- Konu Sahibi Sarisekerannesi
-
- #3.821
canım iş yerinden arkadaşım var onunda bebeği 10 aylık ,İncek te oturuyorlar ve bakıcı arıyorlar onlarda senin gibi henüz akıllarına yatan birini bulamadıklar. dediğin gibi en az 900e geliriz diyor görüştükleri.4gün için gerçekten çok fazla.arkadaşım da 4 günlük istiyor ama malesef 1000tl den açıyorlar ağızlarıını...çok zor bi durum Allah yardımcımız olsun hepimizin çalışan anne olmak büyük sorumluluk..
hava bir tek burda güzel galibayağmurlar sonrası güneş yüzünü gösterdi
selam güzel anneler tatlı bebişler
sabah pasaport başvuruna gittik kuşumla, pazar günü vesikalık çektirdik çok şirin çıktı
2 gündür karakoldan çıkamadım hayırlısı olsun. dün karakolluk olduk:18: sürücü kursundan özel ders alıyorum, dün 2. dersimdi direksiyonda hoca vardı dengesiz gerizekalının biri sıkıştırdı bizi kaza yapıyorduk az kalsın. sonra geçti önümüze durdurdu, hocaya tekme tokat daldı manyak. sonra tabi doğru karakola, sonra hastaneye darp raporu almaya. bende bişey yok şükür ama korkusu yetti
Semte göre artıyor zaten ücretler.
bakıcılar öyle diyor siz çankaya dasınız o yüzden fiyat böyle....
çalışan anne olmak (bebeğine bakacak güvenilir/tanıdık biri yoksa) dediğin gibi çok zor
canım bende 2 aydır bakıcıyla bırakıyorum ve çok memnunum teyzemizden. bir arkadaşımın tavsiyesi ile bulduk bakıcıyı, 10 yıldır bebek bakıyormuş teyze artık bebek dilinden çok iyi anlıyor, oğluşumu bırakırken gözüm arkada kalmıyor. 500 tl ye anlaştak, bebek uyudukça küçük çapta temizlik, bir çeşit yemek yapıyor. oğluşumun çorbasını ve kahvaltısını o hazırlayıp yediriyor.havalar güzel oldukça bahçeye çıkarıyor gezdiriyor.henharngi ber liste yapmadım, malum o benden daha tecrübeli.evimde de kamera yok, gerek de duymadım.inşallah sende hayırlısı ile bakıcını bulur rahat edersin.HERKESE MERHABA
KIZIMI bakıcıya vermem gerekiyor.Şuan bakıcı arıyorum ve çok tereddütteyim. sorularım/korkularım çok. Bakıcıya baktıran arkadaşlar (benelse yi biliyorum tek) Cevaplarsanız çok sevinirim.
nasıl bakıcı buldunuz (tanıdık mı/ danışman firma mı, ilan mı)
ne kadara anlaştınız (ben ankaradayım)
bakıcıya sorduğunuz sorular neydi
bakıcıda olmasını istediğiniz özellikler neydi
kaç kere bakıcı değiştirdiniz (değiştirdin mi)
Nasıl GÜVENDİNİZ ?
Sorun yaşıyormusunuz ?
Bebişlerin yemeklerini siz mi hazırlıyosunuz, bakıcıya tarifleri yazıp ona mı hazırlatıyosunuz
uyku/yemek listesi gibi tuttuğunuz bir liste var mı
evinize KAMERA yerleştirdin mi
dışarı çocukla çıkmasına izin veriyomusun
evinizin anahtarını verdiniz mi
evde başka iş yaptırıyormusunuz
çooooooooooooooooooooooooooook oldu biliyorum kusura bakmayın . ama gecem gündüzüme karıştı.
gelırım kız ne demek..allah kolaylık versın guzelım yaakızlar, bende özledim sizi, hiç fırsat olmuyo artık, hiçbişeyide yetiştiremiyorum. 1 haftadır hava kapalı, bu cuma inş antalyaya gidiyoruz annemlere, ordada kapalıymış biraz, yarın akşam misafirim var, evimi bal dök yala yapmalıyım, ikramda hazırlıycam, antalya için eşyalar hazrlanacak, anneme,ziyarete gideceğim arkadaşlarımın çocuklarına hediye almam lazım, giderken kardeşime uğricaz onada hediye almalı, sadece 48 saatim kaldı nasıl yetişicek bilmiyorumhadi 2 kişi bana yardıma gelsin ( buarada o kadar umutsuzumki 1 değil iki kişi yardıma çağırıyorum )
2 gündür bizde kaka yapmadık, kızım gece çok huzurszdu, 4gündür sbah 6 gibi uyuyo, hala uyuyo. daha uykusunu tamamlamadı.
üstünü çok açıyo ama ben yanımda yatırdığım için bütün gece kontrol ediyorum, kızımı örtmekten kendim açık kalıp tutuluyorum o ayrı konuama çare buldum, örgü yelekle uyuyorum sırtım boynum tutuluyo yoksa. hala hergün fizik tedaviye gdiyorum 2 gün sonra bitiyo.
evet ıstan buldada suan cok uzel valla eceyle dısarı cıkıcaz ınsallah.gel ben verıyım sana dıreksyon dersı kızzhava bir tek burda güzel galibayağmurlar sonrası güneş yüzünü gösterdi
sabah pasaport başvuruna gittik kuşumla, pazar günü vesikalık çektirdik çok şirin çıktı
2 gündür karakoldan çıkamadım hayırlısı olsun. dün karakolluk olduk:18: sürücü kursundan özel ders alıyorum, dün 2. dersimdi direksiyonda hoca vardı dengesiz gerizekalının biri sıkıştırdı bizi kaza yapıyorduk az kalsın. sonra geçti önümüze durdurdu, hocaya tekme tokat daldı manyak. sonra tabi doğru karakola, sonra hastaneye darp raporu almaya. bende bişey yok şükür ama korkusu yetti
canım oncelıkle kıloya takılmayın kac kg dogdu?bırde zamanında mı dogdu?benm kızım ece 8 eylul dogumlu 1950 gr dogdu 1750 ye dustu gecen ay 7250kg dı dusun 8 ayını bıtırdı....bence bır gelısım uzmanına gosterın eger kendı doktoru sorun oldugunu dusunuyorsaSlm kızlar
Sıze yegenım ıçın yazıyorum.o da 9 eim doğumlu erkek bı bebek.
Bende bı anneyım ve anne gözumle gözlemledığımde bebeğimizde bi takım gelişim gerilikleri sezıyorum .aydas oldukları ıçınde sızınle paylaşıp fıkırlerınızı almak ıstıyorum;
Efe hıç anne sutu almamış mama ıle baeslenen bı bebek .4. Ay ek gıdaya gecıldı ve masallah mamayı da ek gıdayıda cok guzel yıyıyor.bu kadar guzel yemesıne ragmen cok zayıf bır bebek yaklasık 6600 kg cıvarı.(ortalama nekadar olması gerektığını bılmıyorum ama gözle gordugum zayıf bence)
Buna keza motor gelişiminde gözume carpan;
Ayakları basmıyo.bastırmaya calışıldığında tabırı caızze solucan gıbı bukuluyo bacaklar.yanları yastıklarla desteklendığınde dahı oturamıyo.mama sandalyesınde de ıdaretten oturuyo
Onun dışında sırt ustunden yuz ustune donup ayak hareketlerıyle saat gıbı dönebılıyor.
Becerılerımız bu kadar.
Şimdi olması gerekenı normalı anormali sızın yorumlarınızı rıca edıyorum
hava bir tek burda güzel galibayağmurlar sonrası güneş yüzünü gösterdi
Slm kızlar
Sıze yegenım ıçın yazıyorum.o da 9 eim doğumlu erkek bı bebek.
Bende bı anneyım ve anne gözumle gözlemledığımde bebeğimizde bi takım gelişim gerilikleri sezıyorum .aydas oldukları ıçınde sızınle paylaşıp fıkırlerınızı almak ıstıyorum;
Efe hıç anne sutu almamış mama ıle baeslenen bı bebek .4. Ay ek gıdaya gecıldı ve masallah mamayı da ek gıdayıda cok guzel yıyıyor.bu kadar guzel yemesıne ragmen cok zayıf bır bebek yaklasık 6600 kg cıvarı.(ortalama nekadar olması gerektığını bılmıyorum ama gözle gordugum zayıf bence)
Buna keza motor gelişiminde gözume carpan;
Ayakları basmıyo.bastırmaya calışıldığında tabırı caızze solucan gıbı bukuluyo bacaklar.yanları yastıklarla desteklendığınde dahı oturamıyo.mama sandalyesınde de ıdaretten oturuyo
Onun dışında sırt ustunden yuz ustune donup ayak hareketlerıyle saat gıbı dönebılıyor.
Becerılerımız bu kadar.
Şimdi olması gerekenı normalı anormali sızın yorumlarınızı rıca edıyorum
Canım bizim bebeklerimiz benziyordu huy olarak birbirine.Sana birkaç sorum olacak gece uykuları nasıl kaçta yatıyor kaçkere kalkıyor?Kalktıktan sonra ayakta sallıyormusun tekrar uyutmak için?Gündüz uykuları nasıl?beşiğindemi uyuyor?
Benim oğlum gündüz sallıyorum sonra salıncağa koyuyorum o şekilde uyuyor tabi dalarsa.dalmazsa hemen ayıkıyor Gece 10:30 gibi sallıyorum beşiğine koyuyorum 2 3 saat aralıklarla kalkıyor mama veriyorum tekrar sallayıp yatırıyorum eskiye göre düzeldi çok şükür.Diğer arkadaşlarım sizde cevap yazarsanız sevinirim
Ben veriyorum su. Gecede içine kısa kollu çıtçıtlı bady ustune uzun kollu tulum giydiriyorum polar battaniye ortuyorum.Hu hu kimse yok mukızlar ek gıda verdikten sonra hemen su veriyor musunuz bebeklerinize :26:birde gece üstünü çok açıyor kızım ne giydiriyorsunuz:26:
Geçmiş olsun. Millet artık kafayı yemiş yaahava bir tek burda güzel galibayağmurlar sonrası güneş yüzünü gösterdi
Selam kızlar keremi sallarken fırsat buluyorum anca bakmaya:) zafi Allah kolaylık versin çok işin var gerçekten etrafta yardım eden birilerinin olması ne güzel olur benimde pek yok arada annem geliyor ben gidiyorum iyi oluyor.Sende annenlere gidince rahat edersin.Benelse canım çook geçmiş olsun Allah şerli insanlardan hepimizi uzak tutsun bizimde her akşam evin önüne mahallenin serserileri geliyor küfür günah ne ararsan var giriş kattayız bide yazın camı bile açamadığımız oluyor kaç kere tartıştı eşim ama ne fayda.Çok korkuyorum insanlar canileşti artık tartışmasınıda istemiyorum Allah hayırlı evlat eylesin yavrularımızı inşallah.
Canım bizim bebeklerimiz benziyordu huy olarak birbirine.Sana birkaç sorum olacak gece uykuları nasıl kaçta yatıyor kaçkere kalkıyor?Kalktıktan sonra ayakta sallıyormusun tekrar uyutmak için?Gündüz uykuları nasıl?beşiğindemi uyuyor?
Benim oğlum gündüz sallıyorum sonra salıncağa koyuyorum o şekilde uyuyor tabi dalarsa.dalmazsa hemen ayıkıyor Gece 10:30 gibi sallıyorum beşiğine koyuyorum 2 3 saat aralıklarla kalkıyor mama veriyorum tekrar sallayıp yatırıyorum eskiye göre düzeldi çok şükür.Diğer arkadaşlarım sizde cevap yazarsanız sevinirim
kayın valıdemın burasıda gol kenarı kocaman pıknık alanı var parklar futbol sahaları.cay bahcelerı felan cok guzel.ama bız kızımla dun daha cok carsı gıbı bır sokagımız var orayı gezdıkburdada hava acti. ist de kozyataginda oturuyorum. burda cok guzel bi yesil alan var agaclik parki restornti falan var icinde. oglumu oraya goturdum oksijen alsin diye. gezdik geldik...
gecmis olsun elifcim. ortalik dengesizlerle dolu valla. insan korkuyo trafige cikmaya. esimde bana pratik yaptirirken cikiyodu dengesiz suruculer karsimiza. heves birakmiyolar insanda.
baslamakta bısey tabıı ama benım gıbı yarıda bırakmazsan ıyı..selam kızlar nasılsınız bebişler inşallah iyidir bende bugün diyete başladım bakalım nasıl olacak netten zencefil tarçın zedaçal karışımı buldum yoğurda karıştırıp yiyiyorum bakalım berabt bişey ama devam etmek zorundayım günde 500gr verdiriyomuş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?