2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

tesekkur ederim hayal tiyatrosu ya valla cok zormus ya bebegim boyleyken bende çaresizken cok kotu oluyo ya bide oyle deneyim insallah bi faydasini gorurum evet burasi cok faydaloi bi site ...

canım o ilacı kullanmadığımız için bilemiyorum . sen iç canım sütünden geçer bebeğine benim oğlumda sadece emiyo ilaç dahi içiremiyorum çay almıştım içmeyince ben içmeye başladım birde elma yağı aldım topuğuna sütrüyorum faydası oldu dene istersen . birde yemeklerine kimyon kat faydası oluyomuş

hoşgeldin canım hayırlı olsun bebeğin benimde 02.01.2013 de doğacak olan bebişim 12.12.2012 de çıkıverdi aynı günde doğmuş bebişlerimiz her geçen gün alışıyoruz birbirimize oyüzden daha sabırlı oluyoruz canım

Battaniye veya benzeri birseye sarip ayaklarinin altina koyabilirsin o zaman yakmaz. Hatta bebegi yatagina yatirmadan bir sure once herhangi birseye sarmadan koy, yatak da isinsin biraz sonra ya bir kilifa koyar ya da birseye sarar ayaklarinin ucuna koyarsin.

Tok oldugu zaman muhtemelen gazi oldugu icin veya sadece emme ihtiyacini gidermek icin yapiyordur, bize de boyle durumlar icin emzik ver demisti doktor. Bir de sac kurutma ve davlumbaz bu durumlardarda ise yariyor bizde.

tsk ederim canim elma yagini topuguna mi sürecem karnina degilmi simdi esime bi yag aldiracapm ama ne aldiracagimi bilmiyorum ozaman söyleyimde elma yagi alsin

acı elma yağı olacak canım.Topuklarına süreceksin ama karnına sürenler de var.

her zaman kendimi telkin ediyordum bak elvan, bu çocuğu çok istiyodunuz olmayada bilirdi vs. ama inanın bazen isyan ediyorum 56 günlük olduk ama bende bittim ceset gibi oldum uykusuz, yüzüm bembeyaz, pijamalarla sürekli, saçlar yarısı siyah yarısı sarı, bacaklar futbolcu bacağı gibi:) yani anlayacağınız perişan oldum bi tek benim kızım mı böyle bilmiyorum millet emziriyorum altını alıyorum uyutuyorum diyo bizimkini emzirmek ayrı dert uyutmak zaten çok zor dalmıyo kollarım göğsümde uyumak istiyor ama bende uyumalıyım,sürekli mırıl mırıl karnı balon gibi gazdan ne gaz anlamadım gitti yavrum ıkına ıkına perişan oluyo valla artık o kadar bıktımki bazen ağlarken kendimi mutfağa atıyorum ne yapsam susmuyo deliriyorum hani bir yerimi acıyo diye bakıyorum görünürde sadece gaz ama bıktım beceremiyormuyum anlamadım birde havalar soğuk dışarıya da çıkaramıyorum zaten arabayla çıkarılmaz çok erken üşür, çantasıyla tek kolla çok ağır geliyo taşıyamıyorum nasıl sokağa çıkarayım sadece sabır diyorum.

kızımın 40 ı yeni çıktı ben de yeni yeni adapte olmaya başlıyorum

ah canım kıyamam ben sana aslında hepimiz zaman zaman aynen böyle hissediyoruz bazen acaba ben kızımı yeteri kadar sevmiyor muyum neden bu kadar zorlandım ki falan diye düşünürken buluyorum. Ama Allah hain mi ki bizler beceremeyecek olsaydık şuncacık yavruyu bizlere emanet eder miydi? eminim ki bu dünyada o bebişe senden daha iyi bakabilecek birisi yok. elbette çok zorlukları var. kendimizi ikinci hatta üçüncü plana atıyoruz onlar için. ama düzen böyle ... zamanında annelerimiz de bizim için aynısını yapmıştı. hele benim anam 6 tane büyüttü çılgın kadın nasıl yaptın diyorum e Allah verdi git mi deseydim diyor

hee birde artık nerdeyse 2 aylık bence dışarı çıkar. şu astronotlardan al giydir sıcacık hiçbirşey olmaz. belki gezmeyi sever hem benim kızım bayılıyor gezmeye

kızlar bebeklerinizi uyutmadıgınız zamanşar için bir tavsiye benden
benmkinde işe yarıyoo çünküü

bir battaniyesine kundak seklinde sarın
gögsünüze paralel olarak yatırın emer seklde ama daha yukarıdaa

oda içinde hafif yürüyün ama yavas birde bu esnadaa
vazgeçilmez sarkılarımızdan olan pış pışta pış pışı dillendirinn
hafifte popusuna vurun nazikçeee
bakın nasıı uyuyooo
ama o battaniyeyle yaıtırn amann haa acarsanızz üstünü o sıcaklık gidince
gözler faltası gibi oluyoo sankii 5 saat uyumusta kalkmıs gibii :)))))))))))))))

inş işe yararrrrrrrrrrrrrrr

canım benim ya,çok iyi anlıyorum seni.Bizim de bugün 57.günümüz,aynı dert bende de var.Üşütmemesine özen göster canım,tabii sen de üşütme.Bence bu gaz yediklerimizden ziyade ayak ve karın bölgesini sıcak tutmamaktan oluyor.Biz dışarı çıkıyoruz,iyice sarıp sarmalıyorum,bebek arabasına koyuyorum.Hem o da açık hava alsın,ikinize de iyi gelir.

ben kızımı hep bu şekilde uyutuyorum amaaaa yine de koyduğum anda hıkır mıkır başlıyor... yaklaşık yarım saat bir saat o şekilde gezdiriyor kendini

kollarım belim özellikle de sol yanım çok acıyor. ama yeterki kuzum uyusun da büyüsün

haklısın canım bugünde gülücükler atıyo sıpa tadından yenmiyo araştırayım nerde satılıyo montlar çıkartayım o da sıkıldı benimle teşekkürler moral oldu

Kızlar bebekler gezmeyi çok sever ama gaz sıkıntısı bitince hemen ayakta gezdirmeyi bırakın, sürekli yapmamaya çalışın nacizane tavsiyem.
İlk bebeğim de çok gazlıydı bu şekilde rahatlıyordu üstelik gazdan süt bile ememiyordu,ben gezdirerek emziriyordum.Sonra alıştı bizimki gezmeyince uyumuyor,emmiyordu.Şaka değil 2,5 yaşına kadar kucağımızda gezdirerek uyuttuk.Kendi başına imkanı yok uyumuyordu.
Şimdi de hep beraber yatağa uzanıyoruz,uyuduktan sonra yatağına alıyorum.Buna bile zor alıştırdım.3 yaşında benim ilkim.Belki istisna ama yine de paylaşayım dedim.

Allah kolaylık versin hepimize canım, çok dikkat ediyorum ama gece ağlayınca emzirmek için panikle terli terli kalkınca birde saatlerce pışpışla üşütüyorum kızımda huysuzluğunda ağlayıp terliyo ütüyle havlu ısıtıp karnına koyuyorum iyi geliyo birazcık daha güzelleşsin hava hemen atıcam kızımla ikimizi dışarıya:)

Slm kızlar biz 1 aylık olduk nihayet. bizim de gece uyku problemimiz var ne yazıkki. sadece uyku olsa iyi, sürekli ağlıyor saatlerce ve en önemlisi emmiyor, sinirleniyor. çok korkuyorum memeyi tamamen bırakırsa diye.. sizde de oluyo mu böyle bişey? acaba ağladığı için mi emmiyor, yoksa sütüm az olduğu için mi sinirleniyor anlamıyorum. çok çaresizim... korkuyorum ya sütüm yetmezse büyüdükçe...var mı önerisi olan?

sütün yeterli gelmediği için ağlıyor olabilir..dene canım 90ml mama hazırla ver bakalım içacak mi...benim bebeğim gündüzleri emdikten yarım saat veya 1 saat sonra basıyordu çığlığı bizde gaz sancısı diye düşünüyorduk..yanılmışız sütüm yeterli değilmiş..mama takviyesi yapıyorum şimdi ağlamıyor çok şükür..2 gün öncesine kadar kaşıkla veriyordum şimdi biberona geçtim..ben üzüldükçe sütüm azaldı canım..ne yapalım sağlıklı olsunlarda tek mama takviyesi yapalım..

bende bundan korkuyorum ama o kadar sancısı oluyorki kucaktan indirmiyorum çok ağlıyor çok canı yanıyor yavrumun.en çok merak ettiğim bu sancılar ne zaman bitecek peki her yerde 3 aylık demiş şimdi bebeğim 60 günlük oldu yani 2 aylık 90 günlük oluncamı azalmaya başlayacak yoksa artık azalma zamanı geldi yavaş yavaş azalmayamı başlayacak demek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…