2012 Ekim Anneleri

Benim de bulantılarım çok fena diye ikiz olmasından kuşkulanılıyor. Ama ben yurtdışındayım, ilk ultrason 29 Mart'ta yapılacak, o yüzden daha bebişimizi göremedik, kalbini duyamadık bile. Hatta bir ara hamile değilim de, çok fena bir hastalığa yakalandım, diye düşündüm. Çok zor bu kusmalar, bulantılar. Aynen ben de, bazen bütün gün yataktan çıkamıyorum. Mutfağa girmemle kusmaya başlıyorum. Saçlar başlar aldı başını gitti... Felaket haldeyim.
Hepimiz hayırlısıyla şu ilk 3 ayı tamamlasak da, biraz rahata ersek.

kocaman olmuştur annesi ne kadar farklı gelir şimdi sana iyice şekillenmiştir :)))
Epey büyümüştür herhalde benim gittiğimde 6.5 mm idi kalp atışlarını duyduğumda

ayda bir mi gidiyorsun?

Kalp atışını dinledik 1 ay sonrasına yeni randevu verdi doktorum
cnm neden seni 11.haftada çağırdı?
12 de ense kalınlığı için gidiceksn zaten..

Eski doktorum öyle demişti 1 ay sonrasına çağırmıştı canım ben şimdi yeni bir doktora başlayacam hem 1 aydır görmüyorum bebeğimi ne durumda merak ediyorum haliyle gerekirse 1-2 hafta sonra yine giderim napayım çatlayacam artık 1 ay zor dayandım zaten

slm annişler nasılsınız? büyüttük bebişleri maşallah

cinsiyetlerini de öğrenebilsek

şimdi şekerler,

bildiğim kadarı ile şöyle bakıyoruz. önce tam olarak hangi yaşta olduğunuzu hesaplayın ama ay olarak değil de yıl olarak.

kendimden örnek vereyim. ben 83 lüyüm hamile kaldığım ay ise aralık (sat) böylece ben 2011 aralık da 28 yaşında olmuş oluyorum.

o zaman 28/aralık diye baktığımda kız çıkıyor. ama sat aralık değil de ocak olsaydı o zaman 29 yaşına bakacaktım. anlayacağınız yaşınızı adet kaldığınız yıla göre hesaplayacaksınız ki muhtemelen burada kilerin çoğu ocak- şubat gibi hamile kalmıştır. yani yaşlarını 2012 ye göre hesaplayacaklar.

Yaş OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK
18 Kız Erkek Kız Erkek Erkek Erkek Erkek Erkek Erkek Erkek Erkek Erkek
19 Erkek Kız Erkek Kız Kız Erkek Erkek Kız Erkek Erkek Kız Kız
20 Kız Erkek Kız Erkek Erkek Erkek Erkek Erkek Erkek Kız Erkek Erkek
21 Erkek Kız Kız Kız Kız Kız Kız Kız Kız Kız Kız Kız
22 Kız Erkek Erkek Kız Erkek Kız Kız Erkek Kız Kız Kız Kız
23 Erkek Erkek Erkek Kız Erkek Erkek Kız Kız Kız Erkek Erkek Kız
24 Erkek Kız Kız Erkek Erkek Kız Erkek Kız Erkek Erkek Kız Erkek
25 Kız Erkek Kız Erkek Kız Erkek Kız Erkek Kız Erkek Erkek Erkek
26 Erkek Erkek Erkek Erkek Erkek Kız Erkek Kız Kız Erkek Kız Kız
27 Kız Kız Erkek Erkek Kız Erkek Kız Kız Erkek Kız Erkek Erkek
28 Erkek Erkek Erkek Kız Kız Erkek Kız Erkek Kız Kız Erkek Kız
29 Kız Erkek Kız Kız Erkek Kız Kız Erkek Kız Erkek Kız Kız
30 Erkek Erkek Kız Erkek Kız Erkek Erkek Erkek Erkek Erkek Erkek Erkek
31 Erkek Erkek Erkek Erkek Kız Kız Erkek Kız Erkek Kız Kız Kız
32 Erkek Kız Kız Erkek Kız Erkek Erkek Kız Erkek Erkek Kız Erkek
33 Kız Erkek Erkek Kız Kız Erkek Kız Erkek Kız Erkek Erkek Kız
34 Erkek Erkek Kız Kız Erkek Kız Erkek Erkek Kız Erkek Kız Kız
35 Erkek Kız Erkek Kız Erkek Kız Erkek Kız Erkek Erkek Kız Erkek
36 Erkek Kız Erkek Erkek Erkek Kız Erkek Erkek Kız Kız Kız Kız
37 Kız Kız Erkek Kız Kız Kız Erkek Kız Kız Erkek Erkek Erkek
38 Erkek Erkek Kız Kız Erkek Kız Kız Erkek Kız Kız Erkek Kız
39 Kız Kız Erkek Kız Kız Kız Erkek Kız Erkek Erkek Kız Erkek
40 Erkek Erkek Erkek Kız Erkek Kız Erkek Kız Erkek Kız Kız Erkek
41 Kız Kız Erkek Kız Erkek Erkek Kız Kız Erkek Kız Erkek Kız
42 Erkek Kız Kız Erkek Erkek Erkek Erkek Erkek Kız Erkek Kız Erkek
43 Kız Erkek Kız Kız Erkek Erkek Erkek Kız Kız Kız Erkek Erkek
44 Erkek Kız Kız Kız Erkek Kız Erkek Erkek Kız Erkek Kız Erkek

Ayy al benden de o kadar,saclarim bakimsizliktan kece gibi oldu,taramak gelmiyor fenayim cunku,yasamayan bilemiyor.komsum diyor ki yapsana makyaj,ne makyaji ben lavaboya yapisik yasarken ya.yasamayn gercekten anlamiyor kardesim.peki neden ultrason icin bu kadar beklemek zorundasin?

Ben normal istiyorum. Hiçbir anestezi yöntemini de istemiyorum. Tabi inşallah sezeryan yapmak zorunda kalmam. Hep dua ediyorum.

kızlar başım ağrıyor minoset içsem bi zararı olurmu acaba?

Canım minoset alınabiliyor mu bilmiyorum. Bana doktor zorda kalırsan parol al demişti. Ama önce uyumayı dinlenmeyi dene. Sonra ilaç almayı düşünürsün.

slm annişler nasılsınız? büyüttük bebişleri maşallah

cinsiyetlerini de öğrenebilsek

Ah inşallah o günleri de göreceğiz. İçinize doğan birşey var mı

kızlar ben çin takvimine inanmıyorum
ama bebeğin 7-8 haftalıkken kesedeki konumuna inanıyorum
hatta sitede böyle bir topik var
google da bebeğin kesedeki konumuna göre cinsiyet tahmini yazarsanız çıkar
teoriye göre bebek kesenin içinde sağa yakınsa kız sola yakınsa erkek
kesenin konumu değil dikkat, bebeğin kesenin içindeki konumu..
ultrason kagıdını elinize aldıgınıza sze göre bebek kesede sağdaysa kız soldaysa erkek
benmki sağdaydı
kızım diye sevmeye başladım bile

ayyy evet onu bende görmuştum oglumda tuttu bakalım bunda kız gıbı duruyor tutcakmı benımde esım ve oglum kızım dıye sevıyor şimdiden

kızlar bence artık göbışlerımız yavas yavas çıktı topık acıp koyabılırız.ben çok zayıfım kılloda verdım ama göbuşim çıktı hatta belım kalınlastı desem yerıdır.2. gebelıgımde etken olabılır

mide bulantıları çoğalmış kızlar benimkide son gaz devam 6.haftadan beri sürüyo kaçıncı haftada biter bi fikri olan varmı dayanamıyorum artık valla bende göbek möbek yok iştahım yokki mide bulantım geçsin bi yicem bi yicemmmm acısını çıkarcam:)kontrolüm ayın 25.inde vitamin verir heralde bebiş vitaminsiz kaldı die çok korkuyorum iştahım olmadıgı için

selam kızlar nasılsınız benim göbüşte baya var 2.hamileliğim olduğu için sanırım kızımda 4aydan sonra çıkmaya başlamıştı doğum kilolarını atamadan hamile kaldım toptan hepsini vericem inşallah...arkadaşlar primaya ben üye oldum başka bişey yapmam gerekiyomu ürün talebinde falan buşunmam gerekiyomu...

Vallahi yaşamayan bilemiyor. Bugün sabah eşim, söyle çıkıp bir alışveriş yap, iyi gelir dedi ben kusma krizinden çıktıktan 5 dakika sonra :) Güler misin ağlar mısın :)
Ben Londra'dayım. Burada muhtemelen dünyanın en saçma sağlık sistemi var. Hamile kalınca doktora gidiyorsun, aval aval yüzüne bakıp sigara ve içki içme diyip, hamileliğini bilgisayara işliyor. Başka hiçbir şey yapmıyorlar. Bir kan testi falan bile yok. Sonra evde oturup bekliyorsun, bir hastane sana mektup gönderiyor, 12. haftayla 13. hafta arasında bir yerde ilk kontrolün oluyor. Benim mektupta aç gelin, mesane dolu olsun ve en az 4 saat ayırın yazıyor :) Yani o zamana kadar Allaha emanet. Bir doktor, ebe adı falan bile yok ki, hangi ilacı içebilirim diye sorasın. Ben mecbur kaldım 2-3 kere parasetamol içtim. Gerçi doktorlar veriyor Türkiye'de.
Benim durum böyle. Bir de burada ebeler doğurtuyor. Aklım çıkıyor. Bir arkadaşımın bebeğini sezaryenle aldılar, ultrason yapmadıkları için yanlış hesaplamışlar, erken almışlar. Çocuk 10 gün kuvözde kaldı. Vallahi sizlerin ultrasonlarını duydukça içim gidiyor :)
Aman sağlıkla şu günleri atlatıp, bebişlerimizi kucağımıza alalım da, başka bir şey istemiyorum (öncelik şu bulantların geçmesi yönünde. Eşim banyo yaptığımda sevinmeye başladı valla :)))).

Son düzenleme:

Benim bulantılarım da geçen hafta durulmuştu, dün yine son sürat başladı.

Genellikle 12. - 13. haftalarda iyice azalıyor diyorlar ama bazen devam edebiliyormuş. Ne olur etmesin, bir şey değil bebişler aç kalıyor.

Dayanın kızlar, az kaldı. Geçecek ve çok yakında hamileliğimizin en güzel ve sağlıklı zamanlarının keyfini çıkartmaya başlayacağız. Ha gayret...

Migdem taş gibi sanki hic erimemis yediklerim uykumdan uyandim oturuyorum simdi sizinde oluyomu boyle

midesi bulanan arkadaşlar Allah yardımcınız olsun..
benm hala başlamadı
inşallah da başlamaz..
ama tedirgin olmuyo değilim
acaba kalbi durdu mu diye geçio aklımdan
hemen siliyorum bu düşünceyi
olumlu olmak istiyorum..
beni yoğun rahatsız eden şey uykusuzluk ve yorgunluk..

bu arada benm de göbeğim çok ama hamilelikten değil
zayıf olsaydım nasıl olurdu şimdiden bilemiycem
sanırım uzun bi süre hamile göbeği olup olmadıgını da anlayamıycam..
ama bugün youtube da bir kadının videolarına denk geldim
5. haftasından itibaren göbeğini çekmiş
8. haftadaki görüntüsüne şok oldum
yok 8 değildir bu dedim ama cidden öyle
9,10,11 de var
bayagı belirgin.. normal hali de zayıf
göbek yapıya bağlı sanırım

günaydın kızlar

çınarefeninannesi maşallah ne güzel olmuş göbüş ben de de yok diyodum ama 2-3 gündür pantolonlarım sanki rahatsız ediyor artık, belimizde kalınlaştığı için sanırım hamile pantolonlarına geçmek gerekicek. geçen gün hamile kıyafetleri bakmaya başladım zaten azcık daha bekliyim demiştim ama bu ay sonunda falan pantolon almayı düşünüyorum artık.

bulantılar geçemedi ben de bir türlü öğlene kadar yemek yemek eziyet, akşama doğru hafifliyo ama yemek yemek sadece zorunlu bir iş oldu benim için öyle isteyerek olmuyor genelde. ama seviniyorum zaten tombik hamile kaldım en baştan daha kilo almış olmadım hiç değilse, 3 kilo da vermiştim. yeni yeni 1 kilo aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…