2012 Ekim Anneleri

yaa doktorum bana niye söylemedi nasıl doğuracağımı hemen hemen herkezin belli olmuş doğutturmıcakmı yoksa bu kadın beni =P

inan bende bilmiyorum nasıl doğuracağımı zaten kısmet işte ne gerekirse o olcak normal dese bile son anda sezeryan olunabiliyormuş. o yüzden kendimi doktorun söylediğine hazırlamaktansa bekleyip görmeyi tercih ediyorum galiba. tabii umarım normal doğum yaparım :))

canım benımde plesatntam asagıda senınkı hangı cesıtı ?
doktorum bana hala dogum konusunda bısı demıo 35 e kadar cıkar o yukarı dıo 16.haftadan beri asagıda ama.

canım emzik olarak bende chicco almıştım beğenmedi nuk marka çok güzel bütün bebekler hemen seviyo onu:)))biberonda aventin anne memesiyle uyumlu biberonunu tavsiye ederim...
huggies hakkında bilgisi olan var mı?
indirimdeydi markette ama kalitesini bilemeden alamadım
bence prima kullan huggies her cilde uymuyo yani çoğu cilde benim kızıma baya dokunmuştu...
cnm ağrısız olması süperde beni kesip biçmelerini hissedicem ya o korkutuyo beni ya fenalaşırsam diye korkuyorum o yüzden sezeryanda epidurale sıcak bakamıyorum

canım merak etme sana sakinleştiri yapıyolar ne olduğunu anlamıyosun bile bana dr ebe gelsin başlıcaz ameliyata dedi dr um kızım ağladı:)))ben inanamadım...

15 ekim gibi seni buralarda görürsem sorarım, o zaman bakalım alışmış mısın alışmamış mısın? Kendi çocuğun olunca bütün yapamamlar edememler rafa kalkıyor valla, 1-2 kere yapar gösterir etrafındakiler, sonra hemen başlarsın zaten hiç merak etme. Seneler önce haberlerde bir anneyi izlemiştim, doğuştan 2 kolu da omuzdan itibaren yoktu ve kadın ayakları ve ağzını kullanarak bebeğini hem yediriyordu hem giydiriyordu.

bi arkadaşım doğum yaptı o eğer hissetmekten çekiniyosan genel yaptır çünkü hissediyosun dedi belki normal olur cnm ben şimdiden telaşa kapılmayayım o güngelince bizim için hangisi en iyiyse onu nasip etsin allah

Bende epidural olacağım canım...geçen ay kontrolde doktorumuz anestezi uzm. ile görüştürdü beni çok olumlu şeyler duydum ayrıca dokunulduğunu hissedermiyim diye sordum göğsünden altın uyuşuk olacak çok düşük ihtimalle soğukluk gibi algılarsın dedi...Bu ay kontrole gittiğimde kan testleri yaptıracağız anestezi uzm. söyledi epidurali kesinleştirmek için dedi...inşallah herşey olumlu giderde epidural kesinleşir diyorum..

Benim eşimin becerikliliği çok şaşırtmıştı beni, yeminle söylüyorum ikimizin de ilk bebek tecrübesi olmasına rağmen koca koca elleriyle öyle güzel ve güvenle tutuyordu ki kızımızı resmen yeniden aşık oldum

cnm morarma demişken arkadaşımın 1 aylık oğlu var sarışın çocuk ağlarken baştan aşağıya morarıyo annesi alışmış tabi o haline ben çok yadırgamıştım telaş yapmıştım hemen

Darısı benim başıma diyelim o zaman :) bakalım benim ki becerebilecek mi

Karnına dokunulduğunu hissediyormuşsun ama acı, ağrı hissetmiyorsun. Tabiki doğum şekli henüz belli olmayanlar kendini hiçbir şeye şartlamamalı. Benim kısmetse sezaryen olacağı belli olduğu için epidurali tercih ederim...

Doğum şekillerini de konuşacak aşamaya geldik ya :) Güzel doğum hikayelerimizi de yazmak nasip olsun :)

demek bizde alışacağız bide paniğimdir ki sorma :S bu morarma konusunda..

Hmm bana kan testi filan demedi doktorum henüz, bir dahaki gidişimde hatırlatayım...

Son düzenleme:

inşallah ya demek geçici korku bunlar iş başa düşünce alışıyoruz. oda zarar gelcek diye yapamam diyorum ama tecrübelerine inanarak bende soruna cevaben, ooo gözüm kapalı yapıyorum yıkıyorum diyeceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum

felisimfelis :)

Göbişler başlığındaki resmine baktım, maaşallah göbişine, ne kadar büyümüş. Ben hala dışarıdan bakan biri hamile olduğumu anladığında seviniyorum, anlaşılsın diye şişire şişire yürüyorum :))) Doktor istirahat verdiği için dışarıya da az çıkabiliyorum, çıkınca da birileri hamile olduğumu anlayıp ilgilenince çok hoşuma gidiyor...

ve mesaim bitti :)) artık evime gidiyorum herkese ii akşamlar bebişinize ve kendinize ii bakın...

demek bizde alışacağız bide paniğimdir ki sorma :S bu morarma konusunda..

aynen bende napcağımı şaşırdım çocuk ağlarken saç diplerinden tut ayak parmaklarına kadar mosmordu bide sürekli ağlıyo kadın gece 5te uyuyomuş hergün allah yardımcımız olsun kızlar uykusuz geceler yakındır

cnm bendede çizgi var biri göğsümün altından göbek deliğime kadar diğeride göbek deliğimin altından başlıyo kasığıma kadar iniyo aşağıdaki çizgi kalın yukarıdaki ince
benim neredeyse göğsüme kadar çıktı o çizgi..alt taraf daha kalın üst daha ince..
kızlar son 80 gunummm.sezeryan 10 gun once olucagı ıcın..80 gun sonra kızım yanımda...
inşallah

kesinlikle doğru karar.. ben de ikisinden birinden alacağım..mothercare de bir tane var bayıldımmm,sade basit bişey ama hoş..sanırım sabit sallanmıyor..ben sallamayı düşünmüyorum bebeği,hiç alışmasın

bende sallamayi dusunmuyorum alismasin, birde cogu arkadasim bebekleri uyuyana kadar yaninda yatiyor en az bi yarim saat, tam yanlarindan kalkiyorlar bebisler aciyor gözu bide cok sessiz ortama alistirmislar bebekler uyuyunca evde ses soluk kesiliyor. valla ben öyle alistirmak istemiyorum bende bir kitap var orda yaziyor " bebeginizi yatagina yatirin ve yumusak sesle konusun biraz sevin guven duygusu hissettirin yanindan ayrilin diye" kuzumu öpeer koklar yatiririm anlasin ve alissin kendi uyumaya. tabi insallah diledigim gibi olur hem sesli ortamda mesela tv sesiyle de uyumaya alissin.

aynen katılıyorum,her ortama alışsın uyum sağlasın..bi arkadaşımın bebeği var çıt sesine uyanıyor,çok zor..bazı şeyleri aileler kendi oluşturuyorlar bence..bir de bu öpüp koklama meselesine geleceğim,şimdilik kararım,sürekli bebeği insanların gelip gittiği odada tutmayacağım doğduğu günlerde..tabi ki herkes bebek için geliyor,herkes te görecek onu,ama hep durmayacak orada.görürler alırım yine yatağına veya başka yere..orta yolu bulmak gerek..
benim kuzenimin eşi bebeği hemen hemen hiç çıkarmadı bebek ilk günden beri odasında uyudu geceleri de dahil,herkes ona gücendi kınadı falan ama sonrasında hepimiz iyi ki de öyle yapmışsın dedik,zararından çok yararı oldu bebeğe..çok uysal,akıllı bir bebekti.şimdi 6 yaşında.1 yaşındayken biberonunu istiyordu ve misafirlere el sallayarak annesini çekiştirip yatağına götürüyordu ve yatıyordu direk. annesi de en fazla 2. dakikada yanımızda oluyordu.. ben bile ilk günlerde bu çocuk yabani olur gibi yorumlar yapmıştım..ama hiç öyle olmadı..ne yatarken ne kalkarken ne markette ne gezmekte hiiiççç bir eziyeti olmadı çocuğun.hep derim Allahım bizimki de öyle olsun diye.. bebek ilk günlerde çok kalabalık patırtı gürültünün içinde huzursuz oluyor,anlamıyor ki yavrucak..

dün sağlık ocağına gidecektim idrar tahlili için ama bugün hastaneye gitmeye karar verdim.memlekette başka bir doktora gittim(hani daha önce bi doktora gitmiştim hiç memnun kalmamıştım,bu sefer diğerine gittim)sonuç olarak kızım 7-12 gün önde çıktı.sağlıklı dedi.başı aşağıdaydı..devlet hastanesi olduğu için mi bilmem sadece doktorun baktığı ekran var yani ben bişeycik göremedim. tahlil sonucumda bol lökosit,epitel ve bakteri çıktı. urocare verdi,tek kullanımlık,bir de günde 2 kere kullanmak üzere zinnat 250 mg antibiyotik verdi.,kendi doktorumu aradım o da sadece urocarei al günde 3-4 lt su iç sonra bir kere daha baktır dedi.

var mı bunlardan kullanan??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…