2012 ekim anneleri doğum hikayeleri

Sonunda buraya yazmak nasip oldu, hala inanamıyorum...

25 Eylül sabahı (37+0) saat 09:30 gibi bir ıslaklıkla uyandım. BDT 16 Ekim'di. Normal bir akıntı ıslaklığı değildi, ayırt ediyorsunuz zaten. Biraz daha bekledim yerimden kalkmadan ve yarım saat kadar sonra kısa bir sızıntı daha oldu. Suyumun gelmeye başladığından emin oldum bu kez ve alt katta yatan kayınvalideme seslendim, hemen görümcemle beraber geldiler yanıma. Sanırım suyum geliyor dedim. Hemen doktorumu aradık, yaklaşık bir bardak kadar suyumun geldiğini söyleyince hemen gel bakalım,eğer gelen suyunsa bu gün sezaryene alacağız dedi.(Zaten sezaryene karar verilmişti en baştan).

Kayınvalidem ve görümcem nasıl paniğe kapıldılar anlatamam. Benimse hemen aklıma hazırlamam gereken siparişler gedi. Düşündüm suyum foş diye gelmedi, azar azar geleceğini anladım ve su tamamen geldikten sonra 24 saatim olduğunu hesaplayıp, acilen siparişlere yönelmeye karar verdim. Kayınvalidem ve görümcem ben maskemi takıp çalışmaya başlayınca gözlerine inanamadılar, sırt çantalarını yüklenmiş tepemde dikiliyorlar :) İndirin çantalarınızı oturun beni telaşlandırmayın, kahvaltı filan edin dedim. Benim çantam hazırdı zaten. Eşimi arayıp, hazır olmasını, gelmek için benden haber beklemesini söyledim. Altıma ped koydum, ara ara suyum geliyor.Siparişleri hazırladım, faturaları kestim, banyoya girip yıkandım, çantadaki eksikleri tamamladım ve eşimi aradım. Kayınvalidem ve görümcem sakinliğime inanamıyorlar, maaşallah deyip duruyorlar, ben arada espri filan yapıyorum. Neyse eşim 14:30 gibi eve geldi. Bu arada ben sezaryen olacağım için epidurale karar vermiş olduğumuz halde, ne olur ne olmaz genel anestezi vermek zorunda kalabilirler diye sabahtan beri ağzıma lokma koymadım, bir damla da su içmedim. Arabaya atladık, dörtlüleri yaktık, (yolda hafif bir makyaj da yapmayı ihmal etmedim bu arada)15:30'da hastanedeydik.
Hemen acil bölümünden doğumhaneye alındım. Hemşirelere durumumu anlattım, sezaryen olacağımı, rahim ağzımın dikişli olduğunu söyledim. Alttan muayene edeceklerini söyleyip masaya yatmamı söylediler. Hayır dedim beni muayene edemezsiniz ben dikişliyim. Bakmak zorunda olduklarını, durumun aciliyetini ancak muayene ile anlayabileceklerini söylediler.Ne kadar itiraz ettimse nafile. Soktu hemşire koca elini, offf...Kurcaladı, kurcaladı, ben ciyak ciyak. 2 cm açıklık varmış. NTS'ye bağladılar, bu gün sezaryene alıncağımı ama saatine doktorumun karar vereceğini söylediler.Derken doktorum geldi ve hemen alıyoruz dedi. İnanamadım.Önlük gitdirildi, sonda bağlandı, lavman niyeyse yapılmadı, asansöre bindirilirken eşime el sallayabildim, hop ameliyathanedeyim. Epidural istediğimi söylemiştim, anestezi uzamanı spinal dedi. Hayır dedim ben epidural istiyorum. Aynı şey dedi.Spinalin bir sürü yan etkisi var istemiyorum dedim, hayır söylediklerimizi yaparsan hiçbir yan etki olmaz dedi. İstemiyorum genel anestezi verin o zaman dedim. Doktor merak etmeee dedi, aynı şey. Peki deyip kabul ettim.Sedyeye oturdum, sırtımı açtılar, öne doğru eğilmemi kamburumu çıkarmamı istediler. ama ben bir türlü kendimi serbest bırakamadığım için b irkaç tane delik açmak zorunda kaldılar. Sonunda kendimi tamamen önümde beni tutan doktorun kucağına bıraktım ve doktor doktor spinali verebildi. Anında belden aşağım uyuştu, yatırdılar, önüme perdeyi çektiler, tansiyonum düşerse haber vermemi söylediler, dokunmalarını hissedeceğimi, acıyı hissetmeyeceğimi, dokunma hissettiğimde paniğe kapılmamamı tembihlediler. Tamam dedim. Beni batikonladıklarını tamamen hissettim ve derken birden bacaklarım sanki 10 ton oldu. Ayaklarımı kıpırdatmak istiyorum olmuyor(epiduralde oynatabiliyorsun).İnanılmaz rahatsız edici bir his kapladı belden aşağımı. Ağrı yok, acı yok ama tarifsiz bir rahatsızlık.Derken karnıma bastırmaya başladıklarını hissettim ve ardından bir ağlama sesi... Saat 16:05. Hemen bebişimi gösterdiler, canııııım diyebildim. Beni uyuşturduktan 5 dk sonra bebek çıktı. Sonra bebişimi temizleyip tekrar getirdiler, sıcacık yanağını yanağıma yasladılarKıyamam sana, canııııım dedim.

Sonrası kabus gibi geçti maalesef. Uyuşukluğun beni bu kadar rahatsız edeceğini hiç düşünmemişim. O kadar zor oldu ki beni kapatmalarını beklemek.Sürekli kalkıp gitmek istiyordum, elimi bağdan kurtarıp saçlarımı filan çektim bi ara. Hemşire sakin ol, sakin ol diye telkinde bulundu bu arada müzik açtılar, doktorum benimle konuşuyor, kızımızın çok güzel bir mesleği var biliyor musunuz filan diye anlatıyor, umrumda değil benim, tek isteğim kalkıp gitmek. Kesiyorlarmış, dikiyorlarmış umrumda değil, tek odaklandığım belden aşağımdaki rahatsızlık. Bu arada anestezi uzmanı şimdi beni iyi dinle söylediklerimi unutma diye tembih etti. Dedi ki, bacaklarındaki uyuşukluk geçene kadar yatakta dik otur, bacaklarındaki uyuşukluk geçtiğinde eve de dönsen düz yat dik yatma, yoksa spinale bağlı baş ağrısı yaşarsın dedi ve bunu birkç kez tekrar etti ve en az 3 tl su iç yoksa yine baş ağrın olur dediler. Neyse yarım saatte beni de çıkardılar. Doğru odama. Bacaklarımdaki uyuşukluk azalana kadar yaklaşık 2,5 saat, delirme eşiğinde geçti zaman. Bu sanırım bana özel bir durum, başka hiçkimseden duymadım böyle bir şey çünkü. Sanırım kalabalığın da etkisi oldu, ameliyattan çıkmışım, odada, kayınvalidem, görümcem, kocam, teyzem, yengem, yengemin annesi, dayım, kuzenim, annem, ve gelip giden arkadaşlarımız ve susmayan telefonlar. Bir yandan çok güzel bir şey ama diğer yandan da bu kalabalığın hemen orda olmaması gerekiyor. Ameliyattan çıkmış insana biraz zaman tanınmalı, en azından birkaç saat...3 saat sonra düzeldim, neşem keyfim yerine geldi.

Derken çocuk doktoru geldi......Bebeğimiz zamanından önce geldiği için ciğerlerinde sıvı kalmış, nefes sıkınısı yaşıyormuş ve bu yüzden yoğun bakıma alınmış. Bu olağan bir durum, geçicek ama ne zaman geçer zaman veremiyoruz, 24 saat, 48 saat, ya daha az ya da daha uzun sürebilir dedi.

Hala bekliyoruz. Serumla besleniyor, günde iki kez görme hakkımız var. Eşim şimdi çocuk doktorunun yanında gitti. Biz bu gün taburcu olacağız, dilerim bebeğimzle beraber taburcu oluruz. Bizim için dua edin kızlar...Gelişmelerden haberdar edeceğim.

Sağlıcakla kalın, hepinize sağlıklı, hayırlı, kolay doğumlar diliyorum...

Not: Bu arada doktorların ameliyat sırasında tembihlediklerini harfiyen yerine getirdim, elimden su eksik olmadı. Yatma pozisyonlarına da uydum. Çok şükür ağrım filan yok. İlk gece de ikinci gece de büyük wc ye çıktım. Bunu çok önemsiyorlar, özellikle sezaryen olanları wc ye çıkmadan eve çıkış yaptırmıyorlar. O yüzden bol bol su için,kayısı hoşafı yiyin wc ye çıktıktan sonra gaz sancısı filan yaşamıyorsunuz, bu çok önemli, bilginize...

Son düzenleme:

Kızlar geçmiş olsun hepinize, Allah'a şükür sağ salim kavuştunuz bebeklerinize. Darısı bizim başımıza inşallah.
fuchsie, inşallah bebeğinle çıkarsın hastaneden. Senle ve tuğçeserdar'la tahmini doğum tarihlerimiz aynı, sizi okudukça beni heyecan basıyor. Her an beklemek...

benimde sizinle tahmini doğum tarihlerimiz aynı ve benim bebeğim doğum kanalına bile girmemiş...gerçi doğum anında bile girenler oluyormuş.hep normal doğumu savunan annem dün telefonda kendini sıkma kızım 9 ay gözünüzün içine bakıyoruz istersen git sezeryan ol, illa normal olucam diye üzme kendini diyor.son ana kadar normali bekliyicem ama hayırlısı

Dogum yapan Arkadaslari cok tebrik ediyorum bebekleriyle birlikte saglikli hayirli omurler diliyorum bizde tahmini olarak 27 ekimde bebegimize kavusacaz ins. Doktorum simdilik normal dogum diyor bende normal olacaksa epidural normal dogumistiyorum istiyorum dedi oda tavsiye ederim cok konforlu oluyor dedi bakalim artik nasip sona ana kaar belli olmuyor sonucta ama ben korkumu yenemiyorum bir turlu insallah bizde buraya dogum yapti. Cok rahat gecti diye yazabiliriz allah hepimizin yardimcisi olsun..

ayyyyy maşallahhh doğuranlar olmuş ne guzel rabbim analı babalı büyütsün

Bizimde var bakalım günümüz ama 3 cm açıklıkla beklıyoruz ne gelen varrrrrrrrr ne gıdenn :))

Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin

fushie Allah analı babalı büyütsün seninle birkaç kez yazışmıştık ben de serklajlıyım suyum gelmişti 15. haftada. hatırladın mı?

güle güle büyüsün bebeğin...

burcuuuu canım kardeşim geçen sene aralık annesi olamadık o zamandan beri takipteyim seni. ne güzel dile getirmişsin duygularını. Allahım size ömür versin hiç ayırmasın inşallah... Çok akıllı bir kızsın sen ... Seni tebrik ediyorum...

seninle tarihlerimiz aynı benim de şuan normal doğum gözüküyor inş öyle de devam eder hayırlısıyla senin sancın falan varmı durumun nasıl merak ettim bakalım hangimizin bebişi erken gelcek bir kaç kişi var bizimle aynı tarihte olan aslında onlarla bi topikte buluşsak güzel olurdu:)

hikayeni ağlaya ağlaya okudum, yaşadıklarını hissetmeye çalıştım, hani hep aklımızın bi köşesinde duruyo ya hepimizin, ya bebeği kaybedersem, ya ölürsem, ya sağlıklı değilse...
işte beklenmeyen bi anda yaşadıkların bu aklımıza gelenlerden biri olmuş sanki, ama çok sevindiğim bi yanıda varki bebekte sende iyimişsiniz arkadaşım, üzüldüm ama geçmişte kalmış olması güzel. yavruşunu Rabbim bağışlamış dualarına binaen belkide, inş Rabbim hepimize sağlıkla kuçağımıza almak nasib etsin. atlatmış olmanıza çok çok sevindim. bende 37 deyim, hayırlısı inş.

Rabbime çok şükür çok zor bi süreci atlatmışsın sende arkadaşım, burcuerdemin hikayesini gözyaşlarıyla okudum, tam sakinleştim derken senin hikayenlede gözlerimden yaşlar akmaya başladı, başıma ağrı girdi, Rabbim sabrını arttırsın, başın sağolsun ve evladın hayırlı olsun, sağsalim kurtulmanıza çok sevindim, mis kokulu bi cennet meleği şimdi kollarında, ne kadar güzel Rabbim onun sevincini yaşatmış sana, darısı başımıza inş.

20 Eylül sabahı yine ezanla uyanmıştım...Bu sabahın diğer sabahlarımdan farkı bambaşkaydı, oğluma kavuşacaktım İçim içime sığmıyordu heyecandan...
Son hazırlıklarımızı kontrol ettik ve evden çıkmadan önce son kez sayfaya girmek istedim, 38 hafta boyunca birbirimize yarenlik ettiğimiz siz hamiş dostlarıma hoşçakalın demek istedim...Belki de heyecanımı sizlerle sessiz sedasız sabahın köründe içimden geldiğince paylaşmak istedim...

Saat 9:00 nihayet hastanedeydik...Son işlemler yapıldı ve odamıza geçtik...
Bir süre sonra hemşire geldi, lavman yapıldı hiç öyle korkulacak bişey değilmiş aksine doğumdan sonra çok rahat ettim
Daha sonra yatağıma yattım ve serum taktılar,, yatakta öylece bekliyordum..eşim yanımda oturuyordu...Beni güldürmeye çalışıyordu sürekli foto çekiyordu...İçten içe bir heyecanım vardı ona belli etmemeye çalıştığım ama onun ziyadesiyle farkında olduğu

Birden birinden mesaj geldi...Kim acaba,,tabi ki camoka
Sonra hemen aradım ve bir süre konuştuk,,iyi gelmişti camoka kuşumla konuşmak

Saat 11:30 civarı odaya geldiler ve beni ameliyathaneye götürmek için hazırladılar...Odamızda son bir kaç foto çektiler ameliyathaneye gitmeden önce...Hamileliğin son anlarında son hatıralarımızdı...
Ve artık ameliyathanedeyim...Eşime siz biraz bekleyin biz hazırlıklarımızı yapalım sizi alacağız dediler...
İlk olarak ameliyat masasına oturttular ve ayaklarımın altına 3 basamaklı merdiven koydular, bir de yastık verdiler...yastığa sarılmamı ve kamburumu çıkarmamı söylediler...Anestezi uzm. bana adım adım her yaptığını anlatıyordu...İlk önce sırtıma soğuk soğuk bişey sürdü ardından hiç kımıldama ve derin bir nefes al dedi,, daha sonra belimin az yukarısında tam kemiğimin arasında ısırık gibi bişey hissettim hiç canım yanmadı ama ardından bana ıhh dedirtecek bir batma hissettim sanki kemiğime sert bişey batmıştı ama dayanılmaz bişe değildi sadece içim çekildi sanki,, ardından sırtıma doğru ilerleyen bir şey hissettim ve anestezi uzm. artık bitiyor sakın bozma katateri itiyorum dedi...veee son olarak bir sıcaklık yayılmaya başladı belimden başlayıp göğsüme kadar çıkıyordu sanki..Ardından anestezi uzm. doktoruma kombine hazır hocam dedi...Beni masaya yatırdılar şaka maka kesilecektim

Eşimi sordum şimdi gelecek dediler...Doktorum başucuma geldi...iyisin değilmi dedi ve iyi olduğumu söyledim...
Nihayet eşim yanıma gelmişti, o an daha bir rahatladım... olup bitenleri hissedebiliyordum ama olumsuz hiçbişey hissetmiyordum..Ameliyathanedeki ortam beni hiç tedirgin etmiyordu,,eşim başucuma oturduğunda ona başladılar mı dedim...

yoo daha başlamadı dedi...ama ben hissediyordum karnımda bi hareketlenme vardı sanki...ayy dedim bir an sonra yukarı kaçtı dedi doktorum ve ardından iki göğsümün tam ortasından aşağı bişey çekildiğini hissettim sanki kalbimin ortasından çekiyorlardı işte o an anladım oğlum çıkıyordu üstelik karnımdan değil sanki kalbimden geliyordu annesinin koynuna

Ben bunları hissederken bir anda bir ağlama ve benim pamuk oğlum doğmuştu eşim ayağa kalktı ve bakmaya gitti..Çıktığı gibi çiş yapmaya başlamıştı oğlum 3 kere çiş yapmış onu temizlerken hemşireler ve birde çocuk doktoru muayene ederken Babası ile ilk buluşmasında bol bol fotoğraf çektirmiş oğlum Bi kaç dakika sonra nihayet benim koynumdaydı oğlum, çok şükür iyiydi ve ben onun kokusunu içime çekmeye doyamıyordum

O an ameliyat umrumda bile değildi,,oğluma kavuşmuştum, onu öptüm sonra resim çektirdik babamızla beraber herşey çok güzeldi Bu hayatta bir insanı başka hiçbirşey bu kadar mutlu edemezdi bu artık bizde anlamıştık...Eşime o an yavrumuz koynumuzdayken söylediğim şey ikinciyi ne zaman yapıyoruz oldu

Allahıma hamdolsun ki artık yavrumuz kollarımızdaydı...

Daha sonra bebeğimizi aşısı ve bakımı için götüreceklerini söylediler...Ameliyatım hala devam ediyordu ve eşime sende git dedim...Aklım oğlumdaydı bir an önce beni odama götürselerde oğluma kavuşsam diyordum..Ameliyathanede ki rahat ortamdan olsa gerek o an hiç sıkılmadım...Daha sonra önümdeki örtüyü indirdiler ve doktorum başucuma geldi...Bi sorun yok değilmi dedi...Çok güzel geçti dedii...Tşk ederim hocam dedim..Gerçekten ona güvenmekle ne kadar doğru bir şey yaptığımı bir kez daha anlamış oldum...Sağolsun beni hayal kırıklığına uğratmadı..

Ve artıkk odamdaydımm..Hemşireler yatağa yattığımda serumumu falan taktılar ve geceliğimi giydirdiler...Bana oğlun anne diye ağlıyor diyerek gülmeye başladılar..Eşime baktım doğru söylüyorlar anneci olmuş senin bu oğlun dedi

Sonra benim minnik paşam odamıza geldi onu emzirmeye başladım Kollarımdaydı yavrumm
Yine camoka ile bir konuşma faslı yaptık ve günün özetini geçtik

Sonrasında rahat geçti saat 8 civarı biraz ağrım başladı ve omuzumdaki kataterin ucundan çıtçıtı açarak epiduralden ağrı kesici verdiler...Gece 22:30 da yürümeye kaldırdılar...Sağolsun doktorum 3 kez yanıma uğradı hiç yanlız bırakmadı..Sonrasında zaten sondam çıkmıştı ve wc ihtiyaçlarıma hep kendim kalktım yatmak hiç cazip gelmedi Oğlumlada hep kendim ilgilendim...O gece altını bile kendim bezledim Çok şükür ağrım sızım da yoktu...Ertesi gün sabah doktorum kontrole geldiğinde kahvaltı getirmelerini söyledi ve normal kahvaltı yapınca daha da bi canlandım Doktorum beni yanıltmamıştı ve doğumumla alakalı aklımda ağrı, sızı, acı dolu saatler hiç olmamıştı...Doğumumla alakalı aklımda hep güzel anılarım vardı...

Nihayet 22 Eylül sabahı evimize gidiyorduk son kontrolum yapıldı doktorum flaster taktı ve evde de duş alabileceğimi söyledi,,sonrasında oğlumuzunda son kontrolü yapıldı ve 2 kişi girdiğimiz hastaneden 3 kişi çıkıyorduk

Ve artık biz üç kişilik bir aileydik
Önce Rabbimin sonra eşimin bana en büyük armağanıydı canım oğlum İyi ki doğurmuşum seni anneciğim

Son düzenleme:

canım öncelikle tekrar tebrik ederim seni Rabbim bundan sonra daha güzel günler görmeyi nasip etsin güzel ömürlü olsun oğluşun minik hamsimiz
ama şunu söylemeden geçemicem siz artık 3 kişilik bir aile değil 4 kişilik bi ailesiniz baksana doğum hikayen de ben de varım hem de iki kere
ne güzel anlatmışsın darısı bizim başımıza dualarını eksik etme
yarın gidiyorum il merkezine 1 gece orda kalıp ertesi gün sabah 7 gibi hastanede olurum ayy çok heyecanlı

sağolasın canım...Amin inş. Rabbim hepimize nasip etsin

sensiz bir doğum hikayesi olabilemezdi o anlarımda beni yanlız bırakmadın canım eksik olma
dualarım hep sizlerle Raabim sizlere de hayırlı doğumlar nasip etsin inş. sağlıkla sıhhatle bebeğine kavuşacaksın Allahın izniyle canım benim...

hep mutlu olunçokk mutlu olunkocaman mutlu olun bir ömür boyu inşallah.Darısı bizlere olsun hayırlısı ile
milli sporcumuza ii bak emi annesi

okurken büyük heyecan duydumm..
oğluma bir an önce kavuşmak istediğimi hissettim..
inş bizim de sizin gibi böyle içten anlatacağımız bir doğum hikayemiz olur

kocamannnnnnn bir maşallah küçük ailenize

Zafi çok tşk ederim.Rabbim mucizesini bağışladı çok şükür.Doguumun yaklasmıs suanki psikolojın cok cok cok önemli Allah yardımcın olsun hayırlı ve kolay bir dogumun olurda bebişini sag salim kucagına alırsın inşallah.
Aslında hikayemin önceside var yeterince uzun yazdım okurken sıkılırlar diye öncesinden hiç bahsetmedim.Evliliğimizin 6.ayında ilk hamileliğim olmuştu ve maalesef kürtajla sonuçlanmıstı kese bozuldugu için.Hayırlısı demiştik ama gelen patolojı sonucu bizleri yıktı.Mol gebelikti.Yani kanser olma riskiyle karsı karsıyaydım.Herkes beta hcg değerinin yükselmesi için dua ederken ben herhafta gidip kan verdim ve düşmesi için dualar ettim.Ne ilginç degilmi!!!!
Her hafta gidip kan vermeler,damarlarım cok ince her kan verişimde 3-4-5-6 yerden delip damar bulmaya çalışmaları, kanser olacakmıyım diye düşünüp dahada strese girmeler,beta hcg değerim sıfıra düşene kadar beklemeler takipler tahlil sonuçları ve 1 yılda hamile kalma yasagı.Bunları yasarken yine tektim .Ama şükürler olsun hepsi gelip geçti.Allahım başka dert vermesin.

chnb ablammmm yine talihsizlekler peşimi bırakmadı.Oğluşumun anne karnındaki kısmeti bu kadarmış.Şükür iiyiyiz ama çok küçüğüz işte.Darısı seninde basına güzel haberlerini alıcaz Allahın izniyle.Takipteyim :)

Arkadaşlar doğumunu yapmış herkesi tebrik ediyorum rabbim evlatlarınızı analı babalı büyütmeyi nasip eder inş her biri hayrlı evlatlar olurlar darısıbenim gibi şafak sayanların başına son haftadayım rabbim benim doğumunu bekleyenlere hayırlı doğumlar nasip eder inş evlatlarımızı sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…