kızlRR hapların çok yan etkileri var,tüylenme ,kilo vs...Ayrıca uzun süreli kullanımlarda gebeliği çok geciktirebiliyormuş..
iğneden de oldum olası korkarım zaten...
Her şeyi bayan üstlenmek zorunda mı Allah aşkına???Bırakın paşalar düşünsün o kadarını,siz keyfinize bakın....
bak şimdi ben de merak ettim, neyi bekliyosun kızsealm herkeseeee ben geldııııım :)))
bılgısayarımda bısıy var yaaa kk ya gıremedım kac zamandır..nasıl gectı bakalım haftasonunuz?? ben gezdım gezdım gezdım :)) cok bosa gezıyomusum gıbı gelıyo ama ...sıkıntı basmaya basladı artık yıne lıstelerden falan bahsetmıssınız bıttımı lısten falan dıye ben ne bekledıgımı cok merak edıyorum yaaaaa uffff
eğer hap kullanıcaksan 1,5-2ay öncesinden gitmen yeterli (min. 1ay) ama istersen 3 ay önce de gidersin tabiKizlar sorucam soramiyorumama siz neyle korunmayi düsünüyorsunuz? Birde kadin doktorunda muayeneye ne zaman gitmek lazim?
Ben mart - nisan gibi dokotra gidip 3 aylik hap yazdirmayi düsünüyorum. Hatta bir arkadas suan hamile 3 aylik MIDANE hapi var bana hediye etti. Bende doktora gidince bana göre en uygun hap hangisi diye sorarim diye düsündüm ama sonra igne de varmis diye ögrendim.
Simdi igne mi hap mi kararsizim. :44: Bir de kac ay öncesinden korunmaya baslamak lazim bilen var mi?
Evet ignenin de hapinda biraktiktan sonra 9ay gibi bir süre etkisi sürüyormus.
Hadi gözün aydinHap olmaz igne olmaz? Ne var kine baska :S
kızlRR hapların çok yan etkileri var,tüylenme ,kilo vs...Ayrıca uzun süreli kullanımlarda gebeliği çok geciktirebiliyormuş..
iğneden de oldum olası korkarım zaten...
Her şeyi bayan üstlenmek zorunda mı Allah aşkına???Bırakın paşalar düşünsün o kadarını,siz keyfinize bakın....
eğer hap kullanıcaksan 1,5-2ay öncesinden gitmen yeterli (min. 1ay) ama istersen 3 ay önce de gidersin tabi
en az 1 ay olmasının sebebi şu, hap kullanmaya başladığında koruma işlevi başlıyor ama yine de tam bir işlev görmesi için 1 ay geçmesi iyi olur dedikleri için, o ilk 1 ayın içinde eğer ilişki olacaksa ikinci bir koruma yöntemini mutlaka kullanın diyorlar
o yüzden 1,5 ay en uygunu sanırım
son aylarda hatta yıllarda en çok duyduğum haplar, yasmin ve yazz, hepsi değil tabi ama genelde bunları yazıyomuş doktor
gerçi bunları da yaptıkları kan ve hormon tahlillerine göre sana en uygunu yazıyolarmış
iğne ile hap aynı, yani birini her gün alıyosun, diğeri hapların aylık veya 3 aylık şırıngaya doldurulmuş şekli gibi düşün, etkisi de aynıymış zaten
benim ne yapacağım ile ilgili ise hala karar verebilmiş değilim, daha önce hormonal bir sıkıntım olmuştu
o yüzden d.k.hapından biraz tırsıyorum, gebelik durumunu çok öteler mi diye
ama başka yönteme de ben sıcak bakmıyorum
çocuğu yaklaşık 8ay-1yıl sonra gibi düşünüyoruz, o yüzden ilk 6ay kullanırım sonra bırakırım, o zamana kadar da biz dikkat ederiz diye düşünüyorum-geleneksel yöntem olarak-
benimki bana bırakıyor, sen nasıl istersen diyor, o yüzden doktor ve ben karar vericem sanırım
condomm herkese condoommmmmm
canım geleneksel yöntem olan geri çekilme varAy sagol canim aciklama icin :)
Ben iki yöntem bi arada kullanmak istemiyorum. O yüzden 2 ay öncesinden baslarim garantiye alirim kendimi dimi :)
Hap ve igne disinda hangi yöntemler var gasoline?
Ayyy biz de en gec 1 sene sonracalismalarina baslamayi düsünüyoruz
Yasmin ve Yazz burda var mi diye bi arastirmam lazim. Türkiyede midane var mi acaba?
Yani sorun orda basliyor ki burada kullandigim hapin aynisini türkiyede bulamayabilirim. :44:
Kizlar benim ablamda hapla korunuyordu hapi birakti ve hemen hamile kaldi. Sanirim gercekten herkeste farkli oluyo hapin etkisi.
Ama ben prezervatif kullanmasini istemiyorum herifiminNe bileyim yabanci bi madde ay ne bileyim ya istemiyorum galiba sanirsam
şimdi zırt pırt yazmiyim adını da, geleneksel yöntem diyimona güvenemem ilk aylar da
ya hamile kalırsamyok ilk aylarda istemeemm
o yüzden ya condom ya hap kalıyo bana
condomla da uğraşalım istemem, bi de onun içerde kalması falan var ilk zamanların acemiliğiyle hepten korkarım ondan
o yüzden ne yapacağımı bilmiyorum yaaa
herşey çok doğal olsun istiyorum, yani tam hadi derken aaaa bi dkkk deyip mola vermek olur mu ki, ay ne bilem, bayılazaaaammmm
en mantıklısını ben yapıyorum o zaman
condomm herkese condoommmmmm
hahha öle görünüyo canım :)en mantıklısını ben yapıyorum o zaman
ben bilmiyorum onu canım :26:Geleneksel yöntemi yöntem olarak saymiyorum bile bana cok sacma geliyor yani o anin büyüsünü bozar bence.
Sanirim ben tüm olumsuz düsüncelere ragmen ya hap ya igne deniycem. Spiral mi ne onu da istemiyorum :)
Buarada mesela 'yara bandi' diye gecen bisey de varmis. Ama o türkiyede varmi bilmiyorum.
Var mi kizlar?
ay sorma hem oraya hem buraya, parmaklarım kırılacak :)))kızlar yaa facede cok koyu bı sohbet var bızım dugunu falan bıraktık falcı olaylarına gırdık hem oraya hem buraya yetısmeye calısıyorum heeee :)))
condommmmmcondommmmm condommmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?