2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

Maşallah canım,nasıl rahat ediyorsa öyle davranmalı tabi ki .
Sağlıklı olsunlar da en önemlisi bu.

KIZLAR;MERHABA

Uzun zamandır giremiyordum. İşe başladım cuma günü artık iş yerinden girer takip ederim sizi... benim küçük oğluşum çok şükür iyi...Tam tosbik oldu 3. ay kontrolünde 6.700 gr dı boyuda 65 cm di. Çok huzursuz bir bebek değil çok şükür... acıkmadığı ve giyinmediği sürece pek ağladığı söylenemez... gece uykuları çok şükür düzene girdi bile akşam 10 gibi yatıp sabah 5.30 gibi kalkıyo kesintisiz... banyoya bayılıyo küvete sokar sokmaz ellerini bacaklarını sallamaya başlayıp gülücükler saçıyo etrafa... oyun halısını da yaklaşık 1 aydır kullanıyoruz... ortada bir kedisi var kediyi tokatlayıp duruyo bayılıyo... yaklaşık 30 dk kadar kendini oyalayabiliyo... onun dışında bakıcısı var bakıcıyla birlikte 4 gündür şimdilik sanırım herşey yolunda ... sabahları bakıcısını gördüğünde gülücükler atıyo ona gitmek için heyecanlanıyo...

Bizde de gaz olayı tam gaz devam maalesef.Nurse harveys kullanmaya da devam doğal olarak.

Günaydın kızlar emirin bacaklarnda sivilce gibi şeyler çıktı baya da var kırmızılık belli oluyo. Emirin cildi beyaz pamuk gibi. Doktor cildi de çok hassas dedi. Niye böyle oldu anlamadım bacaklarni görünce moralim bozuluyo

Kızlar oyun halısı almayı düşünüyorum bende. Emirde de ise yarar mi acaba ya. Baya aklıma yattı

ben kullanıyorum ve gayet memnunun... hem oyalanıyo hemde bence gelişimine çok katkısı oluyo... çünkü benim oğlum biberonunu kendi tutuyo neredeyse... sesler çıkarıyo tepkileri arttı... Artık eline bişeyleri tutturmuyorum kendi tutuyo zaten bırakmıyo...

Çok geçmiş olsun canım ya,inşallah geçici bir durumdur ,bizim yüzümüzde çıktı kırmızı sivilceler daha 1 aylıkken ve kaşıntı yapıyordu,eli sürekli yüzünde ,kulaklarındaydı.Kaşlarında ve kafasında konak çıktı. doktorumuz alerjik olabilir dedi.
Bana bi süre süt ve süt ürünlerini azaltmamı ,kaynatılıp soğutulmuş su ile günde bir kaç kez silmemi söyledi,vediği kremi de kullanınca 3-4 günde geçti sivilceler.
Doktor söylemedimi neden olabileceğini.Emirini raharsız etmiyorsa çok üzülme canım ,geçer inşallah.
Benim ki beyaz değil ama beyaz tenliler daha hassas olurmuş.

maşallah de kız kimseye söyleme öyle :) nazar değmesin :) bende alayım fiyatı ne kadr peki

rahatsız etmiyo aslında. Dün oldu bu ışte. Çok hassas gerçekten dokundugun yer kızarıyo. Ama bugüne kadar olmadı ya o bakımdan endişelendim. Bakım kremi vardı sudocrem ondan sürdüm. Bebek yağı sürdüm ama nafile. Hala aynı

canım ben de file kullanıyorum ama benimkinin tavrı ruh haline göre değişiyor:) bir de fileyi sıkıca bi tutuşu var açamıyorum ellerini:)

merhaba hoşgeldin:) gündüzleri ben de o konuda sorun yaşıyorum gece uykusu gelince güzel emiyor aklımda birkaç sebep var artık etrafı çok gözlemlemeye başladılar dikkati dağılıyor olabilir, bir de benim kızım reflü belirtileri gösteriyor çok kusuyor ben ona da bağlıyorum aslında bu duruma gaz sancısı diyenler de var ama benimkinde olmadığına eminim.

valla bravo iyi yapmışsın:) benim annem de çok eleştiriyor beni ben de dün işe başladım 3 saatliğine anneme bıraktım sanıyorum ki beni anlayacak ama nerdee benim nine taraftarı işbirlikçi kızım gıkını bile çıkarmamış hiç ağlamamış üstüne üstlük dün bütün akşam bana küstü tribinden geçilmedi:)

Canım bızım cıldımız cok kuru pul pul dokuluyo malesef.. Pişikler oluyo hıpokorttan baskası gecırmıyo. Vucudu nemlendırmezsem daha beter oluyo ama uygun nemlendırıcıyı daha bulamadık malesef. Ne surduysem vucudu benek benek kızardı. En son dermatalog vazelın lanolın karısım verdı o bıle vucudunu kızarttı boynunun altını sulandırdı. Sımdı mestela aldım onu denıyorum tek kolunda ıyı gıbı ama bakıp gorucem artık. Konqk ıcınde mustelanın sampuanını aldım daha denemedım. Dermatalog gazla yıkama bebegı dedı acaba sen nasıl yapıyosun banyo olayını ???

Gecmıs olsun canım dıkkat et nemlı tutmaya calıs bızımkıde oyle baslamıstı vucudu kupkuru oldu sımdı nemlendıremıyorum sımdı her urunu kabul etmıyo..

Acık tenlıler malesef daha hassas. Dun kızıma ılk defa prımanın hassas cıltlıker ıcın olan ızlak mendılını kullandım surmemle kızımın poposunun kabarması bır oldu anında alerjı yaptı. Sımdı sadece sıcak su ıle sılıyorum. Bende sut urunu yemıyorum ınek sutu alerjısı olabılır dedı doktor bakalım sımdı cumaya cocuk alerjıden randevumuz var onlar ne dıyecekler bu gıttıgımız 6. Doktor olacak malesef (( alerjı testı fılan yaparlarsa ona gore kendımızı ayarlıcaz artık. Cok can sıkıcı bı durum

Allah herkese sıfalar versın dermansız dert vermesın

maşallah bebeğine bakıcı ile ilgili birkaç şey soracam açıcı genç mi yaşlı mi tanıdık mi değil mi ve ne kadara bakıyor ben daha başlamayacam ama bilgim olsun lazım olacak. Bi de oyun halısı almayacam ben çünkü rana hayatta sırt üstü yatmiyo kafayı kaldırıyo kalkmak istiyor beceremeyince yan dönmeye çalışıyor oyun halısı gibi bir kaç oyuncağı oklavaya dizdim uzunlu kısali bağladım yere battaniye serdim iki sandalye arasına oklavayi koydum ve sonuç sadece on dakika o da elleriyle değil ayaklarıyla vurmaya çalışıyor çünkü benim kızın elleri sürekli ağzında

benim kızımın kafasında kaşlarında ve kulak arkasında konak vardı..ve yüzünde de kırmızılıklar oluşmuştu. doktorumuz kızımın atopik olduğunu ve teninin cok hassas olduğunu söyledi.dermatop diye bir krem yazdı.anında geçirdi krem ilk kullanımda. kortizonlu tabiiki.kullanmazsan daha derinleşir kızarır ve tedavisi daha zor olur demişti.oyüzden doktora göstermekte yarar var.zaten uyutmuyo bebişleri kaşınıyor.

bizde çok şükür kızarıklık falan kalmadı, banyoyu seviyo benim kızım hergün değil ama gün aşırı yıkıyoruz bir çok şampuan denedim bu ersağ bitkisel katkısız diye onu da aldık ama kızarıkları geçmedi, bu lanolin şampuanı kullanmaya basladıktan sonra cildi çok düzeldi, bize iyi geldi.
banyo yaparken sorun yok ama çıktıntan sonra kurulama asamasında sıkılıyo, ağlasada boğumlarını iyice kurutuyorum eğer kurutmassam hemen kızarıyo hatta derileri bile soyuldu birkez sonrada badem yağı sürüyorum. çok şükür düzeldi.

pişiklerede doktorumuz bactroban pomat ve travazol krem verdi ikisini karıştırıp günde üç kez sür dedi hemen birgünde geçti, geçtikten sonra da nivea, bepanten merhem, sudo krem onları sürüyorum

canım biz çalıştığım kurumun laojmanında kalıyoruz şehir merkezine uzak biraz mecburen lojmandan bir bakıcı bulmak durumunda kaldım... bakıcı şirketin güvenlik personellerinden birinin eşi... daha önce tanışmamıştım... ancak birkaç arkadaşın bebeğine daha bakmıştı. referansları iyiydi... dolayısıyla onu tercih ettim... 29 yaşında bakıcısı... bulut büyüteceği 4. bebek... gayet iyi gidiyo şimdilik çok titiz ve dikkatli... ücret olarakta 500 tl veriyorum...

Dediğin ıslak mendil bizde de pişik yaptı ben Unibaby yenidogan mendilini kullanıyorum çok memnunum. Dalin, Prima bir de başka bir marka daha denedim, bir de unibaby'nin başka bir ürününü kullandım hepsinde pişik oldu.
10. 15. günden itibaren oglumun tum yuzu kabardı, iltihaplı sivilceler oldu doktorlar ilaç vermedi, sonra omuzları, ensesi, kolları, gıdığı da kabardı, önce isilik gibiydi sonra büyüdü sivilceye döndü. Tek dedikleri nemlendirici sür cildi hassas, atopik cilt olabilir. Ben de banyodan sonra mustelanın nemlendiricisini sürüyorum, zamanla geçer demişlerdi zaten çok azaldı. Şimdi en çok çenesinde çıkıyor o da akan sütlerden sanırım.

Çok geçmiş olsun mîniklerin hastalığı ile ilgilenmek zor ve daha üzücü maalesef.
Allah şifasını versin inşallah.
Uni marka yenidoğan icin ıslak pamuk mendili var.
Bildigim kadarıyla en uygunu o.
Ben kullanıyorum memnunum.
Dogum yaptıgım hastane de kullanıyordu aynısını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…