- 19 Aralık 2008
- 13.816
- 429
- 448
- Konu Sahibi gulayaydogmus
-
- #1.821
hasretçim maşaallah bebişine.Benimkiyle arasında 1 gün varmış.Benimki daha dönemiyor bile sadece gövdesini yana çeviriyor.O da 1 haftadır.Tembel mi ne.Gerçi tombik ,ondan da olabilir.Kilo olayına takılma bence,ne güzel sağlıklı bir bebek.Herkes aynı olmaz ki,varsın minyon olsun.Artık çok hızlı da kilo almaz zaten. Bisküvi tarifi az yukarda var,oku istersen.Balık 8.aydan önce verilmiyor ama sen bilirsin tabii.Bebişi öp yerime
bebişine sağsalim kavuşursun inşallah canım.Çatlak işi cidden yapı meselesi.2 çocuğumda da hiç krem kullanmadığım halde çatlamadım,üstelik aşırı bir kuru cildim olmasına rağmen.Krem yerine zeytinyağı sürsen de olur,krem kullanmadığımdan bilmiyorum.Umarım sen de çatlamazsın.
Merhaba arkadaşlar daha önce de yazmıştım inşallah siz ve bebekleriniz iyidir. Bende 2013 aralık annesi olacağım. Şuan 16 haftalık olduk heniz cinsiyetimiz belli değil erkenden sormadım yanıltıcı olabilir diye zaten önemli olan önce sağlıklı olması.
Ben çatlak kremi tavsiyesi alacaktım sizden:) karnım geriliyor yanları ve kasıklarım kaşınıyor ne önerirsiniz?
Bir arkadaşım acı badem sütü kullandı. Badem yağı kıllanma yapıyormuş.
Birisi de bio oil tavsiye etti.
Doktoruma artık 2 hafta sonra gidince sorabilim ancak. Banyodan sonra nemlendiriyoum şimdilik. Her gece kremlenmek çok zor geliyorsiz ne zaöan başladınız kremlenmeye?
Bir de marka önemlimi yoksa nemlendirmek yeterlimi? Birazda yapı meselesi sanırım herkes çatlayacağı varsa çatlar diyor:)
Öpüyorum sizleri..
öff,ne zor ya,yemeyen çocuk çok uğraştırır.Allah sana sabır,miniğe iştah versin.
Allah sağlıkla , hayırlarla kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Ben ilk hamileliğimde 20 kilonun üzerinde aldım.Sabah ,akşam zeytinyağı sürüyordum.Akşam sıkıntı olmuyordu ama sabah kıyafetlere bulaşmasın diye daha az ve uyanır uyanmaz sürüyodum.Çalışıyordum o zamanlar ve hamile pantolonu giydipğimden sorun olmuyodu. Evde zaten bir kaç eski tişörtümü giyerdim sırf ,sonra yağ çekince değişirdim kıyafetimi.
Hiç çatlağım olmadı hatta doktor ne kullanıyorsun hiç çatlak yok diye sormuştu.
İkinci hamileliğimde daha az dikkat ettim 13 kilo aldım ama karnımda iki ayrı yerde yaklaşık 2-3 cm kadar çatlağım var.
Bana göre üç grup var
-Ne olursa olsun genetik olarak karnında çatlak oluşmayanlar (en şanslılar)
-Ne yaparsa yapsın yinede yine karnında çatlak oluşanlar
-Birde dikkat ederse karnında çatlak olulmasını önleyebilecekler (ben bu gruba girdiğimi düşünüyorum)
Tüylendirdimi bilmiyorum , kilolarımı veremediğimden eski göbeğimin şekli gözümün önüne gelmiyor
Bu arada çatlaklar dördüncü aydan sonra oluşmaya başlar çoğunlukla .
Doktorlar en geç bu aydan sonra mutlaka önlem almaya başlayın der bildiğim kadarıyla.
Bio oil i bende duydum ama denemedim.
Bi bitkisel yağı çok övüyorlardı çatlak için hatta yabancı ünlüleri falan örnek vermişlerdi ama hatırlayamadım şimdi .
Umarım hiç sorun yaşamazsın .
teşekkür ederim bilgilendirdiğin için canım. 4. ayımı bu hafta sonu bitireceğim. ufak ufak kaşınmaya başladım. zeytinyağını keşke kullanabilsem yazın birkaç parça kıyafeti evde giymek için gözden çıkartıp denerim sonra da atarım :) ben sadece gece yağlanılır sanıyordum demek sabah akşam :) hadi bakalım kolay gelsin :)
senin ikinci bebeğin sanırım Allah uzun ömürler versin sağlıklı. bizim ilk. üstelik zor kavuştuk. tüp bebek le 2. denememizde oldu. önceki tedavileri hiç saymayayım.. ama çok şükür şimdi 4. ayı bitirmek mucize gibi bişey. rabbim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
sağol canım zeytinyağı heleki yazın sıcaklarda zor olur diye düşünüyorum leke olur heryer kıyafetler falan :) ben de yapı meselesi ile ilgili olduğunu düşünüyorum ama gene de nemlendirici kullanırım.
Kizlar analarrrr imdaaaaatttttt
Şu kiyafet olayi beni yedi bitirdi günlerdir,gunde kac kere üst degisitiyorum sayamiyorum artik,üşürmü? Terlermi? Sicakmi oldu? Sogukmu oldu? Ay kollari üşüdü,üstü açik uyudu kafayi yicem,ve bu kadar dikkat etmeme ragmen kizim şuan hasta..napiyosunuz nasi giydiriyosunuzz nolur bu akil verin,hic cocuk buyutmemis gibiyim şuan..
Şu kiyafet olayi beni yedi bitirdi günlerdir,gunde kac kere üst degisitiyorum sayamiyorum artik,üşürmü? Terlermi? Sicakmi oldu? Sogukmu oldu? Ay kollari üşüdü,üstü açik uyudu kafayi yicem,ve bu kadar dikkat etmeme ragmen kizim şuan hasta..napiyosunuz nasi giydiriyosunuzz nolur bu akil verin,hic cocuk buyutmemis gibiyim şuan..
Çok zor süreçler yaşamışsın , çok şükür tedavin sonuç vermiş ,maşallah Allah sağlıkla tamamına erdirsin.Allah a emanet olsun miniğin.Tüm isteyenlere hayırlısıyla nasip etsin.
Bulabilirsen saf zeytinyağı kullanman daha faydalı olacaktır.Birde biliyosundur ama yazıyım yine de bol bol su içmeyi unutma sakın. Vücut susuz kalırsa çatlak oluşma olasılığı daha fazla oluyor.
Minik mucizenle güzel günler geçirmen dileğiyle.
inşallah sağlıklı bi şekilde bebeğinizi kucağınıza alırsınız bende 2 ebbek olduğu halde pek çatlamadım cildim bayağı kuruyordu ve başlıyordu kaşınmaya ben kaşımıyordumki çatlamıyayım arkonem meyveli böğürtlenli krem kullandım doğum yapana kadar acaip ii geldi canım..
Aksini düşünenler,yapanlar olabilir ama bence ufacık terlemede hemen üstünü değişme , çok hassas oluyorlar sonra en ufak şeyde hoop hastalanıveriyorlar. Aşırı terlemediği sürece değişmiyorum , terine göre mendille siliyorum yada sırtına ter bezi yerleştiriyorum ki bunu bile sık yapmamaya çalışıyorum. Az rüzgarlı havada balkona çıkarıyorum , rüzgara alışsın bünyesi diye vs.
Havalar çok sıcak evde yarım veya kolsuz badi , şort ve çorap giydiriyorum.Aslında şortuda giydirmiyicem de dizinin arka kısmı pişik gibi oldu.Teni birbirine sürtmesin diye. Buna rağmen vücudunda isilikler var.Dışarı çıkarken ise badinin üzerine kısa kol tişört .Uzun kollu sweat yanıma alıyorum.
Uyurken ise üzerine penye bir battaniye örtüyorum.Çoğunlukla atıyo üzerinden o ayrı.
Bu arada yaşadığınız yerin sıcaklığını bilmiyorum tamamen kendi ortamıma göre konuştum.Biz evde terliyoruz.
Bebeklerde el ve ayaklar bir anda soğuk olabiliyor.Üşümeyle alakalı değil , aslında kontrollerde doktoruna sorarsan için daha çok rahatlar.
Bu arada bildiğim kadarıyla bebeklerin üşüyüp üşümedikleri burunlarından ya da giyinik olan yerlerinin soğukluğundan anlaşılır . Yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?