2012 Aralık bebekleri büyüyorrr....

merhabalar...ben hamileyken arzum bebbe yoğurt makinesi almıştım..çok memnunum hergün taze taze kendim mayalıyorum.tavsiye ederim.sabah kahvaltıda yumurta(sadece sarısı ve ilk defa bgn başladım yumurtaya),peynir(geceden suda ıslatılmıs tuzu gitmiş),pekmez,ekmek(bazen bebek ekmeği,bazen kepekli bazen normal bazen çavdarlı ekmek,bazen cici bebe),dövülmüş ceviz ve mama. öğlen çorba(semizotu çok yararlı arkadaşlar balıktan daha çok omega var içinde,folik asit de bolca var.hazır mevsimiyken çorbalara yada sadece yemeğini)çorbanın yanında mutlaka yoğurt.. ara öğün meyve(muzun inanılmaz faydası varmış bebeklere,arkadasım özellikle 2 yaşına kadar yenen muzun önemi çokmuş dedi) bazen özellikle dışardaysam aptamilin muhallebileri var yapması çok pratik..buarada çorba yerine bugün mesela kabak yemeği yaptım (soğanları zeytinyağında kavurup bol domates kabak ve pirinç)semizotunuda aynı şekilde yapıyorum geçen ıspanak bulmustum onuda böyle yaptım onu da kzıım sevdi.ben kıyma ve kemik suyuna henüz başlamadım doktorum yumurta sarısı kıyma ve türevlerine 7.ayda demişti.. yumurtaya bgn başladım kıymaya ve kemik suyuna da yarın başlamayı düşünüyorum :)

İki gün önce kizima yogurt mayalafim,mahalleye gelen sütçuden alip.
Beklemedigim kadar güzel tuttu,250 grlik şişelere yaptim,iki seferde yedi şişeyi.
Kiymaya bende başlamadim daha,evet semizotu inanilmaz faydali bende ekliyorum corbalara..

Selam Çıtır anneler ( ben hariç )

Nasılsınız , meleklerin keyfi yerindedir inşallah.

Ramazan hayırlı olsun herkese.
Oruç tutacak olan , düşünen var mı?
Ne yapılamadınız?

mrb nurlum,ben tutmuyorum bu sene de.Bebişim emmeye meraklı çünkü.2 senedir borçlar birikti,bakalım ne zamana ödeyeceğim

mrb nurlum,ben tutmuyorum bu sene de.Bebişim emmeye meraklı çünkü.2 senedir borçlar birikti,bakalım ne zamana ödeyeceğim

Merhaba ,
Ben şimdiye kadar tuttum .
Herhangi bir sıkıntı yaşamadım en azından şimdilik.
Sürekli olmasa da ara ara tutmak istiyorum .Bakalım zaman gösterecek.
Benim de ilk kızımdan ve şimdiki hamileliğimden kalan borçlar duruyor. Nasıl , ne zaman tutacağım bilmiyorum , zamanında tutmayınca kaza yapmakta zorlanıyorum maalesef.

Merhaba arkadaşlar maşallah bebekler 6-7 aylık olmuş hep okuyorum yazdıklarınızı ek gıda tecrübelerinizi falan. İnşallah bana da nasip olur.
Biz de 4.5 ayı bitirdik 5 e doğru gidiyoruz hamilelikte. kızım olacak Allahın izni ile. ben artık alışverişe başlamak istiyorum da. 7 aydan sonra belki ağırlaşır gidemem diye almak istiyorum artık bir bir. malum eksik çok.

size soracaktım aranızda alışverişini eminönü-havuzlu han dan yapan varmı? ben ordan almayı düşünüyorum. haftaya gidip bir bakayım istiyorum ama yazın ortasındayız malum bizim bebeklerimiz kış bebeği olacak. bu sezonda da orda kışlık ürünler varmıdır size sorayım dedim. yada eylül ayına bırakmam daha mı mantıklı olur kışlıklar çıkmış olur. ama benim erken doğum riskim var. son ayımda yatabilirim o yüzden geçe bırakmak istmeiyorum. en azından indirimlerden kızıma 6 ayı yaza denk geleceği için yazlık falan alırım diyorum.

bu arada detaylı ultrasona da 22. haftamda giricem sanırım ağustos un sonu oluyor. bayrama rahat girmek için bayramdan önce yaptırıcam inşallah tastamamdır kızımın herşeyi.
herkese hayırlı ramazanlar diliyorum...

merhaba arkadaşlar ben yeni girdim aranıza..benim bebişde 20 sinde 7 aylık olacak...tam oturabiliyor ve 1 aydırda tam anlamıyla emekliyor..suanda koltuğa veya yatağına tutunup kalkmaya çalışıyor..ilk altı ay sadece anne sütü verdim ...1 bucuk aydır ek mama alıyor..yalnız şuanda geceleri uyumakda zorluk cekiyoruz...her 1 saatde bir uyanıyor bebişim ve yanımda yatmak istiyor...

hoşgeldin canım,maşallah bebişine.Benim bebiş ne tembel ya

Son düzenleme:
bu tarifi denemek istiyorum

tavsiye ederim benim ufaklık seviyor
hem muhallebi için un yerine hem de oyalanması için parmak yiyecek olarak kullanabilirsin =)

tariflerin tamamını hayat ÖZsöyler: SOFRAda Hayat adresinde arşivlemeye başladım. ek gıdaya geçişte altın kurallar yazısını tamamlamaya çalışıyorum şu an... umarım az da olsa faydası olur... selamlar.

Slm kızlar nasılsınız.
Öncelıjle bu bebe bıskuvısını deneyen var mı nasıl oluyo. Kızım cıcıbebeyı fılan yemıyo, bı de kızlar ben ne yedırsemde kızım kılo almıyo cok hareketlı bı bebek devamlı yurumek ıstıyo ne yapabılırım kılo alması için

canım yiyorsa dert etme bence,ne güzel işte yesin yesin ama almasın.İlerde çok büyük avantaj Ama gönül istiyor ki bebekken tombik olsun,insanlar zayıf demesin....Bence bisküviyle,pirinç unuyla,ekmekle kilo alacaksa hiç almasın.Yapısı böyleyse yapacak bir şey de yok ki.Miniği öp benim için.

Canım hıc sorma sımdı karsımda kuvranup duruyo benı kaldır yurut dıye. Ama dedıgın gıbı tombık olunca ınsanlar saglıklı zayıf olunca hasta sanıyolar allah kotudun hıcbır sıkıntımız yok ama zayıfız. Yemesıne de yıyo oyunla fulan yedırıyorum meyvesını yoğurdunu corbasını mıhallebısını ama yok kılo almıyo. Benımacımdan bı sıkıntı yok ama bu cevre oldurecek benı. Neden zayıfmıs neden küçükmüş hastamıymış daha neler neler yanı. Sende kuzunu öp benım için :)

Boşver
Çok şükür yiyor ya sen ona bak , kilo tek başına sağlık göstergesi değil .Boyu uzuyormu sen ona bak bence .Boy daha önemli.
Ben hala emzirerek besliyorum daha çok , yemiyor benim kuzu.
7 y 10 günlük oldu .

Slm arkadaşlar aranıza yeni katıldım 21/12/2012de doğum yaptım kızım 6,5 aylık oldu fakat bikaç gündür huzursuz doğru dürüst yemiyor uyumuyor çok sık uyanıyor kuzumun ağlamasına dayanamıyorum çok zor hamilelik geçirdim yani hamileydim kayınvalidede doğum yaptım orda kızım5aylık oldu öyle eşimle çok şükür kavuştuk sizlere sorum yavrum neden huzursuz olabilir?4aylıkken ek gıdaya başladık süt yetersiz geldi kafa yerinde olmayınca sütümde olmadı ama bebeğim emiyor şuan mama vermiyorum sebze püresi meyve püresi sabahları bebe bisk lapne 1ç.k yumurta sarısı veriyorum

Son düzenleme:
Buarada bebeğim zayıf doğdu 2,5kilo 49cm ve kilo gerilemesi oldu 2ay kilo alamadı kafam yerinde değildi herkafadan bises yavrumda etkilendi tabiki 6aylıkken 6,5kilo boy64 cm şuan 6ay 25günlük belinayım kilosuda az lütfen bana yardım edin arkadaşlar

Buarada bebeğim zayıf doğdu 2,5kilo 49cm ve kilo gerilemesi oldu 2ay kilo alamadı kafam yerinde değildi herkafadan bises yavrumda etkilendi tabiki 6aylıkken 6,5kilo boy64 cm şuan 6ay 25günlük belinayım kilosuda az lütfen bana yardım edin arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…