Cok saolun kızlar, allahım en kısa zamanda yardım eder inşallah..
Ama canım benim aniden hiç ama hiç geçmeden bu kadar ağrır mı migren? benim de vardı birkaç sene önce migren ama o gözümle alakalıydı birde ama eşimin gözleri ağrımıyo diyoevet tatlım mide bulantısı oluyordu ama o devamlı değil kafa ağrısı gibi arada gidip geliyo.. Aman allah korusun senin tutmasın migrenin çünkü eğer eşiminki de migren se çok zor çok.....
canım kendini üzme bebişinde kötü etkilenmesin..belki de hiç birşey çıkmayacak üzüldüğünle kalacaksın..daha sonucu bilmeden yıpratma kendini de bebişini de..yanlız dr un 2 liden hemen sonra istemesi erken değil mi?? 3lü testini de bir görseydi keşke..neyse sen güzel düşün güzel olsun..inş sevinçle güzel haberlerini de paylaşacaksın burada...
canım bende aynı durumdayım..en ufak birşeyde nefes nefese kalıyorum..dinlenip tekrar devam ediyorumm..
hoşgeldin aramızasaç kestirmenin bir sakıncası oladuğunu düşünmüyorum canımm..etrafımda da duymadım daha önce..
gerçekten insan annesine böyle durumlarda çok ihtiyaç duyuyor..benim annemle aramda 25 saat gibi bir mesafe var malesef..hamileliğim çok zor geçiyor lavabodan çıkamıyorum ama anneme de kıyamıyorum..kıymetini bil valla canımm..
hoşgeldin aramıza
Allah kolaylık versin..eşine acil şifalar diliyorum..sen de kendini bu kadar üzme canım biliyorum kolay değil ama bebişini düşün..
aramıza hoşgeldin
canım benimde 12.haftada 2gün boyunca tavan yapmıştı kusma ve bulantı sonra yavaş yavaş azaldı bugün daha iyidim 12+6 oldum...
Canım bende dun öyleydim varya yataktan kalkamadım başım dönüyodu 10 kere cıkardım beslenemedm dogru duzgun hastanaye gıttım ben eve gonderdı dırek hıcbsey vermedı
Aynen canım ağrır. Hatta birden başına balyozl vurmuşlar gibi bile başlayabilir. Yavaş yavş da başlayabilir. Mide bulantısı da bir belirtisi aslında migrenin. Allah yardımcısı olsun. Dr.a migrenden şüpeleniyorum diye gitsin. Ona göre incelesinler. Tedavi olabilir. Ben olamadım araya hamilelik girdi. Eşin sakın ihmal etmesin. Annemin 10 gün yattığını biliyorum migren yüzünden. Benim okadar uzun sürmedi hiç ama 2 gün sürdüğü oldu. O bile insanı mahvediyor. Migreni araştırdığında internetten sosyal hayatı en çok etkileyen baş ağrısı diye buluyorsun. Dr. bana stressden uzak duracaksın. Kahvaltı yapmadan evden çıkmayacaksın. Cenazeye, kalabalık sıkıntılı ortamlara tartışmaya girmeyeceksin, gürültülü mekanlara gitmeyeceksin demişti. Birde güneş, rüzgar, soğuk ve bunaltıcı sıcak da migreni tetikliyor haberin olsun. İllet bir hastalıktır. Eğer migren ise allah yardımcısı olsun. Çok zor çok....
Aynen canım ağrır. Hatta birden başına balyozl vurmuşlar gibi bile başlayabilir. Yavaş yavş da başlayabilir. Mide bulantısı da bir belirtisi aslında migrenin. Allah yardımcısı olsun. Dr.a migrenden şüpeleniyorum diye gitsin. Ona göre incelesinler. Tedavi olabilir. Ben olamadım araya hamilelik girdi. Eşin sakın ihmal etmesin. Annemin 10 gün yattığını biliyorum migren yüzünden. Benim okadar uzun sürmedi hiç ama 2 gün sürdüğü oldu. O bile insanı mahvediyor. Migreni araştırdığında internetten sosyal hayatı en çok etkileyen baş ağrısı diye buluyorsun. Dr. bana stressden uzak duracaksın. Kahvaltı yapmadan evden çıkmayacaksın. Cenazeye, kalabalık sıkıntılı ortamlara tartışmaya girmeyeceksin, gürültülü mekanlara gitmeyeceksin demişti. Birde güneş, rüzgar, soğuk ve bunaltıcı sıcak da migreni tetikliyor haberin olsun. İllet bir hastalıktır. Eğer migren ise allah yardımcısı olsun. Çok zor çok....
Bende de ne yazık ki migren varHamileliğimin 3.ayını doldurdum ve iki kere migren krizim tuttu inanılmaz kötüydü. İlaç kullanamamak çok daha ızdıraplı oluyor. Dediğin gibi açık hava güneş gürültülü ortam tetikledi benim migrenimi geçen pazar dışarı çıkmıştık eşimle güneşli havayı görünce ama o günü ikimizinde burnundan geldi onun da benim de migrenimiz tuttu Hamilelikte tetiklermiş migren ataklarını. Ama hamileliğin ikinci döneminde migren geçermiş öyle demişti doktorum inşallah öyle olur ilaç alamamak çok zor çünkü kimin bu derdi varsa Allah şifasını versin diyorum
evet kızlar ya bir geçseydi şu bulantı ve kusmalar.sağlıklı olduğum günlerimi özledim gerçekten en önemli şey sağlık bunu daha iyi anladım.hepimize geçmiş olsun....
Arkadaşlar dün tatsız bir olay yaşadım.... Tuvalete gittiğimde temizlenirken, peçetede kan gördüm... Tabi çok fena oldum. Aklım başımdan gitti. Eşimi aradım ağlaya ağlaya.. Hemen eve koştu. İşyeri yakında olduğu için çabuk geldi. Hemen doktoruma gittik. Allahıma şükürler olsun ki bebişimi gördüm. Kalbi de atıyordu. Annesinin gülü :) Dr. bebek canlı bir problem yok dedi. Bana 3 günde bir vurulmak üzere iğne verdi. Günde 3 tane almak için de progestron verdi. Akşam bacaklarım falan hiç olmadığı kadar ağrıdı... Neyse ki biz şimdi iyiyiz
nasılsınız kızlar size hoş olmayan haberlerim var doktorumuz kordosentez yapmaya karar verdi ayın 2 sinde yapacak çok korkuyorum 11,1 günlük hamileyim ağlamaktan bende hal kalmıyor ne yapacağımı bilmiyorum daha önce yaptıran varmı varsa bilgi verirse sevinirim internetten araştırdıkça daha çok korkuyorum bu arada çapada benim doktorum sizce özelde mi yaptırmalıyım ne dersiniz tüm bunların sebebi bebeğimin ense kalınlığı fazla çıktı eğer kordosentez yaptıran yada bilgisi olan varsa lütfen cvb yazsın kendimi bitmişhissediyorum şuan hiç bir teselli bana yetmiyor bana bir akıl verin kızlar rabbim hepimizin bebeğini korusun inşallah........
ya kızlar siz de her harekete nefes nefese kalıyor musunuz?hadi merdiven çıkmayı anlarım da,evde azıcık bir derleme toplama olayına girsem hemen yoruluyorum sanki koşmuş gibi de nefesim kesiliyor..onun için de her bi işi dinlene dinlene yapıyorum... ama mesela bulaşık makinesini boşaltip dizme işleminde deli gibi oluyorum bunun arasında da dinlenecek miyim yaaaa!!!
arkadaşlar çok korkuyorum ben!!!! perşembe günü eşim işten geldi saat 18e doğru her zamanki gibi, yemek yedik falan ondan sonra kafam çok ağrıyor dedi, ağrı kesici aldı ama hiç fayda etmedi, ağrı dahada artmaya başladı, neyse geç oldu yattık yinede ama ağrıya devam.. cuma sabah bir kalktı saat 7de çıldıracak ağrıdan ne yapacağımı bilemedim, kayınvalidem, kayınpederim, onu öyle görmek varya elimizden hiç bişey gelmiyo.Hemen doktora gittik, doktor hemen rontgen istedi beyinden onu yaptırdık bu arada ağrı birkaç saniye bile olsun azalmıyo!!! bize dedi ki çok ileri derecede sinüzit dedi ameliyat olmadan kurtulamazsın dedi ya birden korktuk ne ameliyatı diye bize dedi işte biz yapamıyoruz ama gidin başka hastanelerle konuşun araştırın. Ordan çıkıp eve gittik.. biraz akşama doğru azaldı ağrı ama geçmiş değil.. sonra yine akşam oldu yattık, bu kez saat 5 te sabah kıvranmaya başladı yeter artık diye, hafifleyen ağrı tekrar çoğaldı bir doktora daha gittik çünkü cuma günkü doktor ilaç bile vermedi geçmez diye ama evdekilerden aldı faydası yok... doktor beyin röntgenine baktı burda sinüs görünmüyor doktor nasıl ameliyat der dedi, hemen sinüs röntgeni istedi baktı sende sinüzit falan yok dedi!!!!!!!!!!!!!!! şaştık kaldık. Bizi nörolojiye yönlendirdi beyin röntgenini incelemesi için doktor hiç bir sorun yok dedi o doktor da.. e peki ağrı dedik bilmiyorum dedi,belki basit bir üşütme, stresden olabilir, üzüntüden, gerginlikten ya da migren olabilir dedi. sonra eşimin yüzünün her tarafına küçük bir iğneyle birşeyler sıktı ağrı yı gidermek için kaşına, kulagına, kulağının arkasına, burnun yanlarına, kafasına, boynuna alnına,çok aci vericiydi ben dayanamıyordum.. ama oda işe yaramadı, eve geldik acılar içinde kıvranıyor ne yapacağımızı bilemedik bir de hafta sonu, pazartesi yi beklemeliyiz.. bunun sıkıntısından bende de sancı başladı otururken falan rahatsız ediyo, üzüntüden galiba ama insanın elinden hiçbirşey gelmemesinden daha kötü birşey yok nasıl olcak bilmem. eşim bu ağrıyı allah düşmanım başına vermesin diyo ya o kadar şiddetli ki her tarafına vuruyo bacakları, beli bilemedik..
bulantı kusma deyince hemen kötü oluyorum yaa hamileliğin bu kadar zor oldugunu tahmin etmezdim.çok yakınımın hamileliğinede tanık olmadım birebir. güllük gülistaanlık geliyodu
ama zormuş valla felegim şaştı resmen:)yarın kontrolümüz var doktora sölicem derdime bi çare bulsun valla yemek yapamıyorm eşim yapıyo oda erkek ne kadar yapabilir hergün makarna felan dogru düzgünde beslenemiorum annemi özledim vallaa
merhaba hanımlar
nasılsınız bakalım bu güzel pazar gününde
valla dışarı attık kendimizi bugün eşimle
yarın dr kontrolüm var ense kalınlığına bakılacak bebeğimin
birde bende kansızlık var onun içinde ilaç başlanacak merak ediyorum bebeğimi:18:
ben biliyordum bu kadar zor olduğunu ilk hamileliğimde 4 ayı rezil geçmişti dedim belki bu iyi geçer buda mide bulantılarıyla geçiyor..çok zor ya candan can oluyor kolaymı anne olmak..ben 6 sene ara verdim şimdi sanki aynı şeyleri unutmamış gibi yaşıyorum.3.çocuğuda istiyordum ama vazgeçtim 2 tane yeter bana ALLAH canlarını sağ etsinde yavrularımın hayırlısı olsun.canım bende yemek yapamıyorum yapsamda zorla burnumu bağlıyorum tek bir çeşit kolay şeyler bizde çoğunluk makarna ve türlerini yiyoruz ne yapalım.
ne güzel etmişsiniz canım havalarda düzeldi bahar geldi.ama dışarı bile çıkmak istemiyorum hiç halim yok
ben biliyordum bu kadar zor olduğunu ilk hamileliğimde 4 ayı rezil geçmişti dedim belki bu iyi geçer buda mide bulantılarıyla geçiyor..çok zor ya candan can oluyor kolaymı anne olmak..ben 6 sene ara verdim şimdi sanki aynı şeyleri unutmamış gibi yaşıyorum.3.çocuğuda istiyordum ama vazgeçtim 2 tane yeter bana ALLAH canlarını sağ etsinde yavrularımın hayırlısı olsun.canım bende yemek yapamıyorum yapsamda zorla burnumu bağlıyorum tek bir çeşit kolay şeyler bizde çoğunluk makarna ve türlerini yiyoruz ne yapalım.
merhaba arkadaşlar nasılsınız ? öncelikle ( her ne kadar sonuna gelsekte ) hayırlı pazarlar diliyorum :)
bugün uyumaktan başımı kaldıramadım. sanırım bebiş uyutmak istiyor anasınıbir de çok tuvalete çıkıyorum özellikle bugün kendime çok şaşırdım.
sizler iyisinizdir umarım herşey yolundadır.
:95::95:
esıne cok gecmıs olsun canım bende mıgren dıye tahmın edıyorum benım ablamda babamda ve enıstemde var 3 ununkude co farklı seyredıyor ablamın cok sık oluyor kokulara karsı ozellıkle enıstemde bı tuttu mu acıllık oluyor agrıdan kafa goz şişiyor resmen cok zor bısey sanırım senın esınınde oyle bsıey olabılır :26:Aynen canım bizde araştırdık internetten yakın olan migren var ağrı yı sanki beynim şişiyor ve oradan çıkacakmış gibi geliyor diye tanımlıyor.. yarın bakalım başka bir doktora gitcez o ne diyecek, onun bugun 3. üncü günü öyle yatıyo buda beni çok üzüyo rabbim şifasını versin. bende kendimi üzmeyim diyorum ama olmuyor arada bir sancı giriyor karnıma kasıklarıma,korkuyorumda ama elimde değil..
Çok saol canım cvpladığın için, dileklerin için saol.. inşallah bebeklerimiz, biz ve ailelerimiz sağlıklı sıhatlı oluruz...
Kizlar merhaba.Burada simdi aksam oldu. Bugun cok hastalandim.durduk yere mideme korkunc bir agri girdi,bulantida cabasi(oguruyorum ama birsey cikmiyordu). Gozlerim karardi ve ben sanirim bayildim.Esim hastaneyi aramis.Megerse calisiyorlarmis.Taksiye bindik gittik 2 adimlik yere.doktor tansiyonumu olctu cok dusmus.ne yiyorsun dedi bende 'ekmek,peynir,zeytin,kraker,arada meyve,bazen corba' dedim.esim hemen 'avuc ici kadar yiyor' deyince,bana bitkisel ilac verdiler birde alamadigim vitamin ve mineral takviyesi yaptilar. hayatimda ilk defa kirec renkli serum yedim. hemsireler bana masaj yapti,basima,kollarima ve bacaklarimaesimin kursu vardi o gitti ben yalniz kaldim. ayy birde bi sikistim ayiptir soylemesi,nasil yapsamki diye dusunurken hemsire birseymi oldu deyince hemen atildim 'tuvalete gitmeliyim,hem de acil' dedim :) beni tuvalete goturdu sagolsun.ustumu cikardi beni tuttu.cunku dusuyorum tek basima.
sonra yataga donduk diger hemsilerede geldi.sorular sorup durdular.hangi ulkedensin? ne zaman geldin? ne kadardir evlisin? gozlerin cok guzel insallah cocuk sana benzergibi seyler soylediler.
bu arada midem hala agriyor. doktor bana bitkisel mide ilaci verdi.bitkisel olsa bile sakin acil olmayan agrilarda icme dedi.simdi dayanabildigim kadar dayanacagim..bugunki serum 6 adet vitamin iceriyormus ve bunlar kimyasal degil bitkisel oldugu icin ve cin doktorlari gibi noktasal tedavi yaptigindan ayrica bebisimide gordugumden 100 dolar hesap cikardilar.Allahtan devlet yardim ediyor.her seferinde bu kadar para versek iflas ederiz biz.
Noktasal tedavi nedir?
soyleki bizim ulkemizde sadece akupunktur var.Ama bu ulkede daha fazlasi var.Mideye bagli ayaklarda ve ellerde sinirsel noktalar var.bu noktalara baski uygulayinca mideye ulasiyor.tedavi 100% sonuc vermez ama rahatlatir.bu tedavi uygulanirken ozel tutsu komur ile vucut sicakligi kontrol ediliyor.
Bitkisel ilaclar faydali midir?
Kesinlikle hayir ama yan etkisi kimyasal ilaclara gore cok daha azdir.unutmamak gerekir ki,ilacin hic bir turu zarasiz degildir.
Not: doktor bana ilac vermedi.eger agrin yada atesin olursa yine gel burada mudahale edelim dedi.israr etsem bile ilaci bana vermedi.kendisi gozetim altinda vermeliymis.
halimi soracak olursaniz sabaha gore biraz daha iyi ama mide agrisi devam ediyor.bulantilarim hic kesilmeyecek gibi.
Gunaydin annisler,
Nasilsiniz?ben butun gece kustum sabah kalktim gene kustum gecen haftaya gore daha fenayim.su anda da cok bulantim var banyoya gitsem kusarim ama kahvalti ettigim icin cikmasin diye tutuyorum napiim.sasirdim kaldim kizlar napacagim ben yaa,ne kraker ne leblebi hic bir sey tutamiyor beni.surekli bulanti.haftasonumda berbat gecti bu yuzden.bunalimdayim cok bunalimdayim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?