:)))))bencedee hehee verirsin ellerineeee bak sesleri çıkıyormu görürüz ozaman,damadı için birsürü fedakalrıklar yapmış el oğlu bir yerdee ona bile nekadar güzel sıcak davrnamışlar kollamışlar ki bu miink kendi kanlarından canlarındannnmaalesef öyle yaa birazdabüyüklük bizde kalsın kendi kendime diyorumki eeen fazla annemle babam 3 ay surat yapar sonra bi veririm oğlumu dedesinin eline hadi surat yapsında görelim hehe:)
.
şimdi doktordan geldim. kuzumu gördüm. herşeyiyle çok sağlıklı normalmiş çok şükür.
veeeee doktorun kesin demediği, olabailir dediği erkek bebeğim değil kızmımmış:))))))))))))
benimde kızım oluyooooo... kendimi bilerek erkeğe alıştırmıştım. kız çıkarsa herhalukarda havalara uçacağımı biliyodum. ama kıza alıştırp erkek çıkarsa adapte olmam zor olurdu die...artık o çok beğendiğim kız kıyafetlerinden alıp küçük prensesimli hayaller kurabilirim.
suksuk bana doktor ilk erkek dediği için erkek yazdırmıştım ben. onu değiştirirsen çok sewinirim.
çok ilginç........:26:
slm arkadaşlar,, vitamin ve demir haplarınızı tok mu alıyorsunuz aç mı? doktorum aç al dedi bana sonra yemek ye,,hep öğleden sonra hafif açken alıyordum pek aç kalmıyorum çünkü,,bu sabah aç karna bi vitamin bi demir hapı bi de balık vitamini aldım yarım saate kalmadı mide bulantısı ile kusma yaşadım ,, var mı bi bilginiz fikriniz,,,teşekkürler şimdiden cvp yazanlara,,,
kızlar aranızda kan ölçümlerinde kansızlık çıkmadığı halde doktoru demir hapı veren var mı?verdiyse kaçıncı haftadan itibaren verdi?demir çocuk gelişiminde önemli.
Mrb bayanlar derın nefes ala ala yazıoyrum bunları sakınlesmeye calısıyorumm
haftasonu kuranım var evımde bende kayınvalıdemı eltısını gorumcesını cagrdım uzakta oturylr yarn aksm gelıcek bızde kalıcklr haftasonu gec kalırlar dıe neyse benm kayınvalıdem gıtmıs benım evımn oldugu tarftakı butun akrabalrını cagrmıs kurana benı arıyor onlara soledım ama sanada danısıyım dedım zaten cgrmıssın neyını danısıosun zaten cok kalabalık olucaktı ıı yapmıssn anne dedım bu vesıleyle onlarda cıkmıs olur aradan hem evı hem benı gormus olurlar ama cok sınırlendım yaa ben senı cagırıyrm sen etraftakılerı ey allahım sabır sabır
ben ılaclarımı kullanamayrumselam kızlar nette gezinirken bazı bilgiler okudum..bir çoğumuzun bildiği şeylerdir gerçi ama ben yinede eklemek isterim...
-demir ihtiyacı günlük ortalama 30gr. Dır. Dördüncü aydan sonra demir eklemesi yapılmalıdır.
-gebelerin kalsiyum ihtiyacı gebe olmayan kadınların ihtiyacının iki katı kadardır. Bu ihtiyaç 1200mg/gündür. En iyi kalsiyum ihtiyacı süt ve süt ürünlerinden karşılanabilir.ancak alınan besinlerle kalsiyum, yeterli gelmeyeceği için dışardan takviye edilmelidir.
-dördüncü aydan sonra çok gerekli görüldüğü taktirde kontrollü biçimde dışardan vitamin desteği yapılabilir.
-günde 3 dilim ekmeği aşmayın. Pilav, makarna gibi gıdaları 2-3 kaşıktan fazla tüketmeyin.
-kızartmanın her türlüsünden kaçının.
-konserve, tatlandırıcı ve hazır gıdaları tercih etmeyin.
-turşu gibi aşırı tuzlu gıdalardan da kaçının
-öğünleriniz sık ve az az porsiyonlar halinde olmalıdır.
-yediğiniz gıdalarda çeşitliliğe önem verin.
-aşırı yağlı, tatlı, baharatlı ve kalorili gıdalar yerine protein ve karbonhidrattan zengin, yağ oranı düşük besin öğelerine yönelin.
-yemeklerde iyotlu tuz kullanınız.
Eki Görüntüle 412072 Eki Görüntüle 412073
arkadaşlar oğluşumun beşiğiyle mevlüt şekerlerini ekledim inşallah becerebilmişimdir istanbuldan aldık kargoyla bize gönderecekler inşallah beğenirsiniz.
paylaşım için teşekkürlerr cnaım gayet yararlı bilgilerrrselam kızlar nette gezinirken bazı bilgiler okudum..bir çoğumuzun bildiği şeylerdir gerçi ama ben yinede eklemek isterim...
-Demir ihtiyacı günlük ortalama 30gr. dır. Dördüncü aydan sonra demir eklemesi yapılmalıdır.
-Gebelerin kalsiyum ihtiyacı gebe olmayan kadınların ihtiyacının iki katı kadardır. Bu ihtiyaç 1200mg/gündür. En iyi kalsiyum ihtiyacı süt ve süt ürünlerinden karşılanabilir.Ancak alınan besinlerle kalsiyum, yeterli gelmeyeceği için dışardan takviye edilmelidir.
-Dördüncü aydan sonra çok gerekli görüldüğü taktirde kontrollü biçimde dışardan vitamin desteği yapılabilir.
-Günde 3 dilim ekmeği aşmayın. Pilav, makarna gibi gıdaları 2-3 kaşıktan fazla tüketmeyin.
-Kızartmanın her türlüsünden kaçının.
-Konserve, tatlandırıcı ve hazır gıdaları tercih etmeyin.
-Turşu gibi aşırı tuzlu gıdalardan da kaçının
-Öğünleriniz sık ve az az porsiyonlar halinde olmalıdır.
-Yediğiniz gıdalarda “çeşitliliğe” önem verin.
-Aşırı yağlı, tatlı, baharatlı ve kalorili gıdalar yerine protein ve karbonhidrattan zengin, yağ oranı düşük besin öğelerine yönelin.
-Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız.
bego748, sennr, pamukb, Nnarin123, kibele13, majika, suksuk, panikduygu, mathelda, turkuazsuay+, sabrii11, Lynne
selam kızlarrr yine ben geldimmm
ay ne çok kaynamtışssınız geçmiş yapmaktan hızınıza yetişemiyorum:)
suksukcum şimdi ben sadece göbeğimi çekip koyamam iştey,mama dün çektiğim boydan bir foto koyabilirim
cokguseller cnmmm gulegule kullanın ınss ıı gunlerde :))Eki Görüntüle 412072 Eki Görüntüle 412073
arkadaşlar oğluşumun beşiğiyle mevlüt şekerlerini ekledim inşallah becerebilmişimdir istanbuldan aldık kargoyla bize gönderecekler inşallah beğenirsiniz.
çok guzeller cnm gule gule kullan besık cok hosuma gttı ama ıste cok kullanlmıo galıba hyrlısıolsn bebısineEki Görüntüle 412072 Eki Görüntüle 412073
hayatım hata yapmışssınn keşkee içinden geçenleri önce söyleseydinn, ama artık çağırmışssınız diyip devamını getirseydin bkadar sıkılmazdın.
Artık olan olmuş kuzu boşver deyip geççç
şimdi doktordan geldim. kuzumu gördüm. herşeyiyle çok sağlıklı normalmiş çok şükür.
veeeee doktorun kesin demediği, olabailir dediği erkek bebeğim değil kızmımmış:))))))))))))
benimde kızım oluyooooo... kendimi bilerek erkeğe alıştırmıştım. kız çıkarsa herhalukarda havalara uçacağımı biliyodum. ama kıza alıştırp erkek çıkarsa adapte olmam zor olurdu die...artık o çok beğendiğim kız kıyafetlerinden alıp küçük prensesimli hayaller kurabilirim.
suksuk bana doktor ilk erkek dediği için erkek yazdırmıştım ben. onu değiştirirsen çok sewinirim.
Bilge hoşgeldin. Saglıkla gelir bebegin insallahAnkaranın neresindesin? Ben de ankarada yaşıyorum...
Bahçelievler canım, sen neresindensin?
Eki Görüntüle 411796 Eki Görüntüle 411797 Eki Görüntüle 411798 Eki Görüntüle 411799 Eki Görüntüle 411800 Eki Görüntüle 411801 Eki Görüntüle 411802 Eki Görüntüle 411803 Eki Görüntüle 411804 Eki Görüntüle 411805 Eki Görüntüle 411806 Eki Görüntüle 411807 Eki Görüntüle 411808 Eki Görüntüle 411809
bunlara bayıldım bı tane tulumm oresım var :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?