2012 Ekim Anneleri

spinal ani sezaryenlerde öneriliyormuş sıklıkla, epiduralde belli saatten sonra yeme içme olmaması gerektiği için, yani hazırlıklıysan epidural ani ise spinal...bende öğrenmiş oldum...hadi bakalım kararını bekliyorum bende iyi düşün sor birilerine var mı etrafta yaptıran?

herkese günaydınlar
doğumu olan annelere allah kolaylıklar versin çabucak alırlar bebişlerini kucaklarına inş...
minik kızım uyurken girip bir bakayım dedim günde kaç kkez girer takip ederdim şimdi günde birkez zor girebiliyorum..
sezaryan olcak annelere küçük bir tavsiyem olcak..çantanıza mutlaka gecelik koyun..ben normalde nefret ederdim gecelik giymekten ama sexaryandan sonra tam bir kurtarıcı.pijamalarımı evde giydim hep..ihtiyaç duyanlara küçük bir tavsiye işte:)))

peki ameliyattan ne kadar

sonra doğrulabildin karnındaki kesi nedeniyle çok zorlandınmı kalkarkan, yada yatakta hareket ederken

Canim ameliyattan 2 de ciktim sabah 9 da kaldirdilar,cok kotu degildi,evet aciyo ama cok kotu olmuyosun,hemsireler cok tatliydi zaten cok yardimci oldular,yatarken agrim yok ama donusler evet zor oluyor,ben gazdan daha cok sanci cektim acikcasi...

Evet canim siz gun aldikca ben heyecanlaniyordum,bir de hic agri sanci yok kesin bdt yi gecerim diyordum,herseyedeger oglumun su an kollarimda olmasi icin,insallah sende kizina saglicakla kolaylikla kucagina alirsin,insallah hemen sutun gelir

Bakalim ece kiz kac kg dogacak,oda onemli tabi ben acil gittigim icin ozel odalar dolu cikti ep sansima,neyse ki kaldigimiz oda da fena degildi,hbrlerini brkliyorum:)))

ben hala karar veremedim.. mesleğim gereği kadın doğum uzmanlarına da çalışıyorum ve her biri ayrı düşüncelere sahip.. kimisi normal doğumun adı üstünde normal olduğunu ve anne açısından toparlanmanın daha kolay olduğunu söylüyor.. diğer bir kısmı ise normal doğumun kapalı bir kutu olduğunu ve bebeğin herhangi bir zorlanma anında müdahalesinin daha zor olduğunu belirtiyorlar.. ne düşünüp neye karar vereceğimi şaşırmış durumdayım.. eşim sezaryen diyor hiç ağrı çekme diyor kayın validem ve annemde aynı şekilde sezaryen yap kurtul ağrı yaşama diyorlar bakalım hayırlısı.. hayret kaynanam ilk kez beni düşündü :)))

slmm milletttttttttt anca fırsat buldumda girdim... Kimler neler yaptı bakalım son durum ne doğum yapan arkadaşalrdan haber varmı

evet aslında bir kere doğum yapmış birinin çatısı müsait demek oluyor.. ama 5-6 cm açılması olup ta acı hissetmeyen var..onu yakalamak için de çatı muayenesi yapanlar var..bir de yıllar içinde de sanırım çatıda değişiklikler olabiliyormuş,kemiğin öne çıkması kayması gibi şeyler..dediğim gibi her hamileliğinde ayrı ayrı çatı muayenesine gireceksin

zatern istesende normal doğurtmuyorlar tüp bebekleri , sen bunu bilmiyormusun ?

slm güzeller, giremiyoruz artık hiç yaramaz oğlum fırsat vermiyor herkes iyidir inşallah

sezeryan olcaklara benimde tavsiyem sezin gibi kesinlikle hastaneye gecelik götürün, ve benim gibi çok sıcak diye sadece gecelikle durmayın sonra acısı çook fena çıkıyor :18: felaket gaz sancısı ve 3. günün akşamı ancak tuvalete çıkabildim bebeğimi görcek durumda değildim. çok şükür çabuk toparlandım hiç yatmadım nerdeyse hep ayaktayım

dün sağlık ocağına gittik, sarılık diye korkuttular bizi hemen hastaneye gidip testimizi yaptırdık çok şükür yokmuş sarılığımız

göğüs yaraları, sırtımda geçmeyen ağrılar derken idare ediyoruz ama kuzumun kokusunu duyunca herşey geçiyor sanki rabbim herkese sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

eğer ortada bi sorun yoksa keyfi sezeryan yapmak çok saçma , ki sen doktorlarla çalışıyormuşsun bence bunu bilmen gerekir
Sezeryan, Normal ve Doğal Doğum Arasındaki Fark Nedir? - YouTube

eğer ortada bi sorun yoksa keyfi sezeryan yapmak çok saçma , ki sen doktorlarla çalışıyormuşsun bence bunu bilmen gerekir
Sezeryan, Normal ve Doğal Doğum Arasındaki Fark Nedir? - YouTube

bunu biliyorum tabi ki :)) hatta gönderdiğin tarzda yazı ve videoları farklı şekillerde belkide 100 kere izleyip okumuşumdur.. işte bu kadar fazla araştırdığım için kararsızım.. keyfi bir durum olsa bile seninde bildiğin gibi "korkuyorum" demen yeterli.. hemen sezaryene alırlar.. benim demek istediğim doktorların bu konuda kararsız olmaları nedeniyle benim karar verememem.. yukarıda yazmıştım ama tekrar yazayım pıhtılaşma problemim var sürekli iğne oluyorum, bel fıtığım var uzun süre tedavi gördüm fakat düzelmedi ameliyat olmalıymışım, bebişimin boynunda 2 kez kordon dolanmış bunlara rağmen doktorum normal doğum yapabileceğimi söylüyor ve bazıları da yapamazsın diyor.. ben bu konuda kararsızım işte.. sen ne düşünüyorsun?

ben sezeryan yapman gerektiğini düşünüyorummmm... eşinle aynı fikirdeyim yaniii riske girmeye gerek yok

selam kızlar
şimdi kontrolden geldik :) oğlum 3050 gr olmuş
baş büyüklüğüde 1 hafta önde dayısı gibi koca kafa doğacak heralde burun kıvrımını bile gösterdi doktor teyzemiz emme egzersizleri yapıyordu oğluşum emişmekte sorun yaşamıyacağız heralde benimde göğüslerimden sıvı gelmeye basladı.
nstmizi çekildik yine bugün hemşireler nstye bağlayıp unuttular beni yarım saat falan çektiler.
ilk defa bugün babamız olmadan kontrole gittik ve babamızda işyerinde ustalık almış,bende iyiki bu kotrole gelmemişsin dedim :) her işte bir hayır vardır.
Rabbim hepimize hayırlı olan şekilde doğum nasip etsin :)

Son düzenleme:
ben sezeryan yapman gerektiğini düşünüyorummmm... eşinle aynı fikirdeyim yaniii riske girmeye gerek yok

kuzummmm :)) ya kaynanam? onunla aynı fikirde olmak da ne kadar şaşırtıcı değil mi? :)) ne bileyim sezaryenle sorun yaşamak, yarayla uğraşmak, ameliyat olmak korkutuyor beni aslında.. amaaaaann ne bileyim yaşayıp göreceğiz.. cumartesi kontrolüm var bakalım son söz ne olacak.. sonra sıra sana gelecek.. kızıma söyle beklesin biraz :))

arkadaslar benim tüp bebek
normal doğum cok istedim ama kaç doktora gittiysem olmaz dediler
bugün tarihimizi aldık 28 Eylül'de spinal aneztezi+sezeryan olucam
yalnız bişi dikkatimi çekti
ben de özel hastane de yapıcam odalar nezih,temiz ve cok özenli doğum sezeryan 150,özel oda farkı 75 tl ödicez
sizin hastane fiyatlarını görünce sasırdım doğrusu:44:
acaba baska ne gibi artıları var merak ettim doğrusu

yani gece 2 de mi çıktın ameliyattan 7 saat sonramı kaldırdılar seni şeker?

haha bu kaynanaların günü gününe uymuyor benimkide şimdi beni pek düşünüyor aman kızım iş yapma yorma kendini diyor telefonun diğer ucundan peki kim yapcek işleri onu düşünmüyor. bu doğum sancıları gerçekten zor canım bak annen, eşin ve en önemlisi(!) kaynanan sezaryen diyor bencede sezaryen ol sezaryenden sonra çekilen sancılar normal doğum sancıları yanında devede kulak sayılırmış. bunu ilk doğumunu normal, 2. doğumunu sezaryen olan bir yakınım söyledi

zatern istesende normal doğurtmuyorlar tüp bebekleri , sen bunu bilmiyormusun ?

canım artık tüp bebekleride normal doğurtabilyorlar eğer bir sorun yoksa. ama tüp bebekler genelde kıymetli bebek olarak kabul edildiği için sezaryen yapılıyor

farkıbdaysan onla iligli yorum yapmadım:))) valla benim kız beklermi bilmiyorum dün annemle konuştuk dedim böle böle senin doğumu göremezmişim öle dedi annem valla

maşallah canım hadi hayırlısı inşallah,demek babanızda usta oldu darısı bizim başımıza çelikhanedemiydi eşin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…