teşekkür ediyorum mesela bebek hastaneden çıkarken içine konulacak :) ben memeleketimden köye gelirken kızımı içine koyacağım :) hem üşümesin hem rahat rahat yatsın içinde diye... hani şimdi pusetler var ya hemen hemen kullanım senaryosu aynı benim portbebeyi tercih etme sebebim daha hafif olması :)
Eki Görüntüle 427151
Ama biri bana bunu açıklasın.... Çok iyi bir markanın ürünü bu... Güvenip bebeğini bırakabilen var mı???
cevap biraz geç oldu ama kusura bakmayın. ablam 2007 yılında doğum yaptı hizmette. doktoru benim şu an gittiğim Ülkü Çarkman'dı. o zaman doktor hnm bahcelıevler medıcana yada hızmet hastanesını onerırım demıstı ablama , her hastanenin ameliyathanesine , yeni doğan yoğum bakım ünitesine güvenmem ama bu ikisinde için rahat şekilde doğumunu yapabilirsin demişti. ablamda tam evinin karşısında olduğu için hizmeti seçti, doğum sürecinden gayet memnun kaldı ancak bebek doğduğunda hemen hastanenin çocuk doktoru muayene ediyor biliyorsunuz, oradaki doktor bebekte sarılık oldugunu ve bebegın hastaneye yatırılması gerektıgını soylemıstı, ayrıca bayagı da bır para istendi bunun için. sonra bır tanıdık baska bır cocuk doktoru onerdı ve ona goturduler, bu doktor ise, ablama bebegi 2 gun boyunca bol bol emzırmesını , ve bebeği evde gunes alan bı yere direk gunes ısıgı altına yatırmamızı soyledı, eger bunları yaptıktan sonra sarılık degerı dusmezse o zaman hastaneye yatırmak gerekır dedı, ve 2 gun sonunda sarılık degerlerı dusmustu, eger hastaneye kalsaydı bebegı yatıracaklardı, hizmet hastanesıyle ılgılı olumsuz olarak soyleyebılecegım tek sey budur, doğum şekli de olarakta , sancı yokken önce suyu gelmişti ablamın hastaneye gıttı sancı olmadıgı ıcın suni sancı verıldı ancak 2-3 saat sonunda hıc acılma olmadıgı ve bebek dogum kanalına inmedıgı ıcın , doktor bır terslık oldugunu ve sezeryan yapması gerektıgını soyledı, eğer bebek dogum kanalına ınemıyorsa mutlaka onu engelleyen bırsey vardır demıstı ve nıhayetınde de genel anestezi ile sezeryan dogum oldu ve kordon beline dolandıgı ıcın bebek aşağı inenemiş ve normal dogum engellenmıs. ama ablam sezeryandan cok memnun kaldı ve hemende ayaga kalktı, daha sonra bır cok tandıgımız bahcelıevler medıcanada dogum yaptı ve ablamda sımdıkı aklım olsa medıcanada dogururdum dıyor, hem odaları daha yenı ve temız hemde yenıdogan yogun bakımı daha gelıstırılmıs, kısmetse bende orada dogum yapacagım, normal 1500 tl sezeryan 2500 tl, 1000 tl fiyat farkıda sezeryanda 1 gece daha fazla hastanede kalınmasındanmıs.
bende 2 gundur var canım bu ağrı, hatta bacagımada vuruyor sımdı doktorumu arayıp soracagım.
herkese hayırlı kandiller , Allah tüm dualarımızı kabul etsin inş...
geçtiğimiz 2 gün içinde şeker yüklememi ve tetanoz aşısının ilk dozunu oldum. şeker yüklemesi iyi çıktı çok şükür, aç karnına gidip önce kan verdim sonra 1 bardak glikoz içip 1 saat bekledikten sonra tekrar kan verdim, sonucu 1,5 saat sonra çıktı, glikozun tadı kötü değildi, sadece çok şekerli su içmekle aynı şey iştesadece karnım aç olduğu için biraz midem bulandı , bende dinlene dinlene içiyordum ama hemşire hızlı içmem gerektiğini söyledi, hızlı içince biraz bulantım oldu işte sadece o kadar. dünde tetanoz aşısını oldum, dün hiç ağrı, ateş olmadı, gece biraz ağrıdı kolum üzerine yatamadım, bugünde hafif ağrı ve halsizlik var ama öyle kötü değilim çok şükür. ağrı olursa buz koy dedi, belki ateşinde çıkabilir dedi ama ateşte olmadı.
Kızlar herkese merhaba, şeker yükleme testimi yaptırdım bu sabah, 50 gr. yaptırdım o arada 1 saat hastanede bekledik, beklerken doktorun daha önce bahsettiği doğum koçu ile görüştük. Doğum fiyatlarını aldık, doğum çeşitlerini öğrendik ilk etapta, çok ilgilendiler. 30. haftadan sonra nefes egzersizlerine başlayacağımızı söyledi sevindim:) Tam hastaneyi değiştirmeyi düşünüyorduk ansızın yapılan zamlardan dolayı ama doktor hissetti sanki son bir çalımla bizi yine sahaya soktuDoğum koçunun söylediklerine göre normal epidural mantıklı gelmeye başladı. O kadar konuya hakim ve sakin anlatıyordu ki o an her şekilde doğururum sorun değil diyebilirdim:):)
Aklıma gelen diğer bilgiler bu hafta ile birlikte alt bacakalrda krampların daha sık ve daha uzun olacağını, bunun için magnezyum almam gerektiğini ve demir hapımı aksatmamamı söyledi. Onun haricinde benim de bir şikayetim olmadığı için çok detaylara giremedik
ayh cok yorulduk biz. Haftaya ablamın düğünü var.Kayınvalidemler filan da gelecek..Kac zamandır yatıp duruyorum.Evi b.k götürüyordu afedersinizHalıları yıkamaya verdim, dip köşe güzelce bi temizledim.Koltuklarımı sildim.Mutfak dolaplarım silincek ve içleri düzenlenecek.Bir de kabusum olan camlar var.Sonra bitiyor işlerim insallah.Dügüne kadar yavas yavas yapıcam artık..hayatımın hiçbir döneminde bu kadar dagınık ve pis olmamıştım Şimdi çıkıyor acısı Tüm bunların yanında bir de üst komsum beni sinir etti.Kadın balkonda sigara içiyor külünü asagı atıyor.Asagıda benim camasırlarım var. Mutfak camımın önü hep yemek artıkları dolu..Görünce kan beynime sıcradı cıkıp agzının payını vereyim dedim evde oldugu halde kapıyı açmadı.Aksam kocası gelsin yine cıkacam. 30 kere uyardım kadını yaaa
Eki Görüntüle 427051 Eki Görüntüle 427052 Eki Görüntüle 427053
kızlarrrr biraz şımarık pozlarrrD enerji toplayım diye yaptım DD
ama hoşuma gitti hehe
Ben 7. ayımdayım ve 7 kilo almışım ama 2 haftadan beri iştahım arttı. 7. aya girince olur diyorlardı. Bu iştah değil dünyayı yeme isteği ve mutlulukkk:) şimdi de acıkmışım mihrace nin fotolarındaki mutfak tezgahına bakıyorum yiyecek birşey var mı diye. yememeye çalışıyorum, faydası olmayan ıvır zıvırları. Onun haricinde yumurta, badem ceviz ve meyve konusunda çok dikkat etmiyorum ve hiç ekmek yemiyorum, gün içinde çok fazla yürümeye gayret ediyorum.. TÜm bunlara rağmen daha çok ve daha hızlı alırsamda hiiiçççç dert etmeyeceğim. benim elimden gelen bu. Ama elimde ayağımda, yüzümde şişme yok, ödemim yok, hala balık etli denmeyecek kadar kiloluyum, belki de bu yüzden çok takmıyorum.
Eki Görüntüle 427151
Ama biri bana bunu açıklasın.... Çok iyi bir markanın ürünü bu... Güvenip bebeğini bırakabilen var mı???
hayatım kabızlık problemin varsa o yapıyor olaiblirrr((( bend eçok oluyorrr yürüyüşte çokk geriliyorum özelliklede
kızlarrrr biraz şımarık pozlarrr :dd enerji toplayım diye yaptım:ddd
ama hoşuma gitti hehe
kızlarrrr biraz şımarık pozlarrrD enerji toplayım diye yaptım DD
ama hoşuma gitti hehe
mihraceeeeeeeeeeee:)) ayy tam 8 kg aldım şekerimmmDD uzaktan ve siyahlarla çekilince böyleee kamufile ediliyor
Eki Görüntüle 427151
teşekkür ederim canımmihracee çookk güzel çıkmışsıınn maşallah :))
Eki Görüntüle 427151
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?