2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

ben geçtim sayılır canım kilosunu az buldum bi de 6 aydan sonra çiğneme özelliği olmazmış falan dedi annemler bi de bizim doktorumuz biraz biraz başla dedi.. ben yoğurt falan veriyorum kaşık maması veriyorum.. ve önce emziriyorum sonra veriyorum.. verdikten yarım saat sonra falan yine emiyo bu sefer su niyetine herhal baya emiyo yani sıkıntı yaşamadım birazdan sebze çorbası yapacağım sonucu yazarım :)
canım benim hayırlı olsun anneliğin ben de aralık annesi olacaktım ama kasımda doğum yaptım.. kış annesi olmak biraz zor ama yaşadığın şehire de bağlı ben Çanakkale de olduğum için buraya kar yağmadı diebilirim:) ve çok sıcak tutman gerekiyor bebeğini ve kendini...benim kızımın göbeği 36 günde düştü çünkü yanlış bakım yaptık bi doktor yüzünden çok sıkıntı çektim acaba kızım hasta mı diye çok üzüldüm ama kızım hiç sıkıntı yaşamadı hiç hasta olmadı.. ilk başta hasta etmemeye çalış çünkü eğer grip olursa illaki bronşit oluyolar bebekler ben de anlamadım niye oluyolar ama dikkat et :) bi de kız mı erkek mi bebişin benim çok güzel cadı bi kızım var belli mi değil mi bilmiyorum ama belliyse yaz

Canım daha cinsiyetimiz belli değil

Bende antalyada oturuyorum. Her ne kadar kışları sıcak gibi görünsede öyle değil. soğuk oldugu zamanlarda var. sıkı sıkı giydiririm beebişimi İnşallah hiçbişicik olmaz.

Tecrübesiz olunca insan ürküyor. Yanlış bişi yapmaktan korkuyorum. Hiç ama hiç canı acımasın istiyorum. Birde hep dua ediyorum inşallahhh sakin bi bebiş olur diye

Bebişim beni hiç üzmedi. Ne mide bulantısı, ne öğürme, tiksinme, halsizlik hiçbişicik yapmadı annesine. uslu olacak dimi teyzesi

senin bebiş nasıl şuan 5 aylık olmuştur. En zorr süreç hangi zamandı ?

Antalyaysa iyi ya rahat geçer hamileliğin.. ben de tecrübesizdim ki tek başıma büyüttüm.. bazen tek başına büyütmek daha iyi oluyo.. çünkü başkası iyi bişi söylese bile battı bana loğusayken.. en zor zaman ilk 40 gündü canım.. kırkı çıksa rahatlarsın cümlesi çok doğru.. benim bebişim hamilelikte zorladı beni göbeğimin o yandan o yana sallandığını bilirim.. her sabah mide bulantısı :) yanımda poşetle gezmediğim gün yoktur.. 12 kilo aldım toplamda ama bebeğim 2660 kg 50 cm doğdu.. zayıf aslında ama kilo alımı çok iyi oldu her ay 1 kilo aldı.. anne sütü çook önemli.. canını bişeye sıkıpta anne sütünden mahrum etme bebeğini..
hamilelikte rahatsa ki daha dur bakalım yolun başındasın ben de bu zamanlar hiç hissetmiyordum.. 6 -7 aylıkken görecez o zaman da usluysa usludur:))
benim bebişim 5 ay 2 hafta 3 günlük.. nasıl hamilelikte hafta hafta sayıyosan bebeğin doğunca da sayacaksın doktor soruyo kaç aylık diye günü gününe kadar söylüyorum bakıyo adam bön bön :))
son bişi daha her anı çok güzel ama ben 5 aylıktan sonra daha da çok düşüyorum üzerine çünkü sana şebeklik yapmaya başlıyo konuşuyo gibi ne bileyim yaaa anne olmak çooook güzel bişeymiş
geçen sene bu zamanlar neydii bu sene ne oldu

Eklentiler

• $050520133376.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 53
  • $110520122390.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 46

anammm ne tatlı şeyler olmuş bunlar Maşallahhhh benden ona

Minnacıktı geçen yıl karnında. Şimdi kocaman kız olmuş.

Lohusalıktanda korkuyorum zzten. bunalıma giren bile var. Anaammmm 40 ı çıkınca annemde diyo rahatlarsın hem sen hem bebek. İnşallah öyle olur.

annelik güzel bir duygu daha şimdiden hissediyorum.

İnşallah iyi bir anne olurum. Onu hayata hazırlarım.

Ne güzel cicilerde giymiş buuuu zilliii

korkma ama hazırlıklı ol ben herşeye ağlıyodum yaa ama geçti çok şükür.. şimdi de bazen ağlayasım geliyor çünkü rana hanım bizi çooook üzüyo bazen mesela şimdi 20 dakika uyudu ve mız mız pepe bile onu sakinleştirmiyor.. şimdiden bu kadar ilgilisin bebeğinle emin ol çok iyi bi anne olacaksın canım merak etme kılına zarar gelsin istemiyosun.. ben bi sinek görsem sinir oluyorum düşüyorum peşine babası bile kucağında iyi tutmasa kızıyorum adama

anammm maşallah benim kuzucugumaaa

Allah ım bize de o günleri göstermeyi nasip eder inşallah..

Sağlıcakla büyüsün annesi.

Allah bağışlasın.

Çok tatlııı ece deniz. İsmi de güzel

çok teşekkür ederiz teyzesi.sen de bebişini sağlıkla kucağına alırsın inşaallah

uykusu düzene girdi sayılır ama diş çıkarma evresinde değişebilir maalesef.Benim bebiş 20 günlüktü hastalık şikayetiyle doktora gittiğimizde.Hala ara ara iyi olsa da hastalanıp durdu.Ama bizimkisi abisinden kaynaklandı,okulda ne kadar mikrop varsa eve taşıyor sanki.Giydirmen evin ısısıyla da ilgili ama yine de 3-4 kat oluyor tabii,ne kadar canları var ki onların.Bizim en büyük şikayetimiz gaz oldu,kucakta gezip durduk,hala da öyle sayılır.Çünkü şimdi de kucağa alıştı.

evet gerçekten de öyle.bu da benim kızım ece deniz 24 kasım doğumlu.
Eki Görüntüle 709678

maaşallah canım,Allahım esirgesin

oyy,maaşallah miniğe

arkadaşlar dün doktora gittim,paylaşıyım istedim sizlerle.kızım 450gr almış bu ay ama doktor cok normal artık böyle almaya başlıcak sorun yok dedi.kızım son 1bck aydır eskiye göre daha iştahsız daha doğrusu dikkati dağılıo oyun gbi algılıo emmeyi.doktor cok normal o kilo alımını kendisi yavaşlatıyor sorun yok ısrar etmeyin zorla beslemeyin dedi. dün itibariyle ilk defa elma püresi verdim az sonra uyanınca da yoğurt vericem ilk defa çok heyecanlıyım:) yine istemezse zorlamayın önce 1 iki kaşık ertesi gün biraz daha artırarak eğer severse günde 1 kase yoğurt bile verebilirsiniz dedi.ama tam anlamıyla ek gıda gelecek ay. oturtmaya başlayabilirsiniz ve mutlaka siz yemek yerken yanınızda olsun dedi. hergün mutlaka dışarıya çıkarmamı söyledi. aynı zamanda sosyalleşmesi için bebek ve çocuklu ortamlarda bulunmamızı söyledi.güneş cok önemli ama güneş kremi kullanmıyoruz..aklıma geldikçe yazarım yine:)

canım valla çok iyi almış benim kız geçen ay 200 gr almıştı.. doktorumuz eklere başlayın demişti ama ben başlamadım geçtiğimiz ay tartılınca moralim bozuldu başladık ek gıdaya elma armut havuç bunlarla başladım sonra kaşık maması yoğurt prinç unuyla muhallebi irmikli muhallebi veriyorum mşallah bebeğim hepsini yedi iki gün önce sebze püresi verdim yoğurtla yedi ama kabız oldu:)) kayısıya başvurduk çok şükür o da çözüldü :) doktorun güzel şeyler söylemiş yaa her gün çıkarmak lazım biz çıkmaya başladık yoksa kızım yabanileşti herkese ağlıyo benden ve babasından başka ( güneş kremi bizde kullanmıyoruz ama spamed mi ne ondan almayı düşünüyorum araştırmalarım neticesinde herkes onu kullanıyor sen yaz her ne kadar kimse olmasa da ben de yazarım sana canım

tamam canım yazarım:) hamileliğimden beri takip ediyorum ve burdaki paylaşımlarımızın cok yararlı olduğunu düşünüyorum.en azından hepimizin doktoru frklı hepsinden ayrı bir öneri almak bile yararlı bence.. hıımm buarada günde yrım saat tv izleyebilir dedi,reklamları özlellikle keyif duyar dedi..mama sandalyesi alın dedi ama erken gbi geldi sandalyede nasıl oturucak daha küçük kuzum :)

canım valla ben mama sandalyesi alırsam evde yer kalmayacak gerek duymuyorum hoppala aldım ama çılgınlar gibi hopluyor yürüteçe sıcak bakmadık eşimle rana 4,5 aylıkken başladık hoppalaya şimdi daha iyi hem de benim için de zaman geçiyo tv konusunda reklamları pek açma bence ya trt çocukta pepe ve arı maya izliyoruz biz ama en çok pepe izliyoruz yani tv ye hipnoz gibi baktığı anda kapatıyorum bazen biz bakarken gözü takılıyor reklamlara korkuyorum otizmden ama pepeyi izlerken onlara bağırıyor gülüyor sesler çıkarıyor bence sen de başla tam zamanı :) hoppala tvye dönük oluyo genellikle biz baktığımız için dönmüyor zaten ilgisini çekmiyor ama pepeyi açınca 365 derece dönüp zıpladığını biliyorum pepe posterimiz var mutfak dolabında bakıp gülüyo yani pepeden korkmuyorum benim için kötü oldu artık sabaha kadar pepe görüyorum rüyamda şarkılarını ezberledik eşimle:)) pazartesi kilo ve boy için sağlık ocağına gidecez bakalım ne diyecek
demir damlasıyla ilgilib işi dedi mi doktorun

kızım izlemiyor zaten dün denedim dikkati dağılıyor izlemesin zaten gerekli birşey değil de doktor söylediği için paylaştım :) canım evet yürüteç hiç tavsiye edilmiyor hoppalayı bilmiyorum aslında iyi olur oyalanır çünkü kucak kuşu kızım yoruluyorum çook..hiç yalnız kalmak da istemiyor odadan cıkıyım basıo cığlığı..birbirimize bağımlı yaşıyoruz:) demir damlasına geçen ay başladık ferrum housman 5 damla..devam ediyorz aynı zamanda dvit3.
havuç suyudamı denesem acaba elmamı devam ediyim birsüre?

benim de kucakçıydıı ama ben hoppaladan sonra rahat ettim en fazla 20 dakika kalıyo zaten o ara da yapacaklarımı yapıyorum yarım saat de pepe var o arada da hızlı gonzales gibi pır pır evin içinde koşturuyorum :) demiri bizim doktor 6. ay dolsun ondan sonra vermeye başla dediği için sordum biz haftaya başlayacaz 4 damla
havuç suyunu ben veremedim çünkü cam rendede rendelenmio haftaya annemlerden meyve sıkacağını yürütecem o zaman artık içer benim cadı ama sen bi dene 2 çay kaşığı ver benim kız sevmemişti ben de denemedim çünkü severse elmayla karıştır bu sefer karışık ver ben hep elma armut karıştırdım muzda koyuyorum azcık ucundan muzun ucundan hafif koyarsan olmuş olacak ama bişi olmuyo

ben hergün bakıyorum canım ama kimse olmayınca bir şey yazmadan çıkıyorum.Bebişinle sen iyisinizdir inşallah.

ben hergün bakıyorum canım ama kimse olmayınca bir şey yazmadan çıkıyorum.Bebişinle sen iyisinizdir inşallah.

nereye gıttı bu kızlar anlamıyorum valla.
hamıleyken brdan cıkmazlardı sımdı hıc yoklar.
bnm pc bozktu telden gırıodm gene yazılanları okuyodm ama sımdı okuyacak bişey de kalmamıss...
biz iyiyizz dişimiz patladı :)
siz nasdılsınzz

Ben de giremiyordum ama bakarım artık. İlk dişiniz hayırlı olsun. biz de salya çok ama başka bişey yok. dönüyoruz yuvarlanıyoruz emeklemeyi akıl edemiyoruz ama destek alırsak ufak ufak emekliyoruz. ek besinlere katı gıdalara başladık. yoğurt yiyoruz sebze çorbaları içiyoruz. meyve emiyoruz :) bazen suyunu içiyoruz. Biz de böyleyiz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…