yaa doktorum bana niye söylemedi nasıl doğuracağımı hemen hemen herkezin belli olmuş doğutturmıcakmı yoksa bu kadın beni =P
kızlar ben kızımı sezeryanla doğurdum çok kolay ve az ağrılıydı illa epidural olsun dedi doktor istemedim şimdi nasıl olur bilemiyorum ve çok heyecanlanıyorum epidural olmasını göze alamıyorum çünkü plasentam aşağıda bi kanama olsa duysam dediklerini tansiyonum çıkar bakalım haftaya gidince sorucam ne diyecek:26::26::26:
canım emzik olarak bende chicco almıştım beğenmedi nuk marka çok güzel bütün bebekler hemen seviyo onu:)))biberonda aventin anne memesiyle uyumlu biberonunu tavsiye ederim...şekerler hepinize günaydınlarrr dün oğluşuma bezini aldım prıma premıum care 54 lük 2 paket aldım ıslak mendil henüz almadım zaten ilk üç ay duru su pamuk ve zeytın yağı kullanıcam küvet kova maşrapasını aldım dalin şampuan ve sabun aldım kızlar çok heveslendim kendimi kaybettim akşamda chıcco ya gidip emzik ve biberon bakıcam içinizde yeni doğan için tavsiye edebileceğiniz özellikle emzik varmı bilgi verirseniz çok sevinirim
bence prima kullan huggies her cilde uymuyo yani çoğu cilde benim kızıma baya dokunmuştu...huggies hakkında bilgisi olan var mı?
indirimdeydi markette ama kalitesini bilemeden alamadım
cnm ağrısız olması süperde beni kesip biçmelerini hissedicem ya o korkutuyo beni ya fenalaşırsam diye korkuyorum o yüzden sezeryanda epidurale sıcak bakamıyorum
bebeğimin herşeyiyle ilgilenebilirim tam anlamıyla alt değişimi giyimi tırnak kesimi vs... ama bu göbek bağı ve banyo meselesini nasıl çözeceğim çok korkuyorum sanki banyo yaparken nefessiz kalcak morarcakmış gibi düşünmek bile çok ürkütücüallah esirgesin...
bu düşünceden kurtulamıyorum bi türlü, bi sürü video izledim ama yok asla yapamayacakmışım gibi.
Aynı şeyden ben de korkuyorum ama sonra öğrendim ki :) Cesaret iğnesi yapıyorlar! Bana serklaj olurken yaptılar, anestezi verdiler sandım, başım dönmeye başladı hafiften, geriye sayıp duruyorum, bir türlü bayılmıyorum. Kaldırdım kafamı n'aptınız bana yahu dedim :)İlaç verdik dedi anestezi uzmanı. Yarı sarhoş gibiyim ve o kadar rahatım ki ameliyata girecek ben değilim sanki. Ameliyathanede de oyun havası çalıyor bu arada :) Yüzümde de bir gülümseme, doktor anesteziyi verene kadar gülümsedim mutlu mutlu, dünya yansa umrumda olmayacaktı :)
Yani heyecanını, endişeni, paniğini alan bir ilaç veriyorlar o sırada. Ben bunu öğrenene kadar epidurali kaldıramam sanıyordum. Ama o duyguyu yaşadıktan sonra diyorum ki, eşim elimi tutsun, gülümseyerek bebişimi kucağıma vermelerini bekleyeyim
Evet canım ya, okumayın diyorlar doktorlar filan ama insan merak ediyor işte. Ben doğum şekli olarak en çok epidurali sevdim. Sezaryen için de normal doğum için de. Sezaryen olacak biri olarak, bebeğimin dünyaya geldiği ana tanık olmak isterim, doğduktan sonra göğsüme yatırsınlar, eşim de elimi tutsun, o anı birlikte paylaşalım isterim. Düşününce bile gözlerim doluyor...
Bir de sezaryen sonrası ağrılar da olmuyor epiduralle. Çünkü epidüral iki gün takılı kalıyor, azıcık ağrın olsa, ağrı pompasına basıyorsun hemen geçiyor. Ve en önemlisi bebeğinin doğum anına şahit olmak, ağrıyla uyanmamak, ayılıcam da bebeğimi görücem diye uğraşmamak...
eşimde aynen böyle düşünüyor canım...malum bende sezaryan olacağım ve eşim bu yüzden doğumdan sonra söyleyeceğim herkese diyor onlar gelene kadar bizde eve geçeriz zaten diyor..doğum anında ve sonrasında hastanede ben size yeterim diyorşimdi her kafadan bi ses çıkar gerilmeye gerek yok düşüncesinde
bebeğimin herşeyiyle ilgilenebilirim tam anlamıyla alt değişimi giyimi tırnak kesimi vs... ama bu göbek bağı ve banyo meselesini nasıl çözeceğim çok korkuyorum sanki banyo yaparken nefessiz kalcak morarcakmış gibi düşünmek bile çok ürkütücüallah esirgesin...
bu düşünceden kurtulamıyorum bi türlü, bi sürü video izledim ama yok asla yapamayacakmışım gibi.
Benim eşimin becerikliliği çok şaşırtmıştı beni, yeminle söylüyorum ikimizin de ilk bebek tecrübesi olmasına rağmen koca koca elleriyle öyle güzel ve güvenle tutuyordu ki kızımızı resmen yeniden aşık oldum
bi arkadaşım doğum yaptı o eğer hissetmekten çekiniyosan genel yaptır çünkü hissediyosun dedi belki normal olur cnm ben şimdiden telaşa kapılmayayım o güngelince bizim için hangisi en iyiyse onu nasip etsin allah
cnm morarma demişken arkadaşımın 1 aylık oğlu var sarışın çocuk ağlarken baştan aşağıya morarıyo annesi alışmış tabi o haline ben çok yadırgamıştım telaş yapmıştım hemen
Bende epidural olacağım canım...geçen ay kontrolde doktorumuz anestezi uzm. ile görüştürdü beni çok olumlu şeyler duydum ayrıca dokunulduğunu hissedermiyim diye sordum göğsünden altın uyuşuk olacak çok düşük ihtimalle soğukluk gibi algılarsın dedi...Bu ay kontrole gittiğimde kan testleri yaptıracağız anestezi uzm. söyledi epidurali kesinleştirmek için dedi...inşallah herşey olumlu giderde epidural kesinleşir diyorum..
15 ekim gibi seni buralarda görürsem sorarım, o zaman bakalım alışmış mısın alışmamış mısın? Kendi çocuğun olunca bütün yapamamlar edememler rafa kalkıyor valla, 1-2 kere yapar gösterir etrafındakiler, sonra hemen başlarsın zaten hiç merak etme. Seneler önce haberlerde bir anneyi izlemiştim, doğuştan 2 kolu da omuzdan itibaren yoktu ve kadın ayakları ve ağzını kullanarak bebeğini hem yediriyordu hem giydiriyordu.
demek bizde alışacağız bide paniğimdir ki sorma :S bu morarma konusunda..
benmde gobek delıgım 2,5 aydır dısarda valla sankım patlıcak gıbı..
ılk baslarda tuhaf gelıyordu ama sımdı elım hep orda hafıftende morardı ıcı..
kızlar bırde bu gobektekı hamılelık cızgısı var ya gıttıkce o mesela gobek delıgınden baya uste cıktı.
bı arkadasım dedıkı bu cızgı karnının bıtımıne geldımı dogum olurmus dıye daha once hıc duymamıstım aranızda duyan oldumu
benim neredeyse göğsüme kadar çıktı o çizgi..alt taraf daha kalın üst daha ince..cnm bendede çizgi var biri göğsümün altından göbek deliğime kadar diğeride göbek deliğimin altından başlıyo kasığıma kadar iniyo aşağıdaki çizgi kalın yukarıdaki ince
inşallahkızlar son 80 gunummm.sezeryan 10 gun once olucagı ıcın..80 gun sonra kızım yanımda...
Arkadaşlar biz eşimle haftasonu bebek karyolası ,dolabı vs.bakmaya çıkacağız ikea ve mothercareden başlamayı düşünüyorum..çilek mobilyayı eledim malesefçünkü ben beyaz istiyorum beyaz takıntım var ama çilek mobilya beyaz yapmıyor..aranızda alanlar veya almayı düşünenler başka nerelere bakayım bana tavsiyede bulunur musunuz ?? bir de sallanan karyolamı alsak iyi sallanmayan mı acaba ??
bende sallamayi dusunmuyorum alismasin, birde cogu arkadasim bebekleri uyuyana kadar yaninda yatiyor en az bi yarim saat, tam yanlarindan kalkiyorlar bebisler aciyor gözubide cok sessiz ortama alistirmislar bebekler uyuyunca evde ses soluk kesiliyor. valla ben öyle alistirmak istemiyorum bende bir kitap var orda yaziyor " bebeginizi yatagina yatirin ve yumusak sesle konusun biraz sevin guven duygusu hissettirin yanindan ayrilin diye" kuzumu öpeer koklar yatiririm anlasin ve alissin kendi uyumaya. tabi insallah diledigim gibi olur hem sesli ortamda mesela tv sesiyle de uyumaya alissin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?