2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

ailen ne diyo bu duruma? senin yerine koydum kendimi kocam herseye katlanmama degiyorsa donerim herhalde sonucta ne zamana kadar kalacaksin annenlerde bebegn de var artik ayy bilemedim hic gitmek istemeyip de gitmen gerekiyorsa o eve daha da zor oluyor tshmin ediyorum amakocan ve bebegin icin git canim

Ailem esımın aılesının yanına gıtmemı ıstemıyo cunku ben 10 gundur aılemın yanındayım ve 1 gun gelmedıler benı gormek ıcın....

Evıme gıtmek ıstıyorum zaten bende aman bıktım artık bu meseleden.... Yıprandım bıktım sıkıldım artık

Bebeği aileye emanet edip eşinle akşam sakın bir yerde yemeğe çıksan nasıl olur?
Asla ama asla kv yi suçlamadan,bebeğin sorumluluğunun şu aşamada cok yorucu olduğunu üstüne ameliyatta eklenince cok zorlandığını söylesen.
bu süreçte yaşanan diğer tatsizliklarin gereksiz ve cok yıpratıcı olduğunu konuşup,eşine dusuncelerini tartismadan guzel dille anlatmaya çalışsan ama kesinlikle suçlayıcı olmadan,sohbet edr gibi paylasarak yapsan eşin seni anlar mı acaba?

Canım benım kv ıkı yuzlu oynuyo resmen ya ben aradım 3-4 gundur hastayım dedı esıme hastaymıs haberın var mı dedım 2 gun once konustum bıseyı yoktu dedı. Soguk almıs guya kı esım havalar soguk mu kı dedı havalar muhtesem gıdıyo yalanın kuyruklusu... Sırf ben neden gelmıyosunuz dersem hastayım cvabını vermek ıcın.....
Esım dık baslı ve ınatcıdır malesef ben ıyı de konussam mevzu aılesı olunca altında bısey arayacaktır....

Neyse kızlar yardımlarınız ıcın tesekkurler yarın goruscez kv ıle gereklı yerlerde lafı sokmayı planlıyorum bakalım :))))

Canım ne demek istediğini çok iyi anladım ama maalesef bazen erkekler baksalarda görmüyorlar ya da görmek istemiyorlar.Sen direk dile getirip ,görmesini sağlayıncada kötü sen oluyorsun.Çaktırmadan farkettirmeye çalışmalısın.
Bu nedenle sadece kendi duygularına ilgili konuş ,kv yi direk suçlama demek istedim.üstü kapalı olarak bahset kv den diye öneride bulunmak istedim.
Herkesi en iyi sen tanırsın.
Allah yardımcın olsun umarım halledersiniz .

Bundan sonra oyle yapıcam olayları suclamadan anlatıcam dun aksam yaptıgım gıbı....
Aradım kv hastayım 3-4 gundur dedı neyın var doktora gıttın mı dedım gıttım dedı neyı oldugunu soylemedı gecıstırdı konuyu...
Esımle konustuk annen hastaymıs haberın var mı dedım 2 gun once konustum bıseyı yoktu dedı ben de bı arada öğren neyı var dedım
Aramıs konusmus sonra tekrar benı aradı
Usutmus havalar soguk mu dedı yoo dedım cok sıcak gıdıyo nerde usutmus kı dedım bılmıyorum usutmus ıste dedı belkı abartıyo da olabılır dedı !!!!!!
Yanı sonunda abartma kelımesı varya cuk oturdu.... Ben neden bızı gormye gelmedınız dersem hastayım demek ve kendını haklı cıkarmak ıcın numaraya yatıyo......
Oğlu da bılıyo anasını da dedıgınız gıbı kızlar toz kondurmuyolar....

İşe baslarsam kı mecbur baslıcam kızıma o bakacak.. Aynı evde bakalım ne yapacagız artık.... Ya Hergun yenı bı olay olur ya da bızkmkı sesını kesmeyı oğrenır...

kızlar doğum izni hakkında en geçerli ve doğru bilgiyi edindim meclisin internet sitesinden bilgi edinmeye başvurmuştum cevap geldi kopyalıyorum:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI
Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı

Sayı : 89392098-622.03-[DOĞ-388]-110197
Konu : Bilgi edinme başvurusu 27.02.2013

Sayın.................

İlgi: 26.02.2013 tarihli elektronik posta başvurunuz.

2/886 esas numaralı “Devlet Memurları Kanununda ve İş Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” İçtüzüğün 23 üncü maddesi gereğince Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmiştir.
Komisyonun raporunu hazırlamasından sonra İçtüzüğün 49 uncu maddesi gereğince Genel Kurulda görüşülmek üzere gündemde sırasını alacaktır. Teklif veya tasarıların ne zaman yasalaşacağının ve nihai içeriğinin önceden tayin edilmesi veya bilinmesi mümkün bulunmamaktadır. Bu husustaki takdir ve zamanlama yetkisi, TBMM Genel Kurulunun iradesine ait bulunmaktadır.
Gelişmelerin “www.tbmm.gov.tr” adresinden takip edilmesi gerekmektedir.
Bilgilerinizi rica ederim.

Cemil TUTAL
Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Adına
Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı

sıkma canını be gülüm kendinide yerlerede atsan erkekler annelerinitutuyorlar sen yıprandığınla kalıyorsun o yüzden sende kv gibi siyasetci olucaksın saman altından götürceksin bizler gennciz onlar kadar tecrübeli olmadığımızdan onlar neyi nasıl alacaklarını biliyorlar benin kv deden biliyorum ben benimkide oğlunu çok kıskanırdı hatta hamile kaldığımda küsmüşdü bana eşimde annem yaşlı bugün var yarın yok takma dedi durdu sen üzülmüşsün kimin umurunda canım bak mesels enbasit örnek eşimle ilk evlendiğimizde 9 günlük evliydik eşim işe giderdi devamlı eve sessiz telefon gelirdi ozamn telefonun numara göstergesi kapalıydı bende safım nerden bilyim 1 ay devam etti ama kaynanamdeamlı soruyordu kızım tefon göstergeniz çıkmı diye bende saftirik yok açık değil anne diyordum aklım gelmezdiki eşim evdeykende sessiz telefonlar gelmeye başşladı annesine söyledi kv bana sen varkende bu telefonlar geliyormu demişti bende evet anne dedim kafayı salladı sonra ben kimseye demedim açtırdım telefonun numara göstergesini bi baktımki telefon çaldı kv teleefonu yine şüphe yok bende konduramadım beni çağırcakdedim açtım tlf pat kapandı tlf sonra ogün7 kez yaptı kv bunu sapık oymuş ben eşime demedim bişey o varken oldu aynısı ve anesinin tlf ettiğini şahit oldu ne yaptı biliyormusunuz hiç bişeyyyyy annem yaşlı bana boşver geçen sene kv öldü eşim bana cenazeden sonra neden ağlıyon bu kadar annem sana ne kötülükler yaptı dedi ben hep polyanacılık oynamışım eşim herşyin farkındaymış 10 senelik evliyiz 10senedir hep görmezden gelmiş ne kadar acı bişey değilmi... oyüzden diyorum anneleri haklıdır onlar için sen bebeğinle ilgilen canım kv allaha havale et

canım senin konu derin bayaııı
böyle laf sokusmlarla gerckten olmaz
ben 3 yıllık evliyim bendede lohusalık dönmnde sorunlar yasdımm
ben biraz dik kafalıyım sürünceğimi bilsemdee bittimi biitti olur geri dönmemm
ve senin yerinde olsamm alielme dönerdim ve burunlarını gercktewn biraz sürttürrüdümm
bukdr eziyette yapılmaz yaniii
ona niye baktırıcankii cocugunu bukdr olay üzerine nası bir cocuk yetişricek o kadın bu kinle

bakıcı tutt yada çık işten kendin bakkk birdaha belkide cocuk yapmıcaksn ve o güzel anlarına eslkik edemiceksin
eşimin maası yetmez diyrsn bende kiradayım ve eşim maaşla calısıyoo ucu ucuna yetmiyo bilee ama ben bi işe girsem aldıgım para diek bakıcıya gitcek diye oturup kendim bakıcam cocugumaa mecbur bnm kv de cocuk bakıyordu ama asla ona baktırmammm aslaaaaaaaa!!!

yinede bu durumları yasayan ve yasaycak olan sensin tabikide son karar ve söz senin

ben de bimere yazmıştım bana da cevap aynı ne kadar acı değilm insanları heveslendiriyorlar umutlandırıyorlar sonuç boşşş

Bugun geldıler esım galıba kendı araızda konustuklarımızdan cıtlasmıs...
Yarın hazırlan bırazda bızde kal dedıler....
Annemde kızımın bı huyu vardır cagrılmadıgı yere gıtmez onu ısteyen gelıp alacak yoksa teklıf olmadan gıtmez dedı benım yerıme lafı soktu...
Babamda nerdesınız torununuzu merak etmıyo musunuz 10 gun oldu dedı...
Özledık fılan dedıler bende gelıp gorseydınız dedım....

Anlıcanız 3 koldan laf sokup durduk :))))) kı bunun arkası da gelecek burnundan fıtıl fıtıl getırcem yettı artık....

Annemın ve babamın destegı mukemmeldı gozlerım yasardı resmen..
Insanın kendı annesı babası gıbı yok Allah onları basımızdan eksık etmesın.....

Selam kizlar bisy sorcam sezrcik olanlara
Doktorunuz sizi dogumdan iki ay sonra tekrar cagirdi mi?
Bu arada pc bozk gelemiyorm artk oglumu da merak ediyosunuzdur inim: )

Evet 2 ay sonra gittim ben. Smear aldı, rahmin durumuna baktı.

canım direk dalıyorum konuya ama, doğumdan sonra 1 hafta sonra filanda çağırmadı mı ? sadece 2 ay sonra mı gittin ? bugün konusu geçtide blmiyorum bende.bizimde doğum yakında 10 martta hatta..sorcaklarımı sorayım.. bebeğin ve sen nasılsınız ?

Dal dal konuya :) yok dogumdan 1 hafta sonra falan cagırmadı, zaten taburcu olurken pansumanı o yaptı oyle yolladı bizi eve. 2. ayda kontrole gittik. Az kalmış doğuma...çok sevindim.
Biz iyiyiz artık, başta biraz sorun yaşadık. Herşey yolundaydı sonra 12. gün hastakandı, idrar yolu enfeksiyonu geçirdi, hem idrarda hem kanda üreme oldu...yogun bakımda yattı 6 gün, sonra beraber hastanede 10 gün daha kaldık. Böbreklerde sorun gördüler çok korktuk ama neyse enfeksiyona bağlıymış, antibiyotik tedavisiyle böbrekler düzeldi. Bugune kadar antibiyotik kullanmaya devam ediyorduk ama neyse son tahlil de artık temiz çıkınca doktorumuz onu da kesti, kurtulduk. 3 aylık oldu bizimki, çabuk geçiyor zaman...
Darısı başına umarım sağlıklı kolay bir doğum olur. Soracakların için özelden yaz istersen.

Çok saolasın canım tamam soracaklarım olursa özelden yazışırız :) ya biliyorum MErt bayağı sıkıntılı günler geçirdi, hep takipteydim ne zamnki müjdeyi verdin o zman rahatladım inanki..Ne zorluklarla kavuşutuk kavuşuyoruz yavrularımzıa doğum sonrası böyle zor zmandan geçmek kolay değildi, tebrik ederim senide güçlü duruşun için.Allah tekrarını göstermesin.şükür şimdi iyi sağlığı yerinde ya :) çok öpüyorum ikinizide ...

Sagol canım biz de seni-hatta sizi- optuk. Gorusmek uzere.
Dogum, dogum cantası, dogum sonrası neyi merak edersen sorabilirsin.

çok çok geçmiş olsun, gitsin gelmesin böyle sıkıntılar..
kızlar bakan Fatma ŞAHİN açıklama yapmış doğum iznini 15 gün içinde 6 aya çıkartıcaklarını söylemiş, benim doğum iznim 14 martta bitiyor

Sagol canım, bebeklerimizden uzak olsun tum sıkıntılar.
Bana kolay kolay 6 aya çıkaramazlar gibi geliyor ama bakalım gorecegiz. Cunku cok dile getirilmeyen bir sorunu var bu işin. Mesela ben her ne kadar taze anne olsam da bundan sonra bir işveren olarak dogurma cagında olan kadınları işe alırken 10 kere dusunur oyle işe alırım. Cok super degilse veya pozisyonu kolay doldurulabilir bir pozisyon degilse işe almam. Kimse gucenmesin ama nasıl 6 ay bir pozisyonu boş bırakabilirim ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…