2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

Benimde ilk zamanlar bu sekildeydi cok agliyodum ben mama verdim bebegime sonucta ac kalmamali bebis yazik ya kiyamam ben kucucugume dr 30 cc ver demisti ama 30 cc 2 aylik bebege ne yeter 90 cc icince uyuyodu gunde 2 kez verdim artik hic vermiyorum sende sikinti yapma zamanla sutun olur kafa taktikca olmuyo bence bide helva gaz yapar hem sana hem bebege gazi varsa onun icinde sikinti yapar ben gunde 2 kez rezene cayi veriyorum tatli kasik seklinde birde altini acip emzirmeyi dene

çok geçmiş olsun canım,sütün de tekrar çoğalır inşallah

canım sen sağıp verdin ya biberonla mı kaşıkla mı verdin.bir de seni emmekte daha sonra sıkıntı yaşadınmı şimdi nasıl emmesi.

Tatlim ben biberonla verdim, nuk 1 numara damakli kaucuk. Hemsire bu sekilde emzirmekte israr edersem iltihap olabilecegini ve bu durumda mama vermem gerekecegini soyledi. Bir seferinde sag meme, sonrski sefer sol meme, 3.'de de sagip biberon demisti, aralarda da bol bol lansinoh. Boylece baya dinlendirmis oluyosun. Taa ki iyilesene kadar, bi tanidigim bu sekilde 1 hafta gitti. Cunku amac bi kere iyilesmesi, iyilestikten sonra kremi ihmal etmezsen bir daha olmuyor. Ben anlattigim gibi de yapmadim, 2 gun boyunca her gun iki memeyi de birer kez emzirdim, onun disinda hep sagarak verdim 2 gun sonra iyilesmisti. Artik sen karar verirsin hangisini yapacagina. Ama emmeyi kesinlikle birakmadi, oyle iki seferden birakmaz bence, ben normal biberon kullandim istersen sen kasik kullan ama kasikla cok hava yutmasin?

cnım biraz daha sabırla dene bakalım biraz aglasın bnmkide arada yapıyoo az aglasın ama memeni inatla ver agzına sıkıstrı gögsünde
o seklde tutr belkii
allah yardmcın olsunn
tekrar emzirrsin inşşş düzelir merak etmee.

geçmiş olsun cnmm yaa dikkat et kendinee
şimdi nasılsın iyimisin

bizde 2. aşımızı olduk bakalım şimdilik 20 dkkda bir ateşini ölçüyorum çokmu pinpirikleniyorum neee
ama suan iiçin ateşi gayet iyi
allahtan cok aglamadı kuzumm
digerleri yıktı ortalıgıı amann ödüm koptuuuu

ay su asılar bi bitse amannnnnnnnnnnn

Göğüs kalkanı dedikleri emzirirken kullandığın birşey değil. Sanki göğüsünün üzerine delikli küçük plastik bir kavanoz koymuşsun gibi düşün böylece meme ucun hava alıyor herhangi birşeyle temas etmiyor, böylece hep kuru kalıyor ve tahriş olmuyor.

herkese merhaba güzel anneler.uzun süredir yazamıyordum malum fırsat olmuyor.bugün bizde aşılarmızı olduk çok fazla ağlamadı yavrum llahtan işallah ateşide çıkmaz.boyuna kilosunada baktı ebe 59cm 6400 kilo oğlum maşallah sadece anne sütü veriyorum.sütü az gelen arkadaşlar tavsiyem dut kurusu hoşafı kendi dereotu,incir,süt laktozsuz gaz yapmıyor bunları yiyin için çok işe yaradı bende sütüm arttı bide bol su tabi.
meme ucu çatlaklarından bahsedilmiş ben tam bir ay çektim ilk hafta emdi yara oldu sağ göğsüm yeni iyileşti sayılır ucu kopmuştu nerdeyse ilk başta tutamadı yavrum sonra lasinoh uç çıkartıcıyla çeke çeke çıkardım. yaklaşık bir ay sütümü sağıp biberonla verdim dr brown biberonun adı allahtan yavrum memeyi unutmadı.ne denediysem iyileştirmedi en sonunda genel ceraha gittim antibiyotikli bir krem verdi bide fito ikisini kullandım iyileşti.çok şükür herşey düzene girdi şimdi:)

kızlar bu akşama doğru huysuzluk ve memeyi istememe uzun bir zamandır bizde de var gözlemlerim sonucu keşfettim ki tek sıkıntı uyku! bi dikkat edin böyle yaptığı zamanlarda o günkü uyku rutini nasıldı? genelde bir yere gidersek ya damisafir temizlik vs varsa gündüz uyku zamanlarını kaçırıp uyanık kaldığı süreyi uzatıyorsam vay halime... bazen öyle ağlıyo ki "kızım sus şimdi komşular sosyal hizmetleri arayacak" diyorum sanki etini koparıyorum zillinin:) bu durumlarda uyutmak da kolay olmuyor şöyle emzirme pozisyonunun biraz üstünde tutup emzik verip karanlık bir odada hızlı hızlı yürüyerek ve tempolu sallayarak pişşş pişş sesleriyle uyutabiliyorum birşey daha farkettim birgün yine uyutmaya çalışırken kendi kendine battaniyesini yüzüne çekti ve 5 saniye içinde uyudu artık nefesini kontrol ederek ince bişeyle yüzünü örttüğümde daha rahat uyutuyorum

kızlar bu arada bebişimde böbrek taşı çıktı 2 mm. doktorlar pek önemsemiyor geçer diyorlar ama gel de umursama

kızlar biz akşama kadar kucakta evin içnde dolaşıyoruz kollarım ağrıyor artık yardımcı hiç kimsem yok çok yoruluyorum acaba diyorum şu bebek salıncakları var ya ondan mı alsak eşime söyledim akşam eve gelmeden bakcak. kullanan var mı bu salıncaktan kullanışlı olur mu acaba? 6,5 kilo olmuş oğlum kollarım ağrıyo valla birde başka iş falan yapamıyorum bebek büyütmek ne zor işmiş yaaa depresyona girdim galiba((

kızlar bu arada bebişimde böbrek taşı çıktı 2 mm. doktorlar pek önemsemiyor geçer diyorlar ama gel de umursama

Çok geçmiş olsun carmenarescim,haklısın umursamamak zor tabi ama dr sorun yok dediyse stres yapmamaya çalış.Netten biraz araştırdın mı ?
Olmadı başka dr ada danış.
Tez zamanda şifa bulur inşallah.

Allah yardımcın olsun ben ilk kızımı hep kucakta büyüttüm çok zor ve yorucu iyi bilirim,
şimdi bebişimi kucağa alıştırmayayım diyorum ama kucaktan bırakınca başlıyo ağlamaya.
Salıncakların işe yaradığını duydum fakat ben kullanmadım.
Her çocuk kendine munhasır malum herşeye hep aynı tepkiyi vermiyorlar,bu da şans işi bence,umarım düzelir en kısa zamanda sende rahatlarsın.

tahin helvası gaz mı yapıyo ?? :44::44::44: bu zamana kadar hep yedim sıkıntı olmadı ben de demekki ben de yapmıyo burdaki kızlardan bazılarına da çiğköfte gaz yapmıyo bize acayip gaz yapıyo rezene çayı bizim kızda işe yaramıyo karnını doyurmaktan başka bi şey yapmıyo kendi kendine çıkarıyo gazını ama ben yine nefsime uyup çiğköfte yedim herhalde acı dokundu kızıma acayip huysuzdu emmeyi de almadı ilk başta ama sonra aldı çok şükür.. ilk defa sabaha kdar 2 saatte bi uyandı hiç yapmazdı bi sıkıntısı vardı belli.. sabah kalkınca değişti mi yoook yine aynı mız mızaltını açıp emzirmeye çalıştım işe yaramıyo
geçmiş olsun o aşılar hiç bitmiyo ama senin bebiş te benim ki gibi aşı konusunda dirayetli demekki ben de ölçüp durmuştum ama bişi çıkmadı çok şükür inşallah sen de de çıkmaz canım

öncelikle çok geçmiş olsun taş için bu bebişinde sancıya yol açmıyosa sıkıntı yok demekki ama ihmal etme yine her zaman kontrollerini yaptır böbrek taşının olduğunu ultrasonda mı baktılar özele mi gidiyorsun devlete mi ?? bi de uyku meselesinde kesinlikle haklısın uyuma saatini bi aksat vay haline hem uyumuyo hem ağlıyo hem de emmiyo insan ne yapacağını şaşırıyo ayaığıma aldım ben sallaya sallaya bi de yüzünü örttüm emziğini de istiyo hanfendi dilini çıkara çıkara uyudu çok şükür akşam nolacak bakalım
bebek salıncakları çeşit çeşit maşallah senin oğlan baya varmış ama al inşallah uyur ben 1 aylıkken beşik yatağını aldım direk alıştı salıncak falan almadım salıncak yerine ayaklarım var bi de depresyon konusunda hiç yalnız değilsin bazen nefes almak bile zor geliyo

ve mutlu son...
sonunda siprali taktırdım yattım yine o çatala takılırken hiç ağrı çekmedim sağolsun ebe hemşire çooook iyiydi Allah razı olsun ondan ya acıdı mı ağrı dı mı diye sormaktan bi hal oldu kadıncağız rahimin uzunluğuna baktı önce 7 cm çıktı herhal takılmazsa kadın doğuma yönlendirecem seni dedi inşallah takarım dedi takma aşamasını anlatmayacağım taktırmak isteyenler bizzat yaşasın alet edevat falan filan çok kolay oldu takılması hiç canım acımadı neticede takan insan önemliymiş onu anladım sağlık ocağında takdırdım sipralimi kendim aldım taktı şimdi biraz karnım ağrıyo o da normal adet sancısı gibi anlayacağınız sütüm beni korumuyo taktırmasaydım ben bu yumurtalarla kesin bi daha hamile kalırdım şimdi 1 ay sonra kontrol edecek inşallah kaymaz da tutar kendini ondan sonra 5 sene rahatım :26::26::26:

kendi kendine sallanmıyorsa işe yaramayabilir ben ana kucağı aldım ama sallamayı bıraktığın anda duruyor sonra benim oğlan yine bağırtıya başlıyor bu sefer de kucakta gezdirmekten değil ama onu sallamaktan kolum ağrıyor şansımıza cazgır bebekler bizi bulmuş ama bir gülümsüyor ki insan bu ne kadar güzel bir duygu diyor bir de aguları seninle konuşurmuş gibi herşeyi unuttturuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…