2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

merhaba kıslar

sizden miniğim için örnek kahvaltı istiyorum nasıl hazırlamam lazım bana yardımcı olurmusunuz

bakıcısı oğluma kahvaltıda yumurta peymez peynir ve cicibebeyi ezip sütle karıştırıp veriyormuş.
ben yedirirken yanıma oturtup bi bana bi ona yapıyorum. mesela domatesi yiyip cücüğünü ona yediriyorum yada suyuna ekmek bandırıp ağzına veriyorum, peynir veriyorum, zeytini ağzımda ezip veriyorum. patates kızarması yaparsam elimle ezip dışının kurumuş yerini değil de içinin yumuşak yerini veriyorum. yumurta kızartırsam ondan tırtıklıyorum :) ama bunları tatsın diye yaptığımdan yemekten yarım saat 1 saat sonra sütünü veriyorum. doğru mu yapıyorum bilmem ama bizim yemek alışkanlıklarımızı benimsemiş oluyor.

ben cicibebe 2 çocuğumda da kullanmadım canım,tercih.Bisküviyi kendin de yapabilirsin.Ben yumurta,peynir,ceviz içi,pekmez,yulaf kepeği,buğday ruşeymi (hergün değil),kayısı püresi ,bazen tahin,bazen de içine az irmikli kaynamış su ekliyorum.Veya tok tutmasını istiyorsan un karışımı (buğday,arpa,çavdar,yulaf,malt) satılıyor,içine az suda pişirip ekleyebilirsin.Kızartma vermesek daha iyi olmaz mı canım Damak tadı yeni gelişiyor,alışmasın bence.Reçel olayı da doğru değil,şeker sonuçta.Tabi herkesin düşüncesi farklıdır.Afiyet olsun bebişlere.

Canım kalsiyum ve demir bağırsaklardan emilmek için birbiriyle yarışır.O yüzden aynı anda aynı besinde bulunmasa demirden faydalanma şansı artmış olur.İkisinin yarışını daima kalsiyum kazanır ve demir emilemeden atılır.Ama dersen ki ben demir damlasını düzenli kullanıyorum,demirden ziyade pekmezin diğer minerallerinden faydalanmak istiyorum,o zaman tabii kullanılabilir.Yani her zaman süt koyma bence.Meyve suyuyla ıslatabilirsin.Bitki çayı da olabilir

Bunların hepsini aynı anda mı veriyorsun. Ben çok karışık veremiyorum çocuğa. Bana acayip geliyor.
benim oğlum karnı tok da olsa bizim yediklerimize saldırıyor. vermezsem bağırıp huzursuzluk yapıyor o yüzden minicik minicik tattırıyorum.
Yaptığımın doğru olduğunu iddia etmiyorum bu yeni yemek düzenine geçişte ben de bocaladım doğrusu. 6 ay bitmeden hiç bir şey vermeyin diye sıkı sıkı tembih ediliyoruz. şimdi aradan 10 gün geçince her şeyi vermeye başlıyoruz. bu çocuklara 10 günde ne oldu anlamadım. geçiş süreci çok hızlı oldu gibime geliyor. kafam karışık yani.

bu arada ben çalışıyorum öyle herşeyi evde yapma lüksüm yok. yoğurdunu mutlaka kendim yapıyorum. meyve püresini bazen yapıyorum bazen kavanozda meyve salatası falan alıp yediriyorum.

çok uzun yazdım ama ben de bişey sorayım diyelim ki bi karışım yaptık bişeyler hazırladık. ne kadar veriyorsunuz küçük bi kase mi iki kaşık mı ölçünüz nedir?

canım yanlış anlamamışsındır umarım,sadece fikrimi belirttim arkadaş sorunca.Bakıcısı çıkarsın meyve suyunu,söylersen dikkat eder mutlaka.Küçük bir kase bile değil benim verdiğim,daha az,zaten azar azar ekliyorum yazdıklarımı,çok olmuyor yani.Belki 3 çorba kaşığıdır.

Kadıncağız meyveleri püre yapıp veriyo bazen çorba yapıp içiriyo ama kafamda tam oturtamadığımdan ona da şöyle yap böyle yap diye dikte edemiyorum. üfff çok canım sıkıldı şimdi. oğlumun yemek düzeni ne biçim oldu yaa

ben belli şeyleri yemesine çok dikkat ederim canım,büyük oğlum da bile hala öyle.Yumurtasını ve cevizini yemeden okula gidemeyeceğini bilir.Ceviz,yumurta,yoğurt,bir çeşit de olsa meyve,sebze,hergün olmuyorsa bile günaşırı et mutlaka yemeli.Polen,balık yağı haftada 2-3 kez almalı.Kahvaltısı çay yerine meyve suyuyla olmalı....vs. Küçüğe de dikkat etmeye başladım.Ne yiyecek diye hiç endişelenme,az olsun ama kaliteli olsun yediği şeyler.Acıkınca eline birkaç bisküvi yerine bir dilim meyve ver,çok daha iyi,mesela.Ya da kilo alsın veya doysun diye bebek bisküvisi verileceğine kahvaltıdan 1-2 saat sonra yeniden bir şeyler hazırlansa daha faydalı olur.Sebze püreleri,meyve püreleri,yoğurt verirsin.Bu yemek işi beni çok strese sokuyor,o yüzden birine giderken mutlaka hazırlar yanımda götürürüm.Bu seferlik ver derler ama vermem çünkü alışır.Oğluma niye ilerde onu hasta edecek bir şey yedireyim ki.Günlerde görüyorum küçücük bebeklerine ağzına ikramlardan veriyorlar,içim gidiyor.Krem şantili,mayonezli,şekerli,tuzlu şeyler ne yapmaz o çocuğa.Bırak çocuğa büyüğe neler yapmıyor ki uzun vadede.Off,zor cidden bu yemek olayı.Can boğazdan çıkıyor gerçekten.

öncelikle tebrik ediyorum seni dikkatinden ve emeğinden dolayı
ben de 3 kere bisküvi yapmaya kalktım bebeğime ama beceremedim olmuyo ne yapsam içi pişmiyo ince yapıyorum yenmiyo o yüzden hero baby bebe bisküvisi aldım çünkü kızım sıvı şeyler yerine ağzında çevire çevire yemek istiyo kahvaltıda peynir bisküvi 1 tatlı kaşığı pekmez bazen nohut kadar yumurta bunları sütlü pirnçli kaşık mamasına yapıyorum hepsini yiyo yani kaşık mamasına yapmasam bitki çayına neye yapabilirim mesela bi de bna tarif ver bisküviyi nasıl yapıyorsun

Ben ilk çocuğumda doktorun verdiği kitapçığa uyarak herşeyi karıştırarak verdim ve yemek konusunda çok sıkıntı yaşadım ki hala yaşıyorum.

Şimdi bebeğime gıdaları çok karıştırarak vermiyorum. Çok az yiyo zaten.Bir iki kaşık sonra ağzını kilitliyor.Karıştırınca ise direk kusuyor.Bazen yoğurdu sade bazende meyve püresi ile karıştırarak veriyorum.
Enteresan bi damak tadı var benimkinin, muhallebiyi sütle yapıyorum ağzına almıyor ama suyla yapınca azda olsa yiyiyor.Aynı şey çorba içinde geçerli yoğurtla yapınca yiyor ,sütle yapınca ağzına almıyor.
Pekmezi nerden alıyosunuz kızlar organik ürün mağazalarından mı?

2 çay bardağı tam buğday unu,1/2 çay bardagi irmik,2 çay bardagi pirinç unu,4 yemek kasigi tereyagi,2 yemek kaşığı yoğurt tarif bu canım.Kahvaltıda ceviz içi de zaten pütürlü bir kıvam veriyor.Bisküviyi ıslatmak için bitki çayı olabilir mesela.

pekmezi tanıdıktan almıştım nurlum.Güvendiğin biri varsa en güzeli.Karıştırma olayı çocuğun yapısıyla alakalı bence.Ben büyüğe de öyle vermiştim,hiç sıkıntı yaşamadım.Her çocuk iştahlı olmuyor maalesef.İnşallah bu bebişin yer herşeyi de yormaz seni.

Haklısın aslında her çocuğun yeme zevki , alışkanlıkları farklı bazı şeylere biz müdahale edemiyor, şekillendiremiyoruz.
Saol canım ya inşallah hepimizin bebişleri yemek konusunda üzmez bizleri.

Bu arada kesinlikle tebriği hak ediyosun verdiğin özen için.Sağlıkla büyüsün inşallah.

valla ben mağazadan almadım saf olarak annemler gönderdiler

acaba sütü mü semiyo devam sütü mü veriyosun ben hep suyla yapıyorum muhallebiyi içine seftali suyu koyuyorum o zaman yiyo biraz da pütürlü olunca yiyo zaten bi de pütürlü bişiler ver belki o zaman açar ağzını canım ya Allah yardımcın olsun

bu tarifin aynısını yaptım içi çiğ kaldı güzel olmadı tabiri caizse tahta gibi oldu kızım da sevmedi zaten tereyağını ne kullanıyorsun canım ya

minik sevmedi demek,olsun o da daha güzellerini yesin.Ağzının tadını biliyor Tereyağ satın almadım hiç,görümcem köyde kendi yapıyor,sağolsun bize de veriyor.

Amin canım çok saol.
Emziriyorum canım, 2 farklı marka devam sütü aldık ikisini de içmedi, duruyo.
Muhallebiye şeftali suyunu deniyim bende.

mrb kızlar.bende 3 aralık annesiyim.kızım şuan 6.900g 68 cm minyon bi görntüsü var.1.5aydr kilo alımı yavaşladı ama sebep olarak şunları görüyorm 5.5 aylıkken diş çıkarttı aşırı harktli maşallh şimdi 6.5 aylık olck yaknda ayaklarının üzerine basıyo tutnup kalkıyo düşünün:) 2.5 aylıktan sonra yemeklere banada verin der gibi bakmaya 4.ayda bizim gibi yeme harktleri yapmaya yutkunmaya başladı.gecelri sık uyanma(doymaığndn dolayı sütüm olduğu halde),herkes erken gelişyo bu çocuk istiyor artk yedir bişeyler desede ben dr 6 ay sade anne sütü uyarısını dikkate aldm.ama bi yandanda çok araştrdm hala araştrmaktym bebekler saydığm bikaç özelliği yapıyorsa ek gıdaya hazır demekmişheleki yutabiliyosa verdğnz küçk tadımlıkları.mahrum brakıldığı taktirde tabiki hepsnde olmamak şartyla bazı rahatszlıklar ortaya çıkıyo.şimdi bana sorarsnz ben pişmanım keşke önce başlasaydm.yedirdklerime dikkt ediyorm bol besinli olmasına özen gösteryrm karıştrmdn tek tek veriyrm bisküviyde kendi sütümle ıslatıyorm dün vermeye başladm bu tavsiyeyi dikkate aln kızlar ve ve dana kemiği ilikli olandan alıp kaynatp kavanzluyorm çorbalarını onunla yapıyorm azda zeytnyağı koyuyorm tereyağnada başlıcm bu kemiksuyunu sadece emzirdiğim dönemdede ben kullandm hep yemeklerimde hamileleiğmde de kullandm şimdi ayaklarını sağlam basmasını güçlu oluşnu maşallh ben buna bağlıyorm.çorba şimdilik 3 çeşit gerçi yoğurt çorbasını sevmedi pek içine farklı bişeylr eklicm acısız kuru tarhana çorbası havuç patates rendleyp bir arpack soğn bir sarmsak pişirip sogn sarmsak çıkarp bir ymk kaşğı zeytnyağı eklyp azda tuz tel süzgeçtn geçryrm ne sulu ne katı güzel yiyo sebze ise ptts havuç 3-4 dl maydnz küçk parça yeşil soğn,yarm domatesbulgr pirinç şehriye bunlardn biri ve az mercimek ıspanak enginar kereviz bunlardnda ara ara koyyrm sabah kalan yumurta sarısını ağzı kapalı sakladğm için onuda çorbasna karştryrm kayboluyo zaten belli olmuyo arada ve bi parça kıyma veya kemikli bi parça tavukla pişiriyrm zeytnyağı ekleyp gene aynı şeklde süzüyrm etiyle berabr.ayrıca tuz şeker yasağna devam ediyorm ama tuza dün başladm çok az olmak şartyla sadece çorbasına atıyorm araştrmlrm sonucu bunun mutlaka verlmesi gerektiği kanısına vardm.ev yapımı yogurt sade veya meyve püreli az muz kayısı karışımı güzel.elma veşeftali suyu veya püresi ara ara yemeklerimizin suyundan bir damla bol su şimdi balık ta vermeye başlıcm armut ve avakado dahil edcm menüye hepsinden yiyorz ama çok değil tabiki kibar kızım kafasına göre takılıyo:))birde arkadaşlar ağzımızda çiğneyp vermylim lütfn bebişlerimize sizde biliyrsunuzki ağız en çok bakteri barındran yer minicik yavrucaklara yazık. benim sizden ricam evde beişler için yapılan bisküvi tarifi yazarmısınız püf noktalaryla ve dahada besleyici kilo aldırıcı tarifler sizlerde yazarsnız bana memnun olurum çok karışık bi yazı oldu ama toparlaynca faydalı olcktr:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…