2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

maşallah bebişlere.Bizim dişimiz çıkmadı henüz,çıkacak gibi de durmuyor.Benim minik daha dönemiyor,abisi gibi tembel çıktı.O da geç dönmüştü,belki tombul olduğundandır.Ek gıdalara tam başlamadım ben,sadece tadıyor.3 gün sonra 6 aylık oluyoruz,o zaman başlayacağım.3 günde ne değişecekse :))

biz 27 sinde 6. ayımızı bitirdik (yani 6 aylık olduk :) ) ek gıdaları hem oğlum istediğinden hemde mecburiyetten hızlandırıyorum. Çünkü artık beni hemen hemen hiç emmiyor. zaten sütüm de azaldı. mama mama nereye kadar diye düşündüm, hemen hemen her çeşit ek gıdayı veriyorum ama mamayla sürekli destekliyorum yani onla doyurmaya çalışmıyorum.

selam arkadaşlar..ben de yoğurt ve elma püresiyle başladım daha doğrusu doktorumuz öyle dedi.ama kızım artık alıştı biz yemek yerken de heyecanlanıyor sebze çorbası veriyorum üç gündür sadece öğlenleri.zorlamadan az az.da az önce aklıma takıldı ben hiç su vermiyorum artık vermem gerekiyor sanırım siz veriyomusunuz suluklamı yoksa biberonlamı?

Selam canım , ek gıdaya başlayınca suda vermek gerek ben kaşıkla veya acd vitamini bitince damlalığını yıkadım onunla veriyorum.Biberonu emmeyi beceremiyor bir türlü.
1 hafta sonra 6 aylık olucaz ,tam olarak başlamadım ben ara ara meyve püresi yediriyorum,arkasından 1-2 tatlı kaşığı su veriyorum.
Hastane işimizi hallettikten sonra pazartesi düzenli olarak devam etmeyi düşünüyorum.

sağol canım benım patladı suanlık ama ne versem ısırıyor masallahh cok hareketli donuyo dyerlerde emeklemeyı de desteklde aslıdna gerı gerı gıdıyor bızımkı ileri gitmeyi beceremıyor :))

ben bebelac 2 ye geçtim.
baya doyurucu dun akşam kullandım maşallah sabah 6 ya kadar uyudu toplamda 6.5 saat falan
hiç uzun uyumazdı da sasırdım..
ek gıda olarak ben elma havuc suyu verıyorum baya verıyorum alıssın dıye.
arrmut suyuna basllıcam.
yogurt mayalamaya da baslıcam devam sutuyle.
devam sutuyle muhalebi yaptım begenmedi.
1 hafta sonra falan da sebze corbalarına baslıcam.

maşallahh :)) siz bızden buyuksunuz bız yavas gıdıyoruz :)
evet sutler azaldı ıyıce.

cogu doktor elma havuc suyu der aslında ama.
yogurt kendın mı mayalıosunç
biliyosun 1 yasına kadar ınek sutu yasakk..
su ben doğdugundan berı verıyorum.
zaten mama verdiğin zaman vermen lazım susuz bırakma cocugu.
şdekerli şeyler yedırıyosan bide buyukler sey der ciğerleri pişer diye.
susuz kalır dıye yanı ıhmal etme

ek gıdaya geçtiğinde suya da başlamalısın canım.Ben alışır mı diye biberona koydum ama beceremiyor,ısırıyor,oyun yapıyor.Kaşıkla veririm sanırım.

yoğurdu normal sütle yap canım.Hatta keçi sütü olsun.Tamam 1 yaşına kadar yasak ama süt yoğurda dönüşünce kimyasal yapısı değişir.Yani süt veriyorum gibi düşünmemek gerek.Devam sütüyle mayalama bence.

Bizim doktor yoğurt,muhallebi vs günlük sütten yap dedi canım.
İnek sutunu sadece icmesi yasak birde bal yasak biliyosunzdur ama yazayım dedim.

marketten alırım o zaman ya pınarın gunluk cocuk sutu vardı galiba..
olmadı günlük bulurum bi yerden :)

Bizim doktor yoğurt,muhallebi vs günlük sütten yap dedi canım.
İnek sutunu sadece icmesi yasak birde bal yasak biliyosunzdur ama yazayım dedim.

çilek de yasak canım

marketten alırım o zaman ya pınarın gunluk cocuk sutu vardı galiba..
olmadı günlük bulurum bi yerden :)

çilek de yasak canım

Ben çilek yediriyorum yaa
Bende yoğurdu günlük sütle yapıyorum. Bi de arkadaşlarım minik kaplarda mayala daha iyi olur dediler.Taze taze gibi mi oluyomuş neymiş pek anlamadım ama Bu sefer mama kavanozlarına mayaladım bakalım nasıl olacak. Devam sütlerine başladığımdan beri su veriyorum. Artık küçük su biberonunu bi seferde içip bitiriyor maşallah.
Bugün 6. ay aşılarımızı olduk. 3 aşı yaptılar bir de damla damlattılar bebeğime uf oldu çok ağladı çookkk

Kendimi rapor veriyormuş gibi hissettim

Of ya kızlar emir hiç durmuyo bir de kaka problemi var sanırım bi kere 6 gün yapmadı sabunla yaptırdım şimdi 3.gün gene yok

Of ya kızlar emir hiç durmuyo bir de kaka problemi var sanırım bi kere 6 gün yapmadı sabunla yaptırdım şimdi 3.gün gene yok

çok zor ya,yazık kuzuma.Yediklerine posalı gıdalar mı eklesen ki.Çorbalarına kuru erik,kayısı katsan.Muhallebisine kuru incir katsan veya kayısı rendeleyip eklesen.

Çilek mi ?

Bilmiyodum desem Saol canım

çilek,bal,yumurta akı yasak.Ama alerjik olduğu için
fatmacann yeyip bir şey olmadıysa vermende sorun olmaz canım

bizde 28 aralıkta doğduk 2dişimiz çıktı =) 1buçuk hafta oldu
başka kimlerin çıktı =)

maşallah.Erken çıkmış dişleri

bakalım kayısı suyu veriyim katı meyve sikacağinda. Mama mi yapıyo bilmiyorum ki öyle çok katı gıda vermiyorum ben. Sulu şeyler yediriyorum

Kızlar mama nasıl veriyosunuz bebelere , bizimki içmiyor.
Biberon , kaşık, damlalık herşeyi deniyorum ama yok biraz zorlayınca çok fena bağırıp ağlıyo.
Sütüm azaldı aç kalıyo hissediyorum .Napsamda sevdirsem şu mamayı.

Bu arada eşim su verdi bizimkine bugün maşallah çay bardağının üçte ikisini bitirdi ve nasıl istekle içti şaşırdım
Ben bir kaç kaşık veriyodum ,azmış demek ki

Birde kızlar rica etsem yaptığımız ek gıdaların tarifleri de paylaşalım mı ?
Bizimkine tatırıyorum yemekleri ama pek sıcak davranmıyor.

İlk bebeğimde ek gıdaya geçişte çok zorlandım, hala yediği çeşit sayısı çok az.
Bu kez sıkıntısız olur diye umuyordum ama herşeyi tekrar yaşayacağım gibi geliyor.

bakalım kayısı suyu veriyim katı meyve sikacağinda. Mama mi yapıyo bilmiyorum ki öyle çok katı gıda vermiyorum ben. Sulu şeyler yediriyorum

Bende katı meyve sıkacağı almayı düşünüyorum senin ki hangi marka memnun musun? Bişey daha sorayım posalı mı yoksa posasız mı çıkıyor meyve suyu?

Ben birkaç kayısıyı cam rendede rendeleyip veriyorum. Kıvamlı oluyor , böylece kayısının posasını da yemiş oluyor.

nurlum ben 2 çocuğuma da mama vermedim,bilmiyorum o yüzden.Ama mamaya neden alışsın istiyorsun ki? Zaten artık ek gıdaya başladık.Sütün olduğu kadar emzir,olmazsa zaten normal yiyecek verirsin.Sebze çorbaları,yoğurt,meyve püreleri,muhallebiler yer bebişin.Muhallebinin içine de meyve rendelersin,hem besleyici hem doyurucu olur.Pekmezle de tatlandırırsın,severek yer bebişin.
Benim katı meyve sıkacağım tefal,anneminki arzum.İkisini de tavsiye ederim.Meyveyi koyduğun hazne geniş olsun.İkiye bölüp bölüp atarsın rahat olur.Haznesi küçük olursa meyveyi parçalamakla uğraşıyorsun çünkü.Ben de şuan küçüğe rende kullanıyorum,posası için.Ama büyük oğluma da kahvaltının yanında meyve suyu sıkmak adına çok rahat oluyor.
Her bebiş farklı işte,iştahlı bebekse rahat oluyor ama değilse zor malesef.En güzelini de yapsan uğraştırıyor.Ama şu var ki bebişleri kendimiz gibi düşünmeyeceğiz.Bizim yiyemeyeceğimiz şeyleri onlar yiyebiliyor.Mesela ben yumurtayı denedim,çok zorlandı.Ama yumurtayı kayısı püresiyle karıştırarak verdim,severek yedi.Sebze sevmiyor ama yoğurt seviyorsa çorbaları yoğurtlu olabilir.Yayla çorbasının içine havuç rendelersin mesela,hem onun istediği olur hem de sebzesini yemiş olduğundan biz mutlu oluruz.

ben korkmazınkını kullanıyorum hedıye olarak geldi bana harıka bişey gerçekten.
rendeyle falan ugrasmıyorum..
kıvamlı oluyor biraz ama vitamini olsun dıye ayırmıyorum ben zaten.
ne olsa sıkıyorum dun erık kayısı sıktım harıka cıkartıyor suyu

ben bıberon kullanıyorum canım.
devam sütü kullanıyorum benımkı muhallebiyi begenmedi malesefff.
devam sütüyle yapmıstım bide yaniii yemediii..
şimdi ben gogly kasık mamalrı varya kucuk onlardan kullanıcam kahvaltıya.
sındırımı kolay şeyler kullanmak mantıklı.
muhallebi pirinç unuyla yapılıyor malum o da sındırımı kolay değil yavas yavas alısması lazım..
benim şuan verdiklerim sayılı zaten daha 5.5 aylıgız..
elma havuc suyu özellikle tatlı elma ekşi kabızlık yapıyoms.
kayısı suyu erik suyu.kahvaltıda çok az peynir
yani yavas yavas tattırıyorum.
daha cok anne sütüyle beslenıyoruz.
bebelac devam sutu kullanıyodmm ama sanırım o kabız yapıyo oğlumu.
3 seferdir kabız oldu bugün 5. gün sabunu da denedım bu sefer yapmadı.
aptamil ve sma aşırı pahalı ayrıca onlar da kabız yapıyoms.
hero baby ddenıcem hem uygun hemde prebiyotik sindirimi kolay yazıo paketinde.
bakalım yavas yavas denicem
bu arada ben her gün 30 cc su veriyorum sonucta ek gıdaya basladık susuz kalırlar
bu arada daha sık gelsenize :26:

Canım çok teşekkürler,
Sütüm azaldı , bişey yediremiyorum bari arada devam sütüyle destekliyim istiyorum ama onu da içmiyor.
Kayısı hariç meyveyi rendeleyince yemiyo,dün muhallebi yaptım , demin de sebze çorbası denedim yine yemedi.Devam sütüne cici bebe kırıyorum onu da beğenmiyor.Günlük süt aldım mayalıyıcam bakalım yoğurta tepkisi ne olacak.
Ben kızımda da yine çok sıkıntı yaşadım, bebeğim de yeme konusunda sıkıntı yaratınca ister istemez canım sıkılıyo,yine başa döndüm diye

Teşekkürler canım,

Biz aptamil aldık beğenmedi,bebelac alıp deniyicez bugün.Kabızlık yapıyo diyosun ama :44:
Su bol bol veriyorum artk çünkü havalar sıcak terliyo sürekli.suyu güzel güzel içiyo en azından bunda zorlanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…