• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ekim Anneleri

slm kizlar birsey sormak istiyorum krem peynir gebelikte zararliya peki kaymakta zararli midir acaba hazir krem tarzi kaymaklar varya.ben cok seviyorum da:)

ayy forum takıp kısmında görür görmez atladım öle bişi mi var yaa ?????

sanmıyorum sen nereden duydun

yağlı peynrılerden uzak durmak lazımmış ben kaşar karper fln zaten yemıyordum yağlı diye
yarım yağlı beyaz peynri alıp sandviç yapıyorum sabahları

krem peynır de yağlı oldugu ıcın tavsıye edılmıyormus baska bizararı yokmus

bakın ;

KREM PEYNİR: Krem peynirlerin içinde fazla yağ vardır ve bu kalp sağlığımızı kötü etkiliyor.
Krem peynir değil normal peynir tüketin. Çocuğunuz mutlaka krem peynir istiyorsa ara sıra verin.

kaynak: Zararlı yiyecekler ve zararları | Anne Bebek Dünyası hamilelik, doğum, bebek, bakımı, gelişimi, beslenmesi

yalnzı sunuda sölim bu sıtede pek çok şeye zararlı denmsı mesela ton balıgı da bunun ıcınde

ama eksık bılgılewrde var hafatada 2 porsıyondan fazla ton balıgı zararlıdır 80 gr lık ıkı porsiyon alınabılır

1 haftada bilgi vermısler ama eksık vermısler

Son düzenleme:
nasıl yani ya peynir zararlı olurmu hiç onu kim çıkardı yahu:53::53: sütten yapılan peynirdemi alalal.ben karper yiyorum.

canim pastorize edilmemis peynirler zararli degil mi?hos satin aldigim peynirler pastorize ama softchese tam islenmemis oldugu icin gebelikte yemek iyi degil diye duymustum vede tuketmiyor su an.onlarda pastorize diye geciyor ama vallhi burda unuversitede hoca olan bir arkadas pek titizdi hamileliginde ondan duydugum bilgiler bunlar:)

yağlı peynrılerden uzak durmak lazımmış ben kaşar karper fln zaten yemıyordum yağlı diye

bakın ;

KREM PEYNİR: Krem peynirlerin içinde fazla yağ vardır ve bu kalp sağlığımızı kötü etkiliyor.
Krem peynir değil normal peynir tüketin. Çocuğunuz mutlaka krem peynir istiyorsa ara sıra verin.

kaynak: Zararlı yiyecekler ve zararları | Anne Bebek Dünyası hamilelik, doğum, bebek, bakımı, gelişimi, beslenmesi
ya ben şirkette yiyorum sabahları kolay oluyo diye,yoksa evde beyaz peynir yiyorum tabisi :32:

aayy ben de çok severim krem peyniri, yağlı peynirleri:) hoş bu aralar daha çok beyaz peynir ve acı biber salçası yiyorum. evde tek başıma kahvaltı yapmaktan çok hoşlanmadım ben ya. zor oluyor gerçekten.

ya ben şirkette yiyorum sabahları kolay oluyo diye,yoksa evde beyaz peynir yiyorum tabisi :32:

canım bende çalışıyorum evde domates ve peynrı ile çavdarlı sandviç ekmeğine

sandviç yapıyorum bazen zeytınde doğruyorum :) iş yerıdne yıyorum haftaad ıkı kere de ekmegın ıcıne

yumurta koyuyorum yumurtada yememız lazım :)

ya belki o soft cheese başkadır.. peynir konusunda dikkat etmek gerek çiğ süt olmaması gerek,mesela otlu peynir.. bir de aklınızda olsun hamur işi yaparken kalıbı sıyırmak gibi bi huyunuz varsa aman haaaa,çiğ yumurta!!!ha bir de kaşar peyniri iyi hoş ta güvenilir marka olsun.. şu bimde falan upucuz olanlar var onlarda çoğunluk tereyağı ve burada söylemek istemediğim şeyler varmış,,bilindik markalardan şaşmayın..bir de kefir için çokkkk faydalı bağışıklık sistemi falan için..hastalıklardan da korun muş oluruz.bir de evde yoğurt yapıyorsanız eğer probiyotik yoğurtla mayalarsanız probiyotik yoğurt yapmış olursunuz..hem sindirim sistemine iyi hem de yararlı bakteriler lazım..son olarak bir deeee:52::52::52: şaka şaka...

Bende sabahları ekmek arası siyah zeytin kaşar ve domates yiyorum bazende yumurta..

Eritme/Krem Peynir

Mavi peynir, feta, brie, camembert, cottage, ricotta, bazı yumuşak beyaz peynirler pastörize edilmemiş süt ve pastörize edilmemiş sütten üretilen yiyecekler Listeria bakterisi içerebileceğinden hamilelik sırasında tüketilmemelidir. Bu bakteriler doğmamış bebeğiniz için çok zararlıdır ve bunlardan kaçınılmalıdır. Listeria’lı yetişkinlerde genelde herhangi bir semptom görülmezken, Listeria fetusta veya yeni doğan bebekte yaşamı tehdit eden komplikasyonlar oluşturabilir. Listeriosis’in düşüğe, prematüre doğuma ve kan zehirlenmesine neden olduğu bilinmektedir. Hamilelikte bu tür yiyeceklerden kaçınılması ve yalnızca hamilelikten sonra yenilmesi en doğru hareket olacaktır.

canım bende çalışıyorum evde domates ve peynrı ile çavdarlı sandviç ekmeğine

sandviç yapıyorum bazen zeytınde doğruyorum :) iş yerıdne yıyorum haftaad ıkı kere de ekmegın ıcıne

yumurta koyuyorum yumurtada yememız lazım :)

ben domates yemiyorum mevsimi değil diye,dr da yeme dedi.evde imkanı yok hazırlayamam üşenirim :) haftasonu 2 gün yiyorum yumurta.şirketin altında cafeler yemek yerleri var,sabah hepsinde kahvaltı oluyo,bazen oraya da iniyorum tam teşekküllü yumurtalı falan kahvaltı yapıyorum:56::56:
yazın daha erken geliyor servis şirkete vakit yetiyor,o yüzden bir an evvel yaz gelsin okullar kapansın da ben de adam gibi kahvaltımı yapayım:56::56::56:

Son düzenleme:

bakın ;

yalnzı sunuda sölim bu sıtede pek çok şeye zararlı denmsı mesela ton balıgı da bunun ıcınde

ama eksık bılgılewrde var hafatada 2 porsıyondan fazla ton balıgı zararlıdır 80 gr lık ıkı porsiyon alınabılır

1 haftada bilgi vermısler ama eksık vermısler
ben buna hiç inanmadım:19: annem duysa şok olur :32: peynir sütten hiç zararlı olacagını düşünmüyorum yerim valla.:19:

onu yeme bunu yem açlıktan ölcez.:47:

Eritme/Krem Peynir

Mavi peynir, feta, brie, camembert, cottage, ricotta, bazı yumuşak beyaz peynirler pastörize edilmemiş süt ve pastörize edilmemiş sütten üretilen yiyecekler Listeria bakterisi içerebileceğinden hamilelik sırasında tüketilmemelidir. Bu bakteriler doğmamış bebeğiniz için çok zararlıdır ve bunlardan kaçınılmalıdır. Listeria’lı yetişkinlerde genelde herhangi bir semptom görülmezken, Listeria fetusta veya yeni doğan bebekte yaşamı tehdit eden komplikasyonlar oluşturabilir. Listeriosis’in düşüğe, prematüre doğuma ve kan zehirlenmesine neden olduğu bilinmektedir. Hamilelikte bu tür yiyeceklerden kaçınılması ve yalnızca hamilelikten sonra yenilmesi en doğru hareket olacaktır.

bu yaziyi internetten bulup ekledim arkadaslar

Eritme/Krem Peynir

yavrum sen ingiltere de olduğun için için bunlar devamlı gözünün önünde.bizim buralarda bildiğin koyun, ezine, keçi felan :60::60::60:

yavrum sen ingiltere de olduğun için için bunlar devamlı gözünün önünde.bizim buralarda bildiğin koyun, ezine, keçi felan :60::60::60:

canim emin ol ben sadece turk peyniri tuletiyorum kasari bile turk kasari aliyorum esim ingiliz kasarlarini daha cok seviyor ben tam tersi.ustelik bu yaziyi turk sayfasindan bulup ekledim.

bence abartmadan yenılebılır kı ben surulebılır beyaz peynır cok yıyıyorum bısı olacagınıda dusunmuyorum oyle olsa annem benı dussun dıye neler yemıs neler yapmısta nafıle bırazda nasıp arkadaslar cok uzerıne dusmemek lazım bence

Back
X