2012 ekim bebekleri ek gıdaya başlıyor :))

geçmişi okudum geldim sonunda , kızlar hepiniz başlamışsınız maşallah tam öğünlere , daha biz başlamadık , zaten 23 ünde 6 aylık olucaz ama su vermeye başladım çünkü havalar ısındı burada , sulukla verdim heryerimize aktı , bardaktan verdim bende direk , cumuk cumuk içiyo maşallah kuzum birde hipp aldım kavanoz mamalarından , biliyorsunuz artık ben takıntılıyım bu organik konusunda , hergün bir kavanoz açıyoruz bikaç kaşık yiyor kuzum , gerisinide annesi bitiriyor tabiii ama tadımlık işte , 23 ünde doktorumuza sorarız artık ona göre başlarız bizde inşallah

günaydın zuhalcim

ev yapımı bisküviden pek verim alamadım hoşlanmadı doruk paşa ama cicibebeyi bayıla bayıla yiyor. hipp'in bisküvisine bi bakıyım canım

blenderla vedalaştık zaten artık süzgeçten geçirerek verdi annem burdayken çorbalarını biraz daha pütürlü, sebze çorbalarını öyle daha çok sevdi oğlum

6.ayı bitiriyosunuz artık sizde başlarsınız öğünlere afiyet olsun hüma sultana

dün oğluşum tavuk suyuna tel şehriye çorbası yedi. biraz erken mi davrandım bilmem ama çok hoşuna gitmiş. tel şehriye olduğu için rahat rahat da yemiş kuzucum hiç blendera ezmeye falan gerek kalmadan

muhallebi yapan arkadaşlar nasıl yapıyosunuz muhallebiyi? şu 12 vitaminli ,mineralli, meyveli pirinç unlarından alıp muhallebi yaptım 2 kez, hiç sevmedi doruk :26:

selam kizlar..okudum hizlica bastan, paylasimlar icin tesekkurler, hepsini kaydettim..benim kizim da su an 6 ay 3 gunluk, 6 aya bir hafta kala annanesindeyken ben de basladim ilk ek gidamiza. izmitte aksama kadar organik havuc aradim bulamadim, ben de hipp havuc puresi aldim, doktor organik sebze bulamazsan hipp al demisti. ilk gun 2 cay kasigiyla basladim. hergun bir cay kasigi artirarak devam ettim. bu sekilde 10 gun havuc yedi. bir kavanozu acip dolaba koyuyorum, etresi gun de isitip kalanini ben yiyorum. 10 gun sonra patates havuc karisitr ver demisti, dun de yine hipp patates havuc karisimindan verdim. 10 gun de bunu vericem, sonra icine kiyma eklenicek. bu sekilde tarif etmisti doktor ama yogurt muhallebi meyve falan birsey demedi, acaba ne zaman 2 ogune cikricaz bilmiyorum. su an oglen 12de tek ogun yiyor, artira artira su an yarim cay bardagina ulastik, cok seviyor, ellerimi isiriyor ver diye :) dun organik havuc patates aldim ama bu kavanozlar da cok pratik geliyor bana hipp organik, tembel miyim neyim. acaba kendim mi yapsam artik. buharda pisirmek icin tencereye asilan suzgec gibi bir aparat varya ondan almam lazim, yok ben de, tencereye koyup pisirmek de istemiyorum. hadi bakalim afiyet olsun miniklereeeee

tariflerinizin hepsi çok güzel, biz de 6 aylık olalım başlıycam yapmaya. şimdilik sağlık ocağı sadece elma armut suyu ve yoğurt tattır dedi, onları veriyorum ama beğenmeye beğenmeye içiyor hep. bu arada meyvelere de hiç güvenemiyorum, dalından ilaçsız yetişmiş, taze koparılmış meyve bulmak mümkün değil. kavanoz mamalarına da katkı maddeleri var diye güvenemiyorum. içme suyu bile güvenilir değil zaten.

tariflerinizin hepsi çok güzel, afiyet olsun bebişlerimize, biz de 6 aylık olalım başlıycam yapmaya. şimdilik sağlık ocağı sadece elma armut suyu ve yoğurt tattır dedi, onları veriyorum ama beğenmeye beğenmeye içiyor hep. bu arada meyvelere de hiç güvenemiyorum, dalından ilaçsız yetişmiş, taze koparılmış meyve bulmak mümkün değil. kavanoz mamalarına da katkı maddeleri var diye güvenemiyorum. içme suyu bile güvenilir değil zaten. tadını kokusunu beğendiğimi veriyorum, daha 1-2 hafta sürem var ikimiz de alışıcaz ek gıdalara yavaş yavaş. bir de yumurtayı nasıl veriyorsunuz çok merak ediyorum, neyle yumuşatıyorsunuz?

cnm bazi kavanoz mamalarinda koruyucu madde yok, hipp ve milipa organik mesela. ben arastirdim baya, hatta Zuhal da sanirim milupaya ulasip sormustu. tarim ilaclarina pek guvenemiyorum ben, o yuzden guvenemedigim durumlarda kavanozu tercih ettim. ama organik oldugundan emin oldugum sertifikali durumlarda taze vericem tabi.

mama ile hazırlarken zaten içinde eriyip gidiyor (1 kaşık tahıllı kaşık maması, 2 ölçek biberon maması, yumurta sarısı, zeytin ezmesi, reçel, 60 cc su hepsini karıştırıp veriyorum)
sade vereceksem Yumurtanın sarısını kaşık ile ezip küçük küçük ekmek içi ile veriyorum. (su destekli sorunsuz yutuyor)

pirinç unu aldım ben. 3 tatlı kaşık pirinç unu, 1 bardak su cezve ile kısık ateşte pişiriyorum. sonra 2 kaşık devam maması ile karıştırıp yediriyorum

hazır olanlardan ise sütlü-pirinçli yi seviyoruz. bide gece için olanlar var tahıllı. bizim kız seviyooo

muhallebi yapan arkadaşlar nasıl yapıyosunuz muhallebiyi? şu 12 vitaminli ,mineralli, meyveli pirinç unlarından alıp muhallebi yaptım 2 kez, hiç sevmedi doruk :26:[/COLOR][/B][/QUOTE]

denedim dün akşam tekrar sevdi bu sefer kuzucum

arkadaşlar duyduk duymadık demeyin ana katgrsnde zeynep bebek için elele kısmını mutlaka okuyalım rica ediyorum ve elimizden geldiğince yayalım

bende tam 5.5 aylıkken hipp kavanozlardan tattırmaya başladım ama dolaba koyup 2. gün ısıtıyorum demişsinya neden ısıtıyorsun onu anlamadım :26: üzerini okursan yenilecek miktarı ayırıp kalanını buzdolabında 3 gün saklayabilirsiniz diyor ama ben taze gıda olmadığı için 3 . gün vermem , hatta 2. gün bile içime sinmez ama yakında yerler sanırım hepsini :44: gerek kalmaz böylece dolaba koymaya die düşünüyorum , birde organik die satılan sebzelere ben güvenemedim mecburen şimdilik hipp veriyorum oda bikaç kaşık zaten , dün organik tahıllar aldım ama tahıllara ne zaman başlanıyor bilmiyorum , bakıcaz artık , birde kendimce şöyle bir çözüm buldum bu organik işine , ağaçta yetişenleri köylüden alıcam , kalınca soyup verebilirim onlar gdo suzdur ama senelik ekilen ıspanaktır patates veya mısır gibi gdo lularıda organik kavanoz mamalarıyla takviye edicem , raya organikten tahıllarımızıda aldık , yumurtamızıda komşudan rica ettim kümesleri var , günlük alıcam ondan , sanırım yapabileceğimin en iyisi bu

ha bide canım o aparattan bulabilirmisin bilmiyorum ama ben evlendiğimde karacanın marifetli set die bir takımını almıştım , şimdi çok işime yarıcak sanırım , mesela alta çorbanı koy , o pişerken üzerine oturan süzgeci var , çorbanın buharında sebze pişir , birde bütün boyları düdüklü oluyor , çokkkkk kullanışlı tavsiye ederim :87:

bizde güvenemedik çok araştırdık ama hipp ve milupa organik en güveniliri , koruyucu zaten içermiyorlar öyle olsa ab standartlarına uygun olmuyor zaten , babaannelerimiz domates filan yaparlarya yazın kışa yemek için onun teknolojik hali gibi bişey işte organik pazarlar var ama arkadaşım anlıyor benim bu işlerden , 3 tanesi organikse 7 tanesi değil , organik die satıyorlar işte bilmeyenlere diyor , burasıda türkiye olunca gayet mantıklı geliyor söylediği

evet ben de 3. gun kullanmiyorum, ilk gun yedikten sonra kalanini dolaba koyuyorum, ikinci gun de dolaptan cikarip sicak suya koyuyorum ilisin diye, isitiyorum derken onu kastetmistim. ben burda organik marketten patates havuc alip kendim yaptim bugun ama yemedi kizim, puturlu geldi once tukurdu. blenderdan gecirdim, ama yine yemedi. ben de yine kavanozda verdim onu bayilarak yiyor anlamadim. gerci baktim kavanozda %78 havuc, %10 patates varmis, ben yari yariya yaptim ondan olabilir. ya da iyice yumusak yapamadim mi anlamadim neden yemiyor
bir de gercekten zaman aliyormus kendin yapinca, normalde yarim saatte 2 cesit yemek yaparim ama kizimin yarim havucla patatesini 2 saatte yapamadim. once az su koymusum, altini degistiriken yaktim. sonra bastan. patates cok mu, suyu az mi, herseyi 3-5 kere yika derken saatler gecti :)) hahaha :)

evet buldum cnm buharda pisirme aparati, ayaklari var, suzgec gibi, kapaniyor da.

7. ayımıza girdik ve dün ilk defa etsuyuna çorba yedi oğlum

eti haşladım süzdüm suyunu

1 patates + 1 havuç + 1/2 pırasa (beyaz kısmı) + 1 küçük domates + 3 minik parça haşlanmış et + 1 tatlı kaşığı pirinç + 1 tatlı kaşığı mercimek

bunları et suyu ve içme suyuyla karışık olarak pişirdim. azcık tuz ilave ettim

yarım kase koydum beğenicek mi doruk diye , yetmedi 2. yarım kaseyi bile bitirdi maşallah

babası gibi etobur olcak heralde

eşim de diyo sevcek tabi ne o öyle brokoli yediriyodun çocuğa, ağzının tadını biliyo et yiyor diyo

Son düzenleme:

ohh afiyet olsun, yarasin :) bunlari pisirip blenderdan mi geciriyorsun yoksa eziyor musun?

Maaşallah paşaya bencede tadı yerine gelince eminimki daha severek yiyecekler.Keremde sebze çorbasını pek sevmiyor.Ben elma armutu hep suyunu sıkarak biberonla içiriyorum püre olarak cam rendedemi yapılabilir? denedim ama biraz iri oluyor yiyemez gibi geldi fikirlerinizi bekliyorum.Birde kaşık maması veriyorum bazen akşamları,kaç kaşık koyuyorsunuz yapanlar merak ettim?

ohh afiyet olsun, yarasin :) bunlari pisirip blenderdan mi geciriyorsun yoksa eziyor musun?

daha ezerek yedirmeye cesaret edemem yutamaz diye. ya blenderdan geçiriyorum ya da süzgeçten

sebze çorbasına tuz atıyo musun? hiç tuzsuz yaptığımda doruk yemiyor ,mecburen azcık tuz ilavesi yapıyoruz

elma armudun biraz yumuşaklarından seçersen rendelemesi kolay oluyor

kaşık maması hiç vermedim ama tahıllılardan alıp kahvaltılarına katmayı düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…