2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

Canim benim bebegimde saat 8 de giderdik odamiza gece 12 veya 1 i bulurdu uyumasi ben bitap dusuyodum. internette illa saat 6 da uyutun yaziyordu esimin bi arkadasida saat 5 ve 6 gibi uyutun demis denedim saat 5,5 da odaya cekildik saat 8: 30 da uyuya kalmisisiz:) ama artik salonda illa bi ayagimda sallayip saat 5 -6 gibi uyutuyoru m ne kadar uyursa en az yarim saat. sonra gece uykusu icin saat 8 gibi yatagimiza gidiyoruz artik 1 saate mi uyur 1,5 saattemi uyur bilmem uyuyor iste. Uyku uykuyu getirir derler dogruymus. geceleri memede yanima yatirip uyutuyorum emerken yorulup uyuyor altina yastik koyuyorum iyice dalinca besigine yavasca yastigiyla yatiriyorum. bende cok cektim dene sende 5 gundur rahat ettim.

Haklisin canim,sanirim biz birazda gec gidiyoruz gece uykusu icin odaya.nasi olsa uyumuyo diye 11-12 yi buluyo.o saate kadar kucakta pusette kesik kesik uyuyo cunku,yatagina koyunca uyaniyo.o yuzden gec daliyo iste gece uykusuna.
Soyldigini deniycem mutlaka.tsk.ederimm

canım yaparsın niye yapmayasın.bak benim annem ilk 15 gün yanımdaydı.o zamandan beri yalnızım.bir de 7 yaşında oğlum var.bir düzene oturtunca çok güzel yapılıyor.ben de öyle evde karışan biri olacağına yalnız olmayı tercih ediyorum yoksa kv çağırsam uçup gelir.
hatta şimdi 10 günlüğüne eşim il dışına gitti ve tamamen yalnızım valla çok rahat oldu.çok titiz değilim mesela ama derli toplu olsun isterim her yer.o yüzden her gün bir iş yapıyorum mesela bir gün çamaşır bir gün süpürge bir gün odaları toplama gibi sıraya koyuyorum ve kızımın uykusunda yapıveriyorum.yemeğide genelde akşamdan yapıyorum malum oğlum düzenli yemek yemeli.

kızlar tam 2 ay 2 günlük olduk çok şükür...yarın aşımız var çok sitresliyim gerçekten ağır bir aşı olduğunu söylüyolar siz yaptırdınızmı acaba?bebişler çok etkilendimi?
bizde bugun asımızı olduk tam 2 aylık oldu kızım sabah oldu cok sukur simdilik ateş falan yok inş olmazda ..ebe olacaksa ilk saatte olur dedi ama temkinli olmak lazım

Kızlar bakiyorum da herkeste aynı sorun var. uyku problemi...
Bizim de bugün kirkimiz çıktı.dün gece uykusuzlugumuz tavan yaptı. sabah 10a kadar gaz sancısı çekti yavrum...ne zaman geçecek ya..
Bu arada memede aglama sorununu aştık çok şükür.meğer gazdan ememiyormus.umarım en kısa zamanda düzelir herşey.

Arkadaşlar benim de süt sorunum vardı.bu yüzden çok arastirdim. sizle de paylaşalım dedim.belki zaten bildiginiz şeylerdir ama...
Dut hosafi,rezene cayi,tahin,incir,hurma,malt içeceği,bol su,süt,bulgur(aynı zamanda gaz da yapabilecegi için kamyonla tavsiye edilir),kestane,protein ağırlıklı besinler(mesela et)... Tabi stresten uzak durmak ve dinlenmek...
Şimdilik aklıma gelenler bunlar...umarım faydasi olur.

Benim oglan hep memede ya da kucakta uyuyor, oyle yatiriyorum yatagina. Yataginda uyutmayi beceremiyorum, bildiginiz bir yontem var mi? Yoksa cok mu gec kaldim bunun icin...

Yatagında uyutmak için en erken 4. Ayda baslamak gerekıyomus uzman tv de oyle dıyodu.
Gaz sancısı için kızlar doktorumuz colıca dıye bıtkısel bı surup verdı gu de 3 defa 1 cay kasıgı verıyorum ve benım kızımı baya rahatlattı kı doktor cok gazlı bı bebek oldugunu soylemıstı. Sızde bı doktorunuza danısın derım

işte benim bitanecik rana 'cım kızlar maşallah deyin nolur :)

Son düzenleme:

sorması ayıp gündüz aklı nerdeymis de gece gece dalıyo yatak odanıza ayy Allahtan benimki 15 günlükken kaçtı Allah sana da sabır versin canım benim tez zaman da bebisinle baş başa güzel günler geçirirsiniz inşallah

Valla aynısının bı degısık vefsıyonu benımde basımda vardı malesef. 15 gunluk lohusayım bızde kaynana ve kbaba popom yer gormedı oncelerı bulasıkları yıkıyodu sonradan makıneye atalım oldu ev ısı yemek bulasık bebek bakımı bende. Cocuk uykuda ses cıkarıyo uyandı dıyıp hemen yataktan alıyodu halbukı cocuk uyuyo. Sevelım nıye uyuyo bu dıyo artık dılımde tuy bıtmıstı bebek bu tabı uyuyacak dıye dıye. Kbaba zaten kaynanadan beter hsrseye laf soyluyo onlar yuzunden kuzum 1 gun ac kaldı sutum gelmedı.Neyse kı 15 gun kaldı gıttıler bı saha da gelmezler ınsallah gercek yuzlerını gordum cok lafcı dedıkoducu ınsanlarmıs...

Allah herkese yuvasında mutluluk versın onlar dıs kapının dıs mandalları :)))))

slm herkeze, ya bneim bi sorunum var oglum iki mememi emiyo ama sol mememi hep daha zor emerdi hep genzine gidiyo nefes alamiyodu ama sag mememi gayet guzel emiyo ve dun aksamdan beri sol memei veriyorum biraz emiyo baktiki olmuyo bidaha istemiyo basbas bagiriyo istemiyo sag tarafta meme ariyo sag mememi veriyorum hemen alip emiyo boyle bisey basina gelen varmi ne yapmaliyim?

bence de bizimkiler de gelmezler eminim kv ilk defa geldi zaten evime evleneli 1,5 yil oldu doguma geldi o da zorla cok/uzak/olsa yanmayacam istanbul canakkale... doguma bi hafta kala kaynim esime gelsin istanbulda dogursun annemin dizleri agriyo falan demis esim o kadar iyi niyetli ki bu bana diyinceye kadar bi hal oldu bi esim bana bole dedi aslini da bilmiyorum yani... bekar gorumcem var dedim bari o gelsin esim direk aradi gorumcemi/bari/sen gel on gun kal diye sonra ikisi de geldi veee 15 gun kaldilar gittiler bi daha zor gelirler.. bizi bekliyorlar istanbula amaa coook beklerler
bence sol gogsune israr et ben de ayni sey oldu ben inat ettim mcbur aldi cunku ac biraz bagirir ama olacak o kadar

kızlar dün bir arkadaşıma gittimbir sürahi üzüm suyu içtim konserveymiş çokgüzeldi bitirdim hepsini bende :) sabahı sabahettim afedersiniz ishal oldum dakka başı tuvalete gidiyorum hiçbirşey iyemiyorum midem de bulanıyo hiç halim de yok.birde birüşüme tuttu kalorifere yapıştım resmen üstümde battaniye yelek kazak ne ararsan elektrikli sobayı da açtım hiç ısınamadım . sağolsun eşim çocuğu tuttu da oğlumu öyle emzirdim .çoksa düşürüverirdim ellerimin titremesinden.çok şükür sabaha kadar oğlumu kociş uyuttu gazını çıkarttı yatırdı o olmasa ne yapardım kayınvalidem nasılsın iyi misin bi çorba yapayım bile demedi.kendi annem olsaydı başımda beklerdi çorba yapardı elleriyle yedirirdi sabah da sormadı nasıl oldun diye.eşim de çok kızdı sorcam bunun hesabını dedi. bugün aradı eşim meğer o da hastaymış da yorgan döşek yatıyormuş da ben gördüğümde hiç birşeyi yoktu akşam.nasıl oluyorsa artık en azından sorabilirdi nasılsın kızım diye.iyiliğine çok iyi ama bu halleri beni mafediyor kendi ailemi çok özledim ah izmir ah nerdesin şimdi

Bızımkıler bı tasınırken guya yardıma geldıler kı onlar gelmeden zaten annem hamıle oldugum ıcın evı toplamıstı yalandan kaldı gıttıler bı de sımdı geldıler 1,5 yıllık evlıyım bende 15 gun kaldılar 15 gunu bana cehennem ettıler gıttıler kbaba cırkefın tekı cıktı knana ortalıgı karıstırıp gerı cekıldı bı kbaba gelınıne memenı tutta ver sut fazla gelıyo cocuk boguluyo dermı yerın dıbıne gectım o an. Benım babamında ıkı tane gelını var bı gun agzını acıp bısey dememıstır

Iznım bıtıyo okula baslamak ıstemıyorum annemın tedavısı mayıs basında bıtıyo ancak o zaman gelebılır subatta ıse baslamam lazım knana ben bakarım dıyo daha altını bıle temızlemıs degıl kı 2 aylık cocuk guvenmıyorum ona da napcam bılmıyorum rapor hakkım 40 gun heyet raporunu da nasıl alırım bılemem. 1 defa aldım ama o zaman hamılelıgı gerekce gostermıslerdı kocıs annem bakar dıyo annesı bıgun cocugumu yıkamaya kalktı kocısle bırbırlerıne gırdıler kocıs sen hıc mı cocuk yıkamadın dedı beceremedı 4. ayında hemen ek besıne baslayacakmısım herseyı verecekmısım yanı boyle bı kadına ben nasıl kuzumu emanet edeyım...

Ah anam ah keske yanımda olsan.. Yoklugunu o kadar cok hıssedıyorum kı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…