- Konu Sahibi gulayaydogmus
-
- #1.141
merhaba arkadaşlar sizleri sürekli takip ediyorum fakat her zaman yazamıyorum 2 çocuk biri 1. sınıf dersleri,onun kardeş kıskançlığı v.s eee bide bebek,yemek,ev işi falan yani biraz zor geçiyo günler ama sizin yazdıklarınız o kadar faydalı ki bana çok yol gösterici oluyor hepinize teşekkür ederim
bu arada 2 çocuklu ve de benim gibi kardeş kıskançlığı yaşayan arkadaşlar neler yapıyosunuz
benim oğlumda öyleydi çok tıkanıktı hatta dr götürdüm....,serum fizyolojiyi 2 saatte bir burnuna sıktım ama bol bol öyle 2-3 damla değil sonra hemen aspiratörle çektim çok şükür atlattık.inşallah sizde kurtulursunuz bir an önce insan çok kötü oluyor hasta olcak diye...kızlar oğlum hasta oldu dün 2 ayımız doldu.burnu tıkalı balgamı var nefes almakta zorlanıyor hır hır hepacile götürdük akşam ateşi 38.5 olmuş.ama sanırım battaniyeye sardığım için çıktıçünkü beden ısısını tekrar ölçtü doktor 36.8 çıktı.ateş olmuyor evde de devamlı ölçüyorum takip ediyorum ama burnu çok tıkalı doktor antibiyotik gerektirecek bronşiyel bir durum olmadığını söyledi.peditus verdi dolven verdi birde ağzımız pamucuk oldu beyaz beyaz ona da mikostatin verdi.serum fizyolojik kullanmaya devam dedi.devamlı burun aspiratörüyle burnunu açık tutmaya çalış dedi.ciğerlerini dinledi.ciğerde kabalaşma var dedi.ama balgamdan dedi.öksürmüyor şimdilik insallah da olmaz daha canı ne ki inanın insan çok kötü oluyormuş eşim de ben de mafolduk dünden beri iyileşsin diye gözünün içine bakıyoruz .uykusunda emziğini ağzında istiyor ama burnu tıkalı olduğu için bu sefer nefes alamıyor mecbur memeyi vermiyorum .yüzüstü yatırıyorum burnu akıyo hem iyi oluyor.sırt üstü yatınca daha çok tıkanıyor.saat başı uyanıp emziği olmadığı için emzik ihtiyacını göğsümde gidermeye çalıştı.sabahı sabah ettik burnunu devamlı temizliyorum ama yine tıkanıyor.tonimer baby sprey aldırcam eczaneden o daha etkili olacak sanırım .okyanus suyu daha etkili olacak birde sprey olduğu için daha fayda eder sanırım doktora da sormadım ama yarın ararım sorarım artık.
kızlar göğüslerim hala yara 2 ay oldu ne zaman gececek bu sıtmalardan bıktım hemen hemen hergün titreme krizleri geçiriyorum yarık yarık oldu uçları emzirirken ne yapacağımı şaşırıyorum.,
lansinoh
teramisin
karbonatlı su
madecassol
bephanthen
carbasol
bebedor
lanolin
fito
artık ne kullanacağımı şaşırdım hiçbirşey fayda etmiyor kuru tutuyorum devamlı hala iyileşmedi.ne olur çaresini bilen varsa söylesin sizce ne yapmalıyım doktora mı gitsem? cildiye mi yoksa genel cerrah a mı gitmeliyim .deneyimli anneler lütfen yardım edin
valla öyle de bu bebişlere aldığımız şeyleri ben biryerlere sığdırmakta zorlanmaya başladım ana kucağı ayrı bebek arabası araba koltuğu bebek taşıma çantası kangurusu derken zaten odası tıklım tıkış heryeri işgal etmeye başladı onu alsam nereye koyacağım bilmem
geçmiş olsun canım ya inşallah kısa sürede düzelir bebişin ne güzel senin ki emzik emiyo biz 3 çeşit emzik aldık emmiyo ya
canım çamaşır makinesinin üstüne kurulabiliyor olmadı balkona falan da koyabilirsin.bebeklerin eşyaları konusunda çok haklısın ama.ben bu tarz eşyaların dönüşümlü kullanılmasından yanayım.mesela oğlumunkilerin çoğunu dağıtmıştım yakınlarıma.evim de çok küçük zaten.şimdi lazım oldukça kullanılabilecek olanları topluyorum tekrar kızım için.bu arada onların elindeki kullanmadıklarını da alıyorum.böylece hem masraf az oluyor hem de bebişler çabuk büyüdüğünden bir çok kişinin işine yaramış oluyor.
kızlar göğüslerim hala yara 2 ay oldu ne zaman gececek bu sıtmalardan bıktım hemen hemen hergün titreme krizleri geçiriyorum yarık yarık oldu uçları emzirirken ne yapacağımı şaşırıyorum.,
lansinoh
teramisin
karbonatlı su
madecassol
bephanthen
carbasol
bebedor
lanolin
fito
artık ne kullanacağımı şaşırdım hiçbirşey fayda etmiyor kuru tutuyorum devamlı hala iyileşmedi.ne olur çaresini bilen varsa söylesin sizce ne yapmalıyım doktora mı gitsem? cildiye mi yoksa genel cerrah a mı gitmeliyim .deneyimli anneler lütfen yardım edin
merhaba arkadaşlar sizleri sürekli takip ediyorum fakat her zaman yazamıyorum 2 çocuk biri 1. sınıf dersleri,onun kardeş kıskançlığı v.s eee bide bebek,yemek,ev işi falan yani biraz zor geçiyo günler ama sizin yazdıklarınız o kadar faydalı ki bana çok yol gösterici oluyor hepinize teşekkür ederim
bu arada 2 çocuklu ve de benim gibi kardeş kıskançlığı yaşayan arkadaşlar neler yapıyosunuz
Kızlar size bir sorum olacak bebeğim 3680 gr doğdu. Şu an 2.ayımız bitti 6150 gr oldu. Okuduğuma göre 5. ayda doğum kilosunun 2 katına ulaşır diyor. biz şimdiden geldik o kiloya neredeyse. Tvde obez çocukların bebekken de kilolu olduklarını gördükçe endişeleniyorum
bende aynı senin durumundayım canım 1. sınıfa giden bir kızım var kardeşi doğduğundan beri derslerini çok zor yaptırıyoruz asileşti çok sakin bir çocuktu eskiden ne dersem hemen yapardı şimdi öyle değil bana karşı gelmeye başladı küçüğü nerdeyse hiç sevmiyoruz yanında hep kızıma ilgi gösteriyoruz ama yinede kıskançlık yaşıyoruz inşallah düzelir bu durum
gerçekten 2 çocuklu hayat zor oluyor kendime hiç vakit kalmıyor eşim kızımın dersleriyle ilgileniyor ama yinede çoğu şeyi benden bekliyor allahtan oğlum sakin bir çocukta kızımla daha fazla ilgileniyorum yoksa napardım ben yinede şükürler olsun bugünlerimize onları çok seviyorum
maşallah sana canım insallah hiç yara olmaz.çok kötü birşey kantaron yağı var ama onu ilkten kullandım pek bi etkisi olmadıgecmis olsun canım benim bebeğim hiç mememden ayrılmıyor doğduğundan beri bazen bos memeyi bile emiyor hatta bir kez korkup doktoru bile aradım catlıcak çocuk durmadan mememde doktor seni yalancı emzik yerine koymus, ağzının tadını biliyor bebis dediböyleken bile masallah memelerin hic yara olmadı ben aralıklarla kantron otlu zeytin yağı sürdüm silmene de gerek yok hiç silmeden emzir yine bebeğini birseycik olmaz hem su kremlerden falan çok daha zararsız baska hiç bir krem kullanmadım birde kendi sütümü sürdüm çok acıdığında sür bekle kurusun kapatma hemen birde göğüs pedi mutlaka kullan tavsiyelerim insallah isine yarar
mralin eczanede var mı ki alayım bari.belki çare olur.göğüs ucu koruyucu var ama onunla tam göğüsün ucunu tutabiliyor daha çok canım acıyor.cnm bir oneride benden benim ilk gunden yara yani yariklar olusup kanamaya basladi memeyi biraz zor utmustu tuttana kadar gogusu parcaladi ama sana bir sey soyleyyimi ben belki kimsenin pek kullanmadigi miralin krem kullandim pek faydasi varmi bilmiyorum ama bana en iyi gelen gogus koruyucu ile emzirmen yani meme ucu diger adiyla.. hem emzirirken cnm cok yanmadi hemde meme ucunun iyilesmesini sagladi...birde sen dene bakalim...bebek direk memeye temas etmedigi icin meme ucu tahris olmuyor..
sağol canım ayva çeirdeği kaynatıp sürmüştüm o da işe yaramamıştı ama jelini b,lmiyorum ben decanım oğluna geçmiş olsun...
göğüsler içinde ayva çekirdeği ve gül suyu ile bir krem hazırlanıyor diye duydum çok iyi geliyormuş, ama nasıl hazırlanıyor bilmiyorum
cnım benimkide havada duruyor yerim dar olduğu için ama çok buhar yapıyor ev küçük olunca çocuğu çok tıkıyorben de ikinci çocuk istediğim için ilk oğlumunkileri saklamıştım e malum ilkinde hevesle her şeyi almışım bu oğlumda da hediye gelenler oldu biraz büyüsün her şeyi ben de dağıtacağım hatta odalarını komle verip ranza ve dolap yaptıracapım ayrı ayrı iki yatak odayı daraltıyor e daha bunun çalışma masası kütüphanesi falan eklenirse biz yine ranzaya dönüş yapmak zorundayız kurutma makinesi için de hakikaten yerim yok çamaşır makinem holde dolabın içinde üstünde çekmece var balkonlarım bir gıdım çocuğun bisikletini zor koydum tekrar düşünüyorum da bir yer bulamadım olan yerlerde de dolap vestiyer falan yaptımışım havaya astırsam belki anca öyle olur :))))
öyle mi acaba evde travocort var süreyim bari belki fayda eder sağol canımcnm bebişinin ağzında pamukçuk var yazmışsın mantar yani ..göğsünde yara o da mantardır muhtemelen birbirinize bulaştırosunuzdur..bi mantar ilacı al gğüs ucuna sür emzirmeden sil..
travazol olabilir.
Kızlar size bir sorum olacak bebeğim 3680 gr doğdu. Şu an 2.ayımız bitti 6150 gr oldu. Okuduğuma göre 5. ayda doğum kilosunun 2 katına ulaşır diyor. biz şimdiden geldik o kiloya neredeyse. Tvde obez çocukların bebekken de kilolu olduklarını gördükçe endişeleniyorum
maşallah sana canım insallah hiç yara olmaz.çok kötü birşey kantaron yağı var ama onu ilkten kullandım pek bi etkisi olmadı
mralin eczanede var mı ki alayım bari.belki çare olur.göğüs ucu koruyucu var ama onunla tam göğüsün ucunu tutabiliyor daha çok canım acıyor.
sağol canım ayva çeirdeği kaynatıp sürmüştüm o da işe yaramamıştı ama jelini b,lmiyorum ben de
cnım benimkide havada duruyor yerim dar olduğu için ama çok buhar yapıyor ev küçük olunca çocuğu çok tıkıyor
öyle mi acaba evde travocort var süreyim bari belki fayda eder sağol canım
maşallah sana canım insallah hiç yara olmaz.çok kötü birşey kantaron yağı var ama onu ilkten kullandım pek bi etkisi olmadı
mralin eczanede var mı ki alayım bari.belki çare olur.göğüs ucu koruyucu var ama onunla tam göğüsün ucunu tutabiliyor daha çok canım acıyor.
sağol canım ayva çeirdeği kaynatıp sürmüştüm o da işe yaramamıştı ama jelini b,lmiyorum ben de
cnım benimkide havada duruyor yerim dar olduğu için ama çok buhar yapıyor ev küçük olunca çocuğu çok tıkıyor
öyle mi acaba evde travocort var süreyim bari belki fayda eder sağol canım
kiminin bebişi çiko kimisi minnak
benimkide 3400 doğdu 4800 olmuş 2 ayda
canım şişme olayı çok aşırı süt dolduğunda ve hemen boşalmadığında oluyor.mesela gece daha çok şişer onun için.ve gündüz 3-4 saat bir göğüsü elleme o zaman da şişer.ama benim gece dışında gündüz çok nadir oluyorşişmesi.ama süt dolu olduğunu anlayabiliyorum
evet canım gündüz uyanıkken çok aramıyor memeyi.ama uykudaillaki istiyor yüzüstü yatırıyorum memeyi bulucam diye kafa bi sağa dönüyor bir sola dönüyor çok komik bir görsen :) nuk silikon damaklı 1 numara aldık biz hemen aldı dene istersen.birde her nuk değişik oluyor bak benimkisi beyaz ve şeffaf değildi.tutma halkasıda yokEki Görüntüle 634231
evet canım hasta ,nsanlarla temas ı bırak aynı odada bile bulundurmadım.ama olacak ya havadan bile kapıyorlar.kusunca çıkartıyo dediğin gibi.bende devamlı emzirip kusmasınısağlıyorum dışkıyla da atıyo kakası yapış yapış
canım kan nasıl aldılar ya ben çok korkuyorum bebekten kan alma olayından dayanamam gibi geliyo insallah iyice büyümeden gerek duymaz
canım sadece anne sütüyle besleniyorsa endişelenme,kilosu aşırı değil zaten.Benim oğluş da 3060 doğdu, 2 ay 10 günlük kilosu 6240'dı.
merak etme benim oğlum da öyle normal benim oğlum 3,150 doğdu şu an 2,5 aylık ve 6 kilo her ay 1-1,5 ya da 2 kilo alması normal ondan fazlasını alıyorsa ayda o zaman dikkat etmek lazım bir de neyle besleniyor anne sütü mü mama mı?
lansinoh
teramisin
karbonatlı su
madecassol
bephanthen
carbasol
bebedor
lanolin
fito
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?