- 31 Ağustos 2011
- 1.921
- 6
- 66
aynen katılıyorum,her ortama alışsın uyum sağlasın..bi arkadaşımın bebeği var çıt sesine uyanıyor,çok zor..bazı şeyleri aileler kendi oluşturuyorlar bence..bir de bu öpüp koklama meselesine geleceğim,şimdilik kararım,sürekli bebeği insanların gelip gittiği odada tutmayacağım doğduğu günlerde..tabi ki herkes bebek için geliyor,herkes te görecek onu,ama hep durmayacak orada.görürler alırım yine yatağına veya başka yere..orta yolu bulmak gerek..
benim kuzenimin eşi bebeği hemen hemen hiç çıkarmadı bebek ilk günden beri odasında uyudu geceleri de dahil,herkes ona gücendi kınadı falan ama sonrasında hepimiz iyi ki de öyle yapmışsın dedik,zararından çok yararı oldu bebeğe..çok uysal,akıllı bir bebekti.şimdi 6 yaşında.1 yaşındayken biberonunu istiyordu ve misafirlere el sallayarak annesini çekiştirip yatağına götürüyordu ve yatıyordu direk. annesi de en fazla 2. dakikada yanımızda oluyordu.. ben bile ilk günlerde bu çocuk yabani olur gibi yorumlar yapmıştım..ama hiç öyle olmadı..ne yatarken ne kalkarken ne markette ne gezmekte hiiiççç bir eziyeti olmadı çocuğun.hep derim Allahım bizimki de öyle olsun diye.. bebek ilk günlerde çok kalabalık patırtı gürültünün içinde huzursuz oluyor,anlamıyor ki yavrucak..
dün sağlık ocağına gidecektim idrar tahlili için ama bugün hastaneye gitmeye karar verdim.memlekette başka bir doktora gittim(hani daha önce bi doktora gitmiştim hiç memnun kalmamıştım,bu sefer diğerine gittim)sonuç olarak kızım 7-12 gün önde çıktı.sağlıklı dedi.başı aşağıdaydı..devlet hastanesi olduğu için mi bilmem sadece doktorun baktığı ekran var yani ben bişeycik göremedim. tahlil sonucumda bol lökosit,epitel ve bakteri çıktı. urocare verdi,tek kullanımlık,bir de günde 2 kere kullanmak üzere zinnat 250 mg antibiyotik verdi.,kendi doktorumu aradım o da sadece urocarei al günde 3-4 lt su iç sonra bir kere daha baktır dedi.
var mı bunlardan kullanan??
bencede iyi dusunmussun, cocuk sakin ortama alissin, öteki turlu cocuk bi kargasa icinde kaliyor korkuyor, tabiki gelen misafirler görurler bebisi biraz severler ondan sonra odasinda yatar bebislerimiz. kimse de yadirgamasin bu durumu sonucta bebegimizin her hali bizi ilgilendirir huysuzlugu ve bi sIkIntilari oldumu bebisler agladimi kimse oyalamaya yanasmiyor bile. birde ben sakin bir yerde emzirmeyi dusunuyorum yani basimda kimse olmadan cunku bebek daha meme emerken dikiliyolar insanin basina, laf atiyolar seviyolar dikkati dagiliyormus bebisin ve bir sure sonra emmeyide birakabiliyormus.
masallah kizinane guzel buyumus gununden önde cikmis. ilac konusuna gelince valla benim ilaclar hakkinda hic bir bilgim yok canim ya, malum burda o kadar ilgi alaka yok
bencede iyi dusunmussun, cocuk sakin ortama alissin, öteki turlu cocuk bi kargasa icinde kaliyor korkuyor, tabiki gelen misafirler görurler bebisi biraz severler ondan sonra odasinda yatar bebislerimiz. kimse de yadirgamasin bu durumu sonucta bebegimizin her hali bizi ilgilendirir huysuzlugu ve bi sIkIntilari oldumu bebisler agladimi kimse oyalamaya yanasmiyor bile. birde ben sakin bir yerde emzirmeyi dusunuyorum yani basimda kimse olmadan cunku bebek daha meme emerken dikiliyolar insanin basina, laf atiyolar seviyolar dikkati dagiliyormus bebisin ve bir sure sonra emmeyide birakabiliyormus.
masallah kizinane guzel buyumus gununden önde cikmis. ilac konusuna gelince valla benim ilaclar hakkinda hic bir bilgim yok canim ya, malum burda o kadar ilgi alaka yok
Ben de başkalarının yanında emzirmem, ya da emzirme örtüsü alırım ama yine de misafirin yanında filan olmaz. Ya ben bu güne kadar ne kadar hamile gördüysem cart diye açıp memesini gözümün önünde emzirdi. Hiç anlam verememişimdir, emziren kadının göğsü mahrem değil mi? Neden emzirmeye başlayan kadın göğsünün görünmesinden utanmamaya başlar?
çok sağol cevabın için.
ben bu emzirme konusunda aynen senin gibi düşünüyorum,bebekle annenin çok özel bağlanma anlarından birisi bence..gerek yok başkalarına..babası olur en çok yanımızda.zaten ben başkalarının da olur olmaz hop diye her yerde göğüs açmalarına gıcığımdır..çok ta hoş bir görüntü değil yani.
Gerçekten merak içindeyim... Bu hali ile kendine ve bebeğine zarar vermeyi göze alıp oruç tutacak olan var mı allah aşkına ???
canım benımde plesatntam asagıda senınkı hangı cesıtı ?
doktorum bana hala dogum konusunda bısı demıo 35 e kadar cıkar o yukarı dıo 16.haftadan beri asagıda ama.
Sanmıyorum, tutulmaz ki. Her şeyi geçtim susuzluğa nasıl dayanılır? Üstelik hipoglisemiye filan sebep hamilelkte aç kalmak, ben tuttmaya kalksam bayılır kalırım...
Ayrıca suya bukadar ihtyacımız varken.. Daha doğrusu bebeklermizin ihtyacı varken, aşırı derecede su kaybettiğimiz şu günlerde de su içmemey bile göze almak bilemiyorum nelere yol açar... Allah korusun bebeğin suyu azalır bilmem ne... Yazın zaten tehlikeli birde gebe gebe... Ama tutacak olan varsa tabi onu bilemem de ilaç kullananlara, zorunlulukları olanlara vb. oruç zaten farz değil hatta tam tersi. E ozaman sevabı neresinde bunun. Müslümanlık akıl işidir. Kör kütük yapılmaz herşey.
Tabiki canım, dinimizde akıla aykırı hiçbir şey yoktur güzelce incelersek...Zaten yaptığımız güzellikleri sevap olsun diye yapmak bile bana ters geliyor. Karşılık bekleyerek yapılan şey iyilik olur mu?
En güzeli vicdanına sormak zaten...Bu sıcaklarda, bir sürü ilaçlar içmek zorunda, karnımız burnumuzdayken Allah razı olmaz bir kere kendimize de bebeğe de sevap kazanıcaz diye eziyet etmemize
selam kızlar nasılsınız sizlere bişey danışıcam bebişlere tulumlarını kadifemi aldınız penyemi bende 2adet 0 beden penye var 1adet 56 numara kadife var 2adet daha alıcam da sizce ne alayım karar veremedim...kızımdan kalan çoğu şeyi giyicek 3zıbın takımı var 10 tane çıktıtlı bady var 7tane patikli don var fazla almıcam bişey yazı hemen küçülüyo...
Her dediğne katılıyorum... Kesinlkle aynı fikirdeyim. Brde allah korusun birşey olursa bunun hesabını kendimize bile veremeyiz... Ömür boyu unutamayız üstüne üstlük. Birde gerçekten ben okadar çok su içiyorum ki düşündüm acaba 1 saat su içmesem ama susamış olsam ne olur dye. Dayanamadım. Çünkü şimdi gidip su içeceğim :=)) Ama evde oruç tutacak bri olsaydı onun için güzel sahurluklar yapardım seve seve :) Eğlenceli olurdu... Ay acaba eşmin çalışmayacağı bir gün sahura kalkıp o saatte fırına mı gitsek.. Boyoz alırız sıcak sıcakCanım çekti be
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?