2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

benm kiz sirt ustu yatmayi hic sevmiyor o yuzden almadim cok cadi ya bas edemiyorum surekli huy degistiriyor altini aciyorum ama baglamaya gelince kiyamet kopuyor tum apartman ayakta ne olacak sonumuz bilmiyorum diger hanimlar fsce gittklerinden beri sogudum topikten girmiyorum pek face kullanmiyorum cunku ama face gitmeyenler cvarsa gelirim

Aynen benim kizda deli gibi aglarken altini aciyorum yavas yavas susuyor cok kiziyorum aglamalari cok keyfi. Artik uykusuzluga alistim. Kahve ve cay tuketiyorum ama bu sutle bebege gidermis onunda uykusunu acarmis benim kizim ya agliyo ya uymak istiyor cok az bize gulumsuyor tepki veriyor yada hemen sikiliyor tekrar ytmak istiyor. Ayrica yatarkende sarinilmak istiyor kundak gibi yoksa imkansiz uyumuyor. Bizimde bebislerimizle oynayacagimiz gunler gelir insallah.
Ne guzel esin yardimci olmus uyumussun benim esim cok yogun calisiyor bu bahaneyle uykusunu asla bolmez. Hattta aksamlari eve is getirdigi icin gece yarilarina kadar calisiyor bu yuzden asla uyandirilmak istemiyo tum sorumluluk bende. Kuzenimde cocugu oldu bu siralar geceleri asla kalkmazmis esi bebegi alir kiza verir o emzirdikten sonra yine esi alip gazini cikartip yatirirmis:))

Ay canim dun istedim bugun yada yarin gelir insallah sever kizim be dedigin gibi enerjisini atar. Hareket gazada iyi gelirmis. Ucuzde bir sey degil ve cok uzun surede kullanilmiyor ama ise yarasinda baska bisey istemem.gereksiz hicbirsey almayaya calistim bu zamana kadar bunu resmen kendim icin aldim:)

canım ya sende gel çok basit facede sürekli ordyz kızlarla

Bu face olayını sevmıyorum ben ya soğıdum resmen ve kendımı sıldım ama herkes oraya gıtmıs burda cok az kısı kalmısız :-( oysakı ılk heyecanları hep burda yasadık ... Neyse kalanlar buz bıze yeterız....

Bebısım cok yavas kılo alıyo malesef bu ınek sutu alerjısı , benım apandıst anelıyatım ve atopık dermatıt mahvettı bızı.... Emmek ıstemıyo benım de sutum azaldı sankı emmeye emmeye.... Kızlar oyle bı cıkmazdayım kı sormayın mama vermesem ac kalacak versem memeyı emmıyo sutum azalıyo yanı 3 ayımız bıttı yenı 5 kılo olduk zaten 3 kılo dogmustu..... :-(

Akıl verın ben ne yapayım???

Canım Allah şifa versin.
En doğru cevabı doktorundan alırsın ama benim bildiğim ayda en az 500 gr almalıymış yenidoğan.Neye göre doymadığını düşünüyorsun ,ne biliyim günde az mı bez değişitiriyorsun,günlük kaka yapıyor mu,uykusu nasıl bunlar da aç kalıp kalmadığının işaretlerinden biliyorsundur.Bunları dr ile paylaşırsan seni yölendirebilir.

Sütü kesmemeye çalış,mamayada geçsen süt ver muhakkak bence.Stres yapma mdrcnn cim,çok kafaya takma ,süt sakinlik ve bol su içmeyle artar

Daha çok minikler 1 yaşından sonra hastalanmaya başlar ,bağışıklığını kuvvetlendirmenin başka yolu yok .

aynen ben de canım,ama bıraktılar topiği,napalım.Bebişin emmiyorsa biberon dene canım ya da kaşıkla ver,mama günde 1 kere versen,diğer zamanlar sağarak versen olur belki.Hem sütün de azalmaz.Zaten 1-2 ay sonra da ek gıdaya başlarsın,daha iyi olur belki kilo alması.

canim benim moral onemli sakin acaba sutum azaliyo mu deme cunku ben ne zaman sutum azaliyo mu desem o gun sikinti yasiyorum sabret biraz daha iki hafta sonra daha cok aralikli emecek gogsun de dolar dinlenirsen moral diyorum uyku diyorum ve ozguven ben bi ton sey yedim moral olunca sut oluyomus onu anladim

gecmis olsun canim.oyunla emzirmeye calissan ayakta ziplatarak falan. birde gogsunu sagmaya calis ki sut olsun olmadi sutunu kasikla verirsin. bende ilk baslarda ac kaliyo diye mamayi veriyordum sutum az gibi geliyordu. ac kalmasin bebecik gunde bir defa bile olsa ver mama istersen.

canım benim bebeğimde 5 kilo mama verdiğim halde sütüm çok az çok canım sıkılıyor ama elden birşey gelmiyor maalesef

canım benim bebeğimde 5 kilo mama verdiğim halde sütüm çok az çok canım sıkılıyor ama elden birşey gelmiyor maalesef

Aman kızlar ya ne zormus annelık... Emzırıyorum aglamaya devam edıyo mama verıyorum ıcıyo demekk kı doymuyo.. Sadece emzırdıgım zaman delı gıbı mama içiyo...

Denemedıgım yemedıgım sey kalmıyo yok yok yok.....
İnek sütü alerjısı olabılır dendı doyet mama yıyo o yuzden.. Ben ıcınde sut olan hıcbısey yıyıp içemiyorum... Alerjık oldugından derısı cok kuru pul pul dokuluyo.. 4 doktora goturdum farklı farkılı nemlendırıcıler verdıler hala vucudu pul pul dokulyo... En son kullandıgımız nemlendırıcı koltukaltı boyun bezının oldugu yerlerde pısık yaptı... Nemlendırsem pısık oluyo nemlendırmesem resmen pul pul derısı dokuluyo.... Napcam bılmıyorum sAstım kaldım...
Saglıklı olsun kılosu onemlı degıl ancak bu cılt sorununu cozemedık bı turlu...
Sut meselesı de ayrı terane.... Yıyorum yıyorum sut ıgıl ıgıl akıyo kı onceden dolup tasardı :-(

canım cilt sorunu çok zor allah kolaylık versin de acaba has zeytinyağını denedin mi?

bir de sütün için en önemlisi stresten uzak durman gerekiyor ama o da çok zor... ben arpa suyunun çok faydasını gördüm bir dene derim. bir de geçen gün ender saraç da bir kadın çıktı yoga ile sütünüzü artırın diye... yine aynı programda mayalı şeylerin sütü artırdığını söylediler. malt içeceği, ayran, yoğurt, tahin pekmez, ben de nesfit yiyorum içinde hem buğday hem de malt ekstresi var. inşallah artar sütün bebeğin emdikçe

ayyy o kuzenin ne şanslıymış ben ameliyatlı halimle tek başıma yaptım herşeyi canım acıya acıya hem sadece fiziksel acı değil gönlüm de çok kırıldı çooooooooook neyse

ayyy o kuzenin ne şanslıymış ben ameliyatlı halimle tek başıma yaptım herşeyi canım acıya acıya hem sadece fiziksel acı değil gönlüm de çok kırıldı çooooooooook neyse

Ben de hic beklemezdim ama kocacım benim de kalbimi cok kırdı, sabah erken işe gidiyor diye geceleri hic ilgilenmedi, ozellikle surekli agladıgı gecelerde cok zor oldu, zaten sezeryanlıyım egilmek kalkmak zor, bebek agladıgı icin ya memede ya kucakta gezdiriliyor yine de uykusundan feragat etmedi. Hatta agladıgı zaman yatak odasında emzirmeye kalktım diye azar bile işittim ama o yorgunlukla park yatagından alıp hemen yatagıma oturmayı isteyebilecegimi zaten gozumu zor actıgımı hic dusunmedi, neyse...5-6 saat uyuyabiliyor diye dert yanıp durdu ama ben daha yeni yeni 5-6 saat uyuyabiliyorum hala anlamış degil, o da 3 parcada. Ki bizmki acayip meraklıydı, acayip cocuk istiyordu, ben cok iyi baba olacagım diyip duruyordu ama bu konuda hayal kırıklıgına ugrattı beni..
Ozellikle enfeksşyon gecirdikten sonra eve cıktıgımızda aileden kimse bana yardıma gelmedi cocuga yeni birsey bulasmasın diye... Surekli aglayan bir bebekle tum gun basbasaydım, ne uyuyabiliyor ne yemek yiyebiliyordum ama onun uykusu benden daha kıymetli çıktı. Hala daha hata yaptıgını kabul etmiyor artık bu saatten sonra denecek birşey yok.

Son düzenleme:

ay canım hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız. ben kv ve görümcem hep beraber yaşıyoruz. ev iki katlı. ve ben 60 gün tek başımaydım geceleri. kv de sezaryen yapmış hiç kimse biz yanında kalalım ya da annen gelsin bile demedi. affetmeye çalışıyorum ama zaman zaman yine aklıma geliyor kalbim cız ediyor

Mama verdiginde meme emmiyorsa sutun azalmasın diye surekli makinayla sag sutunu emmese bile bu sayede biberonla sutunden icmiş olur. Bu arafa 5 kilo çok da az degil bence 5.ayda dogum kilosunun 2 katına cıkması normal olanmış. Sen bizim gibi tosunu olanlara takılma :)

burcu bebeğin 25 kasım doğumlu herhal benim kızla aynı gün doğumuşlar sonunda benim kızla aynı doğan bi bebek buldum topikte saat kaçta doğdu bebişin

Selam kızlar ben hurrr benim ogluşum 12aralıkta doğdu.3.ayìmız doldu.masallah iyi gidiyoz şimdilik

Selam kizlar yorgun bir anneden. Sanirim bizim jenerasyon kof cikti veya buyukler abartmayi cok seviyor) bir kisi daha yorgunum, hicbir seye yetisemiyorum dedigimde amaaan canim bizim zamanimizi gorecektin sizin yaptiginiz ne derse huni takacagim!!

Sizin bebislerin uykulari nasil? Benimkinin basbayagi duzene girdi sanki 12'de yatiyor sabah 6.30'a kadar uyuyor:)) mutluluktan aglayabilirim:)) tabii felaket tellallari yine ay o cok huy degistirir dur sen deyip odumu kopariyorlar :-S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…