Günaydın Kızlar! Ben geçen haftadan beri çok üzgünüm. Perşembe günkü kontrolümde bebeğimin beynindeki sıvı normal değerin en üst sınırında çıktı.33. haftamda çıktı bu; daha önce detaylı da filan hiç bir sorun yoktu eğer bu değer artarsa şimdi müdahale edemezlermiş bebeğim doğduktan sonra beynine tüp takılarak sıvı boşaltılacakmış. Bu da bebeğe kalııc zarar verebilirmiş, zihinsel özür; körlük gibi Herşey Allah'tan biliyorum; ama bana dua edin nolur. Bir de böyle tanıdıklarınız var mı hiç böyle şeyler duydunuz mu? Doktor "çok üzülme genelde bu değerleri ölçüyoruz" gibi bişey zırvaladı gayet umursamaz bi şekilde. Ama ne yapsam aklımdan atamıyorum
Gunaydin kizlar
Bugun istanbul'da bulusacak olanlara keyifli bir gun diliyorum...Coook ozledim istanbul'u.
carmentta canim Allah yardimciniz olsun,hayirli haberler ve saglikli dogumlar nasip etsin sana.
Ben de hamileligimin baslarinda sorunlar yasadim,suratima ''kurtaj'' olmali bu cocuk diyen dr.oldu.
Bir doktora degil tam 4 doktora gorundum,kanim Ankara'ya gitti ve devam karari alindi.
Sen simdi biliyorum,ne olacagini merak ediyorsun,okuyorsun-arastiriyorsun-gorselleri-videolari izliyorsun...
Bir kac doktora daha gidip konunun icerigini iyice bir ogrenin derim.Allah yardimcin olsun canim...
canım benim Allah razı olsun. Çok araştırdım internetten; bu şant sistemini okudum. Şant sistemiyle de kalıcı hasar oluyor mu?kesin çözüm mü; sorun kalmıyor mu sonrasında? Sen örnekler görmüşsün, nolur bana anlat. Bebekler sonrasında tamamen iyileşiyorlar mı? Doktorum erken müdahale edebilmek için takip edicez dedi zaten. Allah göstermesin ama durum aynen devam ederse ben hem perintolog hem nörolog aramaya başlıycam
masumiyet takip listesine benide eklermisin. bayadır yazıyorum ama yazdığımıda göremiyorum. kayboluyor sanki:)) sanırım takip listesi topiğine girmedin uzun süredir..
canım tıpta bile kesin diye birşey yok maalesef, doktorlar da istatistik değerlere, ortalamalara göre bir "normal" aralığı belirliyorlar, hiçbir problem yokken bile sırf kalıtsal özelliklerinden dolayı bunun altında ya da üstünde kalabiliyorsun. Ve evet, milyonda birlik bir ihtimal de olsa, oluşabilecek her türlü komplikasyon hakkında aileyi bilgilendirmek zorundalar. Ama inan bana bir bademcik ameliyatına da girecek olsa doktordan yine laylaylom herşey toz pembe şeklinde bir beyan alamazsın. Sen kalbini ve inancını ferah tutmaya çalış, olumlu düşün, bir sorun çıkarsa da tedavisi, çaresi mümkün zaten!
erken müdahale edildiğinde zeka geriliği engelleniyor. gözlerde körlük yapmaz bazı çocuklarda hafif görme kaybı vardı. ama hepsinde yok tabi. hidrosefalide genelde gözle görünen sorun beğin başının vücuduna göre büyük olmasıdır. şantın amacı da zaten bu büyüklüğün artmasını engelemek. anne karnında tespit edilen vakalarda hasar olmuyor sadece düzenli kontroleri yaptırmak gerekiyor. yani şant tıkanabilir diye kontrol yapılmalı.
Felisim inşallah mümkündür. Ben Allah'a güveniyorum. İnşallah değer düştü diye de yazacağım buraya.İNŞALLAH.
Kizlaaar Ara ogunler yenildi mi?
Yogurt-meyve yiyen var mi?
Kizlaaar Ara ogunler yenildi mi?
Yogurt-meyve yiyen var mi?
son eksiklerimizi artık bir gün topluca alıcaz bakalım. al al bitiremedik
biraz ayakta durdum yine başladı ağrım ,sizde de böyle mi kızlar çok baskı hissediyorum alttan?
şimdi yoğurdun içine şeftali doğradım onu yedim bitirdim soğuk soğuk :125:
Amin canım. Biliyorum senin kızınında yaşadıklarını; az korkmadınız siz de. Çok şükür değeriniz azaldı.
Tamam bu doktor milleti artık alıştıkları için serinkanlı oluyorlar ama can bizim canımız sonuçta. Onlara hava hoş. Nasıl raporu ertelerler ki?Raporu yaptırırken parasını koştur koştur almayı biliyorlar...
Herşey bizim için sonuçta; sağlık da hastalık da. Ama "ana yüreği" kavramını ben şimdi anladım. Ne kadar içimi ferah tutmaya çalışsamda bir anda gözlerim doluyor. Bebeğim bu zamana kadar hep sağlıklıydı; onun doğdukduktan sonra bu tarz müdahalelere maruz kalabilme ihtimali beni öldürüyor
yok mu hiç bu kadar ağrı çeken kızlar yürürken???
ohhh bal seker olsun sanada oglusunada :)
biz de armut-yogurt yedik kizimlaaa.Bagirsaklara biraz hareket lazim,armut olayi ondan
benimde ayakta çok durursam şeyimin içi acıyor. hiç evden çıkmıyorum artık. haftasonu alınacaklar listesi verdim eşime alışveriş yaptı. iyiyki bebeğe alınacakların çogunu tamamlamışım.yok mu hiç bu kadar ağrı çeken kızlar yürürken???
Canım 6 eylül'de tekrar kontrolüm var. O kontrolde değer artmış derse (inşallah demez) bir perintolog arıycam artık. İyice bakılsın diye. Dedğin gibi doktordan doktora değişiyor. Prof. bir perintolog bulmam lazım o durumda
Amin canım .Çok sağol
Canım çok sağol. Ankara'da yaşıyorum ben. Bir daha ki kontrolüm Allah korusun kötü çıkarsabaşka bir doktor arayacağım zaten.
Doktorun her seferinde ölçüp bize söylemediği değerler var. Bu sefer bebeğin beynine fazladan bakmıştı. Hatta ben niye bu kadar oyalandı ki diye içimden geçirdim. Bir problem olmadığı için bugüne kadar hiç böyle bir şeyden bahsetmiyordu; sizin doktorunuz da o yüzden bir şey söylemiyordur
ohhh bal seker olsun sanada oglusunada :)
biz de armut-yogurt yedik kizimlaaa.Bagirsaklara biraz hareket lazim,armut olayi ondan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?