2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

ayy evet ya fırsat yok hiçbirşeye değil eşimle sohbet etmeye kendime saçıma başıma bakacak zamanım kalmıyor.2-3 güne bir nete girdiğim şu yarım saat sadece bana kalıyor.

ayy tatlım sen deneyimlisin sormuşmuydum bilmem her yerde 3. ayın sonuna doğru gaz sancısı biter diyor 12 haftaya denk geliyor yazanda var.benim kızım 64 günlük yani 90 günün sonundamı 3. ay sonu oluyor yani 1 ayımızmı kaldı yoksa 120 gün yani 4. aya girerkenmi bitecek.

umarım geçicidir sürekli emmiyor eldiveni çıkarmıyorum elleri ya kirli ise sık sık eldiven değiştiriyorum.bide elleri buz gibi onun içinde eldiven çıkaramıyorum ayrıca gaz sancısı var ellerini nereye vuracağını şaşırıyor sancıdan kendine zarar verebilir diyede eldiven çıkarmıyorum.herkes çıkar diyor ama ne yapayım.

Merhaba benim oğlanda ellerini keşfetmeye başladı cok cok cok emiyo elini çok tatlı ma eldivenleri çıkaramıyorumki gazdan savurup durduğunda hemen çiziveriyor yanağını 2 tane çiziğimiz oldu bile ne tatlı pamuk pamuk eller ama özgür kalamıyorlar emeceği zaman ve seviştiğimiz zaman açıyorum ellerini diğer zamanlar hep hapisteler.

Birde sütüm sanki akşamları azalıyor göğüslerim yumuşak yumuşak mama aldım 1 akşam verdim 60 cc mamayı içti açmıki yoksa çokmu obur ama o durumdayken sağdığımda süt bol bol akmıyodamla damla geliyo zamanla çoğalırmıki kızımda hiç böyle sorunlar olmadı bu oğlanlar ne nazlı ya.

ay erimez mi içim hem nasıl çok tatlı sesler de çıkarmaya başladı :)

evıet benim kız baş parmağını ağzına sokmaya çalışırken işaret parmağını burnuna sokuyo

yerim ben onun ellerini :)

Selam kızlarr.. uzun zamandır yazamadım ..Bu arada dün mevlütümzü yaptık. sonunda onu da atlattım. MEnümde tavuk pilav,börek,baklava,ayran vardı. gelenlere lokum ikram ettim girişte. mevlüt sonunda da kek le çay servisi yaptım.
80 günlüğüz şimdi. artık çok alıştım bebeğime.. YAvaş yavaş konuşmalarımıza tepki veriyor,gülüyr yavrum.GAzını da kendi çıkarıyor şükür. KAkasını bir tek 2-3- gün sürüyor. 1 aylım düzenli metsil damla kullandım. Herlade bağırsakları toparladı ki kendi gazını çıkarıor. Artık tulumlardan da çıktık takım eşortmanlar giymeye başladık. gözünün önünde büyüyor çok güzel bir duygu. Allah olmayanlara da nasip etsin.

canım alışırsa bırakması biraz zor.oğlum 17 ay emmişti.kızımda baştan önlem aldım emziğe alıştırdım

ah canım aynı dert bendede var memeyi gördüğü an basbas bağırıyor gece uyku sersemi biraz emiyor ama gündüz hiç emmeye başladı ne yapacğız ya bu durumda şaşırdım kaldım biberona alıştı galiba benim oğlan

Çok sağolun arkadaşlar. galiba gaz sıkıntısı olduğundan emmiyormus bebeğim. birkaç gün emmek istemediginde eşim alıp sakinlestirdi.sakinlesince emzirme denedim.tabi hemen başarılı olmadı ama sabirla inatla mama vermedim emdiği çok şükür.şimdilik sıkıntı kalmadı gibi.yani en azından emmek istememesinin sebebinin benden kaynaklanmadığını anladım.gaz sancisindanmis meğer. gazi ciktiktan sonra rahatlayinca emiyor çünkü.

Canım yukarda yazdım az önce.sen de dene ıstersen sakın pes etme.sakinlestirip tekrar tekrar vermeye çalış.

evıet benim kız baş parmağını ağzına sokmaya çalışırken işaret parmağını burnuna sokuyo

ya kızlar ben size akıl verirken dün gece benm kızımda mememden emdii biraz karnını doyurdu snra uyumadı tabii araadan 1,5 2 saat geçince tekrar acıktıı verdim memeyi amannn nasıı edepsizzzzzzzzz !!!!!!!!! bir bagırıstı oo ayvahh dedimm memeyi reddediyooo ama ac aranıyordaa
mecbur kalktım sütümü sagdım biberonla verdim doyunca sustuu mayıstııı
belki arada oluyoo böyle demekkii
hergün aynı tempodan sıkıyoo yaramzlarr

allahım bu bebişler ne tatlı ya benim ikinci çocuğum olmasına rağmen her hareketleri hoşuma gidiyor her hareketine şaşırıyorum bütün bebişler de bana çok sevimli geliyor benim oğlum da elini emmek istiyor ama ben elini emmeyi bırakamaz diye korkumdan her elini emdiğinde ağzına emziği dayıyorum o da diliyle öyle bir fırlatıyor ki emzik odanın ortasına kadar uçup yere düşüyor ama yine de her defasında veriyorum emzik emerse ,ilerde bıraktırması daha kolay yok edebilirsin ama eli her zaman gözünün önünde olacak

Canım benim bildiğim şu kadar gün sürer diye bilinmez ki, her bebiş farklı zamanlarda kendi başına gaz çıkarmayı öğrenir.Genelde 3 ay sonra artik örenmeye baslar derler. Bazı bebeklerin 40 ından sonra gaz sorunu kalmiyor mesela.Sans diyelim artik
inşallah çabucak öğrenirler de onlarda rahatlar bizde.

Bu arada ellerinin soğuk olması cok önemli değil bir kaç gün sonra normale dönüp oda ısısına alışıyor.Ellerinden soğuk almazlar bildiğim kadarıyla.sık sık ellerini havalandırırsan bence iyi olur canim.

Son düzenleme:
merhaba kızlar oğlum 52 günük oldu. yaklasık 1 haftadır agulaşıyor .bişeyler söylüyoruz ooo ooooo aaaa uuuubirşeyler anlatmaya çalışıyor keşke anlasam ne dediğini birde çenesini elliyorum aglum oğlum diyorum nasıl gülüor .acaba ne diyorum sanıyor ki.biizim ev çok kalabalık hep herkes konuşuyor onunla .ondanmıdır bilmem çok sesli ortamda bile uyuyor hiç uyanmıyor etkilenmiyor.birde başkasının kucağındayken dönüyor bana bakıyor hep anasının kuzusu.sizlerin bebekleri nasıl.hareketleri ne durumda.bir de kızlar bıngıldak ne zaman kapanıyor kafası hala yumuşak

Son düzenleme:

oy maşallah onaa

oy maşallah oğluşuna

canım dua et benim kızım da uyusun ya ... gündüz bana hiçbir iş yaptırmıyor. bir de kucakta uyuyor çok yoruluyorum

gerçi bu kadarcık zorluğu da olsun dimi :)

oy maşallah oğluşuna

canım dua et benim kızım da uyusun ya ... gündüz bana hiçbir iş yaptırmıyor. bir de kucakta uyuyor çok yoruluyorum

gerçi bu kadarcık zorluğu da olsun dimi :)
insallah canım düzene girer ben rezene çayının çok faydasını gördüm güzel uyuyor onu içince.tavsiye ederim canım.bizimki de 2 gündür kaka yapmadı ama rahatsız da olmuyor şaşılcak iş doğrusu

canım o gazdır,sütüm yetmiyor diye düşünme.

Bakıyorum da herkesin bir derdi var. Bizimki de gaz değil de kusma. Türlü türlü yöntemler deniyoruz Şimdilik az az ve sık sık beslemeye çalışıyorum biraz toparladık gibi.Önerisi olan varsa beklerim.

o kusma olayı bizde de var,kıyafet dayanmıyor kuzuya.Zamanla düzelir umarım

maşallah canım,bizim aşı da perşembe günü,bakalım ne kadar oldu oğluşum

Kızlar bir de siz bebeklerinizi öpüyor musunuz :) Küçük bebek öpülmez diyorlar ama ben dayanamıyoruuuum

öpmek ne kelime bıraksalar yiyeceğim.Herkes aşırı öptüğümü söylüyor ama dayanamıyorum ne yapayım

merhaba anneler bi şey sormak istiyorum benim kızım 2 aylık şu aralar ellerini birleştirip sürekli emiyo benimle aynı durumda olan var mı?

benimki de parmağını ağzına almaya çalışıyor.İnşallah abisi gibi parmak emmez,5 yaşına girecek abisi,hala parmak emerek uyur (

biz de 2 ay1 günlüğüz canım,benim oğlum da öyle kendinden geçiyor konuşacağım diye,erkenden konuşacak gibime geliyor.

canım masallah kuzusunaaaaaa

bıngıldagın kapanmasına daha var diye biliyorumm
ama toparlandı gibi bnmki ilk dogdugu zamanladaki gibi değilll

ya kızlar memede basbas bagırması gazmıı

yok ben bugune kdr pek gaz sıkıntısı cekmedim kızımda masallahhh da iki günüdr basbas bagırıyooo bende diyorum herhalde süt doludolu gelsin istiyo diyorumm elimle sıkıyrum gögsümüü süt cıkınca yapısıyooo memeyee..diyorumkii biberonu istiyoo inatla aglaya aglya memeyi veriyorum bir iki mızıklndıktan snra emiyo ama 2dir yapıyo emdikten snra bir gaz cıkartıyo kiii anlatamammm sizee ondan snra birazdaha emip uyuoo
demekii süt yetmemesi değil gazmıymısss
şimdi yazdıklarınızı görncee...
şu sıralar acaba cokmu kimyon yedim neee herhalde rahatsızettii fazlasıda cocuguu

Bı gun bakıyorum cok ıyı bıgun bakıyorum damla damla gelıyo bıktım vall bu sut meselesınden tahın pekmeZ su maltana hepsını yıyorum ıcıyorum fosur fosur olması gerekırken yıne bıgun damla damla gelıyo kızlar nerde yanlıs yapıyorum bırı soylesın bana..
Bu sut yapan seylerı ne zaman yemelıyız ne yapmalıyız akıl verın

Bugun kizimda gaz sancilari hat safada geceden beri agliyor sozde damla surup veriyorum. bugun hic soyle 5 dakka durmuyo hep aglamakli yirtiyo ortaligi kaka yapinca malum acisini memeden aliyor. zorla bagris cigris ayagimda uyuttum. memeden sonra sakinledi 2 gulucuk atti bana ama yavrum gazdan kendine gelemiyo yine mizmizlandi yine ayakta sallayip uyutmaya calisacagim. Ya su gaz olayi bitsin artik kizimda bende cooooooook sıkıldı. dun banyo yapti suyun icinde mutlu mesut giyinirken ortaligi yikti. bebegi boylezor olupta yalniz bakan varmi kayin valideyi evden gondermek istiyirum 2 hafta sonra bide o stres yaratiyo bana. yalniz bakan arkadaslardan tavsiye bekliyorum ev isi yemekti nasil yapiyorsunuz siz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…