2012 ekim bebekleri ek gıdaya başlıyor :))

Kızlar merhaba,
benim bebeğim de 6,5 aylık. Organik pazardan alışveriş ediyorum ya da marketlerin organik reyonundan. Organik işi çok sıkı tutuluyor kızlar, içersinde tanıdıklarım da var, güvenerek alabilirsiniz. Biz her hafta çıkıyoruz.

Menülerimizde, havuç, patates, pırasa, ıspanak, taze fasülye, bezelye, brüksel lahanası, bal kabağı, yeşil kabak, günlük kıyma, kendi mayaladığım yoğurt, kendi yaptığım labne, yulaf unu, tam buğday unu, irmik, çilek ve turunçgiller haricindeki tüm mevsim meyveleri, tavuk, yumurta sarısı..vs bulunuyor.

Bu malzemelerle günlük çeşit çeşit yiyecekler hazırlıyorum. tamamını organik pazardan alıyorum. organik mi diye şüphe edenlere tavsiyem, tadına bakın :) farkı anlayacaksınız...

Organik tarım sertifikalı hiçbir ürün gdo, hormon, tarım ilacı ve sağlığa zararlı hiçbir madde içermez ve maksimum düzeyde sağlıklı koşullarda üretilir. Örneğin üretim yapılmadan önce bile toprak 3 yıl dinlendirilir ve analize gönderilir. Ekim yapılmadan, tohum analize gönderilir, ekim yapılır meyve analize gider. Güvenle tüketebilirsiniz. O birileri de buralardan beslendikleri için sıkı tutuyorlar kanımca.

Son düzenleme:
Oğlumla güzel bir kahvaltı yaptık şükürler olsun yedi.Onun için özel köy yumurtası haşladım. Yumurtanın sarısı, peynir, ekmek içi, pekmez ve ıhlamur suyu karışımı bir güzel yedi maşallah.

bizde ogunleri oturtmaya calisiyoruz henuz. gun icinde uyguladgim planimiz fakat oglumun iki kasik bazen hic yemedigi ek gida duzenimiz soyle. sabah kahvalti (buskuvi, peynir, pekmez, ceviz, tereyag, yumrtya hfya baslicaz) oglen corba yada sebze puresi, ikindi yogurt, aksam meyve suyu yada puresi.

irmikli elmali bal kabagi corbasi: bi parca balkabagini bir corba kasigi irmigi tencereye koy. su ekle uzerini bir parmak gececk kadar. pismeye yakin kbugunu soydugun ve kup kup dogradigin tatli elmayi ekle. elmalr yumusayncaya kadar pisir. blendrdan gecir ve bir tatli kasigu zeytin yagi ekle.

balkabakli brokoli corbasi: tereyagini tencerde erit. bir corba kasigi unu tereyaginda biraz kavur. bir bardak su koy. brokoliyi ve balkabagini ekle. pisince blendrdan gecir ve bir tatli kasigi zeytin yagi ekle.

benim oglum kabiz oldugundan balkabagini ve zeytinyagini menulerimzden eksik etmiyorum.

çok güzel tarifler bende oğluma balkabağı ve irmikle püre yapayım diyordum iyi oldu canım

ben daha tereyağ vermedim henüz aslında başlamak lazım kahvaltılarında falan. çorbalarına zeytinyağ katıyorum henüz

ben muhallebısıne ve kahvaltısına tereygı sebzesınede eytın yagı katıyorum

Benim oğlumda çok seviyor balkabağını, bende balkabağını küp küp doğruyorum üzerini geçecek şekilde kaynamış su, ceviz ve 1 tatlı kaşığı zeytin yağı koyuyorum sonrada blendırdan geçiriyorum yedirmeden öncede 1 tatlı kaşığı pekmez ilave ediyorum çok seviyor. Birde bir tutam ıspanak, havuç ve zeytin yağını koyup kaynamış suda haşlıyorum sonra blendırdan geçiriyorum bunuda çok seviyor.

kahvaltilarinda vermeye baska bence faydali. bugunde mamayi yaptim. farkli olsun dedim arada yapabilirsiniz.

balkabakli buskuvili pirinc lapasi: yarim cay bardagi pirinci iyice yika tencereye koy kaynamaya yakin kup kup dogradigin bi parca balkabagini ekle. pirincler lapalasincaya kadr kaynat. blendrdan gecir. kaseye koy ve diledigin kadar buskivi ekle hepsini harmanla. istersen z.yagida ekleyebilirsin. pirinc oldugundan biraz puturlu oluyo ve puturluyede alismis oluyo bebisler. oglum yedi bunu.

Malzemeler:

2 yumurta

1 çay bardağı pekmez

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı süt (Pınar İlk Adım 6-12 ay kullandım)

7 tepeleme çorba kaşığı rondolanmış ceviz içi

2 su bardağı un (Söke vitaminli un kullandım)

1 adet orta boy rendelenmiş havuç

1 silme tatlı kaşığı karbonat yahut 1 pk kabartma tozu

Hazırlanışı:

Yumurta, pekmez ile çırpılır, sırası ile yağ, süt, ceviz, havuç ve un+karbonat karıştırılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

bugün oğlişkoma et suyuna pirinçli ıspanak çorbası yaptım, bakalım yicek mi

bugn bende ayni corbadan yapicam bakalim oglusum sevicekmi.
oglusuma sabah hazirladigim kahvalti; misir unlu kayisili muhallebi: iki adet kuru kayisu iyice yikanir minik minik dogranir. cezveye bir bardak su koyulup kayisilar yumusayincaya dek pisirilir ve sogumaya birakilir. tencereye bir parca tereyagi koyulur eritilir. tepeleme bir corba kasigi misir unu bu yagda kavrulur. kayisi suyu ilave edilerek surekli karistirilir. muhallebi kivamina gelince kayisilarda ilave edilip ocak kapatilir. bir cay kasigi pekmez ve bir cay kadigi ceviz ilave edilerek karistirilir. yenmeye hazir... dilerseniz peynir vs. ekleyebilirsiniz. ben cok bulamac yapmak istemedim.
benim oglumun yemekle pek arasi yok. bi yedigini ikinci kere yemk istemiyor. bende donusumu uzatmak icin cesit cesit kahvalti veriyorum.

benim oglan 9 aylık oldu köfte vermek istiyorum baslasam mı? bebeginize siz nasıl yapıyorsunuz köfteyi?

benim oglan 9 aylık oldu köfte vermek istiyorum baslasam mı? bebeginize siz nasıl yapıyorsunuz köfteyi?

bizim bebişler daha 6-7 aylık başlamadık henüz köfteye

ama 9 aylıkken verilebilir diye biliyorum baharatsız olarak yağsız kıymadan hazırlayarak ızgara ya da pirinç ilavesiyle sulu köfte şeklinde

Ben sabahlari cici bebe pekmez labne peyniri ceviz veriyorum bazen pekmez eklemeyip zeytin ezmesi veriyorum ki agzi tum gidalara alissin corba olarak sebze corbasi veriyorum meyve puresi yogurt nisasta ile muhalebi yapip veriyorum ....

Ben sabahlari cici bebe pekmez labne peyniri ceviz veriyorum bazen pekmez eklemeyip zeytin ezmesi veriyorum ki agzi tum gidalara alissin corba olarak sebze corbasi veriyorum meyve puresi yogurt nisasta ile muhalebi yapip veriyorum ....daha bir cok sey veriyorum ama suan bu kadar aklima geliyor

bugün dorişkonun çorbası :

tavuk suyu içerisine küçük bir parça haşlanmış tavuk göğsü + 1 patates + 1 havuç + 3 küçük dilim balkabağı + tel şehriye + azıcık tereyağ

mis gibi kokuyodu benim bile canım istedi

balkabağı bulamıyorummmm ben ya.

paşana da afiyet olsun

bende sürekli değişik şeyler vetmeye çalışıyorum. mısır unlu kayısılı muhallebeyi deneyeceğim. (Acaba hangi un daha vitamin li mısır unu, pirinç unu, normal un ?)

ben alıp dilimleyip buzluğa attım balkabağını şimdi çorbalara ilave ediyorum

evde olsam bende farklı şeyler denemek istiyorum aslında ama olmuyor malesef

ülkerin gogly markalı pirinç unu var vitaminli mineralli onu kayısılı yapabilirsin

kizlar dun yine et suyuyla ispanak corbasi yaptim pirinc degilde kuskus koydum guzel oldu. mevsimi geciyo diye yesin istiyorum ispanagi. sevdi cok sukur yedi. bugunde arpa sehriyeli yogurt corbasi yapicam. bakalim yicekmi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…