- 18 Ocak 2012
- 8.282
- 3.937
- 448
- Konu Sahibi Sarisekerannesi
-
- #1.981
hay masallah Rabbim nazarlardan korusun kuzunu. hala tek meme mi emiyor benim kiz gibi.ek gidaya basladin mi. bizim hastalik bize 500 gr kaybettirdi. zayiflamisti cok sukur gecen ay 700 gr almis s. ocaginda ebe cok iyi devam et dedi. suan 5.5 aylik7900 olmus dun evde tarttim. 5 aylik kontrolunde 7600 du. bunada sukur hasta olmasinlarda gerisi onemli degil..
anneler bugun kizima ilk defa corba verecegim. ilk corbasida ev yapimi tarhana. gecenlerde bir doktorun yazisini okumustum. bebekler icin en iyi ek gida tarhana demisti. bu yuzden tarhana yapacam 1/4 su bardagi pastarize sute 1.5 yemek.kasigi tarhana ekledim. pistiktten sonra icine az birsey has zeytin yagi ( denizliden arkadasim getirmisti ) birazda anne sutu ekleyecegim. kizim suanda ogle uykusunda uyansin corba icecez. inek sutu 1 yasindan once kullanilmaz diye biliyordum fakat bu doktor kullanilabilecegini yazmis. acaba devam sutuyle mi yapsam dedim annem bana 4. aydan itibaren vermis sorun olmaz diye dusundum. birde daha once gida muh. sormustum oda verilebilir bu yalanlari mama ureticileri cikariyor satabilmek icin 6. aydan otibaren verilebilir demisti henuz 5.5 ayligiz ama yinede deneyecegim. Bakalim sevecek mi?
hanımlar varmı aramızda kekimin üstüne tanımam diyen bir hamarat hatun ? bana kek , kurabiye tarifi lazım pratik olanlarından , hiç beceremiyorum ben hamurişini ama biyerden başlamam lazım
Eki Görüntüle 662877 Eki Görüntüle 662878
günaydın teyzoşlartatlı arkadaşlarım
6. ayımı doldurdum bugün ben
Maşallah tum kuzulara...canim ya aktivite merkezi hangisini aldın memnunmusun tavsiye edermisin.benim ufaklık cok huysuz devamlı kucak ve ilgi bekliyor tuvalete zor gidiyorum inan..baktım bi ara pahalı geldi bir de sevmez diye büyüsün .salincak alırız dedik
masallah yaa. cok yakisikli cok. saclariniz dokulmedimi dokuldude uzadimi. bizim kafa hala kabak gibi gorunuyor :)))
Valla benim kekimi hep begenirler genelde tarcinli yaparim. 3 yumurta 1 sb seker 1 sb yogurt 1 sb sivi yag kabartma tozu vanilin alabildigince un ve 2 tatki kasigi tarcin 3 de koyabilirsin cok guzel oluyor
tarhanayı vermeye korkuyorum ben daha önce sebze çorbaları sonra tarhana, yoğurtlu pirinç çorbaları diye düşünüyorum
yedi mi kuzucuk tarhanayı?
4 yumurta
1,5 su brd. toz şeker
1/2 pkt margarin
1 pkt kabartma tozu
2,5 su brd. un
içine ister kakao koy, ister yarı sade yarı kakao yap, ister portakal/limon kabuğu rendesi yap, ister böyle sade yap, ister ceviz fındık tarçın vs. ekle bu tarifin tutmadığına denk gelmedim ben daha
ben portakallı çok seviyorum, kabuklarını rendeleyip yarım bardak kadar portakal suyu ilave edip kıvama göre unu biraz arttırıyorum
arkadaşlar bebişlerinizi oturtmaya başladınızmı? etraftan bana yürüteç öneriyolar siz yürütece koymaya başladınızmı?
bizde 5.ayımızı dün doldurduk...:)nice güzel,sağlıklıı günlerini görelimm inşallah bebişlerimizin..buarada ek gıda bilgilendirmen için teşekkürler ,günlerdir nette araştırmaktan kafam karıştıı artıkkk ....
inşallah canım güzel günlerini görelim hep beraber
benim de kafam çok karışık ek gıda konusunda nasıl yapçaz ne yapçaz bilmiyorum
yavaş yavaş başladık bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?