- Konu Sahibi gulayaydogmus
-
kizlar lutfen bilgili olanlarin cevaplarina ihtiyacim var ... dun bunu yazmistim ama kimse bisey yazmamis daha
slm herkeze okudum kadariyla herkezde gaz sorunu var :) malesef bizdede sorun ayni, bize doktur zi..o damla verdi ama hiç bi faydasini gormedik yavrum halen kendini bi acayip sıkıyo bugun esime nursen harvesi aldirdim veriyorum bakalim ama doktur tavsiyesiyle deil bi arkadas soyledi ama ne kadar vermeliyim ve ne zaman ve ne zaman etki eder kullananlar bilgilendirirse sevinirim, bide ben o kimyonlu rezene çayini ben içiyorum ogluma vermiyorum sutumden geçer diye bilgiler için simdiden tesekurler
Lutfen birileri bilgilendirirse cok sevinirim :)
21 aralık doğacak olan bebeğim 12.12.2012 tarihinde çıkageldi normal doğum yapamadığım için sezeryan oldu ama çok zormuş annemin kıymetini daha iyi anladım ve şu anda daha sabırlıyım ilk 40 gün gelgitliydi bilmiyorum arkadaşlar sizlerindemi böyleydi hayatınız bitmiş gibi (özgürlüğün kısıtlanması manasında) ama şu anda daha adapteyim.Ama ne aratsam nette kadınlar kulübünde yorum ve fikirler bulup uyguluyorum ve çok faydalı bir forum o yüzden bende yazma kararı aldım bugün bakalım hayırlısı.
sıcak su torbasını nasıl koyuyorsunuz ya benimki sürekli ayaklarını itiriyor koyarsam yanmazmı çocuk ya.bu konuyu tam ayrıntılı açıklarmısınız.
ayyy bende dün kırmızı biberi yedim ezme gibi olanı eyvah eyvah öldü yavrucak ağrıdan.kırmızı biber gaz yapmaz diye biliyorum ben yanlışmı biliyorum acaba.
Günaydın kızlar.
oğlumu 2-3 saatte bir düzenli olarak emzirmek istiyorum ama bir türlü olmuyor. 2 saati beklemiyor sık sık emmek istiyor. bu seferde kusuyor.doktor emzik alsın, alıştır dedi. onu da sevmiyor yavaş yavaş almaya başladı ama yine de pek bir faydası olmuyor. bana bir akıl verin yaa
canım o ilacı kullanmadığımız için bilemiyorum . sen iç canım sütünden geçer bebeğine benim oğlumda sadece emiyo ilaç dahi içiremiyorum çay almıştım içmeyince ben içmeye başladım birde elma yağı aldım topuğuna sütrüyorum faydası oldu dene istersen . birde yemeklerine kimyon kat faydası oluyomuş
21 aralık doğacak olan bebeğim 12.12.2012 tarihinde çıkageldi normal doğum yapamadığım için sezeryan oldu ama çok zormuş annemin kıymetini daha iyi anladım ve şu anda daha sabırlıyım ilk 40 gün gelgitliydi bilmiyorum arkadaşlar sizlerindemi böyleydi hayatınız bitmiş gibi (özgürlüğün kısıtlanması manasında) ama şu anda daha adapteyim.Ama ne aratsam nette kadınlar kulübünde yorum ve fikirler bulup uyguluyorum ve çok faydalı bir forum o yüzden bende yazma kararı aldım bugün bakalım hayırlısı.
her zaman kendimi telkin ediyordum bak elvan, bu çocuğu çok istiyodunuz olmayada bilirdi vs. ama inanın bazen isyan ediyorum 56 günlük olduk ama bende bittim ceset gibi oldum uykusuz, yüzüm bembeyaz, pijamalarla sürekli, saçlar yarısı siyah yarısı sarı, bacaklar futbolcu bacağı gibi:) yani anlayacağınız perişan oldum bi tek benim kızım mı böyle bilmiyorum millet emziriyorum altını alıyorum uyutuyorum diyo bizimkini emzirmek ayrı dert uyutmak zaten çok zor dalmıyo kollarım göğsümde uyumak istiyor ama bende uyumalıyım,sürekli mırıl mırıl karnı balon gibi gazdan ne gaz anlamadım gitti yavrum ıkına ıkına perişan oluyo valla artık o kadar bıktımki bazen ağlarken kendimi mutfağa atıyorum ne yapsam susmuyo deliriyorum hani bir yerimi acıyo diye bakıyorum görünürde sadece gaz ama bıktım beceremiyormuyum anlamadım birde havalar soğuk dışarıya da çıkaramıyorum zaten arabayla çıkarılmaz çok erken üşür, çantasıyla tek kolla çok ağır geliyo taşıyamıyorum nasıl sokağa çıkarayım sadece sabır diyorum.
her zaman kendimi telkin ediyordum bak elvan, bu çocuğu çok istiyodunuz olmayada bilirdi vs. ama inanın bazen isyan ediyorum 56 günlük olduk ama bende bittim ceset gibi oldum uykusuz, yüzüm bembeyaz, pijamalarla sürekli, saçlar yarısı siyah yarısı sarı, bacaklar futbolcu bacağı gibi:) yani anlayacağınız perişan oldum bi tek benim kızım mı böyle bilmiyorum millet emziriyorum altını alıyorum uyutuyorum diyo bizimkini emzirmek ayrı dert uyutmak zaten çok zor dalmıyo kollarım göğsümde uyumak istiyor ama bende uyumalıyım,sürekli mırıl mırıl karnı balon gibi gazdan ne gaz anlamadım gitti yavrum ıkına ıkına perişan oluyo valla artık o kadar bıktımki bazen ağlarken kendimi mutfağa atıyorum ne yapsam susmuyo deliriyorum hani bir yerimi acıyo diye bakıyorum görünürde sadece gaz ama bıktım beceremiyormuyum anlamadım birde havalar soğuk dışarıya da çıkaramıyorum zaten arabayla çıkarılmaz çok erken üşür, çantasıyla tek kolla çok ağır geliyo taşıyamıyorum nasıl sokağa çıkarayım sadece sabır diyorum.
kızlar bebeklerinizi uyutmadıgınız zamanşar için bir tavsiye benden
benmkinde işe yarıyoo çünküü
bir battaniyesine kundak seklinde sarın
gögsünüze paralel olarak yatırın emer seklde ama daha yukarıdaa
oda içinde hafif yürüyün ama yavas birde bu esnadaa
vazgeçilmez sarkılarımızdan olan pış pışta pış pışı dillendirinn
hafifte popusuna vurun nazikçeee
bakın nasıı uyuyooo
ama o battaniyeyle yaıtırn amann haa acarsanızz üstünü o sıcaklık gidince
gözler faltası gibi oluyoo sankii 5 saat uyumusta kalkmıs gibii :)))))))))))))))
inş işe yararrrrrrrrrrrrrrr
kızımın 40 ı yeni çıktı ben de yeni yeni adapte olmaya başlıyorum
ah canım kıyamam ben sana aslında hepimiz zaman zaman aynen böyle hissediyoruzbazen acaba ben kızımı yeteri kadar sevmiyor muyum neden bu kadar zorlandım ki falan diye düşünürken buluyorum. Ama Allah hain mi ki bizler beceremeyecek olsaydık şuncacık yavruyu bizlere emanet eder miydi? eminim ki bu dünyada o bebişe senden daha iyi bakabilecek birisi yok. elbette çok zorlukları var. kendimizi ikinci hatta üçüncü plana atıyoruz onlar için. ama düzen böyle ... zamanında annelerimiz de bizim için aynısını yapmıştı. hele benim anam 6 tane büyüttü çılgın kadın nasıl yaptın diyorum e Allah verdi git mi deseydim diyor
hee birde artık nerdeyse 2 aylık bence dışarı çıkar. şu astronotlardan al giydir sıcacık hiçbirşey olmaz. belki gezmeyi sever hem benim kızım bayılıyor gezmeye
kızlar bebeklerinizi uyutmadıgınız zamanşar için bir tavsiye benden
benmkinde işe yarıyoo çünküü
bir battaniyesine kundak seklinde sarın
gögsünüze paralel olarak yatırın emer seklde ama daha yukarıdaa
oda içinde hafif yürüyün ama yavas birde bu esnadaa
vazgeçilmez sarkılarımızdan olan pış pışta pış pışı dillendirinn
hafifte popusuna vurun nazikçeee
bakın nasıı uyuyooo
ama o battaniyeyle yaıtırn amann haa acarsanızz üstünü o sıcaklık gidince
gözler faltası gibi oluyoo sankii 5 saat uyumusta kalkmıs gibii :)))))))))))))))
inş işe yararrrrrrrrrrrrrrr
haklısın canım bugünde gülücükler atıyo sıpa tadından yenmiyo araştırayım nerde satılıyo montlar çıkartayım o da sıkıldı benimle teşekkürler moral oldu
canım benim ya,çok iyi anlıyorum seni.Bizim de bugün 57.günümüz,aynı dert bende de var.Üşütmemesine özen göster canım,tabii sen de üşütme.Bence bu gaz yediklerimizden ziyade ayak ve karın bölgesini sıcak tutmamaktan oluyor.Biz dışarı çıkıyoruz,iyice sarıp sarmalıyorum,bebek arabasına koyuyorum.Hem o da açık hava alsın,ikinize de iyi gelir.
Slm kızlar biz 1 aylık olduk nihayet. bizim de gece uyku problemimiz var ne yazıkki. sadece uyku olsa iyi, sürekli ağlıyor saatlerce ve en önemlisi emmiyor, sinirleniyor. çok korkuyorum memeyi tamamen bırakırsa diye.. sizde de oluyo mu böyle bişey? acaba ağladığı için mi emmiyor, yoksa sütüm az olduğu için mi sinirleniyor anlamıyorum. çok çaresizim... korkuyorum ya sütüm yetmezse büyüdükçe...var mı önerisi olan?
Kızlar bebekler gezmeyi çok sever ama gaz sıkıntısı bitince hemen ayakta gezdirmeyi bırakın, sürekli yapmamaya çalışın nacizane tavsiyem.
İlk bebeğim de çok gazlıydı bu şekilde rahatlıyordu üstelik gazdan süt bile ememiyordu,ben gezdirerek emziriyordum.Sonra alıştı bizimki gezmeyince uyumuyor,emmiyordu.Şaka değil 2,5 yaşına kadar kucağımızda gezdirerek uyuttuk.Kendi başına imkanı yok uyumuyordu.
Şimdi de hep beraber yatağa uzanıyoruz,uyuduktan sonra yatağına alıyorum.Buna bile zor alıştırdım.3 yaşında benim ilkim.Belki istisna ama yine de paylaşayım dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?