2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....


Yaa simdi kafam bulandiii,benim kizimda aksam saatlerinde boyle,gece 2-3 e kadar filan.acaba aksam saatlerinde sutummu azaliyo.yalniz ben hee gogsumu doldurup oyle veriorum.yani biri bitiyo sonuna kadar sonra digerini veriyorum..geceye birini sakliyorum ozellikle rahat doysun diye.ama bilemedim simdi
 

3. 4. aylarda geçmesi beklenir ama genelleme yapmak yanlış olur.Her bebiş farklı malum.Erken geçecek diye düşünelim erken geçsin.
 
canım yediğin herşeye dikkat et karnabahar brokoli lahana süt ve süt ürünleri yoğurt ayran dahil bulgur helva normal ekmek çok rahatsızlık veriyor benim yediğim şu anda sadece pırasa ıspanak marul çavdar ekmeği yumurtalı güzel bir kahvaltı ve 5 litreye yakın su bazen makarna ve pilav çocuk bir anda değişti.çünkü ne yesem gaz yapıyordu kestim ve rahatladı çocuk.bir de rezene çayı veriyorum humana rezene çayı eczanede var.ama onuda çok verme5 ccverdim daha iyi oldu.bizmkide çok ağlardı çok şükür arık uyuyor
ha bir deyüzüstü yatır uyuyunca o kadar rahatlıyor ki peşpeşegaz çıkartıyor hem yellenmesi hem geğirmesi çok rahat oluyor.ve daha uzun süre uyuyor
 
Son düzenleme:
canım ben de o şekilde uyutuyordum ama artık alışmasın diye öyle uyutmuyorum göğsüme yatırıyorum gazını çıkartır şekilde başı kalbimin üstünde sırtına ritmik vurarak uyutuyorum çok daha içimesindi hemencecik uyuyor oğluşum :)
 

aynen benmde kollarım koptu sanki kuş gibilerde gezinmek istiyorlar kollarda :)))


tabiki deneyim heryden daha önemliii
ben dalmasına yakın koyuyorum yatagına oyüzden
cok istisnai agladıgı zamanlarda mecbur bekliyorumm
dün gece tam 1.5 saat o uyudu koydum uyandı aldım uyudu koydum uyandıı en sonunda vazgeçiyo dalıyoo hasbam :)))


canım o sekldede herzmn uyuoo :)) dediğin gibi çok hoslarına gidiyoo
ama öyede uyutuyorumm
 

Benim ilk ay oyleydi bir turlu gece uyumuyordu cok ugrasiyorduk, sonra gece yatarken mama vermeye basladik baktik ki hemen uyuyor o zaman anladik geceleri sutumun yetmedigini. Gece ile sabah arasinda ciddi bir miktar farki oluyor bence.
Bu arada artik yetiyor, yani bir sure yetmedi diye hep yetmeyecek zannetmeyin. ozellikle belli donemlerde bebekler aniden buyuyorlar, kitapta buyume atagi diyor o donemlere, iste o zamanlarda sut yetmiyor bir sure sonra normale donuyor.
 

Canım ya moral oldu yazdiklarin sağol.inşallah geçer bu süreç...
 

Zaten akşam saatlerinde vücut yorulduğundan süt azalırmış canım.
 
Bakıyorum da herkesin bir derdi var. Bizimki de gaz değil de kusma. Türlü türlü yöntemler deniyoruz Şimdilik az az ve sık sık beslemeye çalışıyorum biraz toparladık gibi.Önerisi olan varsa beklerim.
 
Bakıyorum da herkesin bir derdi var. Bizimki de gaz değil de kusma. Türlü türlü yöntemler deniyoruz Şimdilik az az ve sık sık beslemeye çalışıyorum biraz toparladık gibi.Önerisi olan varsa beklerim.

Tek başına kusma şikayetiniz varsa bir dönem sonra geçer inşallah.Zaten beslemesine dikkat ederek önlem almışsınız,belki doyurduktan sonra hemen yatağına bırakmayıp biraz kucakta dik şekilde sırtını falan ovup,çok hareket ettirmezseniz faydalı olabilir.
Benim bebişte kusuyor ben öyle yapıyorum.

:44::44::44:
 

ben kucagima alinca hep kusuyo yani yarim saat once emmis olsa bile kucaga alinca kati olarak cikariyo kucagima alamiyorum uzun sure bu yuzden
 
ben kucagima alinca hep kusuyo yani yarim saat once emmis olsa bile kucaga alinca kati olarak cikariyo kucagima alamiyorum uzun sure bu yuzden


Kusan bebekler sıkıntılı gerçekten, ben fazla hareket ettirmeyince,biraz daha iyi oluyor,sizinki hiç harekete gelmiyomuş,nazlı bebiş sizin ki .
Sütten sonra altını değişmiyorum msela hemen atyor.Bazı şeyleri deneyimleyerek öğreniyor insan ,her bebiş farklı çünkü.
 

ayy keşke benimde 2saatte bir olsa benim devamlı memede yaıpışık geziyoruz..
 
slm kızlar dün oğluşumla verem aşısı yaptırmaya gittik oğluşum 6 kilo olmuş boyuda 5cm uzamış dedimki ebeye devamlı yapışık geziyoruz ee yediğini inkar etmemiş dedi:) allahtanki ateş filan yapmadı aşımız bidahaki aşıda 26 şubatta...
 

bizde yaptırdık. 3 aşıyı birden yiyince çok ağladı bebişim. ilk gün huzursuz geçti 2. gün kendine geldi çok şükür. zaten eskisi gibi aşı sonrası ateş falan pek olmuyormuş.
O değil de ben grip oldum yaa. ne halt etcem şimdi
 

canı geçmiş olsun.maske kullanmayı dene.bende işe yaramıştı.
 
Günaydın güzel anneler. Bakıyorum da çoğumuz gazdan şikayetçi. Valla benim fikrime göre çocuk gazlıysa ne kadar dikkat etsem de yiyip içtiğime yine gaz oluyor. ama Allah'a şükür ki benim kız kendi kendine gazı da çıkarıyor kakayı da yapıyor.

Ne varsa eskilerde var derler ya çocuk 40ından sonra değişir diye. benim kızım geceleri hiç uyumaz gündüzleri de horul horul uyurdu. 40ından sonra bıçakla kesilir gibi geceleri uyumaya gündüzleri daha çok uyanık kalmaya başladı. acaba var mı aynı durumu yaşayan anneler?

Belki denemişsinizdir de uyumakta zorluk çeken bebişlerin gözlerini tülbentle örterseniz uykuya geçmelerini kolaylaştırabilirsiniz belki. Bizde çok işe yarıyor da nacizane tavsiyem :))
 

çok geçmiş olsun canım benim kızda gripti dün akşam banada geçmiş baktımki oğluşum da5.10geçe uyudu kızda idrar yolllarını üşütmüş ve gripti sonrada onla ilgilendim resmen haşatım çıktı boğazlarım ağrıyor konuşamıyorumda çocuklarla uğraşcam diye kendimede bakamıyorum allah yardımcımız olsun tatlım sıcak bir çay yaptım onu içiyorum oğluşumda kakasını 2 gündür yapmadı altını açtım bekliyoruz dahada yapmazsa bebek yağıyla masaj yapacam inşallah işe yarar....
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…