2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

bizim ki akşam saat 6 da yatıyo 3 kere kalkıyo bu aralar sonra sabah saat 6 da kalkıyoruz eee burası çanakkale olunca her yeeer karanlııık :))) ama hanfendiyi susturmanın çaresi yok yataktan alın dermiş gibi bas bas bağırıyo mırıldanıyo dikdörtgen ağzım benim:))) Allah nazardan saklasın bebişlerimizi maşallah subhanallah uykuları hep böyle daim olsun inşallah:)
7.57 olacak canım yanlış yazmışım

benim gece saat 23:00 te oldu :) nasıl uyku düzeni falan aguluyo mu yoksa benim kız gibi garip garip sesler mi çıkarıyo sadece bi de banyo yapmaktan korkuyor mu

Son düzenleme:
merhaba topiği bırakmayan annişler:) kızlar ben face'i sevmiyorum hem orda yazarsam bin tane öğrencim var niye benim özelimi bilsinler? burayı bırakmıyalım birbirimizin derdine derman oluyoruz. biz bugün doktora gittik annişler daha önce bahsetmiştim böbrek taşı mevzumuz vardı bir değişme yok yine 2mm... bir sıkıntı vermiyor kızıma ama büyürse diye korkuyorum işte... umarım erir gider
bu ay minik sadece yarım kilo almış 6100 olmuş geçen ay 1200 almıştı şaşırdım kaygılandım diye eşim hemen kızdı bana doktor gayet normal dedi çünkü şu persentil meselesine göre iyi boyu 9 cm uzamış 66 olmuş anne olarak böyle şeyleri önemsiyoruz ve takıyoruz kafamıza ama bebek iyi olduktan sonra gerisi boş o yüzden mdrnncim bebişin iyiyse takma kiloyu kafana... geçen gün komşuya uğradım havadan sudan konuşuyoruz bebiş büyüdü mü dedi boylu poslu bi kızı var onu gösterip büyümese bu büyümezdi 1100 gr doğdu dedi şok oldum demek ki neymiş sağlık ve kilo çok da orantılı değilmiş:))

şu huni işini ben de yapıcam canım bıktım artık ya herkes çocuk doktoru kesildi eşimn anneannesi akıl öğretiyo ben de duramayıp cevap verince biz de çocuk büyüttük diyo valla çocukları fiziksel olarak büyümüş evet ama 3ünün de psikolojisi birbirinden beter, asıl mesele çocuğu sevgiyle özgüvenle büyütmek... bi de dün çocuk doğdu doğalı ilk kez annemle tartıştım dün misafir gelecek elimden geldiği kadar işleri toparladım bi yarım saatlik iş kaldı annem geldi kızım durmuyo napiym yetiştiremedim esasında bir gün önce temizlik günümdü kadın geldi ben de ufak tefek birşeyler yapmaya çalıştıkça kızımın düzeni bozuldu gündüz hiç uyumadı on dk on dk toplasan bi saat anca eder o halde bi de misafir hazırlığı yapacakken kayınvalidem (evet yine k.valde meselesi) yemeğe çağırdı üstelik çok iyi biliyor yoğunluğumu kendi demişti kızım bu hafta çok yoğunsun haftaya görüşelim ben kıyamayıp yok kızı özlemişsinizdir haftasonu geliriz demiştim ona rağmen beni günde 3 kez arayan kadın oğlunu arayıp çok özledim gelin demiş eşim de bana söyledi hiçbir zaman eşime ailesi hakkında olumsuzluk yansıtmam bu yüzden peki gidelim dedim velhasıl gece yarısı oldu kalkalım deyince suratlar asıldı evde bi ton işim var ikramlarımdan bir kek yapmak kalmıştı gerisi hazırdı ama ev düzeni kendi bakımım vs var bilirsiniz yani k.valdem demez mi "e altı üstü bi kek yapmayacak mısın?"!! sinir oldum zaten kendi öyle bi misafir ağırlar ki herşey eksik, yarım yamalak... herkesi de kendi gibi sanıyor... neyse ana konuya döneyim annem de işleri bitiremediğimi görünce k.valdene bahane bulma herkesin de çocuğu var kimse senin gibi işini yapmamazlık etmiyor dedi çileden çıktım ya niye insana kendini yetersiz hissettirirler ki ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum zaten kek yaparken çocuğumu ağlata ağlata yaptım moralim bozuk.. yok efendim çocuğu yatağına bırak kendi kendine uyur!! var mı böyle bi yalan??? böyle uyutan annenin alnından öperim
amaaaan ne dertliymişim:)) okuyanlar kusura bakmayın kafa şişirdim ama rahatladım valla:)

a bu arada sassenachcım benim kız 9-10 gibi uyuyup sabah 7 de uyanıyor gecede 2-3 kez gözünü açmadan meme emip uyuyor sen hiç kafana takma ne bozulması büyüdükçe daha düzene girer uzmanlar da öyle diyor

Ufakligin kilosunu dert etme pediatri sitelerinde 3. aydan sonra kilo alimi yavaslar fenellikle diyor, zaten de 500gr ile 1 kilo arasi iyi ve saglikli diyolardi genel dustur olarak :))

Batiliyorum milletin ahkam kesmesine... O laflari benim kulahima anlatsinlar bi kere herkesin annesi yardim ediyordu, eskiden genis aile vardi, imece usulu vardi, cocugu 2 dakika birine verip tuvalete gidebiliyordun, biri yemek yaparken biri bebege goz kulak oluyordu, bebegi aglata aglata is yapiliyordu, bizse mutlu bebekler yetistiriyoruz. Aman ya...

Uyku konusunda verdigin moral icin sagol, resmen paranoyak oldum sayelerinde:)))

Kılo meselesını kakafam tak ıyırum kızlar sağlıklı olsun da kılo da alır yavas yavas da olsa iş sağlıklı olması...
Dermotolog topıcrem dıye bı nemlendırıcı verdı onu suruyorum bu seferde cıldı kırmızı kırmızı benek benek oluyo acaba ıyı gelmıyo mu??? Arastırdım mustellanın atopıkler ıcın bı kremı var onu mu alsam acaba bızım gıbı olup kullananların cogu memnun...
Kv ler alem benım kbaba kvden daha alem herseye burnunu sokar.. Bebegımı yıkarım cocukla bana laf sokar yok annecım ben kırlenmedım kı nıye benı yıkıyosun dıye.. Bende artık sallamıyorum napım kafaya taka taka olan bana oluyo....

Hıc kımse kusura bakmasın eskının cocukları da boyle degılmıs altını temızle karnını doyur o kendı kendıne uyusun sımdıkılere yao bakalım aynısı cıglıgı basmıyo mu???

Uyku duzeni degisken. Sabah karsı genelde cok az uyuyor, cogunlukla geceleri 2 veya 3 kere uyanıyor eger arada kaka yapmaz veya gazı olmazsa emip hemen uyumaya devam ediyor ama bazen de cok ugrastırıyor. Gunduz debazen cok iyi uyuyor bazen cok az. Cozemedim daha...
Cok fazla ses cıkarmıyor ama bazen ciddi ciddi konusuyor sanki bizle, cevap bile veriyor. Acayip gulec bir cocuk konusursan ilgilenirsen hep guluyor. Banyodan korkmuyor canım biz file ustunde yıkıyoruz eger karnı toksa hic sorun yasamıyoruz banyoda.

burası da güzeldi ama face de yazışmak kolay oldugunu düşündüğümüz için çogunluktayız herkesin kendi tercihi,bir arkadaş benim bir sürü öğrencim var özelimi niye görsün diye yazmışta grup kapalı grup,yani yazılanlar sadece grupa üye olanlar tarafından gözüküyor başka kimse göremiyor,yazıyı görünce bilgi vermek istedim.

rahatladıysan sorun yok :)) anne kv baya çok insan olunca uğraşması zor oluyor ben tekim ALlah'tan

bebişin uslu ya benim kız onunla ilgilenmesem bağırıp yanına çağırıyo onunla ilgilenmekten bşka işim yok sanki benim çok yoruyo beni çok banyo işimiz kabus gibi küvete koyar koymaz basıyo çığlığı inşallah alışır şu banyo işine

Yok bizimki kendi kendine oyalanıyor emzirip yatagına koyuyorum mesela gidip kahvaltı ediyorum sonra uyutuyorum rahat oluyor benim icim.

bende katılıyorum hep ceptende girebiliyorz faceye cepten kk girmek daha zor

s.a (hergün bu topiği okurum ama çok bişiler yazmadım bu zamana kadar seni çok dertli gördüm dayanamadım doğrusu iinş. bebeğin düzelir) cnm benimde bebeğimin yanaklarında başladı iki aylıkken..sonra sağlık ocağında advanten krem yazdı doktor. ii geldi fakat kortizonlu krem olduğu içi en fazla 4 gün kullanabildik. 2 hafta sonra tekrar yannaklarında atopik dermatitleri çıktı. dermatologa götürdüm orda doktor Physiogel A.I. Repair Cream verdi. bu kortizonlu değil sadece yoğun nemlendirici.. güde iki kere sürüyorum
kızımın yanaklarına çok ii geldi
en azından kortizon kullanmada egzamaları geçti
şiddetle tavsiye ediyorum.

Canım benım basıma gelen pısmıs tavugun basına gelmemıstır. Önceleri kv ve kbb derdı oğullarını doldurdu doldurdu üzerime gönderdıler yetmedı kendılerı butun pıslıklerını ortaya koydular...

Yetmedı apandıst amelıyatı oldum 1 hafta emzıremedım bebegımı bebegım mamaya basladı. Bu arada kv kbb hala basımda dır dır dır bıtmedı...

Simdi de bebegım atopık dermatıt artı ınek sutu alerjısı 1 aylıkken basladı. Tum vucudu pul pul dokuluyo. Nemlendırıyorum bu sefer de boyun koltukaltı ve bezının oldugu yerlerde pısık olusuyo hıpokortu sürmeden gcıremıyorum ama oda kortızonlu napcamı sasırdım kaldı...

mdrcn canım allah kolaylık versin ne diiyimm... çoooookkk zoorr...
doktora danışarak bi kullan derim. rabbim küçüklerimize inş şifa verir.

Kızlar kk aracılığıyla haberdar olup bazı ürünlerini kullandığım Ersağ diye bir marka var.Aranızda duyan var mı bilmiyorum egzemaya iyi gelen ürünleri olduğu söyleniyor.Forumda konusu var,netten de araştırın isterseniz belki ilginizi çeker diye yazdım.
Allah bebişlerimizi her türlü sıkıntıdan esirgesin.

slm arkadaslar ya bi sorum olacak akil verirmisiniz ben bugun gidip ogluma dönence almayi düsünüyorum daha yeni 3 aylik oldu ama acaba diyorum dönence deilde oyun halisi mi alsam kararsiz kaldim yoksa ikisinide mi ? akil verin ltf tskler

as canım bende dönence alıcam oyun halısı almayı düşünmedim

ben de kilo alımı konusunda rahatladım sayende sağol:) persentile de baktım %74 diyor zaten
haklısın bebeklerimiz mutlu olsun bence de... rahat bıraktıkları sürece kafama göre yetiştiricem çocuğumu inşallah...

canım seninkiler zaten alem Allah yardımcın olsun en güzeli takmamak ne zaman böyle şeylere canım sıkılsa sütüm azalıyor
nemlendirici konusunda bi fikrim var ama siz hep dermokozmetik ilaç gibi kremlerden bahsetmişsiniz. kızım doğduğunda cildi çok hassastı hemen isilik olurdu zamanla geçti doktor 2. ay muayenesinde kızarıklıklar geçmeseydi atopik dermatit teşhisi koyacaktım dedi yani bi başlangıç gibi oldu sonra geçti bende uni baby yenidoğan nemlendiricisi numunesi var yüzü çok kızarınca azıcık sürerdim anında geçerdi biliyorum sen özellikli kremleri soruyorsun ama aklında bulunsun biz aynı şehirde yaşıyoruz bende numune var sana verebilirim:)

teşekkür ederim arkadaşım o zaman belki katılabilirim başkalarına bildirim olarak gitmeyecekse sayfamda görünmeyecekse neden olmasın? ama burayı bırakmayalım :)

özendim sana:) şimdilik rahatladım canım ama her an yeni bi sinir bozukluğu olabilir :) banyo konusunda da bir ekleme yapayım iki banyo arası ne kadar az vakit olursa o kadar az ağlıyo benimki:) eşim işten geç geliyor o gelince gece uykusuna geçmek üzere oluyor diye yıkayamadığımız bazen bir haftayı bile bulmuştu o durumda çok ağlamıştı susturamadım suyu unuttu sudan korktu dedik ama bilmiyorum.

canım ben de bir ara oyun halılarına merak sarmıştım dönence de istiyordum ama daha yatağa geçmedik biz çok az beşik çoğunlukla da kucakta uyuyor:) biraz araştırdım bebekler dönenceden çabuk sıkılıyormuş galiba ama bilemiyorum oyun halısı olarak da alsam çok pahalı birşey olsun istemiyorum bir modele baktım aklıma yattı gibi, dikkat çekici oyuncakların asılı olduğu çemberi çıkarıp yatağa veya beşiğe tutturabiliyorsun şöyle bişey: Playgro My First Safari 3 ü 1 Arada Oyun Halısı GittiGidiyor'da 79805818
ben puset oyuncağı alıp anakucağına astım oyalansın diye benimki korktu:)) ona ve diğer oyuncaklara biraz alışsın ben de alıcam oyun halısı sen alırsan bizimle paylaş izlenimlerini canım

iki banyo arası bizim iki günde bir yatmaya yakın yaptırıp uyutuyoruz ama her banyomuz kabus ne zaman ki banyo işi bitip havluya sarsam sesleri çıkarmaya başllyo laf atıyo bana sırıtıyo falan tek derdimiz su küvete koyunca nefes alış verişi hızlanıyo çok üzülüyorum ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…