- Konu Sahibi gulayaydogmus
-
- #1.161
Kızlar size bir sorum olacak bebeğim 3680 gr doğdu. Şu an 2.ayımız bitti 6150 gr oldu. Okuduğuma göre 5. ayda doğum kilosunun 2 katına ulaşır diyor. biz şimdiden geldik o kiloya neredeyse. Tvde obez çocukların bebekken de kilolu olduklarını gördükçe endişeleniyorum
Sağolun arkadaşlar o zaman bu yazılanları çok da dikkate almamak lazım dediğiniz gibi her bebeğin yapısı farklı. Bu arada sadece anne sütü canım. Allah bebişlerimize sağlık sıhhat versin. :*
Sağolun arkadaşlar o zaman bu yazılanları çok da dikkate almamak lazım dediğiniz gibi her bebeğin yapısı farklı. Bu arada sadece anne sütü canım. Allah bebişlerimize sağlık sıhhat versin. :*
kızlar göğüslerim hala yara 2 ay oldu ne zaman gececek bu sıtmalardan bıktım hemen hemen hergün titreme krizleri geçiriyorum yarık yarık oldu uçları emzirirken ne yapacağımı şaşırıyorum.,
lansinoh
teramisin
karbonatlı su
madecassol
bephanthen
carbasol
bebedor
lanolin
fito
artık ne kullanacağımı şaşırdım hiçbirşey fayda etmiyor kuru tutuyorum devamlı hala iyileşmedi.ne olur çaresini bilen varsa söylesin sizce ne yapmalıyım doktora mı gitsem? cildiye mi yoksa genel cerrah a mı gitmeliyim .deneyimli anneler lütfen yardım edin
merhaba anneler ben doğum yapalı 2,5 ay oldu ama hala bazen kahverengi şekilde akıntım oluyor.başlarda geçer diyordum ama hala oluyor.böyle bi durumla karşılaşan var mı? doğumdan sonra daha doktora gitmek istemiyorum tekrar o çatala yatmak istemiyorum. inşallah normaldir :18:
kızlar göğüslerim hala yara 2 ay oldu ne zaman gececek bu sıtmalardan bıktım hemen hemen hergün titreme krizleri geçiriyorum yarık yarık oldu uçları emzirirken ne yapacağımı şaşırıyorum.,
lansinoh
teramisin
karbonatlı su
madecassol
bephanthen
carbasol
bebedor
lanolin
fito
artık ne kullanacağımı şaşırdım hiçbirşey fayda etmiyor kuru tutuyorum devamlı hala iyileşmedi.ne olur çaresini bilen varsa söylesin sizce ne yapmalıyım doktora mı gitsem? cildiye mi yoksa genel cerrah a mı gitmeliyim .deneyimli anneler lütfen yardım edin
Bana dr 40 in cikinca hemen adet olabilirsin demisti cikmadan evvel eger kanaman cok olursa bana gel dedi seninkide kahverengi olduguna gore daha icin temizleniyor olabilir o catal gercekten urkutucu ins gecer.
2 ay 7 günlüğüz.benimde kırkım çıkana kadar kanamam oldu bitti sonrasında 2 gün geçmedi adet oldum uzun sürdü ilk defa. yine böyle kahverengi lekenlenmem devam ediyor ama azaldı çok şükür kime sorsam normal diyor özür sayılıyormuş.gerçekten bende bıktım muayne olmaya eriniyorum....merhaba anneler ben doğum yapalı 2,5 ay oldu ama hala bazen kahverengi şekilde akıntım oluyor.başlarda geçer diyordum ama hala oluyor.böyle bi durumla karşılaşan var mı? doğumdan sonra daha doktora gitmek istemiyorum tekrar o çatala yatmak istemiyorum. inşallah normaldir :18:
geçmiş olsun canım zor günler geçirmişsin inşallah kısa zamanda sütün daha çok olur.selam kızlar uzun zamandır yazamıyorum size biliyorum.
ama başımdan çok şey geçti.
hamilelik boyunca soğuk algınlığı sandığım ağrılar oyle değilmiş.
meğersem safra kesemde taş ve iltihaplanma varmış.
4 gün hastanede yattım ameliyat oldum safra kesem alındı maleseffff..
oğlumdan ayrı kalmak koydu bana..
kaynanam mama ile besledi.
sonrasında sutum aşırı azaldı.. şimdilik çok olmasa da idare ediyoruz mama takviyeli olarak..
oğlum 2 aylık oldu bile..
göğüs yarası için kesinlikle terramiycin diyyorum..
ilk hafta ınanılmaz çekmiştim çok acıyodu 1-2 defa surdum geçti çok şükür.
umarım sızlerde ıyısınızdır...
bebeğimin dünden beri tek isteiğ olan memişi bebeğim görünce basıyo çığlığı ne olduğnuu anlamadım keyfi yerindeyken emiyo ama akşama doğru aç olmasına rağmen emmedi sonra fark ettim ki sütüm yokCanim seni cok iyi anliyorum bende ayni sen gibi surekli ateslendm parol icerek kendime geliyodum sonra tekrar atesleniyodum dr gittim serum takti ben sezeryan olmustum ilac antibiyotik yazmis dogum sonrasi kullanmam icin biz bebek heyecaniyla gozden kacirdik kullanmadigim icin oldugunu soyledi ama gogus yaralarimdan bebegimi tam emziremiyodum haliyle goguslerim tas gibi oluyodu sonra tekrar atesleniyodum bende sen gibi bir suru sey denedim bana garmastan diye bi pomat iyi geldi ben birde hergun dus aldim 10 gun emzirmedim medela nin elektrkli pompasini aldik onla sagdim bu sekilde gecti emzirdikce duzelir demislerdi benim ki tam tersine cogaldi mecburen emzirmedim kuzumu ben bu sekilde 1 ayda atlattim ins sende cabuk atlatirsin sonucta bebisin tek istegi memis onun saglikli olmasi gerekiyo allah yardimcin olsun
Bana dr 40 in cikinca hemen adet olabilirsin demisti cikmadan evvel eger kanaman cok olursa bana gel dedi seninkide kahverengi olduguna gore daha icin temizleniyor olabilir o catal gercekten urkutucu ins gecer.
selam kızlar uzun zamandır yazamıyorum size biliyorum.
sonrasında sutum aşırı azaldı.. şimdilik çok olmasa da idare ediyoruz mama takviyeli olarak..
bebeğimin dünden beri tek isteiğ olan memişi bebeğim görünce basıyo çığlığı ne olduğnuu anlamadım keyfi yerindeyken emiyo ama akşama doğru aç olmasına rağmen emmedi sonra fark ettim ki sütüm yok( altını açtım hemen altını açınca keyfi yerine geliyo tahin helvası tahin pekmez ve 3 litre su içtim 45 dk sonra emzirmek için kucağıma aldım yırttı ortalığı bağırıyo dudağını büzüyo ağlıyo habire sonra koak için indirdiğim müziği açtım sustu emdi ama çok emmedi biliyorum gazını çıkarttım yattı uyuyo şimdi ne olduunu anlamadım ama çok yıprandım hep böyle mi yapacak ya neden memeyi görünce daha ağzına almadan bağırıyo çok üzülüyorum
benimkide öyle daha biraz önce emzirmeye uğraşıyorum anca bağırıyo sütde var süt az geldiğinde yapıyordu birde gazı olduğunda, belki gazı vardır annesi üzülme elde değil ama böyle böyle büyüteceğiz, stres,yorgunluk sütü çok etkiliyo...
Selam arkadaşlar. bizim de daha 2 ayımız dolmadı. tek problem kusmuk :)
gaz problemine rezene ile çözüm buldum. önceleri cadıma içiriyodum o kadar fayda etmıyodu. artık kendim içiyorum.
günde bir bardak yeterli oluyo, bebegımın gaz çıkarmasına cok yardımcı oldu
gazlı bi bebek değil kızım çünkü gazı olduğu zamanları anlıyorum bağırıyo ıkınıyo vs. bunda sadece ağlıyo dudağını büzüp büzüp( kucağıma yatırdığım zaman kendini sıkıyo sinirleniyo sanki ne yapacağımı şaşırdım biraz önce emzirdim göğsümde uyudu 5 dk sonra yine ağladı yine emdi anlamadım gitti bu işi süt yetiştiremeyecem bu gidişle
bebeğimin dünden beri tek isteiğ olan memişi bebeğim görünce basıyo çığlığı ne olduğnuu anlamadım keyfi yerindeyken emiyo ama akşama doğru aç olmasına rağmen emmedi sonra fark ettim ki sütüm yok( altını açtım hemen altını açınca keyfi yerine geliyo tahin helvası tahin pekmez ve 3 litre su içtim 45 dk sonra emzirmek için kucağıma aldım yırttı ortalığı bağırıyo dudağını büzüyo ağlıyo habire sonra koak için indirdiğim müziği açtım sustu emdi ama çok emmedi biliyorum gazını çıkarttım yattı uyuyo şimdi ne olduunu anlamadım ama çok yıprandım hep böyle mi yapacak ya neden memeyi görünce daha ağzına almadan bağırıyo çok üzülüyorum
canım travocor travozol un muadili .yani ikisindede aynı madde var ikiside kortizon içeriyortravacort değil cnm onda steroid de var yani kortizon var ..travazol sür
canım ben lavabonun yanında bir kuytu vardı oraya iki katlı dolap yaptırdım.altına ıvır zıvır koyuyorum aslında çamaşır makinesini koymak isterdim ama kapağının açılacak yeri yok onun için çamaşır makinesi öteki klozetin yanında mecburen.neyse işte o iki katlı dolabın üst kısmına yerleştirdim kurutmayı. kapaklı.kullanmadığımda kapakları kapalı. hiç gözükmüyo gizli duruyo :9)havada durabilecek kadar küçük mü nereye astırdın?
ah canım yavrum benimkıyamam ben ona.eminmisin gölgelerden korktuğunabelki kendi kendine agulaşıyordur benimkide yapıyor bazen kendi kendine.kuzucuğumun elini bir büktü damar bulmak için ahhh kızım nasıl ağladı. Benim kızım gölgelerden korkuyo ışık gölgesi vs yaw sürekli dua okuyorum ama korkuyorum ne oluyo beşiğinin tepesine astığım örtüyle sürekli kavga ediyo :44:
canım sen sağıp verdin ya biberonla mı kaşıkla mı verdin.bir de seni emmekte daha sonra sıkıntı yaşadınmı şimdi nasıl emmesi.Tatlim bende de olmustu, hemsirenin tavsiyesiyle 2 gun boyunca genelde sagarak biberonla verdim birer kez emzirdim bolca lansinoh surdum bi kere iyilestikten sonra bi daha olmuyo cok rahat iyilesti tabii lansinoha devam:))
chicco göğüs pedi kullanıyorum ötekiler daha beter yapmıştı bu iyi geldi biraz göğüs kalkanı kullandım ama daha çok acıttı sadece ucunu tutuyo bu sefer canım daha çok yandı.Canim bisey daha ekleyim ben gogus pedi kullanmadim dr kullanma yaran iyilesmez dedi gogus kalkani kullandim firsatim oldukcada havalandirdim nemli kalmamasina dikkat etmen gerekiyo.
canım çok gecmiş olsun umarım geçmiştir .senin bir yazını görmüştüm teramisin çok iyi geldi diye ben 2 hafta boyunca her emzirmeden sonra kullandım her seferinde gidip yıkadım hiç üşenmeden yeterki işe yarasın diye.ama pesettim artık çünkü o da fayda etmediselam kızlar uzun zamandır yazamıyorum size biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?