2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

cnm bnm eşim başlarda iidi geceleri o uyutuodu mesela,akşamları kucağına alıodu biraz ilgileniodu...şimdi ise hemen bana verio..ben bebeğimi severken öperken bizi öle bi izlioki artık aklından ne geçiriosa..tabi önceden evde 2 kişiydik sadece birbirimiizle ilgilenioduk..şimdi işler değişti..oğlum tüm enerjimi bitirio,babayı gözüm görmüo o yüzden kıskanıo olabilir..

bizimkide kurtlar vadisi hastası oldu bu sene,tartıştığımız günde o dizi vardı zaten..oğluş ağladıkça diziye bakamadı,bahane olarakta ben misafirlere önem veriomuşum oğlumla ilgilenmiomuşum dedi şaka gibi ama gerçek..sanki tüm gün o bakıo bebeğime...

kizlar her ince ayrintiya dikkat eden bir anne olarak yasadigim tercubeleri sizinle paylasmak istedim maksat birbirimize yardimci olalim :) oglum ters oldugu icin 37 haftalikken sezeryanla dunyaya geldi ve ilk hafta sarilik gecirdi once 17 olan sarilik bol bol emzirmeyle 8 lere indi merak etmeyin yani caresi sadece emzirmek saat basi emzirmek. asla uyuyor uyandirmayalim demeyin uyandirin onun iyiligi icin bu. 40 imiz ciktiginda kusmugunun bogazina kacmasi sebebi ile nefes alamadi morardi kaldi ywrum esim hemen bebekler icin olan suni tenefusu yapti bi sure sonra kendine geldi ama hastaneye gittik yinede meger bu her bebekde oluyormus fakat kizlar dikkat edin eger bole bisi olursa sakin bebegi sarsmayin sadece yan cevirin kafasi asada olsun ve hafifce sirtina vurun hatta disari cikarin oksijen alsin ama sarsarsaniz nefes alamazmis hatta suni tenefus cok tehlikeiymis cunku cigerleri patlayabilirmis aman diyim karin agrsi olanlara da sunu tavsiye ediyorum tamamen bitkisel bi damla var ben uc sise bitirdim adi OMX dereotlu bi damla onu verebilirsniz fiyati 20 tl devlet karsilamiyor ama ben faydaisni gordum sonrada SAB SIMPLEX die bi damla aldim 30 tl oda bitkisel ama bunu biteremeden oglumun karin agrilari gecti cok sukur :) merak ettiginiz baska bisi varsa dogum hakkinda yada bebek hakkinda cevaplarim kendimde kres ogretmeniyim egitimliyim bilgim var seve seve yardim ederim :)

sab siplexi bu forumda gördüm ve aldım ama ne yazık ki bizde hiçbir işe yaramadı tadı çok güzel şeker niyetine içilir ancak

kızlar benim kızımda da ilk 3 ay gaz problemi vardı 3 ay 1 hafyalıkken bıçak gibi kesildi çok şükür, colinox, sab simplex, anason çayı, rezene çayı hiçbiri fayda etmedi en iyi gelen nurse harvey's şurup oldu bence bir deneyin.

o da ilk oğlumda işe yaramamıştı o yüzden buna almadım acaba bu değişik olur iyi gelir mi alsam mı acaba deneye deneye ev kullanılmayan ilaçla doldu bizim doktorumuz bir ilaç verdi gaz için suda eriyor portakal gibi tadı var mamaya ya da suya karıştırılıyor ama benim oğlan mamanın tadında onun tadını farketti mamayı da içmedi kaç kere denedim hep döktüm o ilacı da içemedi ki faydasını görsün

ne olur yardim edin kizlar 50 gunluk bebegim hep agliyor hemde ne aglama ayaklarini karnina cekip birakiyor meme bile tutmuyor bu halde gozunden yaslar akiyovgaz sancisi boyle olurmu kac kez doktora gotudum bisey cikmadi sizinkilerde de boylemi ne olur cevap verin

cnm geçmiş olsun,15 gün önce benm bebeğimde çok ağladı hatta nefes alamadı 3 kez o kadar çk ağladı o dönemde kasığındaki şiliği farkettim.kasık fıtığıymış meğer oğlum..
oda gaz sancısı gibi bacaklarını toplatıo felan..birde belki üşütmüştür bi ağrı kesici şurup ver bakalım fayda görcekmisin..

canim kasiklarinda sorun yok dr bakti sadece bi gunluk degil nerdeyse hergun ayniyiz tam uyutuyorum yerine koyuyorum 5dk sonra sanciyla uyaniyo ayagimdacsallarken bile sanciyla kivraniyo yavrum gaz sancisi bu kadar olurmu gaz cikar cikar bitmiyo bide kakasini yaptigindacrahatlamasi gerekmezmi biz hic rahatlamiyoz

ben de nurse harveys kulanıyorum gaz için çok memnunum hemen kesiyor karın ağrısını birde ardından ağzına emzik veriyorum şak diye hemen tutuveriyor ilaç tatlı olduğu için .sonra da kucağımda uyuyp kalıyor yavrum

sab siplexi bu forumda gördüm ve aldım ama ne yazık ki bizde hiçbir işe yaramadı tadı çok güzel şeker niyetine içilir ancak

Bizim hala gaz şikayetimiz ve kusmalar kesintisiz devam ediyor.Gaz için Nurse Harveys kullanıyoruz memnunum,işe yarayanı bulamadıysanız alternatif olarak değerlendirebilirsin.

Kırmızı yazma bahane anne anne kokusu şahane bence.
Ayıcık işe yarayacak mı merak ettim.
Bence meleğin senin kokunu aldığından yazmana sarılıyor, rahatlayıp uyuyor.

cnm ben zinco damla kullanıodum bıraktım bu aralar çok şükür eskisi kadar sıkıntımız yok,birde tribudat şurup kullanıorum sanırım o ii geldi.karın ağrısı şişkinlik ishal-kabızlık hepsine ii gelio.

Kırmızı yazma bahane anne anne kokusu şahane bence.
Ayıcık işe yarayacak mı merak ettim.
Bence meleğin senin kokunu aldığından yazmana sarılıyor, rahatlayıp uyuyor.

eh haklisin kokumla uyumayi seviyo . yahu ne garip benm kokumla uyuyan bi guzellik oyuncaga hic dokunmuyo ben eline vermeye kalktica itekledi sallamiyo simdilik

bu anlattigin kolik dedigimiz olaya benziyor canim oncelikle cok gecmis olsun. kolik biraz psikolojik bi agridir gaz sancisinin psikolojik turevi diyebiliriz. bebegini uzen bumu yoksa gercekden agrisi varmi anlamak icin ona cay kasiginla CALPOL agri kesici ates dusurucu surup ver benim oglumda ise yaradi o surubu ne zaman versem misil misil uyudu yawrum. ayrica korkma bu suruo bebeklere verilebilecek tek guvenli surup diyebilirim. eger surubdan sonra uyursa anlaki yawrunu bi sancisi agrisi var o zaman doktorunu degistir ve baskabir doktorda durumu anlat tahlil iste yok eger gecmes hala uyumassa o zaman kolik demektir. bunun da tedavisi var unlu bir amerikan doktorunun tavsiyesi sudur ki: bebegi sikica kundak yapicaksin ayagina yatiricaksin sallama pozisyonu ve hafif yan ceviriceksin ve sist sesi cikaricaksin uzun uzun sissssssssst diceksin sus derken yaptigimiz ses gibi :) ayrica kurutma makinesi sesi ve elektrik supurgesi sesi bebekleri sakinlestirip onlari anne karninda hissetmelerini saglarmis. youtobu a kolik bebek muzik sesi diye yazarsan orda bulucaksin videolari bu dediklerimi bi dene canim

masalllllah darisi bizim bebislerimize o gunleri goruruz insaaaaalllah hep oyle sursun bizde dinlenebilrcezki sut yapalim bebegimize daha iyi bakalim Allahim bebeklerimiz uslu ve mutlu olsunlar

darisi basimizaa bizde sab simplex kullaniyoruz eskisinden daha iyi ama yine aglama krizleri yasiyoruz sancisimi var uyuyamiyo gunduzleri ondan mi yapiyo anlamiyorum yanliz kakayi gunde 1 kez bazen de 2 kez dolu dolu yapiyo bazen 2-3 gunu geciyo cok yapmasi her altini aldigimda cay kasigi yada tatli kasigi kadar yapiyo buyuk sikintimiz o

daha da azalacak insallah canim buyudukce geciyo aglama krizleri buyudugunden oluyms belki ondan agliyodur verdimiz gaz ilaclari da kakaya etki ediyo bence ben ne zaman metsio versem kizim kakasini yapamiyodu yaptigi zaman sumuksu sulu oluyodu sonucta ishal gibi bisi oluyoo

a

yaa gaz sancisi bitsin derken kakayami engel oluyoruz ama ben doktora soyledim kaka yapamiyo diye gun icerisinde az az yapiyo o yuzden verdi damla surup. sabah yine aglama krizlerine girdi 2 saat ikinma ve aglama calpol verdim agrisi varsa alsin diye fon makinesini calistirdim banyoda sustu kapattim banyodan ciktik agliyo yataga yatirdim fonu calistirdim benimle konusuyo oh dedim be sonra bi hickirik tuttu tovbee sinir oluyoruz onada :) emzirdim artik gecsin diye. ana kucagina yatirdim kahvalti edeyim diye surati degisiyo oraya oturunca sevmiyo sanirim az durdu agladi koydum tekrar yataga yine fon caliatirdim bende kahvaltimi yaptim simdi ayagimda uyumak istiyo ama uyumamak icinde sanki cebellesiyo. bugun misafirde gelicek dunden pasta yaptim bugunde ic hazirlicam pide yaptirticam bu cadi bana yemek falan hazirlatmaz babasida yok bugun. merakettim senin bebisin uyudumu bugunde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…