2012 Ekim Anneleri

benmde gobek delıgım 2,5 aydır dısarda valla sankım patlıcak gıbı..
ılk baslarda tuhaf gelıyordu ama sımdı elım hep orda hafıftende morardı ıcı..
kızlar bırde bu gobektekı hamılelık cızgısı var ya gıttıkce o mesela gobek delıgınden baya uste cıktı.
bı arkadasım dedıkı bu cızgı karnının bıtımıne geldımı dogum olurmus dıye daha once hıc duymamıstım aranızda duyan oldumu

ben ilk kez duydum ki o çizgi bazı gebelerde oluşamdan gebelik tamamlanabiliyormuş bu durumda doğruluk payını bilemedim. bende oluşmadı mesela en azından henüz...

30. Hafta
BURASI HEP KARANLIK DEĞİL
Bebeğinizin cildini kaplayan ve lanugo adı verilen ince tüyler artık yavaş yavaş kaybolmaya başlarken el ve ayak tırnakları yavaş yavaş uzuyor. Kemik iliği kan hücresi üretim işini tamamen karaciğerden devralır. Öte yandan bebek artık etrafının farkına varmaya başlar. Rahimin içi genellikte zifiri karanlık gibi düşünülse de anne adayının bulunduğu çevreye bağlı olarak aydınlık ya da karanlık olabilir ve bebek bunun ayrımını yapabilir. Erkek bebeklerde testisler torbaya iniş sürecini tamamlamak üzeredir. Bebeğin ağırlığı doğumda olacağı ağırlığın üçte ikisine ulaşmıştır. Bu haftalarda anne adayı artık hamilelikten iyice sıkılmaya başlar. Uyuyamamak ve mide yanmaları sık görülen problemlerdir. Zaman zaman kasıklarınızda bir ağrı ya da kasılma hissedebilirsiniz. Bunlar rahimin gerginliğini sağladığı küçük ve önemsiz kasılmalardır ve Braxton Hicks kontraksiyonları olarak adlandırılırlar

Son düzenleme:
canım pazartesi kontrolüm vardı doktorum artık ağrıların olur şiddeti artmadığı taktirde korkma dedi
demek normal cnm ama bazen kafaya takılacak kadar oluyo yani..
sadece bendemı oluyor bılmıyorum serklaj oldum ya ben hamılelıgım 12 haftasında sankı boyle rahmım patlıcak cocuk dusucek gıbı baskı hıssedıyorum hemen oturuyorum oldugum yere dnlennınce gecıyor
yok cnm ayağa kalkınca yürüyünce özellikle işyerinde daha çok baskı hissediyorum otururken bişi yok

cnm bendede çizgi var biri göğsümün altından göbek deliğime kadar diğeride göbek deliğimin altından başlıyo kasığıma kadar iniyo aşağıdaki çizgi kalın yukarıdaki ince

Sanmıyorum canım ya, benim de o çizgi göbek deliğimin epeyce üzerine. Karnın bitimi derken neresi yani, göğsün başladığı yer mi?

büyükleri elbette dokunup sevecekler bebeğimi sevdirmiyde yabani mızmız mı olsun çok sakıniymde en ufak mikrop aldığındanda bağışıklılığı mı çöksün sevilcekte öpülcekte sevgiyle büyücek evladım sakınmam ne eşimin ailesinden ne kendi ailemden sevdiklerim beni nasıl seviyolarsa onuda öyle sevecek :) çıt kırıldım olmucak ömer efendi benim düşüncem böyle

ömermi olacak ismi cnm?
Bende ömer düşünüyorum Hz.ömer gibi adaletli olsun diye..
yeni moda isim düşünmüyorum eski isim olsun ama modern dursunda istiyorum hehe:)

Ben de mutlaka bebeği seveceklerin ellerini yıkamasını beklerim ama aşırı titizlik yapacağımı da sanmıyorum. Yapanlar da bana çok itici geliyor, ne bebeklerini sevesim, ne evlerine gidesim var yani. Kuzenim doğumdan sonra titizlik işini abarttı, kendi annesinin bile kucağına vermedi. Annesini hizmetçi gibi kullandı ama bırak 40'ının çıkmasını aylarca kucağına vermedi. Kimse bırak öpmeyi filan, uzaktan bakabildiler ancak. Annesi bile küstü gitti, seni ben doğurdum, benden mi tiksiniyorsun diye.Bir kere giden kimse de bir daha evine uğramadı. Ben zaten bunları duydum, 6 ay oldu hala gitmedim bebeğini görmeye. Gidene de illallah getiriyor, sonra da kimse gelmiyor diye sitem ediyor...

Aynen öyle sakınan göze çöp batar. Hastalıktan kurtulamadı çocuk, çeşit çeşit alerjiler mi ararsın, öyle ki annesinin sütü bile alerji yapıyor, habire enfeksiyonlar...Olmaz öyle, bebek mikropla da tanışacak ki bağışıklık kazansın. Labratuar ortamında mı oluştuk, doğanın parçasıyız biz de.

Kuzenim görmemişin oğlu olmuş hesabı oldu. Herkesin gönlünü kırdı, neticesinde yalnız kaldı, bebeği de hastalıktan kurtulamıyor. Her şeyin dozunu iyi ayarlamak lazım bence...

Son düzenleme:
Sanmıyorum canım ya, benim de o çizgi göbek deliğimin epeyce üzerine. Karnın bitimi derken neresi yani, göğsün başladığı yer mi?

aynen gogsun basladıgı yere gelınce dedı.eve gıdınce baktım ılkın obek delıgıne kadardı falan derken bı baktım ılerlıyor salardakı renk koyu uste gıdıldıkce acılıyor ama acaba mı dedım...

evet bi yandan hak veriyorum söylediklerine ancak tükürüklü tükürüklü pofuduk yanaklarını öpmelerine kıyamam. bi öpmek var bi öpmek var çok istiyen olursa pamuk ayaklarından öpebilir kızımı ama yanaklarından müsade etmem. zaten ilk 6 ay canım tüm ömür değil :) yabani olacak kadar aklı ermez ilk 6 ayda.

ya canım tabikide sevecekler öpecekler ama dikkat etmeleri lazım ki benim kızdığım nokta bu kimseyide kötülemek istemiyorum ama eşimin ailesi pek öyle dikkatli değil işte zaten o yüzden korkuyorum şimdi diye bilirsiniz sen sanki çokmu dikkatlisin temizsin diye ama ben kıyamıyorum hep böyleydim ben sonuçta onların daha canı neki yanlış anlaşılmak istemem hiçmi çocuk görmedik sevmedik ama işte dikkatli olmak şart bence

ömermi olacak ismi cnm?
Bende ömer düşünüyorum Hz.ömer gibi adaletli olsun diye..
yeni moda isim düşünmüyorum eski isim olsun ama modern dursunda istiyorum hehe:)

Evet Ömer olucak eşimle öyle istedik. Babacığımda kuzey adını çok seviyo diye onuda ekledik sonradan ama hepimiz ömere alışmış durumdayız kuzey adını kullanıcaklarını sanmıyorum =)) Babam bile ömer diye bahsetti bi kaç kez yakaladım Olsun ama içime sindi yinede "Ömer Kuzey" =))

ömermi olacak ismi cnm?
Bende ömer düşünüyorum hz.ömer gibi adaletli olsun diye..
Yeni moda isim düşünmüyorum eski isim olsun ama modern dursunda istiyorum hehe:)

canım bende ahmet koymayı düşünüyorum anlamı çokkk güzell allahım inş adını koyup seslenmek nasip olur

Ben kendi adıma, kendi ailemin de eşimin ailesinin de diledikleri gibi sevmelerine izin veririm. İster öpsünler, ister mıncırsınlar. Onlar sevdikçe ben mutlu olurum...

inşallah uygulayabilirsin canım, ben de ailemde o kadar küçük bebek öpülmez diye gördüm, ha çok dayanamıyorsak poposundan, ayağından falan öperiz, ama yüzünden, elinden falan asla! Bunun gribi var, uçuğu var, erkeklerin sakalından fısır fısır kabarması var. İlk başlarda eşime ve kayınpederime epey kızdım, eşim yanaktan, babası ellerinden yediler çocuğumu, tabii o kadar küçük bebeğin zaten elleri sürekli ağzında olduğundan ha elini öpmüşsün ha ağzını! Kısa bir süre sonra da yanaklarını sivilceler basınca şiştim resmen! Bir de nereden çıktıysa uyuyan çocuğu öpmek okşamak ne oluyorsa, illa bir uyandırırlardı, hatırladıkça sinir olurum bak kaç sene sonra! En iyisi bebek daha gelmeden eşinle ve çevrenle kuralları peşin peşin koymak! Maşallah bizim kavgamız patırtımız hiç olmadı ama olan ufak tefek tartışma da hep kızımın bebekliği döneminde yukarıda saydığım sebeplerdendi. Bir de eşiniz sigara içiyorsa, her sigaradan sonra mutlaka üstünü değiştirsin çünkü üzerinde ve ellerinde kalan koku da bebeği rahatsız eder. Benim bile midemi bulandırıyor bu koku!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…