,basladim yani kullanmaya kizim 5 kg civari.daha ufakken olmaz bence.sende kendi kuzunun durumuna gore kullanabilirsin bence.
bebişler pek sevmiyor şapkayı bende bugün tırnakları uzamıştı kesdim yine ve eldivenleri çıkardım emerken parmağımı tuttu uyuya kaldı yavrum öyle bende ana dizi alıcaktım çok ii diyorlar ama dururmuki diye aklımda soru işaretleri oluyor
kafayı yemek üzereyim evde yalnızım hiç kimse yok yardım eden kızım 52 günlük ve sadece bir kere 3 dk markete gittim kızımda gaz sancısı kabızlık huysuzluk hepsi var kucağımda yatmaya bayılıyo beşiğine bıraktımmı yaygarayı basıyo şimdi beşiğine koydum gözlerim onda ne zaman bağıracak diye babamız işe gidiyo erken kalkıyorum diye yatıyo zaten biraz ilgilenip uyumayınca çocuğu hırpalarcasına sallıyo kızım nasıl kucağımda korkak korkak bakıyo kavga ediyoruz aptal herif daha bebek o diyorum ve ona bırakmamak için herşeye dayanıyorum gece çok uykusuz kalıyorum ama kızıma değer yalnız kesinlikle tek başına çok zor bebek büyütmek anneliğin tadını çıkaramıyorum.
bende bir deneyeyim en azından marketler içinn olmuyo öbür türlü kucaktaa yaaa,
ayy içim sızladı yine bugün ilk drfa tırnaklarını keseyim dedim gittim etini kestim yavrumun varyaa ölseydim daha iyiydii(((((((((((
allahtan kucagıma alınca sustu ama kanadıı öldüm öldümmm dirildim((((((((
inşş acımaz gün içinde kıyammmmmamm
selam güzel anneler, sizi bulduğum çok iyi oldu. son bir 2 günlük yazdıklarınızı okudum..benimle aynı sorunu yaşayan anneler var. biraz olsun rahatladım.
oğlum ocakta doğacaktı, bize sürpriz yapıp karlı bir akşam da , 3 hafta erken geldi..:)şu an 35 günlük
ben de Aralık annesiyim.. yavrum , 5 gün önceye kadar hergün düzenli olarak kakasını yaparken. 4 gndür kakadan bizi mahrum bıraktı. dün gece onun ağlamalarına dayanamayıp, fitil yaptık ama o da hiçbir işe yaramayınca. gene gecenin bir yarısı hastaneye gittik. dr uzun ince bir plastik yardımıyla yavruma kakasını yaptırttı.
o da biz de rahatladık. kendime soruyorum. ne yedim de bebeğim böyle oldu..? niye böyle oldu? ne zaman düzelir?:2::2:
bu gün de birkaç pırt dışında hiçbirşey yapmadı..
Ben de evde yalnızım. bir taraftan bebeğe bakmaya çalışıp. diğer yandan evi toparlamak, yiyecek birşeyler hazırlamak çok zor oluyor..bebeğim ilk haftalarda kilo almayınca dr günde 1 lt süt, 2 bardak süt yapıcı çay, 2 bardak boza , 6 öğün yemek ve meyve yememi söyledi.
bir işi yapmaya çalışırken diğeri kalıyor. Yalnız olmak zor gerçekten..Rahmetli annem de burada olsaydı bana ne güzel bakardı.doğumdan beri havalar soğuk diye tek başına dışarı hiç çıkmadım.. bazılarınız çıkabilmiş ne güzel
oğlum tedaviyle oldu ve onu çok bekledik. şimdi bu kaka olayı beni çok üzüyor..
ben sizlerle olmaktan mutluluk duyacağım..
konuşmaya ne kadar susamışım..bebeciklerinizi öpüyorum. Allah nazardan saklasın onları
Hahah alem bunlar yaaaa :))))
Bende cikiyorum bolca disari.genelde uyudugu zamanlari seciyorm babamiz evdeyse,o kaliyo kuzularla ben hava almaya markete filan gidip dönüyorum.iyi oluyo bizede gercekten yoksa bunaliyo insan evdw.
Bugun kaciyorum bende gezmelere zaten.gorumceme gidicez,ordan kizina ordanda esimin teyzesine
2-3 gun gecer boyle.hem bize degisiklik hem cocuklara..ne demisler tebdili mekanda ferahlik vardir :))
Hakikaten yalniz olmak cok zor, ben de bi 10 gun tamamen yalnizdim, simdi de kaynanam geliyor sagolsun ama hergun gelmiyor, aksam yarin sabah gelirim diyor ertesi gun bekliyorum gelmiyor, bazen saat 2yi gece geliyor. Yani cogu zaman ben de yalnizim. Yine de geldigi birkac saat bile cok rahatlatiyor beni. Esim oglunu cok seviyor ama o da sabah erken kalkiyor diye geceleri ilgilenmiyor, haftada bir iki gun aksamlari disari cikiyor sosyal hayatindan vazgecmiyor ve de sabirsiz. Azicik aglasa ve susturamasa hemen pes ediyor, sinirleniyor, bagiriyor. Diyorum ki senin kizdigindan ne anlayacak o sadece daha da korkup daha fazla aglar, anlamiyor. bir de yerinden kalkmadan susturmaya calisiyor ise yaramiyor cogu zaman tabi ki. Dayanamayip aliyorum kucagima senin kokuna susuyor bende susmuyor diyip cikiyor isin icinden, halbuki biraz caba sarfetse olacak ama olmuyor diyip isin kolayina kaciyor. Bir de dun aksam ben elimden geleni yapiyorum daha ne yapacagim diyor. Cocuk oldugundan beri bir suru defa kavga ettik biz de, normalde hic etmeyiz. Ben butun gun ve gece uykusuz kaliyorum, o gece arada bebek aglarsa ve uyanirsa ona bile laf ediyor bazen. Her sabah ayy sersem gibiyim diyor, benim halimi dusunen yok. Surekli agladigi gunlerde bazen isyan ediyorum ve hicbirsey yapasim ilgilenesim gelmiyor, tabi caresiz yine ilgileniyorum ama biraz kufrede kufrede :)
Allah sana kolaylik versin, gercekten hepten yalniz olmak ve sorunlu aglayan cocuga bakmak cok zor. Surekli aglayinca ne dinlenebiliyorsun, ne yemek yiyebiliyorsun.
Kabizlik ve gaz sancisi icin brisey onerecegim umarim ise yarar. Her zaman banyo yaptirmak zor ama bir legenin, kovanin veya kuvetinin icini yakmayacak sicaklikta suyla doldurup poposu icinde bekliyorsunuz 5 dakika kadar. Popodaki kaslar gevsiyormus gaz cikarmasi daha rahat oluyormus. Hemsire onermisti bize. Pek yapmadigim icin faydali mi bilmiyorum ama denemeye deger bence.
ee annelerimizin kıymetini bebek olunca daha ii anlıyoruz bende tekim hatta lohusalığımdada eşim 1 hafta izin aldı okadar kaldı ondan sonra tüm lohusalık boyunca tek kaldım ilk başlarde görümcem geldi onunda bir yararı olmuyordu zaten uyuyan bebeği uyandırıyordu sonrada gidiyordu bende bi gece sabaha kadar uyumamış bebek 9günlük lohusaydım bu arada sersem gibiydim uykusuzluktan bende abla bebeği yeni uyuttum gece hiç uyumadı dedim aban banane uyumadıysan dedi bebeği uyandırcaktı bende abla uyandırma dedim eşimde vardı bu arada yanımda görümcem ben uyandırcam sende bakacaksın deyince şarterim attı ben yorulayım diye 9 günlük bebeğimi hırpalatmam sen hep böyel yapıyon ilk çocuğumdada yaptın ben çektim sıkıntıyı dedim oo başladı bağırmaya bana görümcem ne hayvanlığım kaldı ne öküzlüğüm eşimde saolsun bişey demedi halem aklıma geldikçe sinirleniyorum görümcemle bozuştuk ve şu anda çok rahatım bozuşmasaydık hergün yine rahatsız edecekti tmm sev yiğenin ama uyuyan bebeği niye bağırarak uyandırmaya açlışıyonki oğlum bide oakadr ağır uyumuşki okadar gürültüde hiç uyanmadı bile..
bu arada kızlar oğluşum dünden beri agucuklar yapmaya gülücükler atmaya başaldı hele bide yandan gülmesi yokmu beni deniyor alıp ciğerime sokasım geliyor...
selam güzel anneler, sizi bulduğum çok iyi oldu. son bir 2 günlük yazdıklarınızı okudum..benimle aynı sorunu yaşayan anneler var. biraz olsun rahatladım.
oğlum ocakta doğacaktı, bize sürpriz yapıp karlı bir akşam da , 3 hafta erken geldi..:)şu an 35 günlük
ben de Aralık annesiyim.. yavrum , 5 gün önceye kadar hergün düzenli olarak kakasını yaparken. 4 gndür kakadan bizi mahrum bıraktı. dün gece onun ağlamalarına dayanamayıp, fitil yaptık ama o da hiçbir işe yaramayınca. gene gecenin bir yarısı hastaneye gittik. dr uzun ince bir plastik yardımıyla yavruma kakasını yaptırttı.
o da biz de rahatladık. kendime soruyorum. ne yedim de bebeğim böyle oldu..? niye böyle oldu? ne zaman düzelir?:2::2:
bu gün de birkaç pırt dışında hiçbirşey yapmadı..
Ben de evde yalnızım. bir taraftan bebeğe bakmaya çalışıp. diğer yandan evi toparlamak, yiyecek birşeyler hazırlamak çok zor oluyor..bebeğim ilk haftalarda kilo almayınca dr günde 1 lt süt, 2 bardak süt yapıcı çay, 2 bardak boza , 6 öğün yemek ve meyve yememi söyledi.
bir işi yapmaya çalışırken diğeri kalıyor. Yalnız olmak zor gerçekten..Rahmetli annem de burada olsaydı bana ne güzel bakardı.doğumdan beri havalar soğuk diye tek başına dışarı hiç çıkmadım.. bazılarınız çıkabilmiş ne güzel
oğlum tedaviyle oldu ve onu çok bekledik. şimdi bu kaka olayı beni çok üzüyor..
ben sizlerle olmaktan mutluluk duyacağım..
konuşmaya ne kadar susamışım..bebeciklerinizi öpüyorum. Allah nazardan saklasın onları
İyi geceler kızlar hep okuyorumyzılarınızı ama her zaman yazamıyorum...
Size bir önerim var emzik almayan bebişlierinize benm oğluşumda hip bir emziği almadı hepsini denedik damaklı damaksız en sonunda annem eski emzikler varya Fatoş markaydı hatırlarsanız onlardan al belki emer dedi çok zor bulduk artık yok onlardan ama benm oğluşum hemen aldı ve şuan çok rahat kullanıyor.
Aklınızda bulunsun...
bende bir deneyeyim en azından marketler içinn olmuyo öbür türlü kucaktaa yaaa,
ayy içim sızladı yine bugün ilk drfa tırnaklarını keseyim dedim gittim etini kestim yavrumun varyaa ölseydim daha iyiydii(((((((((((
allahtan kucagıma alınca sustu ama kanadıı öldüm öldümmm dirildim((((((((
inşş acımaz gün içinde kıyammmmmamm
cute baby kolay gelsin canım,bebişin kaka olayı da düzene girer inş.Ben de 2.günden sonra hep yalnızım,kendim yapıyorum herşeyi,zor elbet ama geçici olduğunu bilmek rahatlatıyor.
Kızlar dun kızın cok koyu oldu gun boyunca agladı ayaklarını karnına cekerek agladı gazı vardı masaj ılık banyo hıc kar etmesı bı de az az kaka yapıyo kabız mı oldu kı zeytınyagı ıcırdım sabah 6 gıbı ne zamana etkı eder??? Bı de hıc boyle olmamıstı kucakta uyuyo yerıne koyuyorum uyanıyo kvalıde kucaga alısmıs ondan demez mı kendılerı alıstırdı aman dursunda kucakta dursun dıye dıye aldı gezdıler oda oda bıraktı gıttıler sukur de sımdı kızımda bunu ıstıyo ne yapmalıyım bu huyunu bırakması ıcın ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?