2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

kizlar yine geldim yoksunuz lutfen buralari. Bosbirakmayiniz bu arada benim kizcok huysuz mama bi turlu icmek istemiyo memeyi hep emmek istiyo napacagimi sasirdim sizce ne yapabilirim

valla belkı dogru degıl ama ben gogsumun ucuna cok accık recel dut pekmezı suruyorum kızlar hopur hopur ıcıyo gazı varsa yatmak ıstemıyo yalnız bunun ıcın onceden gazını cıkarttırmak gerekıyo bızımkısı pusette halledıyo sırtını belden omza ovarak da gazını cıkarıyorum arkasından emzırıyorum

Kızlar ben 15 günlükten beri vitamin kullanıyorum.
Bugün aşımız vardı,3 tane aşı oldu miniğim,şuana kadar ateşi çıkmadı ama çok huzursuz.İnşallah bu kez ateşsiz atlatırız ,geçen ayki aşıdan sonra çok gece boyu ateşlenmiş,çok huzursuzlanmıştı kuzum.
Demir bizim doktor 6.ayda başlatacak.
Ne değişken şey bu böyle her doktor farklı zamanlarda neden başlatıyor ki anlamadım.Yokmu bunun bir standardı?

Kızlar sizlere de sorayım,doktorunuz bebeklerinize menenjit aşısını önerdi mi,yaptırdınız mı?

Son düzenleme:

canıııım çok teşekkür ederim doğumdan sonraki enkazın ardından böyle iltifat almak çok mutlu ediyor:) ama senin miniğin çok tatlııııı, zeytin gözlü güzelliği öp benim yerime.. hakkını da teslim edelim fıstık gibisin maşallah doğumu sen mi yaptın emin misin?:)) güzel anneler güzel kızlar, Allah babalara yardım etsin
haklısın canım d vitamini önemli, kemik gelişimi şu an en önemli şey... minikleri bol bol güneşe çıkarmak lazım ki vitamin emilsin, maşallah fındığa ya biz verelim de zararı yok faydası var di mi ama? pazartesi sorayım anlatırım canım. şu tiroit belası geçen yıl hamile kalmadan çıktı ama o zaman hormonlar sapıtmamıştı nodül vardı ilaç yoktu sadece kontrol, hamileyken bir kez gittim herşey yolundaydı sonra gel dedi gitmedim malum bulantı dönemi başımı kaldıramıyordum. şimdi böyle oldu doktorlar hamilelik sonrası geçici bir durum da olabilir, ömürboyu da sürebilir dediler bu konuda tam teşhis için bir yöntemleri var ama allahtan bana yapmayacaklar vücuda radyasyon verip bir hafta tecrit ediliyorsun kimseye yaklaşmıyorsun ayrı tuvalet filan... ay çok kötü neyse şu ilacı bi kullanayım inşallah 3 hafta sonra düzelmiş olurum:44: babana da çok geçmiş olsun canım. ve sana da geçmiş olsun dikkat et kulak çok önemli... kaygısız anneler bol sütler sloganıyla hareket edelim biz
ne güzel etmişsiniz gezmişsiniz, bizimki de babasının kucağında uyuyuverdi:) bak söylüyorum bu kızlar çok babacı, benimkinin ne cilveleri var babaya, ta iki aylıktı mırıl mırıl konuşup beni şikayet ederdi babasına:) bir anları bir anlarını tutmuyor be canım bi bakıyosun onca gürültüde horul horul uyuyorlar bi bakıyosun nefes sesine uyanmışlar:)
güzel bir pazar diliyorum size...:)

canım valla iyice şımardım çok teşekkür ederim sağol. Allah bebişlerini sana bağışlasın. bizim topicin bütün anneleri ve bebişleri çok güzel

geçmiş olsun kuzuya pazartesi de bizimki var:2: büyüdükçe güçleniyorlar annesi, inşallah şimdi atlatmış durumdadır... hakkaten bu doktorlar bir alem:) bana hep acaip doktorlar rastgelir eskiden sağlıklıydım ilaç bile kullanmazdım şimdi bi başladık hamilelikle daha bana doktor yolları çok görünüyo

Kızlar sizlere de sorayım,doktorunuz bebeklerinize menenjit aşısını önerdi mi,yaptırdınız mı?

canım ben bu aşıyı ilk kez duyuyorum. bize rotavirüsü tavsiye etti her gidişte söylerdi biz de araştırdık doktorlar bile kendi çocuklarına yaptırmıyor yaptırmadık şimdi kontrole gittiğimizde bin dereden su getiriyoruz ki konuyu açmasın rezil olmayalım
iy pazarlar dilerim canım sana da...

biz yaptırmadık.....

ben de senden duyuyorum nurlum valla yaptırmadık rotayı da yaptırmamıştık zaten bunu da yaptırmayız herhal sen yaptıracak mısın

carmenares;
pazartesi aşıdan sonra yaz olur mu merak ediyorum bi de ilaç vereceksen aşı olduktan sonra ver gitmeden vermiştim ben bi işe yaramaz çünkü aşı 2 saat sonra etkisini göstermeye başlıyo dedi hemşire şimdiden geçmiş olsun canım benim

Kimi doktorlar yaptırın kimi ,yaptırmaya gerek yok diyordu rota için bizim doktor ise öneriyorum demişti.
Kızım doğduğunda bir arkadaşın kızı da ailesi başta anlamamış sonra rota virüsü kaptığı anlaşılıp 2 gün hastanede yatınca tırsıp aşıyı yaptırmıştık.
Şimdi bebeğime de rota yaptırdık. Hangisi daha iyi bilemiyorum tabi.
Netten bakıyorum fakat daha menenjit aşısına karar veremedik :44:

Allah a emanet olsun miniklerimiz,hastalık , sıkıntı görmesinler inşallah

Son düzenleme:
günaydın tatlı annişler ve melek bebişleri:)
kızlar menenjitten bahsettik ama ben dün aşı takvimine bakıyordum hangi aşı var diye, menenjit de içlerinde var yani bakanlığın dayattığı aşılardan.. onları reddetme lüksümüz var mı ki? ben mecburi biliyordum. menenjit çok riskli bir hastalık... ona karşı koruyorsa neden olmasın zararı ne olabilir ki?
ozcanancım aşıdan sonra annemlere gidicem gece yazarım. tavsiyene çok teşekkürler geçen sefer ben de bizim hemşirenin tavsiyesiyle (!) bir saat önce vermiştim pek bir anlam ifade etmedi versem mi vermesem mi diye düşünürken kararımı pekiştirdin sağol canım:)
öpüyorum sizleri inşallah miniğim çok ağlamaz

ağlarsa bile annen yanında canım yalnız değilsin merak etme ikinci bu aşı yani vurunduğunun ikinci dozu çok sıkıntı yapmıyo

Bahsettiğim menactra aşısı.
Mart ayında sağlık bakanlığı tarafından ruhsat verilmiş ve isteğe bağlı.
Bunun dışında zaten pnömokok ve karma aşılarda aynı zamanda menenjit aşısı.
Menejite sebep olan birden fazla mikrop var,2 çeşidine karşı zaten aşı oluyordu çocuklar bu ise Türkiye ye yeni geldi normal aşı takviminde yok isteğe bağlı dedi bizim doktor.

Son düzenleme:
evet canım atopik.. dermatop kullanıyorum alerjileri için nemlendirmek içinse mustelanın stelatopia..sen neler kullanıyosun

Canım benım kızım aynı zamanda alerjık oldugu için her kremı kabul etmedı vucudu kımısı nemlendirdi üstüne pişik yaptı kimisi de hiç nemlendırmedı. Kızarıklıkları olursa (cok zorda kalmadıgım müddetce kullanmıyorum ) hıpokort , nemlendırmek içinde emolium kullandık iyi geldi mustela stelatopia sıda ıyı geldı ama pul pul derısının dölülmesine manı olamadı sımdı yenı bı krem aldık onu kullanacaz bıde bıodermanın o napcak artık pullanmalarını bu gecırırse ıyı olacak bızım için. Gunde nerdeyse 3-4 defa nemlendırıyorum. Doktorun sanad soylemıstır belkı ama yıne de soyleyım ben
1. Çamasırlar sabuntozu ıle yıkanacak
2. Yumusatıcı kullanılmayacak.
3. Çift durulama yapılacak.
4. Çamaşırlar tersten ütülenecek.
5. Odası sık sık havalandırılacak.
6. Kalorıferlı ise ev nem olması sağlanacak.
7. Her banyoda sampuan ve sabun kullanılmayacak.

Sana bısey sorcam benım kızımın sac derısı de kepek gıbı dökuluyo senınkınde boyle bı durum var mı

Ben rota asını da yaptırmadım rota canlı bı asıymıs yanı bebegın vucuduna rota vırusu verılıyo ve bebegın savunma mekanızması olusurması saglanıyo.

Ben rota asını da yaptırmadım rota canlı bı asıymıs yanı bebegın vucuduna rota vırusu verılıyo ve bebegın savunma mekanızması olusurması saglanıyo.

Bütün aşılarda mantık vücuda o hastalığın mikrobunu(bazen ölü,bazen canlı)vererek bağışıklığın sağlanması değil mi?

bende aynı dertten muzdarıbım benim kızda atopik alerjik reaksiyon oluoo nemlendirici kullanmıyorum ne kullanıym

bende aynı dertten muzdarıbım benim kızda atopik alerjik reaksiyon oluoo nemlendirici kullanmıyorum ne kullanıym

Canım atopıkse mecbur nemlendırmek zorundasın yoksa cıldı kurur ve yaralar olusmaya başlar. Ben butun nemlendırıcılerı denedım nerdeyse bızım cıldımız kuru cıkt ve atopık oldugundan en ıyı gelenı mustela stelatopıa oldu emolıum da ıyı bı krem. Ona bebegının cıldı karar verecek sana kalan sadece denemek malesef her nemlendırıcı her bebege ıyı gelmıyo

ağlarsa bile annen yanında canım yalnız değilsin merak etme ikinci bu aşı yani vurunduğunun ikinci dozu çok sıkıntı yapmıyo

teşekkür ederim canım, haklısın çok az ağladı ilkinde ağlamadı bile ne ateş ne huzursuzluk, Allah başka birşey vermezse 2 ay rahatız:)
canım bu arada demiri mutlaka verin dediler, demir rezervinin kiloyla ilgisi yokmuş, bir yaşına kadar devam edilecekmiş günde 7-8 damla...

bilmiyordum canım, muhtemelen yaptırmayız.

geçmiş olsun hadi bundan da kurtuldunuz :) bize de sağlık ocağında verdiler dedim miydi bilmiyorum ama çocuk doktoru kullanma deyince kullanmayacam ben.. bu arad 7-8 damla çok olmamış mı çocuk kabız olur bak dikkat et bize 4 damla demişlerde sağlık ocağında diğer topiklerde de kilosuna göre vermişler damla sayısını

aynen ben de kızarıklık olduğu zman dermatopu kullanıyorum malum kortizonlu.. ama doktorum bana bukadar sınırlandırma getirmedi..ben dalin sıvıyla yıkıyorum yumuşatıcıda kullanıyorum..ama mantıklı tabiki bu sınırlandırmalar. buarada doktor kontrolümüz vardı ek gıda konusunda henüz erken dedi alerjik bi bünyesi olduğu için geç başlatma taraftarı.alerjileri çok artar ilerde astım hastası olma ihtimalini doğurur deyince bişey diyemedim istiyodum halbuki yoğurt falan başlayım diye.
evet saçında kepeklenmeler olmustu çok ama mustelanın jeli çok iyi geldi artık olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…