cnm geçmiş olsun belki yanlış bişeyler vardır nolur üzülüpte bebişini daha çok üzme söylediğin gibi ciddi bir durumsa doktor neden bunu bu şekilde rahat karşılıyorki çok saçma
kesinlikle canımm şimdi birde bebekler büyüdü en ufak bir şeyi hissediyorsunolmuyor canım artık kaldırmıyor bünyelerimiz , boşuna kendimizi zorlamamak lazımmış evde yat kalk dinlene dinlene işimizi yaparız
cnm hiç sanmıorum yaa artık çok zor oluyo bide millet dötüne hizmet ettiriyo bu halimle:2:
Valla varya senin o işyerindekilere zaten bişi demiyorum allah onlara vicdan versinn nasıl insanlar onlar
cnm günaydın çok geçmiş olsun korkma bişicik olmazzz.
aynen canım ben valla aldım raporu bende 2 hafta önce gittim aldım raporu ama yok dayanmıcam allah korusun bebeğime bişi olsa kendimi affetmem rabbime emanet olsunlarcanım bizde arıyoruz bebek arabası henüz karar veremedik. Eşimde üç tekerlekli istiodu ama onlar çok kullanışlı değilmiş. Biz kraftın twist travel modelini beğendik. çok hoşumuza gitti, kullanışlıda. çift yönlü vs. Araç koltuğuda şaseye tek takılabilio. Hafif duruo. Ama işte birazcık pahalı:) birde wollex var. Onu sadece netten gördük. Dışarda bi yerde satıldığını görmedim. Görmedende almak olmuo. Oda travel. Fiyatı daha uygun ama onunda ayak koruyucusu yok. Dışardan temin edebilsek onu alıcaz ama dışardada bi çok yere sorduk ayrı satılan ayak koruyucu yok. Kaldık öyle:) karar vermedik hala.
canım bende gelirken serviste çok sallana sallana geliyorum işe. Adamın hiç dikkat ettiği yok. Karnımın yerinde oynadığını filan hissediyorumkorkuyoum bişi olcak diye. Bugün tam 32. Haftam. Rapor için devlet anlaşmalı hastaneye gitmem lazımmış. 4e randevu aldım, dra gidicem raporumu alıcam. Eşimde çalışabilir alma izne ayrıl diyo ama evdede vakit geçmez diye kararsızım. Alayım çalışabilirimi, sonra dayanamzasam bozarım raporu diyorum. Of çok zormuş çalışırken bebek beklemek..
Günaydın Kızlar! Ben geçen haftadan beri çok üzgünüm. Perşembe günkü kontrolümde bebeğimin beynindeki sıvı normal değerin en üst sınırında çıktı.33. haftamda çıktı bu; daha önce detaylı da filan hiç bir sorun yoktu eğer bu değer artarsa şimdi müdahale edemezlermiş bebeğim doğduktan sonra beynine tüp takılarak sıvı boşaltılacakmış. Bu da bebeğe kalııc zarar verebilirmiş, zihinsel özür; körlük gibi Herşey Allah'tan biliyorum; ama bana dua edin nolur. Bir de böyle tanıdıklarınız var mı hiç böyle şeyler duydunuz mu? Doktor "çok üzülme genelde bu değerleri ölçüyoruz" gibi bişey zırvaladı gayet umursamaz bi şekilde. Ama ne yapsam aklımdan atamıyorum
valla coyotecim bende şimdi giysilerime bakıyordum,sankı hıcbırsey yakısmıyor butun yaz elbıse gıymekten sıkıldım,tayttanda sıkıldım,kot pantolon gıyerım heralde dedım özlemısım kotumu üstünede bol püfür püfür tunık ay bılmıyorum etek gıyecektım bacaklarım kalınlasmışaynen bende senın gıbı dusunuyorum surda 1 ay kalmıs gebe kıyafetı almaya gerek yok 2. bebeğimdede o zamanın sezon nunu alırım dıye dusundugumden bır seylerde almıyorum
sevcan yaaaa atla taksıye gel zaten zaman çabuk geçiyor çen çen çene çalmaktan ..hem eşinde stes olur o kadar işin arasında senı yetiştiremedi diye :26::26:
Canim cok gecmis olsun diyorum oncelikle
Benimde 25. Haftamda bebegin karin boslugunda sivi goruldu bir takim testler yaptirdik hatta kordonundan kan aldilar yavrumun ama o test sonuclari cikmadi henuz yuhhhh diyorum 1,5 ay oldu bana sonuc soyleyecekler ariyorum laboratuari 1 hafta daha otelediler cok sinir bozucu bir durum saglik konusunda bu kadar agirdan alinmasi
Neyseki kendi doktorum yaptigi kontrollerde sivinin gectigini soyleyince biz cok rahatladik gecici bir durummus bizi mkisi ama hala neden oldugu bilinmiyor :26:
İnsaaallah sizde de gecici bir durum soz konusudur. Sen de evladin da Allaha emanet olun
GUnaydin guzel anneler hepimizin yeni haftasi hayirli olsun insaallah.
Bugun bulusucaklara keyifli sohbetler dilerim resimlerinizi de bekliyorum mutlaka
Bugun bana kadin geliyor aksama kadar temizlik var tatilden dondugumden beri hic bisey yapmadim temizlik adina bugun ev kendine gelecek insaallah esimde yok yarin geliyor
maşallah cnm hadi gözün aydın..
ne kadar kolay doğum olmuş
benimde normal olması için böyle galeyana gelmem gerek
kuzucunda çıkacak sağ sağlim maşallah sağlıklıymışta...
yanlız ultrason ölçümü bayağı bi farkediyo sanırım
canım çok geçmiş olsun..kendini üzmemeye çalış..kötü düşünme..bazen doktorlar gereğinden fazla telaşa verebiliyorlar. benim bi arkadaşımın bebği için down sendromlu filan diyip amniyon sıvısına varana dek alındı. bi dolu işlemden geçti kızcağız. her gün ağlıodu üzüntüden. o kadar işlemden sonra erkende suyu filan geldi. 29uncu haftadan sonra erken doğum riskinden dolayı yattı hep ama sonunda sağlıklı bir kız dünyaya getirdi. söylenilen hiç bir şeyde doğru çıkmadı..sen kalbini ferah tut..allah yardımcın olsun canım..
Günaydın Kızlar! Ben geçen haftadan beri çok üzgünüm. Perşembe günkü kontrolümde bebeğimin beynindeki sıvı normal değerin en üst sınırında çıktı.33. haftamda çıktı bu; daha önce detaylı da filan hiç bir sorun yoktu eğer bu değer artarsa şimdi müdahale edemezlermiş bebeğim doğduktan sonra beynine tüp takılarak sıvı boşaltılacakmış. Bu da bebeğe kalııc zarar verebilirmiş, zihinsel özür; körlük gibi Herşey Allah'tan biliyorum; ama bana dua edin nolur. Bir de böyle tanıdıklarınız var mı hiç böyle şeyler duydunuz mu? Doktor "çok üzülme genelde bu değerleri ölçüyoruz" gibi bişey zırvaladı gayet umursamaz bi şekilde. Ama ne yapsam aklımdan atamıyorum
Ne bileyim? sanki ben anlıyormuşum gibi normal değerin üst sınırında dedi. Henüz o üst sınırı aşmamış ama en üstteymiş.Ben sordukça söyledi. Tabi sordukça gerisi kötü geldi. Sonra bana canını sıkma diyor. Söylediği şeyler güzel şeyler değilki nasıl canımı sıkmayayım
canım çok geçmiş olsun..kendini üzmemeye çalış..kötü düşünme..bazen doktorlar gereğinden fazla telaşa verebiliyorlar. benim bi arkadaşımın bebği için down sendromlu filan diyip amniyon sıvısına varana dek alındı. bi dolu işlemden geçti kızcağız. her gün ağlıodu üzüntüden. o kadar işlemden sonra erkende suyu filan geldi. 29uncu haftadan sonra erken doğum riskinden dolayı yattı hep ama sonunda sağlıklı bir kız dünyaya getirdi. söylenilen hiç bir şeyde doğru çıkmadı..sen kalbini ferah tut..allah yardımcın olsun canım..
göğüs pedi hariç diğerleri bizde de eksik
şu biberon yıkama fırçası çok gerekli mi ki??
Eveeeeeeet!!!!!!!!!!!! En gereklilerden biri canım. Çünkü gerek anne sütü gerek hazır sütün yağı aksi halde tam olarak çıkmıyor, sterilizatöre de zaten iyice yıkadıktan sonra koyacaksın, parmaklarımız yetmiyor maalesef! İleride de lazım olacak nasolsa hiç üşenme, benim kız 3 yaşında, su matarasının içini hala bu fırçayla temizliyorum, yoksa kaygan bir maddeyle kaplanıyor.
Geçmiş olsun Allah şifa versin kardeşim. inşallah doğuma kadar düzeliverir. başka dr a da gitmeyi düşündünmü profesöre falan dr dan dr a değişiyor bazı şeyler
carmentta cnm çok geçmiş olsun rabbim şifa versin gönlünü ferah tut
canım beyin sıvısı falan ölçülüyormuymuş ki.. her kontrolümde doktor detaylı bakıyor ama bize o tür seylerden hiç bahsetmiyor.. baska bir doktora daha mı görünsen acaba,için içini yemektense...
sen nerde yaşıyosun canım,baska doktor tavsiye edelim git içini rahatlat istersen.. bu arada dualarım seninle ve bebişinle umarım önemsiz bişeydir ve normaldir.. Allahım sağsalim kucagına almayı nasip etsin bebişini canım...
carmentta kullanıcısından alıntı
Günaydın Kızlar! Ben geçen haftadan beri çok üzgünüm. Perşembe günkü kontrolümde bebeğimin beynindeki sıvı normal değerin en üst sınırında çıktı. 33. haftamda çıktı bu; daha önce detaylı da filan hiç bir sorun yoktu eğer bu değer artarsa şimdi müdahale edemezlermiş bebeğim doğduktan sonra beynine tüp takılarak sıvı boşaltılacakmış. Bu da bebeğe kalııc zarar verebilirmiş, zihinsel özür; körlük gibi Herşey Allah'tan biliyorum; ama bana dua edin nolur. Bir de böyle tanıdıklarınız var mı hiç böyle şeyler duydunuz mu? doktor "çok üzülme genelde bu değerleri ölçüyoruz" gibi bişey zırvaladı gayet umursamaz bi şekilde. Ama ne yapsam aklımdan atamıyorum
geçmiş olsun kendini üzme inşalah allah şifasını verir. ama yineede söylemek istedim tedbirini al diye. beyinde su toplaması yani hidrosefali diye geçer hastalığın ismi.evet müdahale edilmezse alah korusun zeka geriliği yapar.ancak erken fark edilirse doğar doğmaz beyne şant denilen bir alet takıyorlar. sıvıyı boşaltsın diye. özelde çalışırken çok hastam vardı. merak etme sant takılınca zaten çözüm oluyor.sen moralini bozma. doğuma kadarçok var. inşallah normale döner. olmasa bile çaresi var. durum bu şekildi devam ederse mutlaka takibini yap, doğumdan sonra shemen müdahale edilsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?