2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

Kızlar selam ,biz hala gazdan kurtulamadık.Eskisi kadar sık olmasa da gaz şurubu vermek zorunda kalıyorum.
Geçen bir avuç leblebi yedim gece uyuyamadı gazdan maalsef.Sizin minikler nasıl, normale döndü mü?

Kızlar selam ,biz hala gazdan kurtulamadık.Eskisi kadar sık olmasa da gaz şurubu vermek zorunda kalıyorum.
Geçen bir avuç leblebi yedim gece uyuyamadı gazdan maalsef.Sizin minikler nasıl, normale döndü mü?

selam canım oğlumun eskisi gibi gazı kalmadı çok şükür ama arada bende veriyorum

biz de epey düzeldik,inşallah siz de biran önce gazdan kurtulursunuz canım

her zaman geçerli bu maalesef,o an için canım,cicimler çok yoğun olur ama kişi o olayı atlattığı zaman veya herşey düzene girdiği zaman eski yakınlık kalmaz.Üniversiteden beri gördüğüm,duyduğum hep bu,ortam arkadaşlıkları,anı kurtarmalar,zaman geçirmeler....Hele de sanal ortamda olunca durum daha da vahimleşiyor.Şimdi çıkıp da ama biz sürekli görüşüyoruz diyen çıkabilir ,ama bir elin beş parmağını geçmez bu ve bir süre sonra da tamamen sıfırlanır.Ben vakit bulamıyorum denmesine de inanmıyorum,pc'yi açıp 5-10 dk zaman ayırmak hiç zor değil.1 gün girmesen bile 2.gün olur bu.Amannn,neyse,ben önemsiyorum bazı şeyleri galiba,sevmiyorum bu huyumu

evet canım çok şükür 1 aydır rahatız.tabii ben fasulye nohut yiyince zorlandığını hissediyorum

şu birkaç mesajı görünce nasıl da mutlu oldum :) birbirimizin halinden en iyi biz anlıyoruz paylaştıklarımız çok önemli bence... ben bazen sorularımı biriktirip kontrollerde doktora soruyorum adam halime gülüyor resmen sanki çok pimpirikliymişim gibi... ama ilk tecrübe üstelik annelerin gözlemleri bebekteki rahatsızlıkların saptanması için çok önemli bence...

kızlar gaz demişsiniz, benim bebişte gaz bugüne kadar pek problem olmadı kendi bünyesinden midir yoksa kkden öğrendiğim bir yöntemden midir bilmiyorum, burda bi topic görmüştüm doğar doğmaz bebeklerin ağzına 1,2 damla nar suyu sıkın diyorlardı doktorlara sormuşlar bir zararı yokmuş ne olur ki dedim uyguladım o mu fayda etti bilemiyorum artık öğrenme şansım da yok:)

1 aydan 1,5 aya kadar gece uykusu öncesi uzun uzun ağlamaları vardı biz onu gaza yormuştuk ama bilmiyorum yoksa uykuya dalma öncesi huzursuzluk muydu? çünkü şu an onu çok yaşıyorum uzun bir süredir böyle bazen ne yapsam olmuyor bazen de bi bakıyorum dalıvermiş, sanırım en önemlisi bir bebeğe kendi kendine uyuyabilmeyi öğretmek ama ben şu an o ihtimalden çok uzağım:) normalde gece uykusu çok net olur saati saatine hatta ileri saat uygulamasından sonra bile bir saat geç yatıp geç kalkmaya başladı ama dün bi uyandı en son kendimizi arabada bulduk tur atarak uyuttuk Allah gece uyumayan bebişlerin anne-babalarının yardımcısı olsun... büyüdükçe huy değiştirip bilinçleniyorlar mı yoksa benim bebişte mi bi sıkıntı var? tecrübeli anneler bir yorum yapın. bazen gündüz çok güzel uyuyor bazen hiç...
bazen öyle bir ağlıyor ki elim ayağıma dolaşıyor, başlarda ağlama sesini bile bilmezdim acaba nasıl gülmeyi öğreniyorsa-çünkü cıvıl cıvıl kahkahalar atıyor, ağlamayı da mı öğreniyor?

mart ortasında işe başlamaya karar vermiştim vazgeçtim, öğleden sonraları anneme bırakıyordum ilk hafta çok iyiydi şimdi anladı mı nedir ortalığı ayağa kaldırıyor annem soğukkanlı bir yapıda olmasına rağmen arayıp gel diyor o yüzden rapor alıcam şu yazı bi çıkarmak lazım...
iki haftadır hastanelerdeyim kızlar.. bi kadın doğuma gideyim dedim adet olmadım daha, spiral filan için... kan tahlili testler filan zehirli guatr çıktı bende, ilaç kullanmam şart, emziriyorum ve bırakın mamayı sağdığım sütü bile biberondan içmeyi reddeden bir kızım var bir gece uykularım kaçtı "emziremezsin" derler diye.. neyse ki 3-4 ayrı doktor az dozda ilacın bebeğe zararı yok dedi ama ilacı aldıktan sonra 3 saat emzirmek yasak, offf bi taraftan hamilelik , lohusalık hormonları sapıtıyor düzelir diyenler var yarın son bi doktora gidicem bu konuda uzman bir prof. bakalım o ne diyecek...
2 sene önce taş gibiydim bu evlilik hayatı hamilelik filan çürüttü beni:)))

carmenares geçmiş olsun canım,rapor almaktan başka çaremiz yok maalesef,benim de 1 aylık raporum bitti sayılır,çarşambaya yenisini alacağım inşallah.

canım geçmiş olsun.

carmenares geçmiş olsun canım,rapor almaktan başka çaremiz yok maalesef,benim de 1 aylık raporum bitti sayılır,çarşambaya yenisini alacağım inşallah.

canım sen heyet alıyorsun demi.hangi bölümden nasıl aldın.ben de 15 mayısa kadar ücretsiz izin aldım.onun öncesinde 5+5+5+10 rapor aldım.bu sene il dışı tayin isteyeceğimiz için mayısta göreve başlamak istedim.ama maalesef bakacak kimsem yok.eşime güvenmiştim ama onu da başka bir okula görevlendirme verdikleri için o da olmadı.şimdiden kara kara düşünmeye başladım.bir kaç kişiye heyet sordum ama tanıdık olmayınca kimse yanaşmadı.

canım geçmiş olsun öncelikle, uyku sorununa gelince aynısından bizdede var malesef.. uzun bir araştırmadan sonra tracy hogg diye bir kadının kitabını aldım bebek bakım sorunlarına mucize çözümler. gece gündüz kitabı okuyorum uykuyla ilgili gerçekten çok güzel çözümleri var kesinlikle alıp okumalısın biz faydasını görmeye başladık bile kadının dediklerini tamamen uygularsan sabaha kadar kesintisiz uyumaya başlıcakmış bebek, biz bi tamamen deneyelim burda yazarım sonucu ama kitabı alıp okmaya başlayın bence

bölüm önemli değil canım,tanıdık olsun yeter.Benim arkadaşımın eşi nörölog,o verdi.

arkadaşlar bebişim son iki haftadır çok zor mama yemeye başladı. herhangi bi sıkıntısı yok ama aç olsa bile karnını kısmen doyurduktan sonra emmiyo ayakta hoplaya zıplaya veriyorum ama artık o da çare olmuo.sizin de varmı böyle sıkıntınız.buaylarda olduğunu duymuştumda

çok teşekkür ederim miskokulumcum, daha çok minikler ya nasıl bırakıp gidelim di mi?

canım geçmiş olsun.
çok sağol canım yarın başlıyorum ilaca

teşekkür ederim başakcım, canım biliyor musun ben o kitaptan 3 tane aldım:) biri bana biri hamile ablama biri de arkadaşıma... ben ordaki e.a.s.y rutinini hiç beceremedim, yemek sonrası hemen uyku var bizde onu bir türlü oturtamayınca vazgeçtim yatır/kaldıra da 4 ay çıkınca başlayayım demiştim şimdi ufaktan başlamam lazım ama ben daha beşiğini ile benimsetemedim ki işim çok zor gece farkediyorum açlıktan değil alışkanlıktan uyanıyo memeyle uyumayı öğrendiği için de bu sefer fazla emip sabah kusuyo off... ama sizde işe yaramasına çok sevindim hem bebiş için kaliteli uyku hem de size kaliteli zaman olur darısı başımıza:)

aynı şey bizde de var canım gündüz o kadar etrafa bakıyor ki doyurmak, uyutmak mesele oldu artık... 4 ay civarı böyle oluyorlarmış diye bekliyoruz bakalım...

kızlar bu arada bebeklerde kusma şikayetiniz var mı? bizim eskiden her öğünden sonra birkaç defa olurdu bazen hepsini çıkardığını düşünürdüm şimdi azaldı sadece bazen fazlasını çıkarıyor.

biz hala kusuyoruz maalesef,demir damlasına başlayınca kusmuk lekesi de hiç geçmiyor.

ya bi de demir var di mi? ben d vitaminini bile düzenli veremiyorum. katı gıdaya geçince kusma biter diyolar senin ilk bebişte nasıl bitmişti miskokulum?

Selam kızlar nasılsınız? Bende anlataym size. Benim oğlan da gündüzleri bazen çok iyi uyuyor bazen de hiç uyumuyor. Çıldırtıyor resmen beni. Taşımaktan artık kolum belim her taraflarm ağlıyor. Uyutmaya kalkıyorum ağlıyor. Meme veriyorum ağlıyor. Inanın kafam çekmiyo bazen. Ne bi iş yapabiliyorm. Ne kendime vakit ayırıyorm ne eşime. Bazen kafayı yiyecek duruma geliyorum. Emire bile bağırıyorm. Niye uyumuyosun niye ağlıyosun yeter artık ne olur uyu azıcık diye yalvarıyorum resmen bazen kaka yapamıyo kıyamet kopuyo. Fitil koyuyorum rahatlıyo. Akşama kadar böyle. hep ağlayan bebek huysuz bebek eşittir emir mert.. Geçmiş olaaa..

Yardim alamaz misin tatlim? Tek basina bebekle ilgilenmek cok zor, annen filan yardima gelse ara sira?

selam 2012 aralık anneleri baya yazılmış ya çok sevindim millet face gitti diye fitil olmuştum ama yine de gidip de unutmayanlar gitmeyenler var aramızda eskiden çok güzeldi gerçekten burası hamileyken pek yazamazdım ama mutlaka uğrar bakardım okurdum ama şimdi bitti kim bu face işini getirdi orasını da anlamış değilim... telefonla girmek zor oluyo diyenler var ben gayet de güzel giriyorum telefonla kızımı beşiğinde sallarken illaki teli alıyorum sabah akşam giriyorum bilgisayar çok nadir

evet gelelim bizim küçük rana hanıma kendisi cadolozun önde gideni her gün huy değiştiriyor bi sitede okumuştum 4-6 aylık bebekler gün içerisinde en fazla 1,5 saat uyanık kalması gerekiyomuş diye dedim tamam hadi uygulayalım sabahtan başladık 1 saatte bir yatırdım çünkü sabahları daha çabuk uyumak istiyo.. uyumasında sıkıntı yoktu 3 dk bilemedin 5dk ya uyyo ama gel gör ki yarım saat sonra ses duyuyorum beşikten hanfendi mırıldnıyo kendi kendine ağlama olsa sallayacam ama yok uyanıyo yine bir saat uyanık kal yine uyut uyumada sıkıntı yok ama yarım saat sonra yine aynı ses bu dün oldu bugün de hiç uyumadı ama hiç huzursuz da değil mır mır konuşuyo kahkahalar bana şebeklikler falan eliyle ayaklarını sevmeler falan artık ayaklarımızı da tutuyoruz bu arada neyse işte kusma olayı bizde yok karnı tokken oturtmadığım sürece kusmuyo bebeği çok fazla kusan anneler bence doktora götürün idrar tahlili için

ek besine başladık ama sadece elma suyuyla bizim kız kaşğı görür görmez hortum gibi açıyo ağzını doktorumuz bizim deviti değiştirdi onun yerine multitabs diye bi acd3 var onu verdi elma suyuna karıştırıyorum öyle içiyor böylelikle düzenli veriyorum kızlar bence bu damla demirden daha önemli aksatmayın

demir damlasına gelince doktorumuz bize demir için erken 6 ay bitsin öyle dedi 2660 kg 50 cm doğmuştu 6000 kg 60 cm olunca demire gerek yokmuş daha diş falan yok henüz ağzına falan baktı şimdilik rahatız
22 nisanda ücretsiz izne ayrılıyorum 2 ay heyet raporunu alamadık maalesef

rana hanım geçen gün o kadar sinirlendirdi ki çok bağırdım yeter artık sen uyumayı bilmez misin diye ben bağırdıkça o bağırdı babası aldı elimden sonradan bağırdığımı fark ettim oturdum hüngür hüngür ağladım uyansın diye çok bekledim sonra uyansın da sarılayım kızıma acaba dedim bana küstü mü ona bağırdım diye çok kötü bi gündü anlayacağınız tek başına bebek büyütmek çoook zor kimse de gelemez gelmez kimse kahrını çekmez iki ağlasa amaan al kızını derler çünkü benim kızım gerçekten yaramaz kucak hastası işte benden bu kadar haa bu arada ben genellikle kasım annelerindeyim çünkü orası burası gibi bırakıp gitmedi beni de aldılar aralarına ama keşke aralık anneleri de kasım anneleri gibi olsaydı yavrus mdrcn carmenes basak miskokulum sprint daha bi sürü vardı aklımda artık hayırlısı olsun ne diyelim çok daldan dala oldu artık kusura bakmayın biriktirmişim biraz neyse öpüldünüz

Allah kolaylık versin.
1,5 saat uyanık mı kalması gerek Benim ki gün boyu 2 saat anca uyuyor.
Bende 3,5 yaşında bir melek daha var gün üçünde çok zorlanıyorum.
Birde oturtmalardan bahsetmişsin ,başladınız mı oturtmaya bebişi,siz bîlirsiniz tabi ama erken değil mi?

Allah sana da kolaylık versin ben bi tanesiyle uğraşırken sen de bi tane daha mı var ve evet en fazla 1,5 saat uyanık kalması gerek sonra yine uyku benim ki çok mu uyuyo ya :26::26::26: günlük 4 saat uyuyodur ama gece de 11 saat uyuyo yani normal aslında benim galiba oturtmaya başlamadık desem yalan olur biz oturtmasak da kız kendi oturmak için o kadar direniyo ki ellerinden tutuyorum kendisi kalkıyo dönüyo zaten yattığı yerde ayaklarıyla bastırdım bugün hanfendi adım atmaya başladı çok dirençli ya doktor sorun yok dedi çok fazla kalmıyo zaten en fazla 1 dakika hemen düzeltiyorum canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…