2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

merhaba arkadaşlar sizleri sürekli takip ediyorum fakat her zaman yazamıyorum 2 çocuk biri 1. sınıf dersleri,onun kardeş kıskançlığı v.s eee bide bebek,yemek,ev işi falan yani biraz zor geçiyo günler ama sizin yazdıklarınız o kadar faydalı ki bana çok yol gösterici oluyor hepinize teşekkür ederim
bu arada 2 çocuklu ve de benim gibi kardeş kıskançlığı yaşayan arkadaşlar neler yapıyosunuz

ben de 5. günde fitille yaptırdım. ıkınma arada oluyor. arada pırt yapıyor. niye böyle oldu ne zaman geçer bilmiyorum.zeytinyağı içirmeye cesaret edemiyorum
ben verdim ama yine de yapamadı canım fitil verdim yaptı.sonra düzene girdi kendisi yapmaya başladı.

canım seninkide mi kusuyo benimki bi ara çok kustu şimdi o kadar değil ama her emdikten sonra garanti kusuyor sadece azlığı çokluğu değişiyor.ne zaman gececek acaba

canım bende hergün üstbaş yıkamaktan helak oldum ama kurutma makinesi var allahtan yoksakaloriferlere asmayı hiç sevmiyorum mafolurdum allah kolaylık versin.bende bilmiyorum ne zaman bitecek bu kusma .allahtan kıyafet sıkıntısı yaşamıyoruz ama değişirken bile üşütüyor yavrum hasta oldu.bende kv leyim evimiz ayrı ama yeme içme bir bizdeyiyip içiyoruz.onun evi yatmaklık sadece yani.çok zor oluyor anlıyorum seni inanki bizden çıkmıyor.ben oğlumu eline bıraksam iyi bakar ama ben istemiyorum gerekirse yemek yapmam iş yapmam yine de oğluma bakarım .ama bakalım ne kadar dayanacağım.şu güne kadar bakmakta sıkıntı yaşadığım birşeyi olmadı ama ben oğlumu ve eşimi çok kıskanıyorum büyük evin derdi de büyük oluyor

ben iki çocuklu değilim amabizim evde eşimin amcasının kızı aynı şeyleri yapıyor çok kıskanıyor oğlumu biz beraber olduğumuz için hep beraberiz onun için onu örnek verdim ana sınıfına gidiyor.ama oğlumu birisi kucağına alsın yok doğurmasaymışım yok oturmasaymışım neler neler ama kucağına verip al bu senin de bebeğin felan diyince çok seviyor içine sokası geliyo.sevdirmeyince durumlar karışıyor.geçen grip oldu bende çocuğa gecmesin diye hiç yaklaştırmadım etmediğini bırakmadı .iyileşti bu seninde kardeşin demi diyorum evet yenge canım benim o diyip seviyor ona sorumluluk veriyorum sen onu korucaksın bezini sen getirceksin felan diye daha çok bağlanıyor

allah kolaylık versin gerçekten 2. çocukla zor olmalı 1 tanesi yetipte artıyor valla ilerde bende senin gibi olucam tek çocukla kalmazsam

kızlar oğlum hasta oldu dün 2 ayımız doldu.burnu tıkalı balgamı var nefes almakta zorlanıyor hır hır hepacile götürdük akşam ateşi 38.5 olmuş.ama sanırım battaniyeye sardığım için çıktıçünkü beden ısısını tekrar ölçtü doktor 36.8 çıktı.ateş olmuyor evde de devamlı ölçüyorum takip ediyorum ama burnu çok tıkalı doktor antibiyotik gerektirecek bronşiyel bir durum olmadığını söyledi.peditus verdi dolven verdi birde ağzımız pamucuk oldu beyaz beyaz ona da mikostatin verdi.serum fizyolojik kullanmaya devam dedi.devamlı burun aspiratörüyle burnunu açık tutmaya çalış dedi.ciğerlerini dinledi.ciğerde kabalaşma var dedi.ama balgamdan dedi.öksürmüyor şimdilik insallah da olmaz daha canı ne ki inanın insan çok kötü oluyormuş eşim de ben de mafolduk dünden beri iyileşsin diye gözünün içine bakıyoruz .uykusunda emziğini ağzında istiyor ama burnu tıkalı olduğu için bu sefer nefes alamıyor mecbur memeyi vermiyorum .yüzüstü yatırıyorum burnu akıyo hem iyi oluyor.sırt üstü yatınca daha çok tıkanıyor.saat başı uyanıp emziği olmadığı için emzik ihtiyacını göğsümde gidermeye çalıştı.sabahı sabah ettik burnunu devamlı temizliyorum ama yine tıkanıyor.tonimer baby sprey aldırcam eczaneden o daha etkili olacak sanırım .okyanus suyu daha etkili olacak birde sprey olduğu için daha fayda eder sanırım doktora da sormadım ama yarın ararım sorarım artık.

geçmiş olsun canım ya inşallah kısa sürede düzelir bebişin ne güzel senin ki emzik emiyo biz 3 çeşit emzik aldık emmiyo ya

canım aynı sorun bende de mevcut dün eşim süt artırıcı çay almış içtim gece şişmiş annenin dedi gibi olsa şişmemesi lazım deilmiydi(

Ahh ahh kızlar kusma problemı hepimizde var , kusmuk kokusuyla yaşamaya alışmak lazım heralde.
Çamaşırları yıkayıp kurutmaya yetişemiyorum. Galiba annemın dediği gibi kurutma makinesı şart oldu.

canım geçmiş olsun ben doğum yapmada hemen önce aldım ve gerekliliği şimdi da iyi anladım çok pratik kesinlikle tavsiye ederim

evet dönence mi alsak ne ben ilk oğlumda zekaya olumsuz etkisi var demişlerdi almamıştım ama o da bu oğlum kadar hareketli değildi bu resmen benden başka bir işle uğraşma diyor

canım istetrsen onun yerine oyun halısı al çok dikkatlerini çekiyor 3 oldum alalı ilk korktu elini kolunu kıpırdatmadı hiç ama yanına bende uzandım dokunmayı gösterdim falan bugün 30 dk oyalandı onunla

canım ortalıkta pis bir virüs var aynen benim kızımda önce öksürükle başladı hırıltılıydı ateşi 36 lardaydı 2 gün içinde kızım tıkanı verdi gece acile götürdük akciğer filmi çektiler kana baktılar temiz ertesi gün 6 kez hava verdiler çünkü balgamını söksede atamıyodu ancak kaka ve kusma yoluyla atarlarmış çünkü, 6 antibiyotik iğnesi vuruldu yani o kadar çabuk ağırlaştıki durumu bence asla ihmal etme rabbime şükürler olsun kızım iyileşiyo ama hastane bebek kaynıyo dikkatli olun

Kızlar sevgililer gününde ne yaptınız ne yaptıysanız sizde mi içinize sinmeyerek yaptınız(

Ben hamam hamam derken dün anneme gittim kız kardeşim izinliymiş akşama doğru yalvardı abla nolur hamama gidelim die kıramadım emzirdim uyuttum bebişimi 16.30 çıktım eve girdiğimde saat tam 18.00 di hemen nasıl yıkanıp nasıl çıktığımı bilemedim. Eve gittim benimki hiç kalkmamış annemde yemek yapmış eşimde dışarıda yeriz diye planlamış yemeği ama annemin yemekleri görünce dedik gitmeyelim. Yemeği yiyince hadi bari birer salep içelim gelelim dedi bu seferde. Dedim ben hakkımı hamama kullandım gitmeyeyim ( canım giyinmek süslenmek istemiyo paspal paspal gidemem (zaten kıyafetlerin sığmıyo hala e bi de oğlumun zamanını yiyorum gibi geldi. Ama hepsi çok ısrar edince bi makyaj yapıp çıktık bi bebek mağazasına bakındık biraz, bi pastaneye girdik girerken bi kız çocuğu selpak satmaya çalıştı almadan girdik oturduk, güzel güzel nasıl tanıştımızdan eskilerden bahsediyoruz, salepler geldi o çocuk cama yapıştı biz hala selpak satmaya çalıştığını zannederek hiç oralı olmuyoruz sonra bi baktık eşim kredi kartını masanın altına düşürmüş yarım saattir onu göstermek için cebelleşiyormuş gel dedik sanada salep söliyelim oturdu çok geçmeden 1 kız çocuğu daha belirdi camda ablasıymış dedik yaptın bi iyilik sende gel baya sohbet ettik salepleri yudumlarken 6 kardeşlermiş babaları 3 gün önce hapse girmiş ara arada göz ucuyla tv ye bakıyolar evde elektrikler yokmuş o yüzden tv den gözlerini alamadılar bi türlü sonra bana abla sen hamilemisin dediler (göbeği görünce haklı olarak:) değil dedim 2 aylı bebeğim var bizimde 2.5 aylık kardeşimiz var efe çok seviyoruz bize sürekli gülüyo ayy ağliycaktım bebeğin durumunu düşündükce üstte yok başta yok nasıl bi dünyaya gelmiş haberi yok masum gülücükler saçıyo etrafa yol boyu düşüne düşüne eve döndüm. Aslında bebeklerimiz ne şanslı ve dünyaya gelen bütün bebekler ne kadar masum ve sevimli Ve annelik dürtüsü nasıl bişidir ki onsuz hiç bişiden haz duymassın ve bütün duygulardan üstündür onun sevgisi, kalp nasıl bir anda bu kadar yumuşar.
Artık tanıyamıyorum kendimi:44:

canım aynı sorun bende de mevcut dün eşim süt artırıcı çay almış içtim gece şişmiş annenin dedi gibi olsa şişmemesi lazım deilmiydi(
canım şişme olayı çok aşırı süt dolduğunda ve hemen boşalmadığında oluyor.mesela gece daha çok şişer onun için.ve gündüz 3-4 saat bir göğüsü elleme o zaman da şişer.ama benim gece dışında gündüz çok nadir oluyorşişmesi.ama süt dolu olduğunu anlayabiliyorum

geçmiş olsun canım ya inşallah kısa sürede düzelir bebişin ne güzel senin ki emzik emiyo biz 3 çeşit emzik aldık emmiyo ya
evet canım gündüz uyanıkken çok aramıyor memeyi.ama uykudaillaki istiyor yüzüstü yatırıyorum memeyi bulucam diye kafa bi sağa dönüyor bir sola dönüyor çok komik bir görsen :) nuk silikon damaklı 1 numara aldık biz hemen aldı dene istersen.birde her nuk değişik oluyor bak benimkisi beyaz ve şeffaf değildi.tutma halkasıda yok

evet canım hasta ,nsanlarla temas ı bırak aynı odada bile bulundurmadım.ama olacak ya havadan bile kapıyorlar.kusunca çıkartıyo dediğin gibi.bende devamlı emzirip kusmasınısağlıyorum dışkıyla da atıyo kakası yapış yapış
canım kan nasıl aldılar ya ben çok korkuyorum bebekten kan alma olayından dayanamam gibi geliyo insallah iyice büyümeden gerek duymaz

canım ne mutlu size çıkabilmişsiniz bir yerlere yine.gerçekten dünyada o kadar insan var ki durumları çok kötü ne hallerde yaşıyorlar. bizim bebeklerimiz çok şanslı sıcak bir yuvaları ve onları seven canları pahasına onları koruyan aileleri var .rabbimize hamd olsun bizlerde sıcak yuvalrda büyüdük.bizim sevgililer günü güdüzümüz evde geçti.kocamın parası yoktu biryere gidemedik birşeyde alamadık birbirimize.akşam zaten acildeydk oğlum için.hatta espiri bile yaptık bak dışarı çıkamadık demiyelim çıktık işte hastaneye bile olsa diye..:) olsun .eşim hiç özelliği olmayan öylesine bir günde bir yaşpasta bir çiçek alıp gelir hiç birşey yokken öylesine hediye alıverir onun için sevgililer gününe takılmıyorum hemn zaten artık benim her günüm sevgililer günü gibi özel oğlum var hayatımda daha güzel başka birşey hiç olmadı iyiki varsın küçük oğlum seni çok seviyorum

kızlar göğüslerim hala yara 2 ay oldu ne zaman gececek bu sıtmalardan bıktım hemen hemen hergün titreme krizleri geçiriyorum yarık yarık oldu uçları emzirirken ne yapacağımı şaşırıyorum.,
lansinoh
teramisin
karbonatlı su
madecassol
bephanthen
carbasol
bebedor
lanolin
fito
artık ne kullanacağımı şaşırdım hiçbirşey fayda etmiyor kuru tutuyorum devamlı hala iyileşmedi.ne olur çaresini bilen varsa söylesin sizce ne yapmalıyım doktora mı gitsem? cildiye mi yoksa genel cerrah a mı gitmeliyim .deneyimli anneler lütfen yardım edin

gecmis olsun canım benim bebeğim hiç mememden ayrılmıyor doğduğundan beri bazen bos memeyi bile emiyor hatta bir kez korkup doktoru bile aradım catlıcak çocuk durmadan mememde doktor seni yalancı emzik yerine koymus, ağzının tadını biliyor bebis dedi böyleken bile masallah memelerin hic yara olmadı ben aralıklarla kantron otlu zeytin yağı sürdüm silmene de gerek yok hiç silmeden emzir yine bebeğini birseycik olmaz hem su kremlerden falan çok daha zararsız baska hiç bir krem kullanmadım birde kendi sütümü sürdüm çok acıdığında sür bekle kurusun kapatma hemen birde göğüs pedi mutlaka kullan tavsiyelerim insallah isine yarar

cnm bir oneride benden benim ilk gunden yara yani yariklar olusup kanamaya basladi memeyi biraz zor utmustu tuttana kadar gogusu parcaladi ama sana bir sey soyleyyimi ben belki kimsenin pek kullanmadigi miralin krem kullandim pek faydasi varmi bilmiyorum ama bana en iyi gelen gogus koruyucu ile emzirmen yani meme ucu diger adiyla.. hem emzirirken cnm cok yanmadi hemde meme ucunun iyilesmesini sagladi...birde sen dene bakalim...bebek direk memeye temas etmedigi icin meme ucu tahris olmuyor..

canım oğluna geçmiş olsun...

göğüsler içinde ayva çekirdeği ve gül suyu ile bir krem hazırlanıyor diye duydum çok iyi geliyormuş, ama nasıl hazırlanıyor bilmiyorum

dis kulak iltihabi oldum surekl pamuk cople temizledim durdum v bu 3. kz basima geliyo sag kulagim cok agriyocok siddetli vehemen gecmiyo ya hic aklim yok nasil bi hastalik oldugunu bile bile karistirdim bir hafta cekecem bu agrii antiviyotikde kullanamam off off

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…