- Konu Sahibi gulayaydogmus
-
canım ağlamadığı zamanlar hemen yatır.dönenece gibi bir şeyi varsa altına yatırabilirsin.zamanla unutur biraz uğraşırsan
ben de 15.günden beri yalnızım.bir de 7 yaşında oğlum var ve eşim çok geç geliyor tatil günlerinde bile yok nerdeyse.insan zamanla alışıyor.biz 2 aylık olduk ve kızım arada sırada zorlasa da baya düzene girdi maaşallah.biraz daha sabır kızlar.ve iyi tarafından bakın.evde size sürekli karışan düzeninizi bozan bir yakınınız olmasından daha iyi bence.
Hakikaten yalniz olmak cok zor, ben de bi 10 gun tamamen yalnizdim, simdi de kaynanam geliyor sagolsun ama hergun gelmiyor, aksam yarin sabah gelirim diyor ertesi gun bekliyorum gelmiyor, bazen saat 2yi gece geliyor. Yani cogu zaman ben de yalnizim. Yine de geldigi birkac saat bile cok rahatlatiyor beni. Esim oglunu cok seviyor ama o da sabah erken kalkiyor diye geceleri ilgilenmiyor, haftada bir iki gun aksamlari disari cikiyor sosyal hayatindan vazgecmiyor ve de sabirsiz. Azicik aglasa ve susturamasa hemen pes ediyor, sinirleniyor, bagiriyor. Diyorum ki senin kizdigindan ne anlayacak o sadece daha da korkup daha fazla aglar, anlamiyor. bir de yerinden kalkmadan susturmaya calisiyor ise yaramiyor cogu zaman tabi ki. Dayanamayip aliyorum kucagima senin kokuna susuyor bende susmuyor diyip cikiyor isin icinden, halbuki biraz caba sarfetse olacak ama olmuyor diyip isin kolayina kaciyor. Bir de dun aksam ben elimden geleni yapiyorum daha ne yapacagim diyor. Cocuk oldugundan beri bir suru defa kavga ettik biz de, normalde hic etmeyiz. Ben butun gun ve gece uykusuz kaliyorum, o gece arada bebek aglarsa ve uyanirsa ona bile laf ediyor bazen. Her sabah ayy sersem gibiyim diyor, benim halimi dusunen yok. Surekli agladigi gunlerde bazen isyan ediyorum ve hicbirsey yapasim ilgilenesim gelmiyor, tabi caresiz yine ilgileniyorum ama biraz kufrede kufrede :)
Allah sana kolaylik versin, gercekten hepten yalniz olmak ve sorunlu aglayan cocuga bakmak cok zor. Surekli aglayinca ne dinlenebiliyorsun, ne yemek yiyebiliyorsun.
Kabizlik ve gaz sancisi icin brisey onerecegim umarim ise yarar. Her zaman banyo yaptirmak zor ama bir legenin, kovanin veya kuvetinin icini yakmayacak sicaklikta suyla doldurup poposu icinde bekliyorsunuz 5 dakika kadar. Popodaki kaslar gevsiyormus gaz cikarmasi daha rahat oluyormus. Hemsire onermisti bize. Pek yapmadigim icin faydali mi bilmiyorum ama denemeye deger bence.
canım gaz için rezene çayı iç bebeğinede sütünden geçer kabılzık içinde altını aç ben az önce açtım ortalığı mahvetti bide bacaklarını hafifce karnına bastırıyorum çok hafir çekiyorum sonra tuvalateni yapıyor gazını çıkarıyor maşalah ahh bu erkeklerde popoları zora gelmiyor hiç sende eşine vermemeye çalış bebeği ben öyle yapıyorum erkekler biz kadınlar kadar sabırlı değiller ne yazıkki benim oğlanda emiyor yatağa koyunca ortalığı yıkıyor napalım büyüyene kadar idare edicez allah yardımcın olsun ...
Kızlar bebegıme zeytınyagı verdım kakasınu yapsın dıye kakasında yumurta akına benzer seyler vardı zeytınyagından mı boyle oldu ondan ınce hıc boyle degıldı. Rengı kıvamı eskısı gıbı ama bahsettıgım seyler var. Bunlar ne fıkrı olan var mı?
canım geçmiş olsun.ufak tefek kazalar olur üzme kendini.normal tırnak makası gibi olandan kullanıyorsan onun yerine makas şeklinde olanları bir dene çok rahat oluyor
kafayı yemek üzereyim evde yalnızım hiç kimse yok yardım eden kızım 52 günlük ve sadece bir kere 3 dk markete gittim kızımda gaz sancısı kabızlık huysuzluk hepsi var kucağımda yatmaya bayılıyo beşiğine bıraktımmı yaygarayı basıyo şimdi beşiğine koydum gözlerim onda ne zaman bağıracak diye babamız işe gidiyo erken kalkıyorum diye yatıyo zaten biraz ilgilenip uyumayınca çocuğu hırpalarcasına sallıyo kızım nasıl kucağımda korkak korkak bakıyo kavga ediyoruz aptal herif daha bebek o diyorum ve ona bırakmamak için herşeye dayanıyorum gece çok uykusuz kalıyorum ama kızıma değer yalnız kesinlikle tek başına çok zor bebek büyütmek anneliğin tadını çıkaramıyorum.
Kanguruda ağırlığını poposuna veriyor ordaki kemikler de henüz çok güçlü değil ,bu nedenle bebek çok ufakken uzun süre taşımamak lazım diye aklımda kalmış.
Ne derece doğru bilemiyorum tabi.
Ben 1 aylık falandı eldiveni çıkardım hala takmıyorum.Şapkayı ise sadece banyo sonrası bir kaç saat takıyorum,çok terliyor şapkayla zaten benimkinin kafasında konak çıktı.
Kurtulmaya çalışıyroruz,bayağı azaldı şimdi çok şükür.
canım ağlamadığı zamanlar hemen yatır.dönenece gibi bir şeyi varsa altına yatırabilirsin.zamanla unutur biraz uğraşırsan
benim oğlum da kakasını akşam yaptı çok şükür. bizimkinde de dediğin gibiydi. bugün doktora sordum. o normaldir kaka beklediği için öyle olmuştur dedi. ne kadar doğrudur bilemiyom.. bakalım diğer kakayı ne zaman yapıcak
dr gaz ilacımızı değiştirdi. bir de kimyonlu rezene çayı verdi bebek için..
kereta dğn bii hiç uyutmadı. göğüslerimin uçları çok fena kızlar. eczaneden silikon gögüs ucu aldım. inşallah işime yarar
bu arada kızlar oğluşum dünden beri agucuklar yapmaya gülücükler atmaya başaldı hele bide yandan gülmesi yokmu beni deniyor alıp ciğerime sokasım geliyor...
kızlar ben de burdan bir arkadaşın önerisiyle nuk 1 numara damaklı silikon aldım.ve inanamadım.ilk seferde aldı.ve şimdi çoğu zaman onunla kendi kendine uyuyor.valla çok büyük rahatlık.
bizdede konak var nasıl kurtuldun canım.bizdede azaldı gibi ama gitmedi ya.şampuan dalindi değiştirdim johson baby yaptım.ama sebamed daha iyiymiş bulursam onu alacam.
canım rezene ve kimyon çayı diye bi ilaçmı var yoksa sen kaynatıp içir diyemi söyledi.AYYY EN ÇOK MERAK ETTİĞİM KONU BU.rezene kimyon ÇAYINA DOKTORLAR NE DİYOR UYGUN GÖRÜYORLARMI BENDE VERMEK İSTİYORUM 1 2 SEFER VERDİM AMA YANLIŞMI YAPIYORUM DİYE ÇOK KORKUYORUM.YA BEBEĞİME ZARAR VERİYORSAM DİYORUM
ben de 15.günden beri yalnızım.bir de 7 yaşında oğlum var ve eşim çok geç geliyor tatil günlerinde bile yok nerdeyse.insan zamanla alışıyor.biz 2 aylık olduk ve kızım arada sırada zorlasa da baya düzene girdi maaşallah.biraz daha sabır kızlar.ve iyi tarafından bakın.evde size sürekli karışan düzeninizi bozan bir yakınınız olmasından daha iyi bence.
Kızlar dun kızın cok koyu oldu gun boyunca agladı ayaklarını karnına cekerek agladı gazı vardı masaj ılık banyo hıc kar etmesı bı de az az kaka yapıyo kabız mı oldu kı zeytınyagı ıcırdım sabah 6 gıbı ne zamana etkı eder??? Bı de hıc boyle olmamıstı kucakta uyuyo yerıne koyuyorum uyanıyo kvalıde kucaga alısmıs ondan demez mı kendılerı alıstırdı aman dursunda kucakta dursun dıye dıye aldı gezdıler oda oda bıraktı gıttıler sukur de sımdı kızımda bunu ıstıyo ne yapmalıyım bu huyunu bırakması ıcın ?
Ve mutlu son kızım oyle bır kaka yatkı bı taaa pantolonu doldu malum yıkamak zorunda kaldım :))) rahatladı ya :))) kaka sorunu olan arkadaslar zeytınyagı ıcırın benımkı ıkı gundur az az yapıyodu dun sancılanmaya basladı sabah 6 da zeytınyagı ıcırdım sımdı mutlu son rahatladı yavrum :)))
benim oğlum da kakasını akşam yaptı çok şükür. bizimkinde de dediğin gibiydi. bugün doktora sordum. o normaldir kaka beklediği için öyle olmuştur dedi. ne kadar doğrudur bilemiyom.. bakalım diğer kakayı ne zaman yapıcak
dr gaz ilacımızı değiştirdi. bir de kimyonlu rezene çayı verdi bebek için..
kereta dğn bii hiç uyutmadı. göğüslerimin uçları çok fena kızlar. eczaneden silikon gögüs ucu aldım. inşallah işime yarar
çıldırcam ya benim oğlan saolsun mutfak dışında biyerde uyumaz oldu artık eskiden memede uyurdu 1 haftadır mutfakta aspiratör sesini açınca uyuyor aşçımı ne olucak kerata saat kaçtan benri uğraşıyom uyumadı az önce mutfaga götürdüm aspiratörüde açtım 2dk içinde gözlerini kapadı az dalsında iice yerine yatırcam şaka gibi...
Konağımız çok çok azaldıBen her duştan 1 saat evvel sızma zeytinyağı ile hafif masaj yaptım.Dr içine biraz karbonat ilave etmemi söyledi.Sonra bebek saç fırçası ile duşta hafifçe taramaya çalışıyordum.
Sonra dr bize en son gittiğimizde b.....a (bizim sigorta karşılamadı)diye bir krem yazdı.Onu da kullandım.Çok şükür şimdi iyiyiz.
Bebeğim uykusunda hep inliyor,kusan bir bebek ama dün ve bugün çok arttı,gaz sancısı tavan yaptı(nurse harveys kullanıyoruz) bir kaç kez kakasıda mukuslu olunca, bugün eşim kakasını yakınımızdaki hastaneye götürdü tahlile.Kendi dr umuzu aradık gelin dedi.
Çok şükür tahlil temiz çıktı,bir kaç ilaç yazdı şikayetler devam eder ya da kakası kanlı olursa gelirsiniz dedi.
Sümüksü kakayı tahlile götürek olanlar varsa eğer yarım saat içinde götürmek gerekiyor,bilmeyenler için dip not
Bugün dr gitmişken daha evvel konuştuğumuz kimyon ve rezene çayını da sordum.
Kimyon verme daha midesi hazır değil onun yerine kimyon yağıyla masaj yapılabilir,günde bir kaç kaşık rezene verebilirsin sorun olmaz dedi bizim doktor.
Kimyonu anneler içebilirmiş,
canım rezene ve kimyon çayı diye bi ilaçmı var yoksa sen kaynatıp içir diyemi söyledi.AYYY EN ÇOK MERAK ETTİĞİM KONU BU.rezene kimyon ÇAYINA DOKTORLAR NE DİYOR UYGUN GÖRÜYORLARMI BENDE VERMEK İSTİYORUM 1 2 SEFER VERDİM AMA YANLIŞMI YAPIYORUM DİYE ÇOK KORKUYORUM.YA BEBEĞİME ZARAR VERİYORSAM DİYORUM
Ama nurse harvey's 'te de kimyon var,o zaman onu da vermemek gerek dr'un söyleyişine göre.Anlamadım şimdi.
canım bebeklerde geniz akıntısı olunca onu yutuyorlar o da kakada balgamımsı sümükümsü bir görüntü oluşturuyor bu benim oğlumda olmadı ama biliyorum.başka bir olasılıkta bir mikrop kapmış olabilir bence doktora götür canımGunaydın kızlar dun 3 kere kaka yağptı kızım bıgun daha yapmadı en son yaptığında da sumuksu kaka batdı zeytınyagına baglıyorum ben ya bakalım.. Bugun normal yapar ınsallah yoksa bezı tahlıle gondereyım o zaman
Konağımız çok çok azaldıBen her duştan 1 saat evvel sızma zeytinyağı ile hafif masaj yaptım.Dr içine biraz karbonat ilave etmemi söyledi.Sonra bebek saç fırçası ile duşta hafifçe taramaya çalışıyordum.
Sonra dr bize en son gittiğimizde b.....a (bizim sigorta karşılamadı)diye bir krem yazdı.Onu da kullandım.Çok şükür şimdi iyiyiz.
Bebeğim uykusunda hep inliyor,kusan bir bebek ama dün ve bugün çok arttı,gaz sancısı tavan yaptı(nurse harveys kullanıyoruz) bir kaç kez kakasıda mukuslu olunca, bugün eşim kakasını yakınımızdaki hastaneye götürdü tahlile.Kendi dr umuzu aradık gelin dedi.
Çok şükür tahlil temiz çıktı,bir kaç ilaç yazdı şikayetler devam eder ya da kakası kanlı olursa gelirsiniz dedi.
Sümüksü kakayı tahlile götürek olanlar varsa eğer yarım saat içinde götürmek gerekiyor,bilmeyenler için dip not
Bugün dr gitmişken daha evvel konuştuğumuz kimyon ve rezene çayını da sordum.
Kimyon verme daha midesi hazır değil onun yerine kimyon yağıyla masaj yapılabilir,günde bir kaç kaşık rezene verebilirsin sorun olmaz dedi bizim doktor.
Kimyonu anneler içebilirmiş,
kesinlikle katılıyorum,yalnız olmak en güzeli
malesef bu huyunu bırakmaz canım,hareketleninceye kadar devam eder
hadi gözünaydın :))
geçmiş olsun canım
ilahi,ilginç cidden .
Ama nurse harvey's 'te de kimyon var,o zaman onu da vermemek gerek dr'un söyleyişine göre.Anlamadım şimdi.
çıldırcam ya benim oğlan saolsun mutfak dışında biyerde uyumaz oldu artık eskiden memede uyurdu 1 haftadır mutfakta aspiratör sesini açınca uyuyor aşçımı ne olucak kerata saat kaçtan benri uğraşıyom uyumadı az önce mutfaga götürdüm aspiratörüde açtım 2dk içinde gözlerini kapadı az dalsında iice yerine yatırcam şaka gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?