günaydın herkeseiyi pazarlar
Ben gecen persembe yaptirdim. Sadece kendi fikirlerimi soyluyorum kimse yanlis anlamasin.
Cok guvenilir doktorlara yaptirmalisin bu islemi. Istanbulda 3 kisi falan var bunu iyi yapan. Bunlardan birine gonul rahatligi ile gidebilirsin. Benim doktorumda ense kalinligindan suphe duydu, yas da ileri olunca zaten cok dusunmedik. Dusuk riski var, kitabi bilgiye gore 1/100 ile 1/200 arasinda. Ama ileri haftalarda yapilan amniyosenteze gore daha dusuk risk. Cunku bebege dokunulmuyor. Sadece annenin gobegine bagli plasentadan parca aliniyor. Biraz acili bir islem ancak soz konusu bebek olunca dayanilmayacak bir aci degil. Ayrica amniyosentez sonucu, allah korusun , kotu cikarsa kurtaj mumkun degil. Suni sanci ile dogum yaptiriyorlar. Ancak bunda erke donem oldugu icin kurtaj olabiliniyor. Karar vermemde en buyuk etken bu oldu.
Neyse kotu mevzular bunlar daha da detaya girmeyeyim. Ben de basta cok korktum ama doktoruma guvendim. O zaman daha rahatliyor insan.
Ense kalinligin kac cikti?
cnm benim öncelikle çok gecmıs olsun ama sıkma canını morelini ne kadar yüksek tutarsan o kadar bebişine yansır kordosentez karından bebeğin beslendiği göbek bağından alınan kan örneği. korkulacak bişey yok cnm gözünde büyütürsen çok stres olursun buda bebeğine yansır.inşallah temiz çıkacak durumun gör bak müjdeli haberler getireceksin bize bende p.tesi günü gidiyorum ikili teste Allahım hayırlı haberlerle gelmemi nasip etsin bunun yanı sıra hepimizin bebeklerini korusun rabbim
canım geçmiş olsun diyeyim.. aslına bakarsan bu 2li testmiş ense kalınlığıymış bazen hatalı oluyor..kordosentesi duymadım hiç hani şu amniyos sıvısından çektikleri mi? bu konularda bilgim yok,düşük riski ile ilgili bikaç şey duydum..bence ağlama,kötü bişey olmayacaksa kötü bişey değilse bile buna sebep olabilirsin..soğuk kanlı olmaya çalış...hemen sonucun kötü çıkacağına şartlandırmış gibisin. bi dur bakalım...en kötüyü getirme aklına..bebeğin sapasağlam orada,onu üzme,Allaha emanet ol..herşey Allahtan...
geçmiş olsun canım,inşallah en kısa zamanda atlatır...devam edecek olursa tomografi isteyin...arkadaşlar çok korkuyorum ben!!!! perşembe günü eşim işten geldi saat 18e doğru her zamanki gibi, yemek yedik falan ondan sonra kafam çok ağrıyor dedi, ağrı kesici aldı ama hiç fayda etmedi, ağrı dahada artmaya başladı, neyse geç oldu yattık yinede ama ağrıya devam.. cuma sabah bir kalktı saat 7de çıldıracak ağrıdan ne yapacağımı bilemedim, kayınvalidem, kayınpederim, onu öyle görmek varya elimizden hiç bişey gelmiyo.Hemen doktora gittik, doktor hemen rontgen istedi beyinden onu yaptırdık bu arada ağrı birkaç saniye bile olsun azalmıyo!!! bize dedi ki çok ileri derecede sinüzit dedi ameliyat olmadan kurtulamazsın dedi ya birden korktuk ne ameliyatı diye bize dedi işte biz yapamıyoruz ama gidin başka hastanelerle konuşun araştırın. Ordan çıkıp eve gittik.. biraz akşama doğru azaldı ağrı ama geçmiş değil.. sonra yine akşam oldu yattık, bu kez saat 5 te sabah kıvranmaya başladı yeter artık diye, hafifleyen ağrı tekrar çoğaldı bir doktora daha gittik çünkü cuma günkü doktor ilaç bile vermedi geçmez diye ama evdekilerden aldı faydası yok... doktor beyin röntgenine baktı burda sinüs görünmüyor doktor nasıl ameliyat der dedi, hemen sinüs röntgeni istedi baktı sende sinüzit falan yok dedi!!!!!!!!!!!!!!! şaştık kaldık. Bizi nörolojiye yönlendirdi beyin röntgenini incelemesi için doktor hiç bir sorun yok dedi o doktor da.. e peki ağrı dedik bilmiyorum dedi,belki basit bir üşütme, stresden olabilir, üzüntüden, gerginlikten ya da migren olabilir dedi. sonra eşimin yüzünün her tarafına küçük bir iğneyle birşeyler sıktı ağrı yı gidermek için kaşına, kulagına, kulağının arkasına, burnun yanlarına, kafasına, boynuna alnına,çok aci vericiydi ben dayanamıyordum.. ama oda işe yaramadı, eve geldik acılar içinde kıvranıyor ne yapacağımızı bilemedik bir de hafta sonu, pazartesi yi beklemeliyiz.. bunun sıkıntısından bende de sancı başladı otururken falan rahatsız ediyo, üzüntüden galiba ama insanın elinden hiçbirşey gelmemesinden daha kötü birşey yok nasıl olcak bilmem. eşim bu ağrıyı allah düşmanım başına vermesin diyo ya o kadar şiddetli ki her tarafına vuruyo bacakları, beli bilemedik..
hoşgeldin,hayırlı uğurlu olsun...Allah kavuştursunyeni yıla kötü haberler ve kötü olaylarla başladı ama bebeğim benim uğurum,şans meleğim oldu başıma gelen en güzel şey.....
şuan 9+6 nisan ilk haftada meleğimi görücem sabırsızlıkla bekliyorum.tek eksiğim eşim işi dolayısı ile doğuma 1 ay kalana kadar bebeğim ve ben baş başayız tabi artık birde siz varsınız :))
geçmiş olsun en kısa zamanda sağlıklı bir hamilelik yaşarsın inşallah...Günaydın canım. 2012 Ekim Anne adayları ... gözlerim doldu başlığı okuyunca... Bebeğimi düşürmeseydim bu guruba dahil olabilirdim
güzel haberlerle gelgunaydin kizlar herkese iyi pazarlar bi kac gundur giremiyordum sayfalar akmis gitmis ama ben hic gecmise bakamadim.
bugun cok isim var islerimi halledip dr gidicem kismetse gelince yazarim bebisimin son durumunu simdi cikiyorum kendinize iyi bakin.
canım kokulu akıntının hemen doktora bildirilmesi gerektiğini biliyorum.bence ulaş doktoruna...inşallah bişey yoktur....kızlar günaydınnnn
ben de durumlar fena
2 gün önce kahverengi akıntım geldi
dr a koştum
düşük tehliken var dedi
haftalık progesteron iğnesi verdi
kahverengi akıntım kesildi ama şimdi sarı akıntım var ve kokusu da var rahatsız oluyorum
progesteron kullananlar bana yardımcı olabilir mi
iğnenin yan etkisi mi bu?
annemlerde yatıorum
topiği de fırsat buldukça okumaya çalısıyorum kızlar
Rabbim hepimize sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin
benim bebeğin ense kalınlığı 3,2 iki hafta önce geçen perşembeki kontrolde 3,4 çıktı ama ileri düzey ultrasonda doktorum çapada senin sonucun umuyorumki iyi olmuştur eğer öyleyse beni rahatlatacak bende 38 yaşındayım ve ilk hamileliğim birazda ondan korkum doktorun kimdi ismini verebilirmisin yada gitttiğin merkezin adını teşekkür ediyorum......ya birde rapor almalımıyım kaç gün almam gerekir sence ...........
bugün sabah 5 ten beri çekiyorum bulantıyı ayağa kalksam başım dönüyor,kusmaktan öldüm kan geldi artık..ilaçta fayda etmadi artık nedense azalacağına 2 gündür şiddetlendi iyice 12 haftamın içindeyim azalacağına çoğalıyor nedense..halimi görseniz saç baş deli gibi battaniyenin altındayım şimdi nete geçtim daha yinede midem bulanıyor....
günaydınn edacımm iyi pazarlar olsun hepimizeee
gunaydin kizlar herkese iyi pazarlar bi kac gundur giremiyordum sayfalar akmis gitmis ama ben hic gecmise bakamadim.
bugun cok isim var islerimi halledip dr gidicem kismetse gelince yazarim bebisimin son durumunu simdi cikiyorum kendinize iyi bakin.
kızlar günaydınnnn
ben de durumlar fena
2 gün önce kahverengi akıntım geldi
dr a koştum
düşük tehliken var dedi
haftalık progesteron iğnesi verdi
kahverengi akıntım kesildi ama şimdi sarı akıntım var ve kokusu da var rahatsız oluyorum
progesteron kullananlar bana yardımcı olabilir mi
iğnenin yan etkisi mi bu?
annemlerde yatıorum
topiği de fırsat buldukça okumaya çalısıyorum kızlar
Rabbim hepimize sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin
HERKESE GÜNAYDIN dilerim her şey bizim bebeklerimiz için bu güzel gün gibi aydınlık ve pırıl pırıl olsun hepimize mutlu pazarlar.............................
günaydın bu arada,iyi pazarlar...ya ben dün bi bunalımdım sormayın.. gece ne yapacağımı şaşırdım,menopoz teyzeler gibi.bi sıcak bi soğuk.. karnım aç bişey yemek istemiyordum,kitap okuyım diyorum canım sıkılıo.tvden de sıkıldım,yatıyorum kalkıyorum dönüyorum dolanıyorum..psikopat gibiydim ayyyy...sonra gece ağlaya ağlaya uyudum..sebepsiz..eşim de hiç sevmez ağlarken görmeyi beni..söylenmeye başladı ne var ağlıyacak diye,sen beni anlayamazsın anlamanı da beklemem diye bir sürü laf söyledim ona da...çok garipti ya,kendimden korktum
Ozel mesaj attim sana. Ben ertesi gun dinlendim sonra yavas yavas hareketlendim. Yani ise gidiyorsan haftasonuna denk getirirsen rahat rahat dinlenirsin.
bende bel ağrısı oluyor ama batma gibi değil yayygın bi ağrı o da hareketime bağlı olarak.. normal canım normal olur böyle...iyi pazarlar guzel anne adaylaribende acayip bel agrisi var belimin sol kösesine civi batiriyolar sanki. böyle bel agrisi olan varmi?
kızlar merhaba ben 10. haftama girdim ama hiç belirtim yok bende çok az mide bulantısı oluyor sabahları oda kusacak gibi değil göğüslerimde acıması geçti gibi bişey salı günü doktora gidicez ama çok korkuyorum bebişlerim gelişmiyormu acaba hamileliğinde hiç bi belirtisi olmayan varmı çok endişelniyorum çok korkuyorum salı günü kötü bi haberle karşılaşmaktan
inşallah canımm..nasılsın görüşmeyeli??
güzel haberlerini bekliyoruz canımm
geçmiş olsun canımm..
bol bol uzan ve dinlen..
inş bir daha yaşamazsın..
mutlu pazarlar canımm
canım bunlar çok normal..bende genelde evin içinde vakit geçirdiğim için dün isyanlardaydım eşim bir yandan gülüyor bir yandan daha neler göreceğim deyip duruyordu dün..bazen eşime laf atıp duruyorum sıkıldım deyip duruyorum o da kendini bu gibi durumlara alıştırmaya çalışıyor..daha yolun başlarındayız bu duygusallık zamanla daha da artıyormuş..eşlerimiz kendinlerini hazırlasa çok iyi olacak
kızlar merhaba ben 10. haftama girdim ama hiç belirtim yok bende çok az mide bulantısı oluyor sabahları oda kusacak gibi değil göğüslerimde acıması geçti gibi bişey salı günü doktora gidicez ama çok korkuyorum bebişlerim gelişmiyormu acaba hamileliğinde hiç bi belirtisi olmayan varmı çok endişelniyorum çok korkuyorum salı günü kötü bi haberle karşılaşmaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?