2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

Çok geçmiş olsun.inşallah en kısa zamanda tamamen toparlarsın .
Süt ateşini de ilk kez duydum sebepsiz mi oluyor?

geçmiş olsun ...

Süt ateşinide duymuştm bir kere bende de olmustu ama ateş olmadı halsizlik bide sol göğsüm çok ağrımıştı o göğsümüde emzirince iyileşmişt gerçekten insan kötü oluyo

evet memede süt birikiyo..sertleşio..angorjman deniyo ilerlerse mastit ve meme absesi oluyor..
bugun sağdım yine 30 40 cc gelio bebekte emmek istemio inş gçr

canım aynısı bendede oldu hemde iki kere çok ağrılı oldu ama hiç yerimden kalkamadım o göğsümdende emziremedim hiç...sonra sağdım belki bebeğimide hastalandırır die vermedim ...zor oluyo gerçekten

sağlık ocağındaki hemşire de bana eskiden iltihap yapıp kuruyup iz yapınca aşı tuttu diyorlardı ama artık öyle bir şeye gerek yok tutma diye birşey söz konusu değil yapılmış olması yeterli demişti

ya kızlar benm kızıma verem asısını sag koldan yapmıslar yaaa (
normalde sol kol olmuyo mu
bugün doktora gitcezz inşş birsey olmazzz

kizima sol kolundan yapti canim sor bakalim doktor ne diyecek

bu arada bu bebisler cok zorluyo sanirim annislerini cogu arkadaslari goremiyorum hamilelikte ne cok konusuyormusuz bos vaktimiz varmis sayfalari oku oku bitmiyordu.

geçmiş olsun canım benimde oldu ilk zamanlar göğsüme süt inince.göğüslerim çok şişti patlayacak gibi sancı ağrı başladı,hemen sağdık ama fayda etmedi sıcak suyla bir bezi göğüsme koyduk suyun buharına tuttum göğsümü masaj yaparak sütümü akıtmaya çalıştık kanalar açılınca zaten suyun buharından kendiliğinden akmaya başlıyor süt.. baya uzun sürdü ama o sırada sıtma tuttu ateşlendim,titredim üşüdüm falan halim kalmadı diğer göğsümüde yaptık.1 tane parol içtim titreyerek zor uyudum saolsun kayınvaldem çok yardımcı olmuştu ozaman.aklınızda bulunsun sıcaksu çok iyi geliyor,kanalları açıyor .......bir kere daha oldu geçen ay hemen aynı şeyi tekrarladım çok şükür oda öyle geçti.inşallah bir daha olmaz çünkü çok zor bişey .....

bugun kizimla yalniz kaldigimiz 5. gun cok zor oluyor bir gunu digerini tutmuyor yalniz bakmak ne zormus gece 11 hala uyumamisti bayilacaktim uykusuzluktan esime verdim ayaginda salladi bende uyumusum. ya bide bebegim 2 gundur sabahlari emdikten sonra gazini cikartirken gegirirken kusuyo oldugu gibi sutu hic yapmiyordu gaz cokmu birikiyo cok mu emiyo anlamadim batmadik ne kiyafet kaliyo ne yatak. uzuluyorum icitigi sutler bosa gidiyor diye. insallah yarin oyle bisey olmaz.

kızlar dün kuran okuttum allah kabul ederse oğluma çok güzel oldu ama bizim huysuz hiç durmadı ağladı ağladı ağladısırtımdan terler aktı hiç durmadı hiçbirşeyle ilgilenemedim deli dana gibi dolandık ortada sanırım bizim bebiş kalabalığı sevmiyo çünkü geçen günde öyle yapmıştı misafirim gelmişti ve hiç durmadı.kulaklarım çınladı resmen akşam nasıl yattığımı bilemedim ve dünden hiçbişey anlamadım.....

Allah kabul etsin benim kizda kalabaligi seviyor yoruluyor kucaktan kucaga gezmekten uyuyor yalniz kalinca butun nazi bana

bizim kusma isi hep oyle ve ben fitil opuyordum bu duruma en son artik gazini cikarmiyorum emdikten sonra egik bi sekilde tutuyorum geceyse yatiriyorum gunduzse ana kucagina dire yoksa emdigini pat diye cikariyo daha sonra cikariyorum gazini sut kalmiyo diger turlu emdigini kusunca ac kaliyo malum sen de dene

deniyim bende geceleri cok sut biriktigi icin sabahlari cok iciyo bogazinda kaliyo rahatsiz oluyo o yuzden gazini cikarsin istiyorum. ugrasmiyim gazi ile yoksa sut ziyan oluyor. sabah yapabilsem sagip kalani emziririm ama gunde 4 saat iyuyabiliyorum oda gece zaten

masallah subhanallah gece az uyumana ragmen sutun cok oluyo benim kiz gce uyudugu icin sutum oluyo yoksa sanmam sutumun olacagini. sabah da benim ac kendini kaybediyo emerkenvdoydugunu anlamiyo sonra daha kucagimda yatarken kusmaya basliyo sinir oluyorum. ama bu kusma isi 4. ayda tavan yapacakmis oyle okumustum

eyvah yandık o zaman şimdiden kusmuk banyosu yapıyoruz o zmaan ne yapsak ki

gunduz memede yasadigi icin gecede anca dolmasina firsat kaliyo nerdee oyle2-3 saatte bir emzirmeler gunduz uyumalar bizede piyangodan nazli bebis cikti. 3. aydan sonra daha az emecekmis bu bi ruya olmali. gunduz uykularida azalip sanki uyurmus gibi geceleride uzun uyuyacakmis umarim oyle olur. kusmasin ya zaten zor sut yapiyorum bide cok kusarsa tamam artik daha cok acikir.

kızlar merhaba bayadır uğrayamadım internetimiz kapalıydı.herkesler iyidir inşallah.bugün göğsüm için cildiyeye gittim günlerdir ağla ağla acımdan ne yaptığımıbilmiyordum artık.egzema+mantar oluşmuş.ondan iyileşmiyormuş 5 krem verdi.kullanıcam bakalım insallah şifa olur.sanki fayda etmeye başladı ağrımıyodaha bir sefer sürdüm ama.acısız oturmam bile mümkün değildişu an çok rahatlattı.

2.ay aşımızı yaptıramadık.çok hastaydık antibiyotik kullanıyor şu anda oğlum bitirene kadar mı yoksa 5 günmü vericem karar veremedim.doktorum söyledi ama çocuk ağlayınca anlamadım.olmazsa arayıp sorarım. bu arada 5.5 kilo olmuş yılmazım. doğduğunda 3500 dü şişi gidince 3200 olmuştu .. ilk ayında 4200 oldu şimdi 2.ayımız vee 5500 çok şükür boyluda oğlum 3-6 ay kıyafetlerini giyiyor :)sadece anne sütüyle besleniyor ama emsalleri daha iri oğlumun yanında .doktor kemikleri sağlam demişti.acaba kalın kemikli ondan mı kilosu iyi et tutmuyoda ondan mı emsallerinden minyon görünüyo.yoksa babası gibi minyonluk mu var genlerinde bilemedim .bize çok normal gelior ama aynı zamanda doğum yaptığım arkadaşlarımın çocuklarından daha çelimsiz görünüuor.herhalde onlar mama verdikleri için şişiyor çocukları ..bilemedim ki :)

cok cok gecmis olsun canim ya sanki kendi bebegimmis gibi uzuldum insanin cigeri yaniyor burnunun doregi sizliyor Allah acil sifa versin dermansiz dert vermesin insallah

çok geçmiş olsun canım,çok üzüldüm rabbim şifa versin..

Çok geçmişolsun:S Annelik çok başka birşey insan mahvolur allah bir daha hastalık yüzü göstermesin

teşekkür ederim kızlar..rabbim hepimizin evladını bizlere bağışlasın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…