2012 Ekim Anneleri

geçiyor merak etme canm...sonra sende öyle bir yemek yemeye başlarsın ki benim gibi biri beni durdursun dersin

haşlanmış patates, beyaz leblebi, elma bulantılarımda bana ii geliyordu...özellikle beyaz leblebi dene istersen canm..

inş. en kısa zamanda iştahlı günlerine döner bulantı çeken tüm anneler...

kızlar kusmalar bulantılar benide çok yoruyor iş yerinde birde muhasebede çalışıyorum bulantı hissinden dikkatimi toparlıyamıyorum allahım herkeze yardım etsin az kaldı ama bunlarda geçicek :) bebişimizi içimizde büyümüş gördüğümüzde bulantıları hatırlamıycaz bile o gunleri düşünüp içinizi ferah tutun tevsiyem

kolay ama çok acıııı midemi de bulandırıyo o hap bi de demir şurubu başladık şimdi o da bi tuhaf hiç hap içmezdim halbuki ben bebişler için hayatımın ilklerini yaşıyorum

eltimde şurubu yemek arasında içiyordu bulantısını hafiflettiğini söylüyrdu...

desene ilk bebişinde hep ilkleri yaşıyorsun :)

gunaydınnnnnnnnnnn kızlarrrrrrrrrrrrrr

benım misafirim vardı gıremedım pek ama butun sayfaları okumaya calıstım.. 2li teste giden annişler var.. nt lerde güzel cıkmıs. gözleriaydın olsun... insallah kan değerleride cok güzel cıkar....

kızlar yaaa halen bulantılarınız kusmalarınız devam edıyor mu??? Allah yardımcınız olsun.. bazı ınsanların 6.aya kadar suruyormus.. sizinde oyle olmasın benım sukur 5.6.7. haftaalarda vardı bulantım hıc cıkarmadım ama...bazende gece yatarken oluyor o kadar... o bile dayanılmaz.. sizleri düşünemiyorumm..

günaydın güzel hamişler ve bebişleri =)))) dün aksamdan beri migde bulantım tavan yaptı aç aç dolaşıyorum ya hiçbişey yiyemiyorum gece de açlıktan uyuyamadım

canım gözünaydın maaşallah cok iyi haberlerle geldin . bebişin kafası ne taraftaydı hemen bi cinsiyet tahmini yapalım . darısı benim basıma ama daha 10 gün var dokora gitmeye

günaydın canım valla şükret haline bu bulantı ne büyük bi illetmiş anam geçmiyoda kilo veriyorum sürekli açık ya bildigin aç yemek yiyemiyorum yedigimi cıkarıyorum busefer karnım agrıyo sancı yapıyo en iyisi hiç yemiyim girdi cıktı olmasın diyorum vallahi dün gece açlıktan uyuyamadım sabah kalktım süt içtim yine bulantı. yemek yiyebilmek büyük nimetmiş.

ben çok acıkıyorum ama geceleri. gece folbiol alıyorum..midem çok kazınıyor.gurul gurul o kadar ses çıkıyor ki sanırsın 3 gündür açım....eşim bile yuhhhhh diyor seslere... ama tabi meyveyle geçiştirmeye çalışıyorum...o saatte ekmek mi yenir!!!su çok içiyorum...hiç kilo almadım buna da çok seviniyorum,çünkü kiloluyum.ik 3 ay hedefim 0 kg idi inşallah başarırım...

Gunaydınlar güzel annelerr
edam canım herşey çok güzel geçmiş çok sevindim maşallah kuzuna
akşam bizde yemek yedik hemen lavaboya gittim çıkardım aç aç yattım
2 gündür iyiyim diyodum nazar değdirdim kendime sanırım..

kızlar selam....

uzun zaman oldu..iki haftadır giremedim.. sayfalar sayfalar akmış gitmiş..:) ne güzel..hepsini okuyamadım tabiki inşallah herkes iyidir. bebişler sağlıklı bi şekilde büyümeye devam ediyodur.
benim kese etrafında kanamalarım vardı. yıllık iznimden aldım bi hafta, bi hafta da rapor. evde yattım dinlendim. kontrollere gittim. çok şükür şuan herşey yolunda. kanama alanı bitmiş. bebişi gördük tabi en son 23ünde. kıpır kıpırdı. nasıl güzel:) 29 mm idi en son. şimdi biraz daha büyümüştür miniğim:) ikili test için 12 nisana gün verdi drumuz. inşallah herley yolunda gider..
medipole gittim ben. aranızda giden varmı oraya kızlar? gittiğim dru çok beğendim. malum üç dört dr değiştirdikten sonra en son bunda karar kıldık. son kontrolümüzde bu seferde kadın hastanden ayrılıyorum demez mi?:44: nasıl bi şanssızlık dedim? acıbadem e geçiomuş. oranın doğum rakamını benim sigorta teminatım karşılayamıo haliyle. çok yüksek fiyatları. ama ikili için acıbademe gel dedi sen yinede. bişiler yaparız filan dedi?bakalım nasıl olacak bilmiyorum? ama dr umuda bırakmak istemiyorum. .hayırlısı ile şu ikilimize de bi atlatalımda..

bizden haberler bu kadar umarım herkes iyidir kızlar...

Son düzenleme:

günaydın..haberler çok güzelllll...ben de inşallah cuma günü güzel haberlerle gelirim.... doktorun ayrılıyor olması gerçekten şanssızlık... memnunsan devam et... tabi şartlara göre..bu arada ben de özel hastaneye gidiyorum 12 tl ödüyoruz girişte.. bir de ilk o tahlillerde 20 vermiştik. ben de şu özel hastanelerde şimdiye kadar %70 aldıklarını %90 a kadar alabilecekleri haberinden sonra merak etmekteyim son durumu... devam ederim sanırım,doktorumu sevdim.. doğumu memleketimde yapacaksam eninde sonunda yazdan sonra bırakmak durumundayım ama...hele gelsin o günlerrrr.........

inşallah canım...güzel haberlerle gelirsin sende kuzum.
drumdan memnun kaldım çok. gittiği hastane zaten çok iyide ben rakam yüksek diye oraya hiç girmemiştim bile benim çalıştığım kurumun acıbademle anlaşması var. muaynelerde sıkıntı yok. %10 unu ben ödüyorum gerisini bankam karşılıo. ama doğumda benim teminatım acıbademe yetmio:) dr bi görüşürüz dedi eğer olursa süper olur bakalım.
dediğin gibi bi o günler gelsin hayırlısı ile de..ama işte insan drunu belirleyip beğenince filan hastaneyide ayarlamak şimdiden ölçüp biçip karar vermek gerekio..doğum için memleketine mi gitceksin canım sen?

çok geçmiş olsun canım.bende ilk gebeliğimde böbreklerimden kum dökmüştüm ilk aylarımdı hem bulantı hem sancı ölüyodum iki kat olmuştum adete ilaçta alamıyordum çektim.çok şükür kızım doğdu ve sağlıklı sende kendini üzme canım inşallah hiç bişey olmaz.
günaydın güzel hamişler ve bebişleri =)))) dün aksamdan beri migde bulantım tavan yaptı aç aç dolaşıyorum ya hiçbişey yiyemiyorum gece de açlıktan uyuyamadım
benimde canım çok kötü her sabah saatim belli 6 da başlıyor şimdi bile kıvranıyorum ama ben her sabah 1 tane simit ve vişne suyu içiyorum kendimi zorluyarak ve yatıyorum sırt üstü hiç hareket etmiyorum biraz düzeliyor işte karnımı sıvazlıyorum bide.şimdide limonlu bir soda içtim sanki bastırıyor midemi.sende dene bence benim günlük takbikim bu.aç aç dolaşma daha kötü olursun.
güneyadınnn ekimm annecikleri nasılsınız??
sanada günaydın bulantılarla mücadele ediyoruz napalım sen nasılsın?????

Ay ben zaten sol yatıyordum nasıl sevindim okuyunca

ya inanmıyorum böyle bişey varmı kime inanacagızz ikiside doktorr bana bide öyle ikna ettiki kesinlikle alakası yok dediiii o kendiliğinden oluşur dedii geldee doktor diyip inannnnn

Valla bende şaşırdım bu çelişkiye... Ama su içmeye çalış tatlım bol bol.. Benim sürekli içim yanıyor. Hep su içmek istiyorum. Sabahları bulantım olduğu için bekliyorum daha ilerleyen saatlerde içiyoum ama zor dayanıyorum.

:d ay canım 9 ay nasıl dolduracagım dıye beklerken bıde 10.eklenmesın :d saka bı yana ellerı ayakları saglıklı olsunda ne zaman dogmak ısterse buyursun gelsın beklıyo annesı onu

heheh..... Valla annem de dinazor doğurcak sanmış ama işte Geç doğum olabiliyor Ayyy bana da zaman geçmek bilmez. Öyle gecikirse .

Amin arkadaşım bende cuma günü ikili teste gidiyorum. İnşallah güzel haberlerle döneceğiz. Randevum 10.45 de Benim de göbüş çıktı azıcık...

eldiven- 3/4 adet tırnakları yüzünü çizmesin diye
bere- kış bebği için yün olanlardan 2-3 adet / 1-2 adet de koton olanlardan
corap- 3-4 cift
yün ya da polar hırka veya yelek ( kış bebekleri için )
hırka merserize - yaz bebekleri için
tulum uzun kol- 10 adet yeni doğanlardan ( ilk 20-25 gün için ) + 5-6 adet de 0-3 ay arası olanlardan
body kısa kol- 10 adet yeni doğanlardan ( ilk 20-25 gün için ) + 5-6 adet de 0-3 ay arası olanlardan
( body ve tulumlar cok sık kirlendiği ve alt açıldığı için 10 adete yakın alınsa iyi olur dedi arkadaşlarım )

tulum: yaz bebekleri için kısa kollu tulumlar ayak kısmı açık,( 10 adet yeni doğan, 5-6 adet 0-3 ay arası )
body: tulum içine kolsuz yaz bebekleri için ( 10 adet yenidoğan-5-6 adet 0-3 ay arası)
salya bezi -10 tane/ annenin omuzuna konan tülbent tipi
önlük-6 tane
ağız silme b.-10 tane
sac fırca-tarak
banyoda bebek yıkama bezi / süngeri
banyo havlusu
banyo küveti küçük
alt değiştirme plastiği
yatak kenarlarını koruyucu (bumper)
lastikli çarsaf-3 adet
nevresim-2veya 3 adet
yastık kılıfı-3 adet
merserize pike-yaz beebkleri icin
polar battaniye küçük-kış bebekleri için ( araba içine de konacak boyutta )
polar battaniye büyük
tırnak mak+törpü
hava nemlendirici
yatak koruyucu ( yatak çarşafı altına serilen kusma- çiş geçirmesin diye koruyucu muşamba)
bebek arabası
ana kucağı
araba koltuğu
gece destek minderi(hamileler için yan yatarken karın altına destek vermek için)
dönence -yatak başına asılan müzikli
göğüs pedi -anne sutyen içine konan
banyo kovası
silikon göğüskoruyucu
maşrapa
ateşölçer kulaktan veya koltuk altından
süt sağma pompası(ikizler için 2 li olanından)
banyo termometre
süt saklama poşetleri veya kapları( buzdolabına veya dondurucuya atmak için)
sterilazatör
emzik -1/2 adet
biberon 1/2 adet
kulak temizleme çub
küvet ağı ( portatif küvetin içine konan, bebek kaymıyor ve tek elle yıkayabiliyorsunuz)
bebek dolabı askısı
sallanan beşik
walkie talkie
emzirme sütyeni
loğusa gecelik- (dikkat edin mutlaka önden düğmeli ve açılan olsun)
göğüs kremi
bebek toz sabunu- kıyafetlerini yıkamak için, doktorlar asla deterjan kullanmayın diyor
bebek yumuşatıcısı- sabun yumuşatıcı
alt temizleme mendilleri
bebek şampuanı ve losyonu

Arkadaşım bu listeteyi internetten buldum... Hazır bir liste.. Baktıkça içim kararıyor... Eksiklere bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…