- 24 Kasım 2009
- 4.381
- 8
- 116
- 41
- Konu Sahibi gulayaydogmus
-
- #1.181
Benimde ilk zamanlar bu sekildeydi cok agliyodum ben mama verdim bebegime sonucta ac kalmamali bebis yazik ya kiyamam ben kucucugume dr 30 cc ver demisti ama 30 cc 2 aylik bebege ne yeter 90 cc icince uyuyodu gunde 2 kez verdim artik hic vermiyorum sende sikinti yapma zamanla sutun olur kafa taktikca olmuyo bence bide helva gaz yapar hem sana hem bebege gazi varsa onun icinde sikinti yapar ben gunde 2 kez rezene cayi veriyorum tatli kasik seklinde birde altini acip emzirmeyi denebebeğimin dünden beri tek isteiğ olan memişi bebeğim görünce basıyo çığlığı ne olduğnuu anlamadım keyfi yerindeyken emiyo ama akşama doğru aç olmasına rağmen emmedi sonra fark ettim ki sütüm yok( altını açtım hemen altını açınca keyfi yerine geliyo tahin helvası tahin pekmez ve 3 litre su içtim 45 dk sonra emzirmek için kucağıma aldım yırttı ortalığı bağırıyo dudağını büzüyo ağlıyo habire sonra koak için indirdiğim müziği açtım sustu emdi ama çok emmedi biliyorum gazını çıkarttım yattı uyuyo şimdi ne olduunu anlamadım ama çok yıprandım hep böyle mi yapacak ya neden memeyi görünce daha ağzına almadan bağırıyo çok üzülüyorum
ben ikinci adetimi oldum bugün ve yarın sipral taktırmak için yatacam o çatala maalesef
Merhaba yenı dogan bebekler ve ılk 2 aya kadar bebeklerın gelısımı ve gelısmıne destek olacak oyun ve hareket onerılerını ıceren onemlı bır paylasımda bulunmak ıstıyorum
belkı ısınıze yarar: Yusuf ve Yunus`un Annesi: Cocuk gelisiminde 12 Adım: İlk Gülümseme!
selam kızlar uzun zamandır yazamıyorum size biliyorum.
ama başımdan çok şey geçti.
hamilelik boyunca soğuk algınlığı sandığım ağrılar oyle değilmiş.
meğersem safra kesemde taş ve iltihaplanma varmış.
4 gün hastanede yattım ameliyat oldum safra kesem alındı maleseffff..
oğlumdan ayrı kalmak koydu bana..
kaynanam mama ile besledi.
sonrasında sutum aşırı azaldı.. şimdilik çok olmasa da idare ediyoruz mama takviyeli olarak..
oğlum 2 aylık oldu bile..
göğüs yarası için kesinlikle terramiycin diyyorum..
ilk hafta ınanılmaz çekmiştim çok acıyodu 1-2 defa surdum geçti çok şükür.
umarım sızlerde ıyısınızdır...
bebeğimin dünden beri tek isteiğ olan memişi bebeğim görünce basıyo çığlığı ne olduğnuu anlamadım keyfi yerindeyken emiyo ama akşama doğru aç olmasına rağmen emmedi sonra fark ettim ki sütüm yok( altını açtım hemen altını açınca keyfi yerine geliyo tahin helvası tahin pekmez ve 3 litre su içtim 45 dk sonra emzirmek için kucağıma aldım yırttı ortalığı bağırıyo dudağını büzüyo ağlıyo habire sonra koak için indirdiğim müziği açtım sustu emdi ama çok emmedi biliyorum gazını çıkarttım yattı uyuyo şimdi ne olduunu anlamadım ama çok yıprandım hep böyle mi yapacak ya neden memeyi görünce daha ağzına almadan bağırıyo çok üzülüyorum
selam kızlar uzun zamandır yazamıyorum size biliyorum.
ama başımdan çok şey geçti.
hamilelik boyunca soğuk algınlığı sandığım ağrılar oyle değilmiş.
meğersem safra kesemde taş ve iltihaplanma varmış.
4 gün hastanede yattım ameliyat oldum safra kesem alındı maleseffff..
oğlumdan ayrı kalmak koydu bana..
kaynanam mama ile besledi.
sonrasında sutum aşırı azaldı.. şimdilik çok olmasa da idare ediyoruz mama takviyeli olarak..
oğlum 2 aylık oldu bile..
göğüs yarası için kesinlikle terramiycin diyyorum..
ilk hafta ınanılmaz çekmiştim çok acıyodu 1-2 defa surdum geçti çok şükür.
umarım sızlerde ıyısınızdır...
canım travocor travozol un muadili .yani ikisindede aynı madde var ikiside kortizon içeriyor
canım ben lavabonun yanında bir kuytu vardı oraya iki katlı dolap yaptırdım.altına ıvır zıvır koyuyorum aslında çamaşır makinesini koymak isterdim ama kapağının açılacak yeri yok onun için çamaşır makinesi öteki klozetin yanında mecburen.neyse işte o iki katlı dolabın üst kısmına yerleştirdim kurutmayı. kapaklı.kullanmadığımda kapakları kapalı. hiç gözükmüyo gizli duruyo :9)
ah canım yavrum benimkıyamam ben ona.eminmisin gölgelerden korktuğunabelki kendi kendine agulaşıyordur benimkide yapıyor bazen kendi kendine.
canım sen sağıp verdin ya biberonla mı kaşıkla mı verdin.bir de seni emmekte daha sonra sıkıntı yaşadınmı şimdi nasıl emmesi.
chicco göğüs pedi kullanıyorum ötekiler daha beter yapmıştı bu iyi geldi biraz göğüs kalkanı kullandım ama daha çok acıttı sadece ucunu tutuyo bu sefer canım daha çok yandı.
canım çok gecmiş olsun umarım geçmiştir .senin bir yazını görmüştüm teramisin çok iyi geldi diye ben 2 hafta boyunca her emzirmeden sonra kullandım her seferinde gidip yıkadım hiç üşenmeden yeterki işe yarasın diye.ama pesettim artık çünkü o da fayda etmedi
bebeğimin dünden beri tek isteiğ olan memişi bebeğim görünce basıyo çığlığı ne olduğnuu anlamadım keyfi yerindeyken emiyo ama akşama doğru aç olmasına rağmen emmedi sonra fark ettim ki sütüm yok( altını açtım hemen altını açınca keyfi yerine geliyo tahin helvası tahin pekmez ve 3 litre su içtim 45 dk sonra emzirmek için kucağıma aldım yırttı ortalığı bağırıyo dudağını büzüyo ağlıyo habire sonra koak için indirdiğim müziği açtım sustu emdi ama çok emmedi biliyorum gazını çıkarttım yattı uyuyo şimdi ne olduunu anlamadım ama çok yıprandım hep böyle mi yapacak ya neden memeyi görünce daha ağzına almadan bağırıyo çok üzülüyorum
benimkide öyle daha biraz önce emzirmeye uğraşıyorum anca bağırıyo sütde var süt az geldiğinde yapıyordu birde gazı olduğunda, belki gazı vardır annesi üzülme elde değil ama böyle böyle büyüteceğiz, stres,yorgunluk sütü çok etkiliyo...
( aynı problem bendede var canım Benimki 2 ay 5 ünlük normalde akşama doğru memeyi görünce nasıl sinirlniyor çırpınıp basıyo bağırmayı özellikle bu gün sabahtan bi başladı bu savaşa biraz önce banyo yaptırdım aç aç sersemledi yinede almadı çok zor tutundurdum hepsini boşalttı bu gün topu topu 3-4 kez emmiştir. Görünce ağladığına göre tadında bi değişim yoktur die düşünüyorum, ama bugün babasına bırakıp bırakıp iş yapmıştım ilgilenemedim sanki yeterince (normalde yapışık ikiz gibi geziyoruz ya) onun tepkisi olabilir die düşünüyorum dikkat ettim ben nezaman onu bırakıp dışarı çıksam bunu daha çok yapıyo sanki soğukkanlı görünmeye çalışsam da nasıl ağırıma gidiyor (sanki bana kızıp beni istemiyomuş gibi töbe töbee) (biliyorum böle olmadığını ama) işe başlayınca ne yapıcam ben ne zaman geçer ki varmı deneyim sahibi anneler neolur yazsınlar
kızlar bu arada bebişimde böbrek taşı çıktı2 mm. doktorlar pek önemsemiyor geçer diyorlar ama gel de umursama
kızlar bu arada bebişimde böbrek taşı çıktı2 mm. doktorlar pek önemsemiyor geçer diyorlar ama gel de umursama
kızlar biz akşama kadar kucakta evin içnde dolaşıyoruz kollarım ağrıyor artık yardımcı hiç kimsem yok çok yoruluyorum acaba diyorum şu bebek salıncakları var ya ondan mı alsak eşime söyledim akşam eve gelmeden bakcak. kullanan var mı bu salıncaktan kullanışlı olur mu acaba? 6,5 kilo olmuş oğlum kollarım ağrıyo valla birde başka iş falan yapamıyorum bebek büyütmek ne zor işmiş yaaa depresyona girdim galiba((
tahin helvası gaz mı yapıyo ?? :44::44::44: bu zamana kadar hep yedim sıkıntı olmadı ben de demekki ben de yapmıyo burdaki kızlardan bazılarına da çiğköfte gaz yapmıyo bize acayip gaz yapıyo rezene çayı bizim kızda işe yaramıyo karnını doyurmaktan başka bi şey yapmıyo kendi kendine çıkarıyo gazını ama ben yine nefsime uyup çiğköfte yedim herhalde acı dokundu kızıma acayip huysuzdu emmeyi de almadı ilk başta ama sonra aldı çok şükür.. ilk defa sabaha kdar 2 saatte bi uyandı hiç yapmazdı bi sıkıntısı vardı belli.. sabah kalkınca değişti mi yoook yine aynı mız mızaltını açıp emzirmeye çalıştım işe yaramıyoBenimde ilk zamanlar bu sekildeydi cok agliyodum ben mama verdim bebegime sonucta ac kalmamali bebis yazik ya kiyamam ben kucucugume dr 30 cc ver demisti ama 30 cc 2 aylik bebege ne yeter 90 cc icince uyuyodu gunde 2 kez verdim artik hic vermiyorum sende sikinti yapma zamanla sutun olur kafa taktikca olmuyo bence bide helva gaz yapar hem sana hem bebege gazi varsa onun icinde sikinti yapar ben gunde 2 kez rezene cayi veriyorum tatli kasik seklinde birde altini acip emzirmeyi dene
geçmiş olsunbizde 2. aşımızı olduk bakalım şimdilik 20 dkkda bir ateşini ölçüyorum çokmu pinpirikleniyorum neee
ama suan iiçin ateşi gayet iyi
allahtan cok aglamadı kuzumm
digerleri yıktı ortalıgıı amann ödüm koptuuuu
ay su asılar bi bitse amannnnnnnnnnnn
kızlar bu akşama doğru huysuzluk ve memeyi istememe uzun bir zamandır bizde de var gözlemlerim sonucu keşfettim ki tek sıkıntı uyku! bi dikkat edin böyle yaptığı zamanlarda o günkü uyku rutini nasıldı? genelde bir yere gidersek ya damisafir temizlik vs varsa gündüz uyku zamanlarını kaçırıp uyanık kaldığı süreyi uzatıyorsam vay halime... bazen öyle ağlıyo ki "kızım sus şimdi komşular sosyal hizmetleri arayacak" diyorum sanki etini koparıyorum zillinin:) bu durumlarda uyutmak da kolay olmuyor şöyle emzirme pozisyonunun biraz üstünde tutup emzik verip karanlık bir odada hızlı hızlı yürüyerek ve tempolu sallayarak pişşş pişş sesleriyle uyutabiliyorum birşey daha farkettim birgün yine uyutmaya çalışırken kendi kendine battaniyesini yüzüne çekti ve 5 saniye içinde uyudu artık nefesini kontrol ederek ince bişeyle yüzünü örttüğümde daha rahat uyutuyorum
öncelikle çok geçmiş olsun taş içinkızlar bu arada bebişimde böbrek taşı çıktı2 mm. doktorlar pek önemsemiyor geçer diyorlar ama gel de umursama
bebek salıncakları çeşit çeşit maşallah senin oğlan baya varmışkızlar biz akşama kadar kucakta evin içnde dolaşıyoruz kollarım ağrıyor artık yardımcı hiç kimsem yok çok yoruluyorum acaba diyorum şu bebek salıncakları var ya ondan mı alsak eşime söyledim akşam eve gelmeden bakcak. kullanan var mı bu salıncaktan kullanışlı olur mu acaba? 6,5 kilo olmuş oğlum kollarım ağrıyo valla birde başka iş falan yapamıyorum bebek büyütmek ne zor işmiş yaaa depresyona girdim galiba((
kızlar biz akşama kadar kucakta evin içnde dolaşıyoruz kollarım ağrıyor artık yardımcı hiç kimsem yok çok yoruluyorum acaba diyorum şu bebek salıncakları var ya ondan mı alsak eşime söyledim akşam eve gelmeden bakcak. kullanan var mı bu salıncaktan kullanışlı olur mu acaba? 6,5 kilo olmuş oğlum kollarım ağrıyo valla birde başka iş falan yapamıyorum bebek büyütmek ne zor işmiş yaaa depresyona girdim galiba((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?