- 12 Mart 2011
- 378
- 8
- 96
- 41
- Konu Sahibi gulayaydogmus
-
- #1.321
çok geçmiş olsun
canım bir kaç haftadır şu bloğu takip ediyorum
Bebek Yapım Bakım Onarım: Tomris’in Emzirme Notları – 4: Temel Bilgiler
özellikle Tomris'in yazıları çok faydalı. Yani bebeğimi besleme sütümün artması v.s gibi konularda özgüvenimi geri kazandım sayesinde
son yazısında bebeğin göğsü doğru kavramasına değinmiş... bir bak istersen
kızlar bu erkekler hep aynı cins galiba...
ben 60 gün boyunca tek başıma uyudum bebeğimle. Eşim işi bahane edip yanımda uyumadı, sezaryenli halimle bile yalnız baktım kızıma, bebeğim ağladığından dikişlerim acıya acıya yataktan zar zor kendi başıma doğrulup alıp emdirdim hep. kimsenin umrunda olmadım. hayır bari annemin evine gitmeme müsade edilseydi. nerdeyse sütüm kesiliyordu hep negatif düşünceler yüzünden... neyse eski mevzu oldu artık bunlar.
şimdi de ağlamasına hiç tahammülü yok. ve bence bebeğim bunu hissediyor çünkü akşamları ağlıyor gündüzleri ise genelde sakin. çünkü ağlasa bile annesi (yani ben) sakin
ay çok uzattım, demem o ki bu bebişleri maalesef tek başımıza büyütüyoruz
Senin kız da mi çabayı görünce agliyo ben üzülüyorum ya babasının sesini duyunca dudağını buzuyor görmediği için o da belki aslında üzülmemek gerek barcelonadaki messiyi bizden daha çok seviyor kumam diyorum zaten sinir oluyorum
kizlar her ince ayrintiya dikkat eden bir anne olarak yasadigim tercubeleri sizinle paylasmak istedim maksat birbirimize yardimci olalim :) oglum ters oldugu icin 37 haftalikken sezeryanla dunyaya geldi ve ilk hafta sarilik gecirdi once 17 olan sarilik bol bol emzirmeyle 8 lere indi merak etmeyin yani caresi sadece emzirmek saat basi emzirmek. asla uyuyor uyandirmayalim demeyin uyandirin onun iyiligi icin bu. 40 imiz ciktiginda kusmugunun bogazina kacmasi sebebi ile nefes alamadi morardi kaldi ywrumesim hemen bebekler icin olan suni tenefusu yapti bi sure sonra kendine geldi ama hastaneye gittik yinede meger bu her bebekde oluyormus fakat kizlar dikkat edin eger bole bisi olursa sakin bebegi sarsmayin sadece yan cevirin kafasi asada olsun ve hafifce sirtina vurun hatta disari cikarin oksijen alsin ama sarsarsaniz nefes alamazmis hatta suni tenefus cok tehlikeiymis cunku cigerleri patlayabilirmis aman diyim karin agrsi olanlara da sunu tavsiye ediyorum tamamen bitkisel bi damla var ben uc sise bitirdim adi OMX dereotlu bi damla onu verebilirsniz fiyati 20 tl devlet karsilamiyor ama ben faydaisni gordum sonrada SAB SIMPLEX die bi damla aldim 30 tl oda bitkisel ama bunu biteremeden oglumun karin agrilari gecti cok sukur :) merak ettiginiz baska bisi varsa dogum hakkinda yada bebek hakkinda cevaplarim kendimde kres ogretmeniyim egitimliyim bilgim var seve seve yardim ederim :)
kızlar benim kızımda da ilk 3 ay gaz problemi vardı 3 ay 1 hafyalıkken bıçak gibi kesildi çok şükür, colinox, sab simplex, anason çayı, rezene çayı hiçbiri fayda etmedi en iyi gelen nurse harvey's şurup oldu bence bir deneyin.
ne olur yardim edin kizlar 50 gunluk bebegim hep agliyor hemde ne aglama ayaklarini karnina cekip birakiyor meme bile tutmuyor bu halde gozunden yaslar akiyovgaz sancisi boyle olurmu kac kez doktora gotudum bisey cikmadi sizinkilerde de boylemi ne olur cevap verin
ben de nurse harveys kulanıyorum gaz için çok memnunum hemen kesiyor karın ağrısını birde ardından ağzına emzik veriyorum şak diye hemen tutuveriyor ilaç tatlı olduğu için .sonra da kucağımda uyuyp kalıyor yavrumkızlar benim kızımda da ilk 3 ay gaz problemi vardı 3 ay 1 hafyalıkken bıçak gibi kesildi çok şükür, colinox, sab simplex, anason çayı, rezene çayı hiçbiri fayda etmedi en iyi gelen nurse harvey's şurup oldu bence bir deneyin.
sab siplexi bu forumda gördüm ve aldım ama ne yazık ki bizde hiçbir işe yaramadı tadı çok güzel şeker niyetine içilir ancak
slm kızlar benim kız bugün beni çoook şaşırttı su an da ama kucağında uyuyo bugün hiç ağlamadı ayağımda sallamadım evinichnde özgürüm3 ayını doldurmasına 2 gün kaldı onun verdiği olgunluk mu acaba? Bi de benim kırmızı yazmama sarılıp uyuyacakmiş bizde madem öyle ona bi uyku arkadaşı alalım dedik babası küçük bi ayı almış yumuşacık rengi mavi ama olsun cook tatlı bi dahaki uyumasında yanına verecem bakalım uyuyacak mi onunla dün akşam en son saat dokuzda emdi sonra sabah saat beş buçukta emmeye kalktı tabi o uyuşada ben sürekli kalktım rüyamda hep uyanmış görüyordum altıma falan yapıyordu sonra saat dokuzda kalktı böyle anneliğe can kurban maşallah bu arada darısı sizlerin başına
canim kasiklarinda sorun yok dr bakti sadece bi gunluk degil nerdeyse hergun ayniyiz tam uyutuyorum yerine koyuyorum 5dk sonra sanciyla uyaniyo ayagimdacsallarken bile sanciyla kivraniyo yavrum gaz sancisi bu kadar olurmu gaz cikar cikar bitmiyo bide kakasini yaptigindacrahatlamasi gerekmezmi biz hic rahatlamiyoz
Kırmızı yazma bahane anne anne kokusu şahane bence.
Ayıcık işe yarayacak mı merak ettim.
Bence meleğin senin kokunu aldığından yazmana sarılıyor, rahatlayıp uyuyor.
ne olur yardim edin kizlar 50 gunluk bebegim hep agliyor hemde ne aglama ayaklarini karnina cekip birakiyor meme bile tutmuyor bu halde gozunden yaslar akiyovgaz sancisi boyle olurmu kac kez doktora gotudum bisey cikmadi sizinkilerde de boylemi ne olur cevap verin
slm kızlar benim kız bugün beni çoook şaşırttı su an da ama kucağında uyuyo bugün hiç ağlamadı ayağımda sallamadım evinichnde özgürüm3 ayını doldurmasına 2 gün kaldı onun verdiği olgunluk mu acaba? Bi de benim kırmızı yazmama sarılıp uyuyacakmiş bizde madem öyle ona bi uyku arkadaşı alalım dedik babası küçük bi ayı almış yumuşacık rengi mavi ama olsun cook tatlı bi dahaki uyumasında yanına verecem bakalım uyuyacak mi onunla dün akşam en son saat dokuzda emdi sonra sabah saat beş buçukta emmeye kalktı tabi o uyuşada ben sürekli kalktım rüyamda hep uyanmış görüyordum altıma falan yapıyordu sonra saat dokuzda kalktı böyle anneliğe can kurban maşallah bu arada darısı sizlerin başına
kızlar benim kızımda da ilk 3 ay gaz problemi vardı 3 ay 1 hafyalıkken bıçak gibi kesildi çok şükür, colinox, sab simplex, anason çayı, rezene çayı hiçbiri fayda etmedi en iyi gelen nurse harvey's şurup oldu bence bir deneyin.
darisi basimizaa bizde sab simplex kullaniyoruz eskisinden daha iyi ama yine aglama krizleri yasiyoruz sancisimi var uyuyamiyo gunduzleri ondan mi yapiyo anlamiyorum yanliz kakayi gunde 1 kez bazen de 2 kez dolu dolu yapiyo bazen 2-3 gunu geciyo cok yapmasi her altini aldigimda cay kasigi yada tatli kasigi kadar yapiyo buyuk sikintimiz o
adaha da azalacak insallah canim buyudukce geciyo aglama krizleri buyudugunden oluyms belki ondan agliyodur verdimiz gaz ilaclari da kakaya etki ediyo bence ben ne zaman metsio versem kizim kakasini yapamiyodu yaptigi zaman sumuksu sulu oluyodu sonucta ishal gibi bisi oluyoo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?