- Konu Sahibi gulayaydogmus
-
- #1.901
Selam kizlarrrrr,
Biz tam 6 bucuk aylik oldukkk,oturma konusu gecmis biz tam oturamiyoruz daha,
Ama emeklemede baya yol aldik :)) bacaklar cok rahat ilerliyo ama ellerini atamiyo tam,onuda butun vucudunu one ata ata geziyo heryeri :)) 2.dişimiz cikmak üzere.kilomuz 7.400 boyumuz 65 cm..aşimizi oldukkk..
Ek gidalar ile cokkkkk şükür aramiz iyi,hic birine zorlamadan yediriyorum.ve hic arttirmiyoruz.
Sabah yumurta,peynir,pekmez,mama,tereyagi,tahin karisimi
Oglen,meyve puresi ne varsa hepsinden.
Akşam üzeri sebze corbasi,kemik suyu ile.
Gece bi biberin sütlu pirincli mama
Aralarda bol bol anne sütü.
Yogurt henuz mayalayamadim.siz napiyosunuz o işi?
merhabalar...ben hamileyken arzum bebbe yoğurt makinesi almıştım..çok memnunum hergün taze taze kendim mayalıyorum.tavsiye ederim.sabah kahvaltıda yumurta(sadece sarısı ve ilk defa bgn başladım yumurtaya),peynir(geceden suda ıslatılmıs tuzu gitmiş),pekmez,ekmek(bazen bebek ekmeği,bazen kepekli bazen normal bazen çavdarlı ekmek,bazen cici bebe),dövülmüş ceviz ve mama. öğlen çorba(semizotu çok yararlı arkadaşlar balıktan daha çok omega var içinde,folik asit de bolca var.hazır mevsimiyken çorbalara yada sadece yemeğini)çorbanın yanında mutlaka yoğurt.. ara öğün meyve(muzun inanılmaz faydası varmış bebeklere,arkadasım özellikle 2 yaşına kadar yenen muzun önemi çokmuş dedi) bazen özellikle dışardaysam aptamilin muhallebileri var yapması çok pratik..buarada çorba yerine bugün mesela kabak yemeği yaptım (soğanları zeytinyağında kavurup bol domates kabak ve pirinç)semizotunuda aynı şekilde yapıyorum geçen ıspanak bulmustum onuda böyle yaptım onu da kzıım sevdi.ben kıyma ve kemik suyuna henüz başlamadım doktorum yumurta sarısı kıyma ve türevlerine 7.ayda demişti.. yumurtaya bgn başladım kıymaya ve kemik suyuna da yarın başlamayı düşünüyorum :)
mrb nurlum,ben tutmuyorum bu sene de.Bebişim emmeye meraklı çünkü.2 senedir borçlar birikti,bakalım ne zamana ödeyeceğim
merhaba arkadaşlar ben yeni girdim aranıza..benim bebişde 20 sinde 7 aylık olacak...tam oturabiliyor ve 1 aydırda tam anlamıyla emekliyor..suanda koltuğa veya yatağına tutunup kalkmaya çalışıyor..ilk altı ay sadece anne sütü verdim ...1 bucuk aydır ek mama alıyor..yalnız şuanda geceleri uyumakda zorluk cekiyoruz...her 1 saatde bir uyanıyor bebişim ve yanımda yatmak istiyor...
merhaba arkadaşlar. ek gıdaya geçiş döneminde oldukça işime yaran bir tarifi paylaşmak istedim. umarım en azından ufaklıkları oyalamak için işinize yarar
hayat ÖZsöyler: Ev Yapımı İrmikli Bebek Bisküvisi
bu tarifi denemek istiyorum
canım yiyorsa dert etme bence,ne güzel işte yesin yesin ama almasın.İlerde çok büyük avantajAma gönül istiyor ki bebekken tombik olsun,insanlar zayıf demesin....Bence bisküviyle,pirinç unuyla,ekmekle kilo alacaksa hiç almasın.Yapısı böyleyse yapacak bir şey de yok ki.Miniği öp benim için.
Canım hıc sorma sımdı karsımda kuvranup duruyo benı kaldır yurut dıye. Ama dedıgın gıbı tombık olunca ınsanlar saglıklı zayıf olunca hasta sanıyolar allah kotudun hıcbır sıkıntımız yok ama zayıfız. Yemesıne de yıyo oyunla fulan yedırıyorum meyvesını yoğurdunu corbasını mıhallebısını ama yok kılo almıyo. Benımacımdan bı sıkıntı yok ama bu cevre oldurecek benı. Neden zayıfmıs neden küçükmüş hastamıymış daha neler neler yanı. Sende kuzunu öp benım için :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?