2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

canım böyle akıl öğretir gibi olacak özür dilerim ama suyun ısısıyla ilgili olabilir mi? benimki üşüyünce de ağlıyor onu farkettim bi keresinde suyu hazırlarken ellerim ıslanmış çocuğu soğuk elle kavrayınca çığlığı bastı bir de kışın elektirikli soba karşısında yıkasam da evimiz serin olduğundan üşüyordu sanki su değer değmez ağlıyordu suyu daha sıcak hazırlamaya başladım annem bile bu su sıcak değil mi demişti ama o sıcak suda hiç ağlamadı... bununla ilgisi yoksa bazı bebek suyu sevmiyor napalım ablamın kızı 3 yaşında doğduğundan beri banyoda ağlıyor ama bence bunda ablamın da suçu var aklı erince oyuncaklarla filan banyoyu sevdirebilirdi uğraşmadı önümüz yaz bebişler oyuncaklardan anlar hale gelecek belki öyle sevdirebilirsin

kızlar bu arada ben salı günü işe başlıyorum((
aslında rapor yıllık izin filan uzatabilirdim ama bi duruma bakıcam annemin eviyle işyerim arası mesafe arabayla 2 dk. işim de çok sıkıntılı değil mesai konusunda sıkboğaz etmezler hele bu durumda bana anlayış göstereceklerinden eminim yaza kadar idare edicem sınav dönemlerinde izin kullanıcam hem üç saat süt izni de var.
yeni hamileydik doğum izni 6 ay dediler dediler bebişler kocaman oldu icraat yok
işe başlayan anneler durumlar nasıl? bebişler alıştı mı? kim bakıyor? anlatın bize

canım estağfirullah sonuçta bilgi amaçlı burdayız değilm i ?? suyun ısısıyla alakası olduğunu düşünmedik ama bi keresinde su sıcaktı herhalde biraz ağladı sonra soğuttuk ama işe yaramadı kız ağlamaya başlamıştı bi kere ( ki ağlamaya başlayınca feriştahı gelse susturamıyo) :)) sonra hep ılık yaptık yıkadığımız oda çok sıcak oluyo bi de tepesinde ufo yakıyoz ama korktu bi kere annem de korkuyu öğrendiği için olabilir dedi çünkü önceden her zamanki sıcak suyuyla gayet iyi yıkıyorduk eşimle.. suyu hep eşim hazırlıyor sıcaklık hep sabit yani ama anlayamadık işte huy değiştiriyor galiba ilk başta çok çığlık atarak ağladı hatta eşim yıkamaktan vazgeçiyordu nerdeyse korktu baya ama şimdi istemedeiği belli çünkü dudağını büzüp ağlıyo ve çok tatlı oluyo :) dediğin gibi biraz büyüyünce oyuncak falan unuttururuz korkuyu inşallah:)

bu arada erken başlasanda sıkıntı yok ki arkanda kapı gibi annen var :) şimdi özenme sırası bende galiba çünkü ben çok garibim bu konuda bebeğimi kendim büyüttüm kv 15 günlükken gitti herşeyiyle ben ilgilendim ben yaptım o yüzden bakıcıya veremem şimdi yoksa ben taaa martın 5 inde başlıyordum.. 5 gün ve 10 gün olmak üzere rapor aldım perşembe bitiyo rapor 30 gün yıllık iznim var ve sonrasında ücretsiz izne ayrılacam ama sadece 2 ay sen içini ferah tut annen var yanında ve sıkıntı olmayacakmış işin ne güzel ben adliyede çalışıyorum sabah 8 akşam 5 süt izni var ama yürüyerek 15dk mesafe arabayla da her zaman eşimden beni getirip götürmesini isteyemem araba kullanmayı da öğrenmedim işte hala da düşünmüyorum:)) bugün sn. başbakan çanakkaleye geldi gitmeyi düşündüm bak bu gördüğün bebek karnımdaydı sen 6 aya uzatacağız dediğinde bak şimdi nerdeyse yürüyecek hala yasa ortada yok diye ama hava çok soğuk üşendim:))))

Son düzenleme:

artık herşeye akılları eriyor senin minik huy edinmiş belli ki:)) ya o dudak büzerek ağlamak hakkaten çok tatlı bazen susturmayıp izliyorum birkaç saniye sadist gibi:) yaz sıcağında bak nasıl koşacak banyoya görürsün:)
senin durumun zormuş canım ya ama izinlerle birlikte bebiş de iyice büyür sonra gönül rahatlığıyla bırakabilirsin k.valdene, bakıcı konusunda katı mısın bilmiyorum ama kimisi anneden k.valdeden iyi senin sözünden çıkmıyor anneler bizi çocuk görüyor ya sormadan herşeyi yapıyorlar kaç defa ayakta sallarken gördüm ben çcuğu alıştırmak istemiyorum sonra oyuna döküyo uyumuyo çocuklar ayakta dedim pek takmadılar:) ablam k.valdesi üst katında olduğu halde bakıcı tuttu k.valde bakmamak için herşeyi yaptı çünkü, içi rahat etmemiş eve casus kamera da koymuş bakıcı gayet iyiymiş.
naçizane tavsiyem araba kullanmak büyük rahatlık bağımsız oluyorsun ben doğuma 5 gün kalana kadar bile kullandım şimdi de bebişi koltuğuna koyup öyle gidicem aslında keyfi değil mecburi eşim bankacı nefes aldırmıyorlar beni getir götür diyemem, bu arada ben çanakkalede de araba kullandım yollar şehri kaldırmıyor sanki trafik sorunluydu belki o yüzden istemiyorsundur. (elazığda da çok farklı değil ya neyse)
ay iyi ki gidip söylememişsin boş yere yorulmuş olurdun başbakan muhakkak bir laf cambazlığıyla üste çıkardı hep kendilerine çalışıyorlar valla...

o sadistlik bende de var ve bazan ben dudagimi buzunce bakip o da buzuyo cok tatli oluyo o zaman. bakici konusunda rahatladim biraz ya sonucta el ama guvenilir birini bulduktan sonrakv ve anneden daha ii bakarlar asil sorun ben kizimi kimselere vermek istemiyorum babasina bile firca atiyorum duzgun tut diye eninde sonunda baskasi bakacak benim kv keyfine cok duskun yalvarsam da gelmez doguma zor getirdim anca 15 gun kaldi anneme de laf soyleyemem demiyorum kadin 1 hafta kaldi 15 tatilde iple cekiyrdum gelince rahatlarim biraz bakar diye ama nerdeee simdi yuzune soylesm kuser parasini ver bakiciyi tut baska care yok

Bence oyun halısı almalısın. Benim de bebeğim 3 aylık dönence aldım ama sonra da pişman oldum. Çünkü beşiğini salladığım zaman dönencede sallanıyor. Sürekli tak çıkar yapmaktan sıkıldım. Kullanmıyorum şimdi. Oyun halısı daha mantıklı hem gelişimi için de faydalı.

Kızlar ben küvet filesini takıp öyle yıkıyorum.Bir sorun yaşamıyorum

İlk bebeğimi de öyle yıkardım sadece başına su dökünce huysuzlanırdı.

Yapıylada alakalı olabilir her bebek sevmeyebiliyor banyoyu.
6.aydan sonra oturtmaya başlayınca fileyi atıp küvette yıkadım.Şimdi de öyle yaparım heralde.
Siz küvetin içinde mi yıkıyorsunuz.

Son düzenleme:

Ben filede yikayamiyorum canim ya korkuyorum file kopcak diye yerinde durmuyo ki kiz

arkadaşlar merhaba..aranıza yeni katıldım ben de kızımı 12-12-2012 de dünyaya getirdim.. dönencelerle ilgili bilgi paylaşmak istedim.dönencelerin 5.aydan sonra kullanılmaması gerektiğini,bebeğin göz koordinasyonu için iyi olmadığını biliyorum.ama oyun halıları iyi bir uyarıcıdır,ben şahsen oyun halısı aldım kızım tamamen bi kucak delisi olmasına rağmen hoşuna gitti güzel vakit geçiriyor.

Süpersin ya canım kuş kadar bişeyler zaten nasıl kopsun

bi reklam var biliyo musum anne oglunu giydiriyor hava gayet guzel olmasina ragmen annenin gozunde havada firtina yagmur ne ararsan var ben biraz oyle anneyim galliba fileden ses ciksa irkiliyordum sonra esim takmayalim dedi benim halimi gorunce hem kuvette aglayacam diye kendini yirtsa da usumediginden emin oluyorum onceden filede yikiyordum kus gbiyken ama simdi kusluk seviyesini gecti benim kuzu daha agir teyzesi

kızlar biz de burdayız oğluşumla beraber biz de 16 12 2012 de doğduk şimdi 3 aylığız ama emerken deli gibi çırpınmaya başladık bu aralar. daha önce hiç olmamıştı. siz de de böyle durumlar var mı ?

Donence almayi ben de dusunuyorum sonucta kendi kendine uyumayi ogrenmesi icin. Ama oyun halisini siddetle tavsiye diyorum bebegimi tek basina 5 dk birakamazdim oyun halisinda 45 dk ye yakin oyalaniyor hem de yoruluyor. Tam 3 aylik uzanip elleyemiyor oyuncaklara ama renkleri cok dikkat cekiyor hem tepesinde muzik calip isiklari yana bir oyuncagida var. Bebegi uyutmaz ama oyalar.

herkeze tesekkurler kizlar magazaya girdim bi 1 saat cikamadim dusunmekten acaba dönence mi oyun halisi mi ikisi desem çok pahaliya geliyodu sonra dönence yi cok istiyodum dönence aldim evet 5 6 ayliga kadar kullanir galiba ama benim aldim sonra o oyuncaklar yani dönen yer cikabiliyo ve yataga takili olan muzik kutusu oluyo, gece lambasi ve tavana isik saçiyo resimlerle onu aldim simdilik bebegim onu görunce çok mutlu oluyo mutluluktan sesler çikariyo çirpiniyo bakalim insallah çabuk usanmaz :)

bugü kalça çıkıklığı için ultrason ile baktırmaya dr a gittik. gaz sancısı için zinco,biogaia,nurse harvers,laktazm kullandık bugüne dek.bitki çaylarımız da cabası. bugünkü
gittiğimiz uzman dr da aguline tavsiye etti,bakalım sonuç ne olacak?

canım benim kızda da öyle oldu ağzı pamukcuk olduysa acıyor olabilir, ben soda ve su yapıp tülbentle sildim sanki biraz durdu gibi dene istersen

geçmis olsun canım benim bebisimdede atopik dermatit var vücudu kıpkırmızı benek benek oldu, kaslarında da konaklar oluştu, birde sürekli pişik önleyici sürmeyeyim dedim bir iki kez sürmedim hemen pişik oldu, birde olduktan sonra geçmedimi, çok üzüldüm

ben hastanede çalısıyorum bizim hastanedeki doktoruna götürdüm verdiği ilaçlardan çok memnunum verdiği kremle pişikleri hemen 1 günde geçti, simdi pişik önleyici ile devam ediyorum,

kızarıklıklar içinde bize lanolin diye bir sampuan verdi ben çok memnunum bu ersağın şampuanını da kullandım hiç bir ise yaramıyor bu sampuanı kullanırsan hiç bir kremi kullanmana gerek kalmaz fazla köpürmüyor ama çok etkili hemen geçirdi, konakları bile geçirdi, ben çok memnunum, tavsiye ederim.

benim annem de birgün uğradı akşam 5 gibiydi hala yemek yapamamıştım ay sen ne yaptın ki akşama kadar bir yemek bile yapamadın dedi bu arada benim iki oğlum var biri o zaman 2 aylık öbürü 4 yaşındaydı biz sizin gibi iki çocukluyken her şeyi yapar üstüne de misafir ağırlardık falan dedi ben de ertesi gün iki çocuğu aldım annemin kapısını çaldım sabahtan iki çocuğu bıraktım akşama da yemeğe gelcez dedim gezdim işlerimi hallettim 5 te bir geldim ki aman kızım sen bunlarla nasıl başediyorsun bunlara yetişmekten namazlarım bile geçti dedi o yüzden takılmayın siz denilenlere

canım benim kızda da öyle oldu ağzı pamukcuk olduysa acıyor olabilir, ben soda ve su yapıp tülbentle sildim sanki biraz durdu gibi dene istersen

Karbonatlı su ile günde birkaç kez bebişin ağzı silinince de hemen geçiyor.
Ben de olunca kendimede kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…