Arkadaslar isteyen istediği gibi bakar sever öper öptürür büyütür bebeğini... herkes kendi fikrini söyleyip çekilmeli...
zaten ekim annelerinden hemen hemen hepimiz bilinçli araştıran insanlarız... neden kendi bildiğimizi başkasına kabul ettirmeye çalışalım ki...
bir çok doğruyu zaten kendimiz deneyimleyerek öğreneceğiz...
inşallah bebeklerimiz sağlıkla gelir ve sağlıkla büyürler.....
sevgiler....
defnoşun annesi
Canım ben de sezaryen olacağım, 38 hafta dedi doktorum. Aynı tarihlerde doğum yapabiliriz bu durumda. Ben epidural düşünüyorum. Dilerim çok kolay olur hepimizinki de buralara güzel doğum hikayelerimizi yazarız :)
Şu sıralar Temmuz anneleri doğuruyor, okuyup duruyorum ben meraklı taze. Kimininki çok kolay ve güzel olmuş, kimininki çok zor...Allah hepimize kolaylıklar versin
Sahurda kiloda alınır kızlar...
ben yemesem yatsam keşke..hazırlarım eşim yer umarım böyle olur:)
sağol cnm Allah razı olsun hayırlısı olsun hakkımızda inşallahcanım hiiiiçççç üzülme belliki hayat seni başka bir şey e yönlendiiyor belki daha iyi ve hayırlı bir iş var ve senin oraya girmen lazım o yüzden bu işten çıkman gerekiyor..her işte bir hayır vardır demek bu işte..
hehe:)sonra gelsin kilolar:)bende eşime eşlik etme bahanesiyle tam anlamıyla yerim gibi geliyor :))
Bir insanın ağzında bir köpeğinkinden daha fazla bakteri olduğunu biliyor musunuz? Ya da uçuk virüsünün bir kere vücuda girdiğinde yaşam boyu kalarak bağışıklığımızın düştüğü anlarda pörtlemeyi beklediğini? Kaldı ki bizimkiler sonbahara yani nezle grip mevsimine denk geleceğinden bırakın millet tarafından yalanıp yutulmasını ekstra özen gerekiyor. Paniğe sevk etmek istemem ama yenidoğanlar SADECE BURUNDAN NEFES ALABİLİR, yani ağızdan alamaz. O burun üst solunum yolları enfeksiyonu nedeniyle tıkanırsa ne mızmızlık kalır ne naz ne niyaz, bir elinizde serum fizyolojik bir elinizde otribebe, bebişin burnundan bağırta bağırta sümük çekmeye uğraşırsınız. Felaket haberciliği falan da yapmak istemiyorum, altı üstü nezleden bahsediyorum, ha burun uzun süre tıkalı kaldığı zaman bunun doğrudan orta kulak iltihabına çevireceğini de hatırlatmak isterim. Bebeğinize dünyaya hoş geldin hediyesi olarak antibiyotikler ve türlü kimyasallar dayamak değilse niyetiniz, ilk 6 ay biraz daha dikkatli olunabilir diye düşünüyorum. Kaldı ki, sevginin şekli tamamen öğrenilebilir bir şeydir, onu gerçekten içten seven bir insanın ayağından mı, poposundan mı yanağından mı öptüğünün bir bebek açısından farkı olacağını düşünmüyorum açıkçası, kalanı bizim egolarımız, bencilliğimiz ve umursamazlığımızla açıklanabilir. Kızım 3 yaşına gelecek neredeyse 6 aydan sonra su vereceğim zaman bile damacanadan kaynatmadan verdim, yere düşen emziği şöyle bir sıcak sudan geçirip verdim, biberonları sterilize etmeyi ve kaynatmayı bıraktım, sabunlu suyla yıkadım. Ama 6 aydan sonra. En önemlisi de AVMlere 6 aydan sonra gittik, o zamana kadar kışın güzel günlerde bile dışarıdaydı ama asla kapalı ve kalabalıklar içinde değil. Netice teşbihte hata olmazmış katır gibi sağlıklı bir çocuk, çocuk parkından mikrop kapıp getirir, o yatmaz biz 1 hafta yatarız.39 derece ateşle ziv ziv koşturur ki 2 gün bile sürmez atlatır.
bende tüm anne gruplarının hikayelerini okuyorum cnm hatta geçen yıllarınkini bile ve hepsindede eşten aileden ayrılırkenki bide bebişi ilk gördüklerindeki duygularını okurken ağlıyorum bu hepsindede aynı bazıları öyle duygu yüklü yazmışki ağlamamak ne mümkün
valla yazdıklarını okuyunca ohh dedim iyiki burda kimsemiz yok...aileler, akrabalar uzaktalar yırttık mı ne
Evet canım ya, okumayın diyorlar doktorlar filan ama insan merak ediyor işte. Ben doğum şekli olarak en çok epidurali sevdim. Sezaryen için de normal doğum için de. Sezaryen olacak biri olarak, bebeğimin dünyaya geldiği ana tanık olmak isterim, doğduktan sonra göğsüme yatırsınlar, eşim de elimi tutsun, o anı birlikte paylaşalım isterim. Düşününce bile gözlerim doluyor...
Bir de sezaryen sonrası ağrılar da olmuyor epiduralle. Çünkü epidüral iki gün takılı kalıyor, azıcık ağrın olsa, ağrı pompasına basıyorsun hemen geçiyor. Ve en önemlisi bebeğinin doğum anına şahit olmak, ağrıyla uyanmamak, ayılıcam da bebeğimi görücem diye uğraşmamak...
bebek öpmesinden bahsedilmişte benım merak ettıgım bır konu var ilk çocugum oldugu için henuz bılmıyorumbebek dogduktan sonra anne bebeği kıskanırmış..artık hormonlardan mıdır,kişilik meselesimi bilmem ama arkadaşlarım bayağı kıskanmıstı bebeğini var mı böyle bir şey acaba ???
bebek öpmesinden bahsedilmişte benım merak ettıgım bır konu var ilk çocugum oldugu için henuz bılmıyorumbebek dogduktan sonra anne bebeği kıskanırmış..artık hormonlardan mıdır,kişilik meselesimi bilmem ama arkadaşlarım bayağı kıskanmıstı bebeğini var mı böyle bir şey acaba ???
Arkadaşlar biz eşimle haftasonu bebek karyolası ,dolabı vs.bakmaya çıkacağız ikea ve mothercareden başlamayı düşünüyorum..çilek mobilyayı eledim malesefçünkü ben beyaz istiyorum beyaz takıntım var ama çilek mobilya beyaz yapmıyor..aranızda alanlar veya almayı düşünenler başka nerelere bakayım bana tavsiyede bulunur musunuz ?? bir de sallanan karyolamı alsak iyi sallanmayan mı acaba ??
sevdiğim bir laf vardır aptal dostun olacağına, akıllı düşmanın olsun der. Allah eksikliklerini göstermesin ama, özellikle ilk bebeğini kucağına alacaklara söylüyorum, ben en yakınımdan neler duydum "O bebek öyle mi tutulur!", "Bir şeyi de beceremedin!", "sizin elinizde helak olacak bu çocuk!"a kadar. Hem de sezaryen olduğum günden başlayarak en en en yakınımdan, işte bu yüzden hastanede ilk gece sadece eşimin kalmasını istedim. Ama inanın lohusalık öyle bir psikoloji ki, en yakınının sözü deler geçer, çıkmaz acısı. Çok ukalalık da yapmak istemiyorum ama anneniz kayınvalidenizden sadece ev ve yemek işlerinde yardım almaya bakın, bebeğinizin herşeyini yarım yamalak da olsa tecrübesiz de olsanız kendiniz yapın daha en baştan. Sonuçta onlar gittiğinde kendi bebeğinizle başbaşa kalacak olan yine sizsiniz. Onların yokluğunda sudan çıkmış balığa dönmektense evde birileri varken acemiliği atmak daha kolay. Banyosu, alt değişimi, tırnak kesimi, çorap giydirmesi ilk başta ölüm gibi gelecek sonra gözü kapalı yapacaksınız.
cnm ağrısız olması süperde beni kesip biçmelerini hissedicem ya o korkutuyo beni ya fenalaşırsam diye korkuyorum o yüzden sezeryanda epidurale sıcak bakamıyorum
sevdiğim bir laf vardır aptal dostun olacağına, akıllı düşmanın olsun der. Allah eksikliklerini göstermesin ama, özellikle ilk bebeğini kucağına alacaklara söylüyorum, ben en yakınımdan neler duydum "O bebek öyle mi tutulur!", "Bir şeyi de beceremedin!", "sizin elinizde helak olacak bu çocuk!"a kadar. Hem de sezaryen olduğum günden başlayarak en en en yakınımdan, işte bu yüzden hastanede ilk gece sadece eşimin kalmasını istedim. Ama inanın lohusalık öyle bir psikoloji ki, en yakınının sözü deler geçer, çıkmaz acısı. Çok ukalalık da yapmak istemiyorum ama anneniz kayınvalidenizden sadece ev ve yemek işlerinde yardım almaya bakın, bebeğinizin herşeyini yarım yamalak da olsa tecrübesiz de olsanız kendiniz yapın daha en baştan. Sonuçta onlar gittiğinde kendi bebeğinizle başbaşa kalacak olan yine sizsiniz. Onların yokluğunda sudan çıkmış balığa dönmektense evde birileri varken acemiliği atmak daha kolay. Banyosu, alt değişimi, tırnak kesimi, çorap giydirmesi ilk başta ölüm gibi gelecek sonra gözü kapalı yapacaksınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?