2012 Ekim Anneleri

evet burda tecrübelerimizi ve tecrübesizliklerimizi paylaşıyoruz bilmediklerimizi öğreniyoruz . ama iş bebeğimizin sağlığına gelince konu biraz daha uzamış olabilir bunuda normal görmekte fayda var.
kızının ismi çok güzel adıyla yaşasın inşallah :)

sağlık ocagından geldik kızımla rutin izlemimiz wardı.kalp atıslarını ılk kez dınledık kızımın saglık ocagında acaip ya hiç durmuo ,garip sesler gelio aletten korku filmi gibi :) hemşire teyzesi şaşırdı cok yaramaz kızınız olucak hiç durmuo dedi :)

bende tüm anne gruplarının hikayelerini okuyorum cnm hatta geçen yıllarınkini bile ve hepsindede eşten aileden ayrılırkenki bide bebişi ilk gördüklerindeki duygularını okurken ağlıyorum bu hepsindede aynı bazıları öyle duygu yüklü yazmışki ağlamamak ne mümkün

Arkadaşlar biz eşimle haftasonu bebek karyolası ,dolabı vs.bakmaya çıkacağız ikea ve mothercareden başlamayı düşünüyorum..çilek mobilyayı eledim malesef çünkü ben beyaz istiyorum beyaz takıntım var ama çilek mobilya beyaz yapmıyor..aranızda alanlar veya almayı düşünenler başka nerelere bakayım bana tavsiyede bulunur musunuz ?? bir de sallanan karyolamı alsak iyi sallanmayan mı acaba ??

sağol cnm Allah razı olsun hayırlısı olsun hakkımızda inşallah
bende eşime eşlik etme bahanesiyle tam anlamıyla yerim gibi geliyor :))
hehe:)sonra gelsin kilolar:)

bu bilimsel açıklamayı tüm şuursuz bebek sevenlere iletin iyi oldur bizde böyle biri yok çok şükür hepimiz bilinçiyiz zaten

Evet canım ya, okumayın diyorlar doktorlar filan ama insan merak ediyor işte. Ben doğum şekli olarak en çok epidurali sevdim. Sezaryen için de normal doğum için de. Sezaryen olacak biri olarak, bebeğimin dünyaya geldiği ana tanık olmak isterim, doğduktan sonra göğsüme yatırsınlar, eşim de elimi tutsun, o anı birlikte paylaşalım isterim. Düşününce bile gözlerim doluyor...

Bir de sezaryen sonrası ağrılar da olmuyor epiduralle. Çünkü epidüral iki gün takılı kalıyor, azıcık ağrın olsa, ağrı pompasına basıyorsun hemen geçiyor. Ve en önemlisi bebeğinin doğum anına şahit olmak, ağrıyla uyanmamak, ayılıcam da bebeğimi görücem diye uğraşmamak...

bebek öpmesinden bahsedilmişte benım merak ettıgım bır konu var ilk çocugum oldugu için henuz bılmıyorum bebek dogduktan sonra anne bebeği kıskanırmış..artık hormonlardan mıdır,kişilik meselesimi bilmem ama arkadaşlarım bayağı kıskanmıstı bebeğini var mı böyle bir şey acaba ???

valla yazdıklarını okuyunca ohh dedim iyiki burda kimsemiz yok...aileler, akrabalar uzaktalar yırttık mı ne

sevdiğim bir laf vardır aptal dostun olacağına, akıllı düşmanın olsun der. Allah eksikliklerini göstermesin ama, özellikle ilk bebeğini kucağına alacaklara söylüyorum, ben en yakınımdan neler duydum "O bebek öyle mi tutulur!", "Bir şeyi de beceremedin!", "sizin elinizde helak olacak bu çocuk!"a kadar. Hem de sezaryen olduğum günden başlayarak en en en yakınımdan, işte bu yüzden hastanede ilk gece sadece eşimin kalmasını istedim. Ama inanın lohusalık öyle bir psikoloji ki, en yakınının sözü deler geçer, çıkmaz acısı. Çok ukalalık da yapmak istemiyorum ama anneniz kayınvalidenizden sadece ev ve yemek işlerinde yardım almaya bakın, bebeğinizin herşeyini yarım yamalak da olsa tecrübesiz de olsanız kendiniz yapın daha en baştan. Sonuçta onlar gittiğinde kendi bebeğinizle başbaşa kalacak olan yine sizsiniz. Onların yokluğunda sudan çıkmış balığa dönmektense evde birileri varken acemiliği atmak daha kolay. Banyosu, alt değişimi, tırnak kesimi, çorap giydirmesi ilk başta ölüm gibi gelecek sonra gözü kapalı yapacaksınız.

cnm ağrısız olması süperde beni kesip biçmelerini hissedicem ya o korkutuyo beni ya fenalaşırsam diye korkuyorum o yüzden sezeryanda epidurale sıcak bakamıyorum

Evet var canım, kadınların bir bölümünde oluyor, ben şahit oldum. Lohusalık sendromu sanırım. Sanmıyorum ama umarım başıma gelmez, gelse de kendime hakim olmaya çalışırım sanıyorum...

yaa doktorum bana niye söylemedi nasıl doğuracağımı hemen hemen herkezin belli olmuş doğutturmıcakmı yoksa bu kadın beni =P

Canım aslında oluyor, mesela torun sevgisi gerçekten bambaşkaymış onu anladım, benim yüzüme bile bakmadı ne bizimkiler ne eşiminkiler, varsa yoksa torundu. Kendimi taşıyıcı anne gibi hissettim. Ama kıskançlıktan daha öte bir his var ki, koruma içgüdüsü, bildiğin içgüdü yani, hani lohusa köpekler olur ya yavrusuna birşey yapacağını sanıp ısırıverir durduk yere, onlar gibi olmuştum resmen. Ama o kadar hormon dalgalanması yaşıyor ki vücut hak vermek lazım. Neler var neler, bebeğini istemeyen bile varmış. Bende tam tersi olmuştu, bebeğim ve eşim dışında kimseyi istemiyordum.

kızlar ben kızımı sezeryanla doğurdum çok kolay ve az ağrılıydı illa epidural olsun dedi doktor istemedim şimdi nasıl olur bilemiyorum ve çok heyecanlanıyorum epidural olmasını göze alamıyorum çünkü plasentam aşağıda bi kanama olsa duysam dediklerini tansiyonum çıkar bakalım haftaya gidince sorucam ne diyecek:26::26::26:

canım kesinlikle meltem mobilyayı es geçme derim... kadir has avm nin içinde var... dilediğin kadar beyaz bebek odasıııı göreceksin....

bebeğimin herşeyiyle ilgilenebilirim tam anlamıyla alt değişimi giyimi tırnak kesimi vs... ama bu göbek bağı ve banyo meselesini nasıl çözeceğim çok korkuyorum sanki banyo yaparken nefessiz kalcak morarcakmış gibi düşünmek bile çok ürkütücü allah esirgesin...
bu düşünceden kurtulamıyorum bi türlü, bi sürü video izledim ama yok asla yapamayacakmışım gibi.

cnm ağrısız olması süperde beni kesip biçmelerini hissedicem ya o korkutuyo beni ya fenalaşırsam diye korkuyorum o yüzden sezeryanda epidurale sıcak bakamıyorum

Aynı şeyden ben de korkuyorum ama sonra öğrendim ki :) Cesaret iğnesi yapıyorlar! Bana serklaj olurken yaptılar, anestezi verdiler sandım, başım dönmeye başladı hafiften, geriye sayıp duruyorum, bir türlü bayılmıyorum. Kaldırdım kafamı n'aptınız bana yahu dedim :)İlaç verdik dedi anestezi uzmanı. Yarı sarhoş gibiyim ve o kadar rahatım ki ameliyata girecek ben değilim sanki. Ameliyathanede de oyun havası çalıyor bu arada :) Yüzümde de bir gülümseme, doktor anesteziyi verene kadar gülümsedim mutlu mutlu, dünya yansa umrumda olmayacaktı :)

Yani heyecanını, endişeni, paniğini alan bir ilaç veriyorlar o sırada. Ben bunu öğrenene kadar epidurali kaldıramam sanıyordum. Ama o duyguyu yaşadıktan sonra diyorum ki, eşim elimi tutsun, gülümseyerek bebişimi kucağıma vermelerini bekleyeyim

Son düzenleme:

eşimde aynen böyle düşünüyor canım...malum bende sezaryan olacağım ve eşim bu yüzden doğumdan sonra söyleyeceğim herkese diyor onlar gelene kadar bizde eve geçeriz zaten diyor..doğum anında ve sonrasında hastanede ben size yeterim diyor şimdi her kafadan bi ses çıkar gerilmeye gerek yok düşüncesinde

Kızlar bebefix de 9 parçadan olusan banyo seti yanındada badı bhedıyelı 50 tl.. almayanlar varsa sölıyım dedım. ben almamıstım. hoşuma gttı. hemen sıparısı verdım. bilginize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…