2012 eylul annelerı dogum hıkayelerı

agriyi ben hissettigim icin sürekli basarim ve ilerde bir yan etkisi olur diye sanirim. ama iyi de olmus ne sirt agrisi ne bel agrisi; bana hicbir yan etkisi olmadi.dogumdan ve dikislerden sonra hemen kalkip tek basima dus alabilmistim düsünün yani, bir gün ayaga kalkamayanlari duyunca ben bu duruma sükrediyorum ikincisi; benim önce suyum geldigi icin kuru dogumun uzun sürmesine etki ettigini söylüyorlar, ilk dogum olusu vs..... ama bence epiduralin de kesinlikle etkisi var, tabi benim düsüncem )

ayssss heyecan yaptımmm :) hadi bakalım hayırlı olsun topiğimiz,hayırlısıyla bir bir dökülürüz inşallah :)

BİZİM HİKAYEMİZ…
Minik prensesimle 9. günümüzdeyiz. Yazmaya hep niyetlensem de bir türlü müsait vakit bulamamıştım..Şimdi miniğim uyurken geleceğe bir hatıra bırakayım dedim..
24 Ağustos Cuma günüydü..Üniversite hastanesindeki bir profesörle randevumuz vardı..Önceki 2 günde doktordaydık zaten..Yavrumun anne karnında yeteri kadar beslenmediği söyleniyordu. Onu besleyen damarlardan birinde direnç fazlalığı olduğunu biliyorduk ama başlarda bu durum bizi etkilememişti. Hatta hep iri bir bebek bekliyorduk. 36. haftadan itibaren doktorumuz minyon tipli bir kızımız olacak demişti.2700 gram ölçmüştü en son. Çok şaşırmıştık..önceki ölçümleri hep çok güzel gidiyordu halbuki.
Doğumu memleketimde yapacağım için burada bir doktor arama telaşına girdik.. Ama buradaki doktor haftasına göre uyumlu değil, riskli bir durum.. bebek beslenemiyor. Belki de hemen alınması gerekebilir diyerek üniversite hastanesine sevketti bizi..ve işte o gün…prof . hemen yatışımızı verdi.. yavrum 38+5 teydi ama 34 haftalık bebeğin ölçümlerindeymiş. Bu durumlarda ani plasenta yetmezliği ile karşılaşılabilir ve bebek kaybedilebilirmiş Allah muhafaza..
Hiçbir şeyim hazır değildi.. hastane çantam dahi.. hemen birkaç saatliğine eve gelip apartopar hazırlığımızı yaptık ve 16:30da hastanede yatıyordum.. ne ağrım, ne nişanım ne de açılmam vardı tabi.. suni sancıyla olacağı da kesin değildi..doktorlar bebeği strese sokup riske atmak istemiyoruz diyerek sezeryana alıcaz sizi dediler..tamam dedim..zaten o an insanın gözü hiçbirşeyi görmüyor..tek düşündüğüm evladımı sağlıkla kucağıma almaktı..ameliyathane doluydu ..ilerleyen saatleri bekliyecektik…
Beraberimdeki herkes o kadar telaşlıydı ki..ama bende süper bir cesaret vardı..Şaşıyordum kendime..Bir kan aldırmaktan dahi korkan ben spinal sezeryana karar verdim.Sırf yavrumu bir an önce görebilmek için... Oysa öncesinde eger sezeryan olursam hep genel anestezi isterim ben diyordum..neyse..
Saat 23:10.. ameliyathaneye girildi..ve işlemler başladı..en büyük acım damar yolu açılırken oldu..spinalin iğnesinde ise ani bir elektrik çarpması oldu sanki. Sonda uyuştuktan sonra takıldı.o an cesaret iğnesi de istiyorum dedim ama herkes güldü bana…hiç de ihtiyacın yok dediler…aslında öyleydi.. o an hiçbir acı hissetmiyordum ..sadece heyecanla yavrumu bekliyordum. Ve buz gibi odada zangır zangır titriyordum...kesilirken çıkan sesler…foşşşşşş diye kesenin yarılması…içime dalan bir el.. ve çıkarılan yavrum…ağlamaya başladı miniğim…görmek istiyorum diyordum ama önce giydirelim dediler.. bir yandan da aralarında konuşuyordu ne kadar da küçük diye… evet yavrum 2360 gr doğmuştu…
Ve nihayet miniğimle buluşmam.. ağlayarak getirildi ama ten tene değince, kokusunu ciğerlerime kadar çekince o da susuverdi hemen..evet o an anladım.. ben anne olmuştum ve bebeğim beni tanıyordu, hissediyordu..isim konusunda hep çok kararsız kalmamıza ragmen onu görünce gayriihtiyari beyzammmm dedim ve isim de konmuş oldu..:)
Sonra onu ameliyathaneden çıkardılar.. Ardından ben de çıkmak için o kadar sabırsızlanıyordum ki..benim çıkışım 00:30 u buldu…sonrasındaki ağrılar falan çok da önemli değildi.. olacaktı o kadar…en büyük sıkıntım süt oldu .. o da 4. günümüzde geldi.. şimdi bol bol yavrumu emzirip dualarla onu büyütmeye çalışıyorum.. en sonki kontrolünde şişkinliği geçmiş ve 2180 gr a gerilemişti ama o büyüyecek inanıyorum.. ve hatta günü geldiğinde o da bu satırları okuyacak ve annemmmmm diye boynuma sarılacak… seni çok seviyoruz güzel kızımız.. meleğimiz…hoş geldin hayatımıza..iyi ki bizi bir çekirdek aile yaptın..iyi ki beni anne, hayat arkadaşımı da baba yaptın…

UMARIM OKUYANLARI SIKMAMIŞIMDIR.. EPEY UZUN OLMUŞ DA.. SONRADAN FARKETTİM..:)

ayy çok duygulandım yaaa tüylerim diken diken olduuuu...
ALLAH analı babalı büyütsün canım...
küçük olsun varsın annesii sağlıklı olsunlardaa emzirerek kocamaaan olur o en yakın zamandaa

Yok canım tam tersi kısa bile olmuş çok da duyguluydu, çok sevindim ikiniz adına, beyzan iki ay sonra kocaman olcak bak.

canim cokkk gecmis olsun gozunuz aydin. Rabbim evladinizi sizlere bagislasin ins.saglikli guzel bir omru olur beyza bebegin.

Kizlar gecmis olsunnnnnnn gozunuz aydin.Allah saglikla sihatle evlatlarinizi buyutmeyi nasip etsinnn. Bebislerinizi kokluyorummmmmm kocaman opuyorum tabi sizleride opuuorum

Allah analı babalı büyütsün canım benim de bebeğim minik doğacak ölçümlere artık çok takılmıyorum sağlıklı olsunlarda öyle güzel yazmışsınki benimde prensesim gelse hemen

Eymen 'im ailemize hoşgeldin...

Bu da bizim doğum hikayemiz …
Hepinizin bildiği gibi 31.08.2012 cuma günü sancım olmadan hastaneye yatışım yapıldı. Gittiğimiz gibi dr. teyzemiz hiç sevmediğimiz çatı muayenesini yaptı kendiliğinden 3 cm açılma olmuş ama rahim yumuşamamış sertmiş neyse önce lavman yapıldı.. Acı verici bişi değil ama ilacı verdikten sonra 10 dk bekliceksin dedi ama ishalin çok kuvvetli hali karnıma sancılar girio beklemek cok zordu nese bi 9 dk sıktım dişimi sonra koşa koşa wc .. lavman işi bittikten sonra serumum takıldı.. ben tabi birkaç saat sancı hissetmıorum hatta sancı hissediyim die odanın içinde 4 dönüyorum ama yok .. sonra dr.umuz geldi baktı açıla açıla 1 cm açılmışım 4 cm olmuş suyumu patlattılar tabi sudan sonra 2 dk da bir gelen ve 30 sn süren sancılar geldi gerçekten fena bişidi .. sancı geldiğinde bi ayağımı duvara yasladım bi yandan eşimin elini tuttum ablamda arkamdan sırtımı ovuyordu ama zordu dr.um geldi 1 cm daha açılmış 5 cm olmuş açılma güzel ama rahim hala sertti o da sorunmuş demekki dr.un biraz canı sıkıldı bana biraz dişini sık sancı çek sonra epidurali taktır istediğin zaman şimdi taktırırsan sancıların geri gidebilir dedi.. neyse biraz daha sıktım dişimi sonra dayanamıyorum dedim epidural uzmanı geldi epidurali takmadan önce o bölgeyi uyuşturmak için bir iğne yapılıyormuş sırttan tam onu vururken sancı geldi tabi kıpırdamak yasak hemşirenin kolunu ole bir sıktım ki eminim hala mordur .. neşe epidural takılırken hemşire hemen nst yi taktı biraz hoşnut değillerdi kalp atışlarından meğer sonradan öğreniyorum bebeğin kalp atışları hep düşükmüş sürekli takip halindelermiş panik yapmamam için bana söylememişler.. neyse beklerken bi anda odaya hemşireler dr.um doluştu ablam ve eşim çıkarıldı bana sürekli nefes al deniyordu.. nefes almaya çalıştım ama bu sırada bebeğin kalp atışları bir anda 120 110 100 60 şeklinde olunca herkes panik oldu bana oksijen verildi.. sonra tabi bana hala sancı da giriyor.. dr.um sancı arasında makatta yoğunluk hissedıomusun dedi evet dedim açılmama baktı 5 cm di .. Dr.um bu açılmanın doğum için yeterli olmadığını 10 cm olsa direk doğuma alabileceğini ama bebeği kurtarmak için 30 dk lık bir zaman olduğunu mecburen sezeryana alacağını söyledi ve çok üzgündü.. bende “ kısmet böyleymiş ” diyebildim.. odadan acil sedye ile çıkarıldım kapının önünde eşim ve ablam panik haldeydi ablam ağlıyordu eşime el salladım ve ben iim hayırlısı buymuş üzülmeyin dedim. Buarada beni ameliyathaneye uçurdular .. ameliyathane de masada yatarken hala sancı giriyordu bu sancıya dayanamıorum istemiyorummm diye bağrınarak son sancımı da atlattım .. epidural uzmanın 5 dk içinde geçicek söz verıyorum dedi ve epiduralime ağrı kesici iğneyi vurdu şimdi bacaklarına bir sıcaklık gelicek dedi ve dediği gibi de oldu .. daha sonra dr.um karnımı kesti ve hissetim tabi acı değil ama hissedince panik oldum epiduralci de bana hafif eter koklattı orda 5-10 dk civarı uyumuşum uyandığımda bebeğim giyinik haldeydi zar zor konuşarak sağlıklı mı diyebildim maşşallah tombik bir bebeğin var dedi dr.um ve bebeğimi getirdiler baktım ve o an ona aşık oldum böyle güzel bir yüz daha önce hiç görmemiştim öpmek istediğimi söyledim dr.um öptürdü.. sonra bebği babasına götürdüler buarada dr.um yanıma geldi beni öptü normal doğum sancılarını çektiğim ve sezeryan olduğum için üzgün olduğunu bebeğin kg.sunun çok olması ve kafasının büyük olması sebebiyle doğum kanalında strese girip kalp atışlarının düştüğünü ayrıca kolestaz sorunu olduğunu ilk tahlillerde çıkmamasına rağmen son günlerdeki kaşıntılarımın kolestaz olabileceğini bu sebeple de sorun yaşanmış olabileceğini belirtti. Neyse ben tabi o an duygusal olarak boşluğa düştüm eşimi görmek istedim bi an önce ve gözlerimden akan yaşları tutamadım ağlayarak odama çıkarıldım eşimi gördüm hemen bana sarıldı aşkım bebeğimiz cok güzel sakın ağlama dedi .. tabi odamda bi sevgi seli ben 1 saat ağladım sonra tlf.lar gelen giden o gece uykusuz geçti saat başı epiduralden ağrı kesici yapıldı dikişlerimin ağrısı için.. 5 gibi bişiler yiyip wc ye götürüldüm çok zordu cidden hemşireler başımda bekledi ama bi gıdım bişi yapamadım.. daha sonra yatarken kendiliğinden wc geldi yaptım sıkıntı dikişlerimdeki sancı ve bağırsaklarımın aşağı dökülecek gibi olmasıydı yürüyüşler yataktan kalkma tam bir eziyetti .. sütüm de gelmedi.. hep mama verildi çocuğun şekerinin düşük olmaması için. Nese akşam 5 gibi hast.den çıktık merdiven cıkamıcam için aneneme gittik .. yataktan kalkmak yürümek ve wc hala bir eziyet tek başıma yapamıorum .. 5-10 gün sürüyormuş. Bebeğimin ne gazını çıkarabiliyorum ne altını açabiliyorum .. sütümde olmadığı için zorla emzirme çalışmalarımız çok zor bebeğimin süt gelmediği için ağlama krizine girmesi o ağladıkça bnm de ağlamam durumu söz konusu.. neyse geçicek inşallah bugünlerde.. bebeğimin kokusunu içime çekmem ve şuan uykusundayken onu izlemem herşeye değer.. Rabbim isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin inşallah..

Canım tebrik ederim,Allah analı babalı, saglıkla bütütmek nasip etsin. Sancı cekip sezeryan olman kötü olmus ama kısmet böyleymiş demekki.Bebiş saglıklı ya, sen de en kısa zamanda agrılarından kurtulursun umarım.Yalnız bebeğin kafasının büyük oldugunudu, agır oldugnu bile bile neden seni normal doguma aldılar onu anlayamadım..Sonuçta doktorun bu riski biliyor olması gerekmezmiydir? tekrar tebrik ederim canım, geçmiş olsun.

Herkese Aişe Ravza'mla merhaba diyip hikayemize başlıyoruz...

28 ağustos pazartesi doktora kontrole gittim.. Suyumun azaldığını söyleyip perşembe günü kontrole çağırmıştı doktorcuğazım.. Salı günü sekreteri arayıp perşembe günü doktorun olmadığını çarşamba gelmemi istediğini söyledi. 29 ağsutos günü anneciğimle evden çıktık ne olur ne olmaz diye bebişimin doğduğunda ebelere verileceği çantayı alalım dedik eğer bişey olursa diğerlerini eşim gelip alır diye düşündük.. Neyse doktora gittik alttan muayne etti suyumuz sınırdaymış açılmamız 1 cmmiş. Seni yatırayım Hilalcim suni sancıyla sancılarını dürtelim dedi.. anam ne sancıymuş dürte dürte bi hal oldu ama sancı olmadı.. Neyse tamam dedim. akşama gelir kızımız hazırlıan dedi güldük.. Eşimi aradım böyle böyle izin al evdeki çantaları al gel dedim akşama kızımız geliyor. Odaya çıktık saat 14:30da serum takıldı suni sancı verildi. Eşim geldi. Bende tık değil tıkın t si yok. Doktor geldi her saat başı gelip muayne edeceğim dedi. Okey dedim alttan muayne ederken suyumu patlattı yatakrne farketmedim wcye kalkarken bi kalktım ki yatak su olmuş anam dedim du gelmesini anlayamadım üzüldüm deli kafam üzüldüğüm şeye bak. Saatler geçiyo bende kıpırmada yok sancılar 10 dan gidiyor. Akşam saat 9 gibi bacaklarımdan aşağı su geldi. Doktora söylediler açılma yine 1 cm. Alttan muayne uzmanı oldum relaxım ama sinirleniyorum niye sancı gelmiyor. Doktorum bu bebiş 30 ağustosu bekliyor dedi. Tamam dedik bekliyoruz kordioda yürüyorum açılmam sancım olsun diye ama nerdeeee.... Gece saat 3 gibi açılmam 2 cm oldu. Artık artarak açılacaksın dedi doktor , dedim okyanustayım ya açılayım.... Neyse Sabah saat 8 fe geldi doktor Hilalciğim bebeği riske atamam seni sezeryana alalım dedi. Melul melul olur dedim. Epidural sezeryan olacağım, eşimde benle ameliyata girecek değiil mi doktor hanım? Tabi ki Hilalciğim, şimdi amelyathaneyi hazırlatıyorum seni gelip alacaklar.. Neyse geldiler sedyeye yattım paldur küldür asensöre gidiyoruz eşimi almadılar. Dedim eşimde gelecek. Hemşireler meymenetsiz bi suratla eşini alamayız büyük ameliyathaneye gidiyoruz dediler. Dedim ama doktora sordum gelebilir dedi. Neyse ameliyathaneye girdik bende bir panik kendini öyle adepte ettimki eşimin elini tutup ameliyat olmaya.. Doktor hanım eşimde gelecekti almıyorlar dedim buraya almaıyoruz dedi gülerek.. Hiç bişey diyemedim.. O kadar soğuk ve büyyükki yeni, yeni hazırlanyorlar her şey ekisk korkmaya başladım.. Neyse anestezi uzmanı geldi. Anlattı kendini öne atma iğne yapacağım.. Tabi dedim. İğneyi vurulurken biraz uyarıldım öne doğru. Önüne bir arkadaş geçsin dediler önlüğüm açıldı göğüslerim gördündü bi sinirlerim bozudlu önüme gelen asistanda erkek olunca nyse önümü düzelttiler.. Denedi olmadı ya niye olmadıki diyor arkadamdan anestesi uzmanı bir daha denedi olmadı bir daha denedi olmadı bir daha bir daha ayağıma elektirk çarpar gibi oldu o sırada doktorum gelip önümde durdu niye olmuyo dedim bel yapın farklı hilal dedi bir daha denerken ayağım resmen çarpıldı doktorum tamam vazgeçip uyutalım dedi. Tam 8 kere epidural denendi... 8 kere delindim yani... Kurbanlık koyun gibi hiç bişeyden haberim yok. o korkuyla bişey de diyemiyorum... ;Anam normal doğuracekken epidural sezeryan olacakken genel anesteziyi yedik... O korkyla başladımmı titremeye zaten korktum ağlıyorum... Anestezi uzmanı diyorki bizde aynı soğujklutayız niye üşüyorsun dedim ben çıplağım aradaki milyon farkı göremiyor musunuz... güldü densiz.. Neyse uyutoruz dediler.. ayıldığımda herkesi çift gördüm zorla bebeğim iyi mi diyebildim.. iyi dediler aptal aptal gülmeye başladım odama çıkardılar.. Bebeğime baktım o kadar güzel ki kıyamam ona.. Sarhoşluğun etkisi tabi bişey diyemiyorum. 3030 gr boyunu ölççediler kemik yapısı bozulmasın diye evde biz lçtük 52 cm yarın doktora gitcez bakalım ne diycekler.. Doktorum bebeğimin kordonunu çne boynuna sonra koluna doladığını o yüzden açılma yapmadığını söyledi... Neyseee çok uzun oldu biliyorum ama anlatamadan geçemiycem. Velhasıl 30 ağustos 8:40 da kuzum gözlerini açtı... O gün sanki hiç ameliyat olmamışım ağrım yok gibi geçti ağrısız güzeldi... Bir eve geldik ki bende şiddetli baş ağrısı kafamı nerelere vursam emziremiyorum bebeğim ağlıyor... sinirden baya bir ağladım.. Evde ikinci gün oldu duramıyorum baş ağrısından doktorumu aradım en yakın hastaneye gidip ağrı kesici yapıl dedi dedim enscafe önerdiler aa o da olabilir dedi baştan söylesene bana böyle bişey olsa böyle yap diye.. Her neyse allahıma çok şükür geçiyor yavaş yavaş herşey.. Bebişim emmeye başladı müthiş bir göğüs acım olsada heşeye değer bebişim için... Anladım ki her şey geçiyormuş... Şu an iki büklüm yürüyorum sancım var başınm ağrıyor ama yavaş yavaş kolay değil bir can çıktı karnımdan... Arada bazı olumsuz şeyleri atlasamda uzun oldu hakkınıızı helal edin...

doğum yapan arkadaşlar Allah analı babalı hayırla büytsün inşaallah, doğum yapacak arkadaşlara da hayırlı doğumlar diliyorum...
deyip Aişe Ravza'mla hepinizi öpüyoruz :)

Bu arada hökkkümet gibi olduğumdan ne sancı ne epidural fayva vermedi bana

Son düzenleme:

hayırlı uğurlu olsun canım sağlıkla gelmiş yaa bebişin gerisini boşver ama banada bu gidişle suni verilecek inş. sonum seninki gibi olmaz demekten kendimi alamadım

Çok şükür bebeğini sag salim aldın ya kucagına...Diğer sıkıntılar zamanla geçiyor bak..Tekrar tebrik ederim canım, allah analı babalı büyütmek nasip etsin

cnm ya ne güzel uzun uzun yazmışsın , daha uzun olsa da severek okrduk inan, bizler şu an merak içinde beklemede olduğumuz için.. Hep pozitiftin sen zate, eminim doğumunda da yaşadığın ve atladım dediğin sıkıntıları da pozitifliğinle aşmışsındır Darısı bizlere olsun hayırlısıyla.
Hadi yine iyisin koydun Aişe 'yi. Allah adıyla bahtıyla yolunu açık etsin bebeğinin

kızlar sanırım benim nişanım geldi çok heycanlıyım :)
ayy bebeğimin yatağını hala kuramadım umarım doğmadan yetiştiririm :)

kızlar sanırım benim nişanım geldi çok heycanlıyım :)
ayy bebeğimin yatağını hala kuramadım umarım doğmadan yetiştiririm :)

ayyy ne güzell :) hadi bakalm hayırlı,sağlıklı,kolay bi doğum olur inşallah,yatağı yetişmezse o da anasının koynunda uyur kurulana kadar,yeter ki gelsin sağlıkla :)

ayyy ne güzell :) hadi bakalm hayırlı,sağlıklı,kolay bi doğum olur inşallah,yatağı yetişmezse o da anasının koynunda uyur kurulana kadar,yeter ki gelsin sağlıkla :)

bu zamana kadar görmediğim çok farklı bişeydi gelen umarım nişandır
sağol canım darısı sabırsızlıkla bekleyenlere olsun..

bu zamana kadar görmediğim çok farklı bişeydi gelen umarım nişandır
sağol canım darısı sabırsızlıkla bekleyenlere olsun..

inş. bnde lavaboya girdiğmde hemen gözüm iç çamaşırıma gder,ya nişanım gelmişseee :2:

Bizim dogum hikayemiz:)sezaryan gunumuz belliydi aslinda 12 eylulu secmistim herneyse rutin kontrollere devam ederken tansiyon yukselmesi problemi yasamaya basladim.ilaclarla duzenlemeye calistik.idrard gebelik zehirlenmesi cikmadigi icin rahattik.en son kontrole gittim doktorum izindeymis hemde haberim yok zaten son iki haftadir kendsine sinir olmaya baslamistim:)yedekte dusundugum dr vardi aklimda allahin isi doktorum ona yonlendirmis sevindim:)muayenemi yapti nst vs derken benim tansiyon firlamis yine bugun gun boyu dinlen ve olcumleri not al 13-14 gorurrsen sabah gel yatisini yapalim dedi.saskinlik ve korkuyla eve geldim bende panik basladi..halilar yikamadan yeni gelmis. Ev temizlenmedi,lohusa serbet malzemelerim alinmadi:)allahim olamaz vs derken hemen plan yaptim temizlikciyi cagirdim hemen silip halilar serildi gece oldu camlar kaldi :)bu arada bir umut tansiyon cikmaz artik olmam ameliyat diye dusunuyorum ama tansiyon hep yuksek bizim evde samata girgir abimler kardesim gece gittiler en son olcum yine yuksek.yemek yiyip icmeyi kestim artik.sabah kizimi kardesime birakip esimle gittik hastaneye tansiyon yine yuksek doktor artik yatis verelim alalim bebegi dedi.kuveze girme ihtimali var vs gerekli bilgileri verdi.odama gectim damaryolu vs kan testleri yapiliyor annem yazliktan yola cikti son dk yetisti kayinvalidemler abimler herkes odada. Ve derken vakit tamam hadi dediler:)resimlerimi cekiyorlar ben agliyorum. Dualar okuyorum en buyuk endisem kuveze girecek olmasi beni iyice yipratiyor.foto mak aldim sedyeme ameliyathaneye girdik hemsireye verdim boynuna asti ben cekerim bol bol merak etme dedi.buz gibi bir ortam hernekadar muhabbetle yumusatmaya calislarda ben cok uzgun gerginim genel anestezi istedim dualar okuyarak kelimei sehadet getirerek bayildigimi animiyorum.sonrasinda sesler hadi uyan demeler kendime geldim ama bebegim yanimda odamda yok cok kotu oldum iyimi diyorum herkes iyi kuvezde degil sadece oksijen veriliyor gelecek diyorlar ama yok inanmiyorum foto mak.istedim ssirf resimlerine bakmak icin caba iyimi yasiyormu diye resimleri gorunce bir oh cektim dedm sag cok sukur birseyi yok ,birseyi olsa boyle poz verdirmezllerdi ogluma diyorum kafaya bak:)saatler sonra oglusum geldi yanima cok sukurkavustuk atlattik.rabbime sukurler olsun.ramazanda hatim yapmistim ve onu oglum kutaya okumustum onun hurmetine diyorum rabbim bize herseyi kolaylastirdi.rahat bir dogum oldu ufak tefek sikintilar disinda.rabbim dileyene. Bu guzel duyguyu tattirsin ins...tum eylul bebelerine saglikli bereketli huzurlu bir omur diliyorum....oglusum kutay 30 agustos zafeer bayraminda dunyaya geldi.3 kilo 50 cm olarak..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…