2012 Ekim Anneleri

kızlar hamileyken saç boyama hakkında bildikleriniz neler??

kullanmamak gerek diyorlar.. ben de tam boyama karar vermiştim ki gebeliğimi öğrendim.. bitkisel organik boyalar olur diyorlar da riske atmaya bence değmez.. uçlarını rahatlıkla boyatabilirsin diyorlar saç dibine değimezin gibi şeyler..duyduklarım bunlar..

herkese iyi akşamlar ben yavaştan hazırlanıp çıkıcam yarın son gün benimde cumartesi tatil

kızlar önce sağlıklı olsunlar tabi ama bebişlerin cinsiyetini ne istiyorsunuzz???
ben kız istiyorum ama herkes erkek diyor:)

benim ilk gebeliğim onun için belli bi isteğim yok ama içime erkek doğuyor neden bilmem..

kızlar önce sağlıklı olsunlar tabi ama bebişlerin cinsiyetini ne istiyorsunuzz???
ben kız istiyorum ama herkes erkek diyor:)

valla hamile kalmadan önce hatta düğün röportajında gönlüm erkekten yana diye bir kayıt vermiştim

şimdi öyle düşüncelerim yok.sağlıklı çıksın diyor insan.her ikiside beni heyecanlandırıyor.rabbim nasıl uygun görürse:26:

eee o zaman senin bu deyiminle röfle yapılır dibe girilmiyorr röflede:44:

herkese iyi akşamlar ben yavaştan hazırlanıp çıkıcam yarın son gün benimde cumartesi tatil

anam iyi akşamlar daha yeni akşam olsun dedi hemencik gittin be ya.biz yediye kadar burdayız

evet kızlar öncelikle insan sağlık istiyor yaaa
genelde bayanlar kız çocuğu isterler aslında:)
allahım hayırlısını versin ben ikisinede çok sevinirim ama
olursa o kız olsun le le le le canım

teşekkür ederimm nedense bana hep ekim gibi geliyor :) ekim sonu gibi hayırlısı

muhtemel tarihin kasımın 2si gibi.. ama ekimde de olabilir.. bizimki ekim ama eylülde doğacaklar olacak...gelişim olarak bize göre geç,kasıma göre erken olacaksın,iki yerde takıl demem ondandır:)

Selam millet. Herkes iyidir ve hepinizin hamileliği çok iyi geçiyordur umarım.
Ben ve bebikim iyiyiz, çok şükür Diğer bıdığımdan vakit kalmıyor, pek takip edemiyorum ama merak ediyorum olan biteni.
Kendimden, gidişatımdan bahsedeyim kısaca. Herhangi bir şikayetim yok. bunu şaşkınlıkla karşılıyorum. geçen hafta doktorumu aradım. ben kendimi hamile gibi hissetmiyorum, bir problem olmuş olabilir mi, Allah korusun kalp atışı durmuş olabilir mi dedim. gel hemen bakalım dedi dr. ama evle hastane arası o kadar uzak ki, bi de küçük kızım var onu bırakıp gitmem imkansızdı. kızımın aylık kontrolü geçtiğimizÇ cumartesi günü olduğu için, gitmişken ben de muayene oldum ve gereksiz endişe etmişim. önceki gebeliğimde 16.haftanın sonuna kadar midem bulanmıştı. şimdi hiç sıkıntı yok baş dönmesi vs olmayınca endişe ettim dedim. onun yerine bolca mide gazım var. recep ivedik gibi oldum dedim. o bile bir belirti dedi. karından baktı, büyümüş bile minişim. 15-20 gün önce 7 mm idi, geçen haftasonu 2,5 cm olmuş :) kalbi de pır pır atıyordu çok şükür. bebeğin cinsiyeti bile bulantıyı etkiler dedi. bu bebikim erkek olabilir yani öyle bir düşünceye kapıldık bakalım hayırlısı.
Çok bulantınız varsa nacizane bir önerim olacak. sabah yataktan kalkmadan bir iki tane hurma yiyin. su içmeyin. sıvı gıda almayın. birkaç tane hurma birkaç saat bulantıya sebep olmaz ve tansiyon düşmesi vs varsa onu da düzene sokar. geçen sene kendimden tecrübe etmiştim, çok iyi gelmişti bana. suyu mümkün olduğunca geç için. ama günlük 4 lt ye yakın sıvı, özellikle su tüketin.
Bir sonraki kontrolüm 10 martta. ikili tarama yapılacak inşallah sağlıkla dünyaya getiririm bebeğimi. dua edin ne olur. ben de sizler için ediyorum.
Görüşmek üzere kendinize ve minişlerinize iyi bakın.

çok güzel anlatmışsın ağzına sağlık..öncelikle bebişine kocaman bir maşallah
ben de aynıı senin gibiyim, çok şükür şişkinlik haricinde hiçbir zorlayıcı belirti yok,böyle söyleye söyleye de nazar değdirmekten korkuyorum kendime.çünkü bugün şirketten bir arkadaşı 2,5 aydan 5. aya kadar çektim ne çektiysem dedi. ama herkeste çok farklı tabi..umarım hep böyle devam ederiz..

kızlar yeme içme konusunda nelere dikkat etmeliyiz ilk 3 ay ? turşu yasak mı mesala çok yiyordumda

canım kapsamlı olarak internetten araştırabilirsin 'hamilelikte beslenme' diye.genelede ortak bilgiler..sonra doktoruna da danış.özellikle kan tahlillerine göre vücudunda ne eksikse o ağırlıklı beslenmeni önerebilir.mesela bende demir eksikliği var et ağırlıklı besleniyorum.turşunun şu an zaarı yok diye biliyorum,ama sonlara doğru ödem yapar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…