2012 Ekim Anneleri

hoşbulduk çok tşk ederim güzel bir sayfa olmuş

canım ben edirnedeyim küçük bi şehir yani memnunum hastaneden de için rahat etmiyosa değiştir sende bak çok güzel bi duygu onun hareket etmesini görmek başka bi hastaneye git kaçırma o anı

tabi görürsün kesin senınkı daha büyük olucak o zaman ya bi de çok komık oluyo elleri kolları sanki tekme atıyo gibi ayyyy canımın canı

selam arkadaşlar nasılsınız dün akşam rahatsızdım annemde kaldım midem çok fenaydı kızım için iyi oldu ananesiyle oyalandı bende dinlendim bol bol bende bu hafta geçsinde bidahaki hafta gdeyim diyorum dr a 12.hafta içinde olucam sanırım allahım hepmize hayırlı haberler alabilmeyi nasip etsin inşallah...

bugün ne kadar güzel haberler aldık böyleee...
maşallah bebişine
inş 2 li testiniz de güzel geçer..

canım ben edirnedeyim küçük bi şehir yani memnunum hastaneden de için rahat etmiyosa değiştir sende bak çok güzel bi duygu onun hareket etmesini görmek başka bi hastaneye git kaçırma o anı

bi de özel hastaneye gidiyorumm bu ne biçim iş ya.evime çok yakın diye değiştirmem de başka bi hastaneye daha giderim aynı zamanda napim:97:

çok sağol canım ya bu yazdıkların o kadar iyi moral oldu ki. çarşambayı iple çekiyorum umarım herşey iyi gider ve ben de senin gibi sağlıkla alırıım kucağıma. paylaşımın için çok teşekkürler :)

canım aynı şey benimde başıma geldi 3. haftamda kanamm oldu dr hiç kalkmıcan yatcan dedi 15 hatta 20 gün sürekli yattım 1-2 gün hafif hafif geldi ama sonra düzeldi,progesteron verdi dr bide e vitamini çocuk tutunsun die,şükür tutundu şimdi gayet iyiyiz,sende merakk etme ama bol bol uyu dinlen kalkıp iş falan yapma.

gerçi 20 gün yatınca biraz kilo alıyosun ama olcak o kadarrr :))))

DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Kendi gebeliğinizde size doktorunuz tarafından önerilenleri başka bir doktor (veya sağlık kuruluşu) tarafından takipedilen diğer anne adayı arkadaşlarınızla karşılaştırdığınızda veya büyüklerinizin söylediklerini duyduğunuzda şaşırmamak elde değil.

Bir doktor "ilacı yemekten önce al" diyor, diğeri aynı ilacı "yemekten 2 saat sonra al" diyor, bir doktor "vitamine gerek yok" derken, diğeri vitamin önerisinde bulunuyor. Flor takviyesi, kalsiyum takviyesi, balık yağı (tabletleri), çinko, demir+vitamin vs. Siz eksik ilaç mı alıyorsunuz? Veya gereksiz yere diğerlerinden daha mı fazla ilaç kullanıyorsunuz?

Bir doktor "ikili test" derken diğeri "üçlü test" diyor, biri "şeker tarama testine gerek yok" derken diğeri "mutlaka yapılmalı" diyor. Bir doktor mutlaka "detaylı ultrason" derken diğeri "gereksiz" diyor, bir doktor tetanoz aşısı yaptırıyor, diğeri önermiyor. Bir doktor ayda bir çağırıyor, diğeri iki haftada bir görmek istiyor. Bir doktor "kahve kesinlikle içilmeyecek" derken diğeri az miktarda çay ve kahveye izin veriyor. Bir doktor aldığınız kilolara çok büyük tepki gösterirken diğeri belki kilonuzu ölçmüyor bile.

Bir doktor "sizin durumunuzda sezaryan daha iyi" derken diğeri normal doğumu öneriyor, biri epidurali savunurken diğeri hiç önermiyor.

Yukarıdakilerin hangisi doğru?
Cevap: hepsi
Aslında daha doğrusu şu:
Yukarıdakilerden hangisi yanlış?
Cevap: hiçbiri

Tıpta kesin doğru olan çok az şey vardır ve hatta malesef bugün kesin denen şeyler yarın değişebilmektedir. Size önerilenleri başkalarıyla karşılaştırırken aşağıdaki noktaları mutlaka dikkate alın:

Her gebelik kendine özgüdür ve farklı yaklaşım gerektirir.
Her doktorun yetiştiği ekol (öğreti) farklıdır, ancak her ekolün aldığı sonuç aynıdır. Bilimde farklı öğretilerin olmadığı alanlar yalnızca matematik ve fizik gibi formüllere dayalı ve yorumlara açık olmayan bilim dallarıdır. Çoğu bilim dalında yorum farklılıkları ve bakış açıları sonucunda farklı ekoller gelişmiştir. Tıp bir pozitif bilim dalı olmasına karşın aynı sonuca çok farklı yollardan ulaşmak mümkündür.
Basında "sansayonlara" yol açan yeni tıbbi görüşler çoğunlukla yanlıştır.
Tıbbi yaklaşımlar her geçen yıl farklılaşmaktadır. Annenizin sizi doğurduğu dönemdeki bilgiler eskimiştir
Tıpta tartışmalı olan şeyler genelde çok basit şeylerdir. "Vitamin+demir mi yoksa yalnızca demir mi gerekli?" sorusu çok basit bir sorudur ve açıkçası her ikisi de uygundur.
bazı konular vardır ki tartışma götürmez: Bebek karnınızda yan duruyorsa veya plasenta doğum kanalını tıkamışsa bu bebeği normal doğumla doğurtacak bir tane bile doktor bulamazsınız. Ancak bebek ters duruyorsa (makat gelişi) ve ilk gebeliğinizse normal doğumu yaptırabilecek çok sayıda doktor bulabileceğiniz gibi daha fazla sayıda direkt sezaryan öneren doktor bulabilirsiniz.

Ne yapmalısınız?
İç güdülerinizi kullanmalı, gerekli bilgileri edinmeli, doktorunuza bol bol soru sormalı ve ona güvenmelisiniz. Eğer doktorunuzun size önerdiği şeyi her zaman başka bir doktora onaylatıyorsanız veya doktora güvenmek yerine tıpla ilgisi olmayan kişilere inanıyorsanız bu sizin aşırı irdeleyici olduğunuzu göstermesi yanında doktorunuzla aranızdaki ilişkinin kopuk olduğunun net bir göstergesidir. Bu durum sizin mutsuz bir gebelik dönemi geçirmenize ve asabiyet belirtileri göstermenize önemli katkılarda bulunur.

gebelik.org.

şekerlerrrr günaydın çok hastaydım bütün bir hafta sonu deli gibi öksürdüm ne yaptıysam geçiremedim umarım bebişimde bi zararı olmamıştır bugun daha iyiyim çok şükür veee yarın dr a gidiyorum umarım size güzel haberlerle gelirim teyzeleri dua edin kalp atımını duydukdan sonra ilk kez gidiyorum ve çok heyecanlıyım sanki benim kalbm duracak

Masumiyet teşekkürler canım. Gerçekten insanın kafası çok karışıyor. Rahat olmak ilk kural bence. Böylece aşılıyor birçok sorun. Ama ilaç konusunda ben de takıntılıyım. Elevit içiyorum şu an sadece. Geçen hafta dr kan testi istemişti demirim ve folik asitim olması gerekenden yüksek çıkmış. Doktora sordum demir ağır metal vücutta birikim yapmaz mı, eleviti kessem mi dedim. Bu kadarcık yükseklikten birşey olmaz dedi. Devam et elevite dedi ama benim hiç içesim yok şimdi. Kafam karıştı

günaydın arkadaşlar:))) herkese sağlıklı ve mutlu bir hafta diliyorum

dün mide yanmam başladı gece beni uyutmadı " anne & bebeğin bakımı" kitabım var progestan hormonun yükselmesinden dolayı oluyormuş bende günde 400 mg hap bide iğne kullandım çok fazla geldi herhalde:26: sabah da istifra ettim boğazım yırtıldı öğürmekten sadece sarı su geldi iğrençti ya allah yardımcı olsun hergün bu durumda olan arkadaşlara

selam guzel annısler nasılsınız bakalım..

ben dun gece yatarken bı ara kasılmısım karnım nasıl acıdı anlatamam sızlere.bırde benım bugunler adet gunlrımdı kahverengı boyle sumugumsu akıntı gelıyor yapısık bısey.gecen hafta progestan jelım bıttı bıraktım doktorda kullanma bakalım ne olcak dedı bende kullanmıyorum.kırmızı olmadıkca onemsememeye calısıyorum ama bıraz daha beklıcem adet gunlerım gecıncede gelıcek mı gelırse doktoruma yıne bı gozukucem

canim gecmis olsun.Cok uzuldum.7+1 benim ve mide yanmalari ve bulantilar bende de coktu.simdi bulanti onleyici bileklik ve zencefil sekeri kullaniyorum.cok faydasini gordum.az once doktorumu aradi hicbir sakincasi yokmus.zaten bileklikharici birsey ama zencefil mide yanmasini ve bulantiyi onledigi icin doktorum asiri olmadikca zencefil sekeri yada zencefil cayi deneyebilirsin dedi.ictigimiz ilaclarin icinde mideye agir gelen vitaminler var.ben ilaclarimi gece yatmadan once yutmaya basladim.az once pirinc lapasi ve yosun yedim.cunku midemi onlar saglam tutuyor.sizlerinde bildigi baska yontemler varsa lutfen soyleyin.ben yurtdisinda guney korede yasiyorum.tanidigim kimsem yok.hamilelik tek basina zor geciyor.

Benim doktorum bana hamburger,hazir corbalar,ramenler,cayin her turlusu(kendi hazirladigim meyve caylari ve hosaflar haric),kahve,cikolata,soguk yiyecekler,aci,baharatlilar,yagli ve tuzlu yemekleri yasakladi.hepsinden uzak duruyorum ama tuzlu yemeden dayanamiyorum.cunku midemi birtek oyle tutabiliyorum.asiri tuz kullandigim yok bu ulkede tuz kullanimi olmadigi icin azicik yemeklerime katiyorum acaba cok mu zararli?

herkese günaydınlar

melekangel o akıntıyı doktoruna haber vermelisin diye düşünüyorum

ilayda geçmiş olsun

dirmit bende sipariş ettim bir kitap merakla belkiyorum gebelik doğum ve bakım ile ilgili bu arada geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…