2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

ben de 2 çocukluyum ilk oğlum 4 yaşında ben kardeş kıskançlığını daha rahat atlatması için istediği her zaman kucağına verdim tabi ki onu önce koltuğa oturttum sonra da benim kontrolümde kardeşini kucağına yatırdım bir de ana kucağını onun sallamasına izin veriyorum ona küçük sorumluluklar veriyorum mesela altını açınca pişik kremini onun sürmesine izin veriyorum sürekli kardeşin seni görünce güldü sana agu dedi seni çok seviyor diye telkinde bulunuyorum onun da bazen bebek gibi hareket etmesine ses çıkarmıyorum bebek gibi davranıp dikatimizi çektiğinde hemen bebekmiş gibi ilgileniyorum ama öyle yaptığı durumlarda ayağa kalkmaya sıkılıp oynmaya çalışınca hayır sen bebeksin çabuk yat bebekler konuşamaz oynayamaz diye onu engelliyorum böylece bebek olmanın sıkıcı birşey olduğunu anlıyor bu hareketleri şimdilerde yapmayı bıraktı bebeği her sevdiğimde onu da seviyorum onu daha çok öpüyorum sarılıyorum böyle yaptım hep hiç kıskanmadı yani kardeşine hiç zarar vermeye çalışmadı ama ilk zamanlar mızmızlanıyordu herşeye huysuzdu bir de gece diş gıcırdatıyordu eskiden yapmazdı ordan analadım kıskandığını onu da her dikkat çekmeye çalıştığında ilgilendim ama mızmızlandığında veya yaramazlık yaptığında ilgilenmedim onu da öyle atlattık şimdi şikayetler bitti bayağı alıştı duruma bazıları kıskanmasın diye kardeşin çirkinmiş sen daha tatlısın dediğinde hayır kardeşim çirkin değil çok tatlı diyor geçende çok ağladığında sen niye bu kadar yaramazsın dedim bebeğe onu da kabul etmiyor kardeşim akıllı benim diyor

benim oğlumda öyleydi çok tıkanıktı hatta dr götürdüm....,serum fizyolojiyi 2 saatte bir burnuna sıktım ama bol bol öyle 2-3 damla değil sonra hemen aspiratörle çektim çok şükür atlattık.inşallah sizde kurtulursunuz bir an önce insan çok kötü oluyor hasta olcak diye...

geçmiş olsun ben vazelin ve zeytin yağı kullandım ilk zamanlar bana çok iyi gelmişti...

canım çamaşır makinesinin üstüne kurulabiliyor olmadı balkona falan da koyabilirsin.bebeklerin eşyaları konusunda çok haklısın ama.ben bu tarz eşyaların dönüşümlü kullanılmasından yanayım.mesela oğlumunkilerin çoğunu dağıtmıştım yakınlarıma.evim de çok küçük zaten.şimdi lazım oldukça kullanılabilecek olanları topluyorum tekrar kızım için.bu arada onların elindeki kullanmadıklarını da alıyorum.böylece hem masraf az oluyor hem de bebişler çabuk büyüdüğünden bir çok kişinin işine yaramış oluyor.

ben de ikinci çocuk istediğim için ilk oğlumunkileri saklamıştım e malum ilkinde hevesle her şeyi almışım bu oğlumda da hediye gelenler oldu biraz büyüsün her şeyi ben de dağıtacağım hatta odalarını komle verip ranza ve dolap yaptıracapım ayrı ayrı iki yatak odayı daraltıyor e daha bunun çalışma masası kütüphanesi falan eklenirse biz yine ranzaya dönüş yapmak zorundayız kurutma makinesi için de hakikaten yerim yok çamaşır makinem holde dolabın içinde üstünde çekmece var balkonlarım bir gıdım çocuğun bisikletini zor koydum tekrar düşünüyorum da bir yer bulamadım olan yerlerde de dolap vestiyer falan yaptımışım havaya astırsam belki anca öyle olur :))))

cnm bebişinin ağzında pamukçuk var yazmışsın mantar yani ..göğsünde yara o da mantardır muhtemelen birbirinize bulaştırosunuzdur..bi mantar ilacı al gğüs ucuna sür emzirmeden sil..
travazol olabilir.

bende aynı senin durumundayım canım 1. sınıfa giden bir kızım var kardeşi doğduğundan beri derslerini çok zor yaptırıyoruz asileşti çok sakin bir çocuktu eskiden ne dersem hemen yapardı şimdi öyle değil bana karşı gelmeye başladı küçüğü nerdeyse hiç sevmiyoruz yanında hep kızıma ilgi gösteriyoruz ama yinede kıskançlık yaşıyoruz inşallah düzelir bu durum
gerçekten 2 çocuklu hayat zor oluyor kendime hiç vakit kalmıyor eşim kızımın dersleriyle ilgileniyor ama yinede çoğu şeyi benden bekliyor allahtan oğlum sakin bir çocukta kızımla daha fazla ilgileniyorum yoksa napardım ben yinede şükürler olsun bugünlerimize onları çok seviyorum

Kızlar size bir sorum olacak bebeğim 3680 gr doğdu. Şu an 2.ayımız bitti 6150 gr oldu. Okuduğuma göre 5. ayda doğum kilosunun 2 katına ulaşır diyor. biz şimdiden geldik o kiloya neredeyse. Tvde obez çocukların bebekken de kilolu olduklarını gördükçe endişeleniyorum

canım sadece anne sütüyle besleniyorsa endişelenme,kilosu aşırı değil zaten.Benim oğluş da 3060 doğdu, 2 ay 10 günlük kilosu 6240'dı.

benim oğlum da öyle maalesef,çok asi ve inat bir çocuk oldu.Umarım çabuk düzelirler

maşallah sana canım insallah hiç yara olmaz.çok kötü birşey kantaron yağı var ama onu ilkten kullandım pek bi etkisi olmadı

mralin eczanede var mı ki alayım bari.belki çare olur.göğüs ucu koruyucu var ama onunla tam göğüsün ucunu tutabiliyor daha çok canım acıyor.
canım oğluna geçmiş olsun...

göğüsler içinde ayva çekirdeği ve gül suyu ile bir krem hazırlanıyor diye duydum çok iyi geliyormuş, ama nasıl hazırlanıyor bilmiyorum
sağol canım ayva çeirdeği kaynatıp sürmüştüm o da işe yaramamıştı ama jelini b,lmiyorum ben de

cnım benimkide havada duruyor yerim dar olduğu için ama çok buhar yapıyor ev küçük olunca çocuğu çok tıkıyor

cnm bebişinin ağzında pamukçuk var yazmışsın mantar yani ..göğsünde yara o da mantardır muhtemelen birbirinize bulaştırosunuzdur..bi mantar ilacı al gğüs ucuna sür emzirmeden sil..
travazol olabilir.
öyle mi acaba evde travocort var süreyim bari belki fayda eder sağol canım

merak etme benim oğlum da öyle normal benim oğlum 3,150 doğdu şu an 2,5 aylık ve 6 kilo her ay 1-1,5 ya da 2 kilo alması normal ondan fazlasını alıyorsa ayda o zaman dikkat etmek lazım bir de neyle besleniyor anne sütü mü mama mı?

havada durabilecek kadar küçük mü nereye astırdın?

travacort değil cnm onda steroid de var yani kortizon var ..travazol sür

kuzucuğumun elini bir büktü damar bulmak için ahhh kızım nasıl ağladı. Benim kızım gölgelerden korkuyo ışık gölgesi vs yaw sürekli dua okuyorum ama korkuyorum ne oluyo beşiğinin tepesine astığım örtüyle sürekli kavga ediyo :44:

canım sadece anne sütüyle besleniyorsa endişelenme,kilosu aşırı değil zaten.Benim oğluş da 3060 doğdu, 2 ay 10 günlük kilosu 6240'dı.

Sağolun arkadaşlar o zaman bu yazılanları çok da dikkate almamak lazım dediğiniz gibi her bebeğin yapısı farklı. Bu arada sadece anne sütü canım. Allah bebişlerimize sağlık sıhhat versin. :*

Tatlim bende de olmustu, hemsirenin tavsiyesiyle 2 gun boyunca genelde sagarak biberonla verdim birer kez emzirdim bolca lansinoh surdum bi kere iyilestikten sonra bi daha olmuyo cok rahat iyilesti tabii lansinoha devam:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…